Bosna i Hercegovina - Portugal

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

thwkiel
Kontakt:

Re: Bosna i Hercegovina - Portugal

Post Postao/la thwkiel » 18 nov 2009, 16:38

eto i mladi izjednacili 1:1

cole-ch
Kontakt:

Post Postao/la cole-ch » 18 nov 2009, 16:38

Knele je napisao/la:Eh, dragi/e forumaši/ce odoh ja put Tuzle, valja se sat vremena voziti, a tamo ne mogu ni zamisliti šta me čeka. PAKAO! Baš kao što i Portugalce čeka, ali sam, nažalost, još uvijek pesimista.

Moja prognoza (molim te Bože da sam pogriješio): BiH - Portugal 1:2

Neka nam Allah dragi podari prolaz, a to znači bolje dane za ovu zemlju, bolje ljude, bolji pogled svijeta na nas, ma sve ono najbolje.

Sretno ZMAJEVI, cijela BOSNA I HERCEGOVINA je uz vas, i dio hercegovine i rs. Ali, zato će sve nadoknadit zapadne komšije, kao i pola svijeta.

U Teheranu na trgu oko 60 000 ljudi za obilježjima BiH večeras ;)
Cuj 2:1 za Portugal! Svako ko pomisli na takav scenario ne treba da navija za BiH.

U pravom Teheranu ima na ulicama BH zastava, i bice nas veceras mali milion koji cemo se radovati prolazu BH fudbalera u JAR-u.

Bice 3:1 za BiH nakon produzetaka.

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 18 nov 2009, 16:39

thwkiel je napisao/la:eto i mladi izjednacili 1:1
Haurdić pogodio, odličan gol. Bilbija imao dobru priliku za 2:1.
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 18 nov 2009, 16:40

U pravom Teheranu ima na ulicama BH zastava, i bice nas veceras mali milion koji cemo se radovati prolazu BH fudbalera u JAR-u.
ozbiljno'???

insider
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la insider » 18 nov 2009, 16:44

vOluMme je napisao/la:
Knele je napisao/la:Eh, dragi/e forumaši/ce odoh ja put Tuzle, valja se sat vremena voziti, a tamo ne mogu ni zamisliti šta me čeka. PAKAO! Baš kao što i Portugalce čeka, ali sam, nažalost, još uvijek pesimista.

Neka nam Allah dragi podari prolaz, a to znači bolje dane za ovu zemlju, bolje ljude, bolji pogled svijeta na nas, ma sve ono najbolje.

Sretno ZMAJEVI, cijela BOSNA I HERCEGOVINA je uz vas, i dio hercegovine i rs. Ali, zato će sve nadoknadit zapadne komšije, kao i pola svijeta.

odakle si ti ???
Grad Zmaja od Bosne ili ti Gradačac.

slika

Legendarna slika! :mrgreen: :mrgreen:
Moje su slutnje bile uvijek malo čudne, tesko je mene preći je l' znaš?

zehha
Kontakt:

Post Postao/la zehha » 18 nov 2009, 16:44

cijeli Jordan navijao za BiH

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 nov 2009, 16:45

bosnia_rules je napisao/la:
ozbiljno'???

Imaš ulicu "Bosna i Hercegovina" u Teheranu, nekad u toj ulici je bila, ne znam jeli sad, i ambasada Jugoslavije/SCG. :mrgreen:
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 18 nov 2009, 16:47

U jedinim svedskim novinama danas: "Portugal ce se preplasit atmosfere u Zenici kaze selektor BiH Dnezvni Avaz :lol: :lol: "
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 18 nov 2009, 16:47

VanBasten je napisao/la:
bosnia_rules je napisao/la:
ozbiljno'???

Imaš ulicu "Bosna i Hercegovina" u Teheranu, nekad u toj ulici je bila, ne znam jeli sad, i ambasada Jugoslavije/SCG. :mrgreen:

iranci su legende

ali jeli tacno da danas navijaju za nas,imaju li nase zastave po teheranu? :D

vOluMme
Kontakt:

Post Postao/la vOluMme » 18 nov 2009, 16:47

Knele je napisao/la:
vOluMme je napisao/la:

odakle si ti ???
Grad Zmaja od Bosne ili ti Gradačac.

slika

Legendarna slika! :mrgreen: :mrgreen:
aj navrati do Lukavca...utakmica se gleda u Sportskoj Dvorani...5000 će ih bit...jooooj **** ti ovu sloveniju...

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 nov 2009, 16:51

Nemam ti pojma, ja sam iz drugog teherana. Kolega cole vjerujem ima više detalja iz Azije. :D

steve-o
Kontakt:

Post Postao/la steve-o » 18 nov 2009, 16:51

Boze budi drug veceras!

bosnia_rules
Kontakt:

Post Postao/la bosnia_rules » 18 nov 2009, 16:53

VanBasten je napisao/la:
Nemam ti pojma, ja sam iz drugog teherana. Kolega cole vjerujem ima više detalja iz Azije. :D
ajd cut cemo vise od cole onda :D

bosna danas ima jaaku podrsku...Bosna,Turska,Iran,,veci dio Hrvatske,,sve arapske zemlje 8-) nek se pushe cigani iz portugala :mrgreen:

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 18 nov 2009, 16:55

Sreco ,,, budi se! :D

deni_23
Kontakt:

Post Postao/la deni_23 » 18 nov 2009, 16:59

Zeničani "ćirinom" sirenom budili Portugalce, par sati prije utakmice grad vrije

STARO i mlado, navijači Bosne i Hercegovina od Švedske i Australije do Zvornika i Maglaja sjatili su se danas u grad, koji će zahvaljujući Ćirinim zmajevima postati znamenit i po nečem drugom osim po zloglasnom KP domu.

Ljubazni Zeničani, koji su objeručke prihvatili brojne goste i novinare iz "trećih zemalja", na svakom koraku časte i zahvaljuju se svima koji su iz daleka potegli do grada koji je danas, ne samo zemljopisno, srce Bosne.

Video koji pripremamo i koji ćete uskoro moći pogledati donijeti će vam atmosferu sa zeničkih ulica, sokaka i čaršija. Zasada nudimo mali uvid u ono što čeka Portugalce večeras i što su već iskusili.

Portugalce cijelu noć izluđivali vatrometom, dugim farovima i sirenom lokomotive

Poduzetni Bosanci dali su novo značenje terminu paklena atmosfera. Bogatim i uglednim gostima, koji su odsjeli u novom i luksuznom hotelu Bosna priuštili su besanu noć. I to kako: Simultanim akcijama na nekoliko različitih lokacija tjerali su Deca, Simaa i društvo da zabijaju glavu pod jastuk i turaju čepiće u uši.

Sve je počelo paljenjem vatrometa tik iznad glava igrača Portugala, a nastavilo se specifičnom metodom "mučenja". Navijači BiH su se poredali autima na brdu nasuprot hotela Bosna i svako malo u smjeru soba portugalskih reprezentativaca palili duga svjetla. Onima koji su prespavali torturu vatrometa i dugih farova priređeno je buđenje uz reski zvuk sirene stare lokomotive stacionirane na zeničkom željezničkom kolodvoru.

Kada znate sve ovo postaje jasno zašto i portugalske kolege danas ne mogu doći k sebi zbog atmosfere u koju su "upali".

"Tito, Alah, Ćiro i Džeko"

Svi naši sugovornici, a gotovo da nema čovjeka koji je odbio stati pred Indexovu kameru, nemaju dvojbe tko su dva najzaslužnija čovjeka za bosanski narodni i nogometni preporod.

Iz auta koji u velikom plavo-žutom karuselu kruže Zenicom trešte Ćirini piskutavi uzvici. Dok izbornikovo "**** me se koga ćemo izvući u baražu, neka dođe tko hoće" nadglasava pozive mujezina s minareta svi, baš svi, ljudi s kojima smo pričali slave Ćiru, za kojeg govore "Veći je od Tita", "Ćiro je Alah". Nekolicina vlasnika i vlasnica zlatarskih radnji, s kojima smo pričali, ozbiljno razmišljaju da svoje radnje preimenuju u Bosanski dijamant.

Pravo se ludilo tek očekuje

Dok se večer spušta na Zenicu, a početak utakmice sve više bliži, u čaršiji je sve više navijača okićenih dresovima i zastavama reprezentacije, dok se na baš svakom uličnom raskrižju šal BiH može kupiti u protuvrijednosti od 35, a zastavica za sedam kuna.

Velika je šteta da Bilino polje prima tek 15 tisuća gledatelja, jer večeras bi se tamo natiskalo i 60-70 000. Za mnogobrojne koji neće naći svoje mjesto na stadionu uz rijeku Bosnu osiguran je prijenos na sportskom terenu Kamberović polje, gdje se očekuje oko 20 000 gledatelja.

Lucarelli
Kontakt:

Post Postao/la Lucarelli » 18 nov 2009, 16:59

Zadnje dvije historijske tekme sam u malo brojnijem društvu gledao i oba puta nismo imali sreća.Sada ostajem kući pa šta nam Bog da.

Zemljo mojih djedova dok je tvojih sinova,ti ćeš biti prkosna,slobodna i ponosna !

Samo naprijed ljiljani !
Lijevo !

Madafaka
Kontakt:

Post Postao/la Madafaka » 18 nov 2009, 17:00

Cuj "Ćiro je Alah", pa kako molim vas da onda imamo srece kad ovake nebuloze ljudi pricaju? :roll:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 18 nov 2009, 17:02

Madafaka je napisao/la:Cuj "Ćiro je Alah", pa kako molim vas da onda imamo srece kad ovake nebuloze ljudi pricaju? :roll:

Ej, al oni su vjernici u srcu :lol: :roll:

nick
Kontakt:

Post Postao/la nick » 18 nov 2009, 17:04

a protiv koga igramo ?
spielführer_21 je napisao/la:A najgori među najgorima su Avdo Avdić i Sinan Sinanović. Pa kad im samo imena pročitaš, znaš da u toj familiji nije niko normalan...

blues
Kontakt:

Post Postao/la blues » 18 nov 2009, 17:06

nick je napisao/la:a protiv koga igramo ?
Protiv Španije

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.