FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

Rajaz
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rajaz » 28 apr 2015, 01:29

messilla je napisao/la:Au mogao si vala sacekati jutro sa tim losim vijestima. :lol:
Neka Alvesa, odličan je otkad je počeo igrati i raditi za ugovor. :mrgreen:

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 apr 2015, 12:13

To je i problem, dobar je kad se nalozi. Dati mu ugovor na dvije godine i ni dana vise. Naravno, na zimu (ili na ljeto pa ostaviti na posudbi do zime) dovesti desnog beka sa kojim ce dijeliti minute.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 apr 2015, 12:15

messilla je napisao/la:To je i problem, dobar je kad se nalozi. Dati mu ugovor na dvije godine i ni dana vise. Naravno, na zimu (ili na ljeto pa ostaviti na posudbi do zime) dovesti desnog beka sa kojim ce dijeliti minute.
Šteta što u fudbalu nema onih ugovora po 10 dana. Poslužio bi odlično do zime.

Alves je ubjedljivo najlošiji igrač Barcelone sa iole nekim minutama. Ubjedljivo.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 28 apr 2015, 13:31

Arsenal navodno nudi 33 miliona za Pedra. :hmmmmm:

slika
Znači ovako. Pique se nije našao na spisku, to lajkam. Kasnije će vjerovatno uletiti Rafinha, Masche i Sule, umjesto Rakete, Bussija i Neymara. :thumbup:

Dok Mundo predviđa samo Suleta umjesto Pedra i Maschea umjesto Robocopa. :hmmmmm:

Još jedna vijest sa Munda. Zainteresovani smo za Fabinha, koji je trenutno na posudbi u Monacu i koji bi trebao doći bez obzira na razvoj situacije sa Alvesom.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 apr 2015, 13:50

nema Vermalena :(
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 apr 2015, 15:43

messilla je napisao/la:To je i problem, dobar je kad se nalozi. Dati mu ugovor na dvije godine i ni dana vise. Naravno, na zimu (ili na ljeto pa ostaviti na posudbi do zime) dovesti desnog beka sa kojim ce dijeliti minute.
Jest al' kad vidiš ovo: Dani Alves (115) is the player with most successful tackles in the Liga this season, kada vidiš da asistencijom riješi Clasico i Pariz i odlično odigra protiv Citya ili da u zadnjih 5 utakmica ima prosječnu ocjenu 8 shvatiš da je još uvijek jedan od najboljih bekova svijeta. Alves je pošten i odradit će ugovor profesionalno do kraja.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 apr 2015, 15:49

Rajaz je napisao/la:
Jest al' kad vidiš ovo: Dani Alves (115) is the player with most successful tackles in the Liga this season, kada vidiš da asistencijom riješi Clasico i Pariz i odlično odigra protiv Citya ili da u zadnjih 5 utakmica ima prosječnu ocjenu 8 shvatiš da je još uvijek jedan od najboljih bekova svijeta. Alves je pošten i odradit će ugovor profesionalno do kraja.
Asistencija u Clasicu i 5,6 utakmica = jedan od najboljih bekova svijeta? Možda u nekom paralelnom šizosvemiru.

Gdje je ona statistika na kojoj ima defanzivni činak od 6? Dok Carvajal i onaj iz Viljareala imaju po 2000 i 300?

Pustit ga da odradi ugovor do kraja, a onda naći normalnog igrača koji će se truditi uvijek a ne samo kada je novi ugovor u pitanju.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 apr 2015, 16:06

Vjerov'o ili ne Alves je ove sezone bolje ocjenjen od Carvajala pored kojeg je Nolito neku noć izgledao kao Ronaldinho.
Još uvijek ne postoji bolji bek ( desni ) od Alvesa danas. Problem je što nas je navikao na prajm koji od njega očekujemo i sa 31.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 apr 2015, 16:09

Ma jbt Carvajal kakve on veze ima sad, krampa koja može trčat i to je to. Nije džaba Real doveo novog, kvalitetnog desnog beka prvom prilikom.

Al dobro hajd, ne postoji bolji desni bek od madafakin Dani Alvesa, predajem se :lol:

Mislim da će Rakitić suzu pustiti kad ovaj dobije novi ugovor.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 apr 2015, 16:11

Donnie Darko je napisao/la:Ma jbt Carvajal kakve on veze ima sad, krampa koja može trčat i to je to. Nije džaba Real doveo novog, kvalitetnog desnog beka prvom prilikom.

Al dobro hajd, ne postoji bolji desni bek od madafakin Dani Alvesa, predajem se :lol:
Naravno da ne postoji, trenutno. Eto bolji je onaj sto ga real dovodi iz Porta, odigrao po sezone na malo vecem nivou i bolji od ovoga koji ima trofeja koliko onaj godina. Uozbilji se malo :kafa:
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 apr 2015, 16:21

Donnie Darko je napisao/la:Ma jbt Carvajal kakve on veze ima sad, krampa koja može trčat i to je to. Nije džaba Real doveo novog, kvalitetnog desnog beka prvom prilikom.

Pa ti si ga spomenuo a ne ja.
Ja ne vidim boljeg, Lahm pod Pepom igra veznjaka, dakle otpada. Ko ostaje ?
Danilo, Darmian, Juanfran, Lichsteiner, Zabaleta, Ivanović, Van der Wiel, Piszczek ?
Jako siromašno, ni jedan od ovih nema 50% ofanzivnog potencijala Alvesa i pass igre za Barcelone.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 apr 2015, 16:24

Rajaz je napisao/la:
al se ti znas izvalit covjece ,dani alves jedan od najboljih bekova svijeta ,pa jesil ti svjestan svoje izvale bog te :rol: :rol: :rol: :rol: :rol: .mi ocito ne pricamo o istom igracu ,ti si nesto pomijesao il gledas utakmice preko whoscoreda i na osnovu nekih ocjena smijesnih portala zakljucujes da je ova rupa od covjeka za kojeg svako vidi da je najslabija karika barce medju najboljim bekovima svijeta :shock: .
koji ce mi q ocjene ,sta one predstavljaju ,ekipa ne primi gol normalno da ce citava odbrana dobit dobre ocjene a sto lik proda jedno 6-7 lopti koji su mogli barcu lako kostat gola i sto ga ljudi prolaze ko cunj a raketa ga spasi za to ocjene nema ,ne treba meni ocjena carko nikakve da vidim da je dani propo ko grcka.
al dobro necemo vjerovat svojim ocima vjerovacemo whoscoredu koji kaze da dani ubija sa prosjecnom ocjenom 8 , znaci najbolji bek svijeta :salut: :tokralju: :oops: :roll:,ak nista top 3 :mrgreen: :urnebes:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 apr 2015, 16:27

@barca_87 kao i inače ubija argumentima tipa :rol: :rol: :shock: :salut: :oops: :roll:

Pa slobodno nabroj bolje, šta sad, ja ga ne vidim, možda ti znaš i vidiš bolje.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 28 apr 2015, 16:29

Rajaz je napisao/la:

Pa ti si ga spomenuo a ne ja.
Ja ne vidim boljeg, Lahm pod Pepom igra veznjaka, dakle otpada. Ko ostaje ?
Danilo, Darmian, Juanfran, Lichsteiner, Zabaleta, Ivanović, Van der Wiel, Piszczek ?
Jako siromašno, ni jedan od ovih nema 50% ofanzivnog potencijala Alvesa i pass igre za Barcelone.
I svi su redom najmanje duplo bolji u defanzivi, i još mnogi mnogi desni bekovi. Jedino što Alvesa i dalje održava u takvim raspravama je ime i reputacija, te činjenica da ekipa sakriva njegove ogromne mane, prije svega Rakitić kojem ovaj treba zahvaliti na novom ugovoru.

I tvoj problem je što gledaš samo najjače ekipe i tamo tražiš konkurenciju. Mnogo je igračina po manjim klubovima koje samo čekaju da ih se kupi, Real je na vrijeme povukao takav potez i doveo Danila.

Što se Carvajala tiče, jesam ga spomenuo ali čisto jer je bio na onoj slici što su postavljali. Takva krampa od igrača i opet ga šiša u defanzivnim statistikama. I to ne malo, ne duplo, već desetinama puta veći rejting ima. I to na istim statistikama pomoću kojih se ovdje dokazivalo kako je Marquinhos krampa.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 apr 2015, 16:43

Rajaz je napisao/la:@barca_87 kao i inače ubija argumentima tipa :rol: :rol: :shock: :salut: :oops: :roll:

Pa slobodno nabroj bolje, šta sad, ja ga ne vidim, možda ti znaš i vidiš bolje.
vise gledaj utakmice manje whoscored ;)
pa jbt sve koje si nabrojo su za klasu bolji od alvesa plus mario ,fabinho, johnson i jos metar igraca ima
sve bolje opcije za barcu i bolji igraci od propalog cirkusanta
kakav crni ofanzivni potencijal alvesa ,koji ba :roll:
ubacaje one jel nemaju dobre ko alves :urnebes:
sta to alves radi u ofanzivi bgt ,doda messiju na 30 metara od gola ,uradi sa njim dupli pas i asistira jednom u 10000 pokusaja ubacaja u 16. i kakva je to prednost alvesa ,ne kontam covjece al nikako sta ti gledas kad gledas barcu.

sad bi dao alvesa montoyu i douglasa zajedno za svakog od tih nabrojanih bekova
pogotovo za darmiana danila van der viela juanfrana ,rec da je ovaj klaun bolji od npr ovih bekova pa malo je rec da je smijesno,fola nemaju 50% ofanzivnog potencijala alvesa a ovaj se ubi ba u ofanzivi i defanzivi ,ma nema :lolno: ,pa ko da je rijec o cafuu,neko bi reko
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 28 apr 2015, 16:57

@Donnie Ja još uvijek čekam da mi nabrojiš te igračine po manjim klubovima, čvrsto vjerujem da si ti pratio sve njih i s pravom možeš reći kako su zaista svi oni bolji od Alvesa.
Alvesa u Barceloni nikada i nije održavala defanziva već upravo suprotno, ofanziva i pass igra koju nema ni jedan od prethodno nabrojanih bekova. Svi vidimo da ovo nije ni blizu njegovog prajma ali i kao takav je bolji od većine danas, po meni još uvijek najbolji jer je tržište veoma oskudno kada su u pitanju full bekovi.

@barca_87 stani malo, ti si gledao Darmiana i ostale jel ? :mrgreen:
Sve koje si nabrojao su defanzivno orijentisani bekovi osim amerikanca Johnsona, toliko o tvom praćenju.
I ni u jednom trenutku mi nisi dokazao zašto su to svi oni bolji od Alvesa, ali ni u jednom. Igrati u Barceloni je jedno, u propalom Torinu sasvim drugo, to ti mora bit jasno.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 28 apr 2015, 17:00

Nista cudno od vas dvojice. Svako malo neki od igraca dodje na udar kritike, od strane "objektivnih" strucnjaka. Inace, samo Messi od one postave, koja je po vecini svjetskih strucnjaka najbolja ikada pruza blistave partije, ostali su na toplo hladno, niko nije na nivou koji ih je krasio godinama. Ali reci da su losi, moze samo neznalica, jer bi ih sve i jednog pozelio bilo koji svjetski klub, i to u prvih 11.
Raketa ga spasava. Svasta. :lolno:

Edit; Nisam vidio post, bravo Rajaz@ I kada je u najboljoj formi bio, znalo se kakav je u defanzivi, cuvena Alvesova avenija...
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

Lillard
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la Lillard » 28 apr 2015, 17:07

Alves je solidan bek za Barcu, bio bi ocajan u drugom klubu.
Pazite, nije pitanje kakav je on sad, vec kakav ce bit za godinu dana.
Davati njemu trogodisnji ugovor je van svake pameti.
Ja i dalje tvrdim da je mit kako je on "jedini" bek na trzistu za Barcu.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 28 apr 2015, 17:17

Alves je godinama bio ponajbolji bek svijeta, valjao nam je itekako dobre 3-4 sezone, bio jedan od bitnih igraca Pepove mašinerije i sigurno da im svoje mjesto u Barcinoj historiji - ali zadnje 2 sezone je kritican, bezobrazan, arogantan, sklon opasnim greškama, nedisciplinovan, totalno nezainteresovan za rad u defanzivi.
Još pod vodstvom Lucha izgleda dobro, kako je izgledao dok su vodili pokojni Tito i Tata Martino.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 apr 2015, 17:47

Rajaz je napisao/la:Ja još uvijek čekam da mi nabrojiš te igračine po manjim klubovima, čvrsto vjerujem da si ti pratio sve njih i s pravom možeš reći kako su zaista svi oni bolji od Alvesa.
Alvesa u Barceloni nikada i nije održavala defanziva već upravo suprotno, ofanziva i pass igra koju nema ni jedan od prethodno nabrojanih bekova. Svi vidimo da ovo nije ni blizu njegovog prajma ali i kao takav je bolji od većine danas, po meni još uvijek najbolji jer je tržište veoma oskudno kada su u pitanju full bekovi.

@barca_87 stani malo, ti si gledao Darmiana i ostale jel ? :mrgreen:
Sve koje si nabrojao su defanzivno orijentisani bekovi osim amerikanca Johnsona, toliko o tvom praćenju.
I ni u jednom trenutku mi nisi dokazao zašto su to svi oni bolji od Alvesa, ali ni u jednom.
a kako si ti dokazao boga ti da je alves bolji od tih istih igraca :lolno: kako ????
hej alves bolji od juanfrana van der viela danila ...pa jesil ti svjestan sta pricas ,nadji mi jos koga da to smatra od ev barcinih na ovoj temi osim tebe svaka ti cast onda
trazis neke dokaze sta da ti dokazem kad ocito nesto drugo gledas i ne vidis kolika je rupa alves u svim segmentma igre osim duplog pasa sa messijem :lolno:

al et ti nam donosis dokaze u vidu ocjena whoscoreda ,ma nema dokaz pravi

darmian defanzivno orijentisan bek a lik pola sezone igra cisto krilo u torinu ,van der viel defanzivno orijentisan ??
a nezz koji q alves doprinosi ofanzivi da ga toliko uzdizes ??
jel probija po strani ,probija al u q ,sta radi on ustvari ,nista,ubaci 3242334343 puta loptu u 16 ,asistira 2 puta od toga i to je to !! a sta ustvari radi u odbrani izvaljuje se .

drugaciji je sistem ,nema vise tika take ,radije cu imat npr juanfrana al da znam da sam siguran nazad da imam bekcinu pravu a nisu ni ovi igraci debili u nogu pa da ne znaju kombinovat .
a od alvesa se pravi ko da je neki ronaldinho,previse se uzdize lik a u igri nikakve fajde od njega ama bas nikakve.samo ovako na prici ostaje ,prisjecamo se alvesa 2008.i zamisljamo da igra i dalje tako,e tako ti radis :D
a sve moguce analize barce i kad god barca igra protiv neke ekipe u LP najslabija karika barce se spomene dani alves i da ekipe bas teze da idu na tu stranu jer klaun igra tu,to je toliko ocito da je lik najslabija karika ove barce a ti mi ovdje neke bajke prosipas o nekoj bekcini ko da nemam oci :roll:
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 28 apr 2015, 18:16, ukupno mijenjano 1 put.

MES QUE UN CLUB !!!

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.