FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Komotno se Tuzla može za titulu boriti. Husić na polusezoni ako dovede 2 dobra igrača biće svega. Ja sam sad ubijeden u Evropu . Svaka čast , grad Tuzla zaslužuje ovakav klub.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Znaci, bilo je oko 3 milje ljudi a ulaz se plaćao ...šta cemo sad sa mitom da raja dolazi jer je ulaz besplatan....valja sad nove teorije zavjere smišljat....nije lijepo to tako jbg
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Ma ko je platio ulaz kad sa obilježjem kluba uđeš džaba. Jedino gostujući navijači su platili, i popravili prosjek debelo ovim što ih Azmir izvuče s njive da dođu busem odnekle tam.staragarda je napisao/la:Znaci, bilo je oko 3 milje ljudi a ulaz se plaćao ...šta cemo sad sa mitom da raja dolazi jer je ulaz besplatan....valja sad nove teorije zavjere smišljat....nije lijepo to tako jbg
Garda dragi šta pričaš ti u zadnjih nekoliko mjeseci, šta ti se desi
When you see a person who has been given more than you in money and beauty, look to those who have been given less.
Do 16 sati jucer prodato vise od 500 clanskih. Neko je dao 10 a ima i onih koji su dali u trocifrene pa cak i cetvorocifrene brojke - sve po volji. Veliki uspjeh tribine. Kako je lijepo vidjeti omladinu, djecu u opremi trenerkama, iz klubova sa kojima city ima saradnju i svih pogona city. Cijele porodice na utakmici. Hvala bogu nema vise onih isfrustriranih patokara na zapadu koji mrze i sebe i sve okolo jer valja dat cenera. Navijackoj skupini treba malo vremena da nadode ali definitivno struktura publike zasluzuje svaku pohvalu. Sve je to planski rad i recept uspjeha.
Što se tiče jučerašnje igre, generalno odlično, borbeno i svakako efikasno. Možda bi trebalo razmisliti da u narednim utakmicama na golu kao starter bude Azir, dobar je Fejza ali i onaj gol u Širokom i jučer su ipak njegovi. Azir nam treba kao projekat kluba a zašto ne i reprezentativni golman. Sinoć sam ponovo rahat pogledao utakmicu i dojmovi su još jači nego uživo. E sad lagano otić dole u Vrapčiće i pred njihovim navijačima odigrat muški i drsko i zašto da ne osvojiti sva tri boda.
-
siminhanprvi
- Kontakt:
Vuci se sa stranic, komentare ostavljaj na temi raspale slobodank...ko trazi tvoje misljenje !wobly92 je napisao/la:Ma ko je platio ulaz kad sa obilježjem kluba uđeš džaba. Jedino gostujući navijači su platili, i popravili prosjek debelo ovim što ih Azmir izvuče s njive da dođu busem odnekle tam.staragarda je napisao/la:Znaci, bilo je oko 3 milje ljudi a ulaz se plaćao ...šta cemo sad sa mitom da raja dolazi jer je ulaz besplatan....valja sad nove teorije zavjere smišljat....nije lijepo to tako jbg
Sloga Simin Han = Tuzla City
Vala baš.Nema ono prečeg posla nego ovdje doć pod.ebavati.siminhanprvi je napisao/la:Vuci se sa stranic, komentare ostavljaj na temi raspale slobodank...ko trazi tvoje misljenje !wobly92 je napisao/la:Ma ko je platio ulaz kad sa obilježjem kluba uđeš džaba. Jedino gostujući navijači su platili, i popravili prosjek debelo ovim što ih Azmir izvuče s njive da dođu busem odnekle tam.staragarda je napisao/la:Znaci, bilo je oko 3 milje ljudi a ulaz se plaćao ...šta cemo sad sa mitom da raja dolazi jer je ulaz besplatan....valja sad nove teorije zavjere smišljat....nije lijepo to tako jbg
Nije samo "gorki" zglajzo ,zglajzali su mu i forumaši.O bože dragi daj im pamet.
Velež Tuzla
Sudija
Mulahasanović Adis – Sarajevo
A 1
Čaušević Moamer – Sarajevo
A 2
Đozić Enes – Sarajevo
4
Topalović Sabrija – Zenica
5
Musić Admir – Sarajevo
6
Bojo Danijel – Kiseljak
Sudija
Mulahasanović Adis – Sarajevo
A 1
Čaušević Moamer – Sarajevo
A 2
Đozić Enes – Sarajevo
4
Topalović Sabrija – Zenica
5
Musić Admir – Sarajevo
6
Bojo Danijel – Kiseljak
Hercegovanci pomahnitali nakon pobjede u Ugljeviku.Hoće haman u Evropu.Kažu "ili dobit ili podrobit".Nema većeg izmeta u ligi od njih.Treba se odmaknuti dobro od Mostara sa konačištem.Doći će drogirane budale pa cijelu noć nedat oka sklopit našim momcima.Ovo je specijalno gostovanje.Ne samo za nas nego svaki tim.Oni utakmicu pretvore u koridu.Psuju i kunu cjelih 90 minuta.Valja biti sabran i koncentrisan na igru .Rezultat će doći.Mi realno dobro idemo ,naravno da se možemo i omaknuti u nekoj utakmici,sve je to fudbal.U ovoj utakmici u Vrapčićima ne bi trebali.Velež je realno po kvaliteti za klasu spod nas.Naravno ,igrati se mora pa dokazati da je to tako.Uvjeren sam da naši momci neće popustiti ni za jotu od dosadašnje igre.Valja mostarskog" vola "prvo umiriti pa mu onda zabiti ili zadati završni udarac.Bitno je vladati igrom na terenu a pomahnitaloj publici na tribinama usta ćemo začepiti samo pobjedom.Sretno plavi.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Već ranije je rečeno da.moras pobijeđivati u serijama ako želiš evropu ili titulu...nije to kvantna fizika....mislim da su se i neke stvari poslozile u i oko ekipe
Na utakmici protiv Sarajeva gosti su bili i omladinci Radničkog iz Lukavca što je znak da se nakon Gradine i Bosne ide na neki oblik saradnje i sa Radničkim
.Što se tiče predstojećeg duela sa Veležom tu je sve moguće.City trenutno sigurno kvalitetniji i u boljoj formi,međutim ne pobjeđuje uvijek "jači" na papiru,nego motivisaniji i odlučniji i tu je draž fudbala.Dovoljna je jedna situacija (penal ili neki neplanirani crveni karton) pa da sve krene u kontra pravcu.Nadam se da će biti korektno suđenje i fer i sportska borba te nastavak uspješnog niza.Ovo nepotrebno "podgrijavanje" na forumu sa prejakim rječnikom treba izbjegavati.Velež kao klub je za respekt u mnogo stvari (osim po meni furanja na političku tradiciju komunizma u vrijeme kad je to potpuno passe) i na kraju svega neka pobijedi bolji.
KONACNO!!CityCity je napisao/la:Na utakmici protiv Sarajeva gosti su bili i omladinci Radničkog iz Lukavca što je znak da se nakon Gradine i Bosne ide na neki oblik saradnje i sa Radničkim
Ako je ovo istina, onda je odlicna vijest za sve, posebno za Radnicki. Ako budu pametni u Radnickom (a nadam se da jesu), Azmir moze srediti stadion i na njemu da TC igra domace tekme, a i Radnicki isto tako. Ipak mu je Lukavac blizi od Srebrenika i ostalih mjesta u okolini Tz, a autom se iz Tz do Lk sad stigne za 15ak minuta
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Koji bi bio razlog da TC igra u lukavcuZoom088 je napisao/la:KONACNO!!CityCity je napisao/la:Na utakmici protiv Sarajeva gosti su bili i omladinci Radničkog iz Lukavca što je znak da se nakon Gradine i Bosne ide na neki oblik saradnje i sa Radničkim![]()
Ako je ovo istina, onda je odlicna vijest za sve, posebno za Radnicki. Ako budu pametni u Radnickom (a nadam se da jesu), Azmir moze srediti stadion i na njemu da TC igra domace tekme, a i Radnicki isto tako. Ipak mu je Lukavac blizi od Srebrenika i ostalih mjesta u okolini Tz, a autom se iz Tz do Lk sad stigne za 15ak minuta
Velež ima sjajnu fudbalsku prošlost. U socijalističkoj Jugoslaviji pored sarajevskih klubova bili su najstandarniji i najjači klub sa prostora BiH. Bili su omiljeni širom bivše nam države i prepoznatljivi po plejadi vrsnih igrača. Rat je Veleža kao i okolnosti u kojima se našao hrabri Mostar a isto tako i posleratni period gotovo uništio. Međutim, voljom entuzijasta klub polako staje na noge i to je dobro. Naravno, ni meni nije jasno otkud želja za ideološkim obilježjem (petokraka) iz sistema koji se preko noći pretvorio u velikonacionalne projekte. Ipak, je ljiljan a ne petokraka odbranio Hercegovinu. Al to je njihov izbor. Što se tiče odnosa između klubova nema ih potrebe prenositi sa nesuglasicama između Veleža i Slobode - njihov problem i neka ga rješavaju. U borbi za Pl oba kluba su se susrela sa Olimpikom koji nije birao sredstva za ulazak u PL. I Sity i Velež su donekle bili primprani uzvratiti udarac Olimpiku na isti način. Nažalost javna je tajna da se u PL na pošten načine ne može ući, što je Velež shvatio nakon poraza u Goraždu.
Ovo je moje mišljenje i prijedlog da između dva kluba treba zadržati sportski odnos. Koliko god vi iz Mostara spočitavate Sity da je seljački klub zato što je iz S. Hana. Vjerujte da je naselje S. Han za vaš dom Vrapčiće velegrad u svakom smislu.
Mi smo trenutno bolji i igrački i u formi, tako da bi sve osim pobjede za nas bio neuspjeh.
Ovo je moje mišljenje i prijedlog da između dva kluba treba zadržati sportski odnos. Koliko god vi iz Mostara spočitavate Sity da je seljački klub zato što je iz S. Hana. Vjerujte da je naselje S. Han za vaš dom Vrapčiće velegrad u svakom smislu.
Mi smo trenutno bolji i igrački i u formi, tako da bi sve osim pobjede za nas bio neuspjeh.
PRVA LIGA JUGOSLAVIJE IGRALA SE PO DELEGATSKO-TERITORIJALNOM SISTEMU.VELEŽ JE ZASTUPAO HERCEGOVINU I TAČKA.tuzla1983 je napisao/la:Velež ima sjajnu fudbalsku prošlost. U socijalističkoj Jugoslaviji pored sarajevskih klubova bili su najstandarniji i najjači klub sa prostora BiH. Bili su omiljeni širom bivše nam države i prepoznatljivi po plejadi vrsnih igrača. Rat je Veleža kao i okolnosti u kojima se našao hrabri Mostar a isto tako i posleratni period gotovo uništio. Međutim, voljom entuzijasta klub polako staje na noge i to je dobro. Naravno, ni meni nije jasno otkud želja za ideološkim obilježjem (petokraka) iz sistema koji se preko noći pretvorio u velikonacionalne projekte. Ipak, je ljiljan a ne petokraka odbranio Hercegovinu. Al to je njihov izbor. Što se tiče odnosa između klubova nema ih potrebe prenositi sa nesuglasicama između Veleža i Slobode - njihov problem i neka ga rješavaju. U borbi za Pl oba kluba su se susrela sa Olimpikom koji nije birao sredstva za ulazak u PL. I Sity i Velež su donekle bili primprani uzvratiti udarac Olimpiku na isti način. Nažalost javna je tajna da se u PL na pošten načine ne može ući, što je Velež shvatio nakon poraza u Goraždu.
SARAJEVO I ŽELJEZNIČAR OSTATAK BOSNE.
TEK PROŠIRENJEM JUGO LIGE SA 12 NA 18 KLUBOVA ČELIK,GORKI I BORAC ULAZE U 1.LIGU.EX YU.
MA KAKAV LUKAVAC KAKVI BAKRAČI.Drži Tušanj do daljnjeg.staragarda je napisao/la:Koji bi bio razlog da TC igra u lukavcuZoom088 je napisao/la:KONACNO!!CityCity je napisao/la:Na utakmici protiv Sarajeva gosti su bili i omladinci Radničkog iz Lukavca što je znak da se nakon Gradine i Bosne ide na neki oblik saradnje i sa Radničkim![]()
Nešto smo se umirili pred ovo gostovanje u Vrapčićima. Ekipa danas nakon ručka otputovala. Nema povrijeđenih niti kartoniranih. Hasan se vraća i vjerovatno će dobiti priliku umjesto Stjepe. Milenko je ovih dana bio dosta medijski eksponiran i najavio nastavak uspjeha na vrućem terenu. Možda, s obzirom da nam Željo dolazi za vikend nebi bio loš i remi sutra al se ja nekako nadam pobjedi. Velež nakon pobjede u Ugljeviku je pod svojevrsnim pritiskom i to se mora iskoristiti. Pošto utakmica nema na TV - putem fb stranice "Mostarski Rođeni" oni koji nisu sutra planirali put Hercegovine mogu gledati utakmicu.
NE ZNAM KAKO ZOVU OVU VJEŽBU.

DUDIĆ BI NAJRADE DA KAŽE: OVDE KO DOĐE NEĆE IZAĆI ŽIV.
ON SE POUZDA U TAJ NJIHOV JUŽNJAČKI AMBIJENT I PRITISAK NA PROTIVNIKA ,SUDIJE DELEGATE I SVE ŠTO SE PRITISNUT DA.
Dudić nema veliko iskustvo i njemu je hitno potrebno steći reputaciju.Radio je u Travniku 1 sezonu ,Gošku 10 mjeseci i imao rezultat.Sad je od 20. avgusta u Mostaru u Veležu koji se počeo naglo daviti u PL.19/20.
Kad bi ih gledali po utakmici kontra želje onda je Velež tim za sam vrh bh fudbala.To zato jer je Željo bio očajan taj dan.Pobjedu je zaslužio Velež.
Smiješni sudija Sivac je na sve načine gledao da kompenzuje poništeni gol Veleža pa onda i iskjućenje Fajića i dopuštao grubu igru mostaraca.Ne znam je li to neki poklon Želje mostarcima ili promašena taktika Osima ali Željo je bio de fakto poražena ekipa.
Naravno da i iz ove utakmice Bošnjaković može izvući korisne zakljućke i pouke.Mi se nemamo šta podešavati po igri Veleža nego postaviti svoju sad već afirmisanu igru.Veležu bodovi trebaju kao voda ožednjelom.Bujrun neka pokušaju navaliti.Ali, nećemo ih čekati u šesnestercu,ni govora.Mi moramo nametnuti igru u srednjoj trećini terena.Neka probiju ako mogu naš bedem.Čitavu se utakmicu držati kao da smo zadovoljni bodom.Ali i čitavu utakmicu gledati da im strpamo golove od kojih se neće oporaviti.Bit će provokacija,udaranja isl.U to nema sumnje.Na sve to valja odgovoriti borbom tehnikom i maksimalnim požrtvovanjem.I sarajlijama godi naš remi tako da će Mulahasanović gurat utakmicu u tom pravcu.Halabuku sa tribina valja ignorisati.Naši igrači imaju dosta utakmicau nogama i valjda to neće biti problem.
Ovo je sastav kojem Dudić ukazuje povjerenje od kad je na kormilu Veleža
Bobić, -Dario(Ćosić), Zvonić, Manev,Urdinov,-Hasanović, Zeljković,-Behram,Vehabović,Brandao,-Fajić.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 24 sep 2019, 21:33, ukupno mijenjano 4 puta.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot], Iceplayer, legendarnadruga i 23 gosta.