Teme koje nemaju veze sa sportom
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2014, 21:05
Kucaj 192.168.1.1 u pretraživač,
ako dođe do logona, to je ta

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
-
Sveti
-
Kontakt:
GazijaKalesija je napisao/la:Kucaj 192.168.1.1 u pretraživač,

nije. A u pickku materinu kako me iritira
Sent from my iPhone 4 using Tapatalk
naprijed rejal
-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2014, 21:13
Sveti je napisao/la:GazijaKalesija je napisao/la:Kucaj 192.168.1.1 u pretraživač,

nije. A u pickku materinu kako me iritira
Ako koristiš windows 7, start napiši cmd otvori to i onda ukucaj samo ipconfig
Ako koristiš xp run cmd pa ipconfig...
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
-
Sveti
-
Kontakt:
Windows 8 koristim.
naprijed rejal
-
Sveti
-
Kontakt:
Ukucao sam ali opet nigdje ne vidim default ip. Pod default getaway nema nista
naprijed rejal
-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2014, 21:20
Sveti je napisao/la:Ukucao sam ali opet nigdje ne vidim default ip. Pod default getaway nema nista
ja ba, ja zab da windows 8 koristiš, odeš gore ethernet adapter imaš više prikaza, mora kod jednog pisati default gateway i brojevi?
-
MARCELO
-
Kontakt:
GazijaKalesija je napisao/la:MARCELO je napisao/la:Ljudi pomagajte.
Imam racunar koji sam kupio prije 5 godina,s vremenom su pojedini dijelovi mijenjani.Ugl trenutno je ovakva situacija:AMD Athlon 2x2.9,2GB rama,80 GB HD,maticnu sam uzeo novu prije godinu dana,i graficka je trenutno integrisana i uzima 512 MB(nedavno mi ona "prava" pregorila).
Al u zadnju godinu dana pa i vise je ovaj PC ko qrac,znaci spor boze,hiljadu puta sam se **** sa sistemom itd.
Do cega bi to moglo biti jer mi malo fali da se,onako,izivim na njemu.
U kakvom stanju su ti hladnjaci, uzmi malo ih očisti

Ocistio sam sve sto se na i u njemu moze ocistit

Sretno zmajevi!!
-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2014, 23:24
MARCELO je napisao/la:GazijaKalesija je napisao/la:MARCELO je napisao/la:Ljudi pomagajte.
Imam racunar koji sam kupio prije 5 godina,s vremenom su pojedini dijelovi mijenjani.Ugl trenutno je ovakva situacija:AMD Athlon 2x2.9,2GB rama,80 GB HD,maticnu sam uzeo novu prije godinu dana,i graficka je trenutno integrisana i uzima 512 MB(nedavno mi ona "prava" pregorila).
Al u zadnju godinu dana pa i vise je ovaj PC ko qrac,znaci spor boze,hiljadu puta sam se **** sa sistemom itd.
Do cega bi to moglo biti jer mi malo fali da se,onako,izivim na njemu.
U kakvom stanju su ti hladnjaci, uzmi malo ih očisti

Ocistio sam sve sto se na i u njemu moze ocistit

Koji sistem imaš nabačen na njemu?
-
MARCELO
-
Kontakt:
Trenutno je XP,SP3 a bio je jedno vrijeme i 7,nema velike razlike.
Sretno zmajevi!!
-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 23 avg 2014, 23:40
Nabaci win7 x32 i trebao bi da fercera kao lud

-
JHam
-
Kontakt:
Jedno pitanje, na laptopu Acer E1-572G, ima integrisana intelova graficka od procesora, i ima eksterna amd radeon hd 8670m, ali uvijek mi radi na ovoj integrisanoj, iako ima drivere za eksternu instalirane i prepozna je u device manageru bez ikakvih uzvicnika zutih i tih cuda...U BIOSu ne mogu naci nikakve opcije za "gasenje" integrisane graficke, ustvari nema nista oko graficke u biosu...Kako da prebacim da mi koristi ovu eksternu??

-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 24 avg 2014, 13:53
JHam je napisao/la:Jedno pitanje, na laptopu Acer E1-572G, ima integrisana intelova graficka od procesora, i ima eksterna amd radeon hd 8670m, ali uvijek mi radi na ovoj integrisanoj, iako ima drivere za eksternu instalirane i prepozna je u device manageru bez ikakvih uzvicnika zutih i tih cuda...U BIOSu ne mogu naci nikakve opcije za "gasenje" integrisane graficke, ustvari nema nista oko graficke u biosu...Kako da prebacim da mi koristi ovu eksternu??

Instaliraj najnoviji Intelov driver, a nakon toga reinstall radeon driver. Trebalo bi da ti pomogne, jer bi nakon toga automatski trebao da koristi ovu externu.
-
JoseMourinho
-
Kontakt:
Postao/la JoseMourinho » 24 avg 2014, 13:55
MARCELO je napisao/la:Trenutno je XP,SP3 a bio je jedno vrijeme i 7,nema velike razlike.
GazijaKalesija je napisao/la:Nabaci win7 x32 i trebao bi da fercera kao lud

Meni se win7 dosta brzi pokazao na starim kompjuterima koji imaju bar gigu, pokušan sa sedmicom

-
JoseMourinho
-
Kontakt:
Postao/la JoseMourinho » 24 avg 2014, 13:57
JHam je napisao/la:Jedno pitanje, na laptopu Acer E1-572G, ima integrisana intelova graficka od procesora, i ima eksterna amd radeon hd 8670m, ali uvijek mi radi na ovoj integrisanoj, iako ima drivere za eksternu instalirane i prepozna je u device manageru bez ikakvih uzvicnika zutih i tih cuda...U BIOSu ne mogu naci nikakve opcije za "gasenje" integrisane graficke, ustvari nema nista oko graficke u biosu...Kako da prebacim da mi koristi ovu eksternu??

Mora biti u biosu koju ce prvo "tražiti" potrazi iako bar na pcu kad ukljucis ovu eksternu automatski prebaci na nju...
Vidi u device mangeru ima li ti je ikako?
-
GazijaKalesija
-
Kontakt:
Postao/la GazijaKalesija » 24 avg 2014, 13:59
JoseMourinho je napisao/la:JHam je napisao/la:Jedno pitanje, na laptopu Acer E1-572G, ima integrisana intelova graficka od procesora, i ima eksterna amd radeon hd 8670m, ali uvijek mi radi na ovoj integrisanoj, iako ima drivere za eksternu instalirane i prepozna je u device manageru bez ikakvih uzvicnika zutih i tih cuda...U BIOSu ne mogu naci nikakve opcije za "gasenje" integrisane graficke, ustvari nema nista oko graficke u biosu...Kako da prebacim da mi koristi ovu eksternu??

Mora biti u biosu koju ce prvo "tražiti" potrazi iako bar na pcu kad ukljucis ovu eksternu automatski prebaci na nju...
Vidi u device mangeru ima li ti je ikako?
Ma driveri mu prave problem 99%.
Neka uninstall intelov, pa skine najnoviji, a zatim neka ponovo instalira radeonove drivere, i trebalo bi da radi.
-
Sveti
-
Kontakt:
GazijaKalesija je napisao/la:Sveti je napisao/la:Ukucao sam ali opet nigdje ne vidim default ip. Pod default getaway nema nista
ja ba, ja zab da windows 8 koristiš, odeš gore ethernet adapter imaš više prikaza, mora kod jednog pisati default gateway i brojevi?
riješio sam problem tako što sam kupio onaj wireless stick, i sad imam i wifi i internet na računaru. win win yebi mu mater
hvala ti kume

naprijed rejal
-
armin
-
Kontakt:
Imam problem kad iznenada nestane struje ikona od wirelessa postane ovakva:
(klik na sliku)
što je i normalno jer je nestalo struje. Međutim, uvijek nakon toga moram restartovati laptop da bi wireless proradio, a ikona ostane kao na slici. I kad se upali modem ostane kao na slici.
Zanima me da li ima način da wireless sam proradi, bez restartovanja laptopa ?
Unaprijed hvala

-
Consigliere
-
Kontakt:
Postao/la Consigliere » 24 avg 2014, 15:03
Zasto mi Mozilla nece da pusta
vine-e, gifove, video sa SS-a...

Na Chromeu sve normalno
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!
-
BelminM23
-
Kontakt:
Consigliere je napisao/la:Zasto mi Mozilla nece da pusta
vine-e, gifove, video sa SS-a...

Na Chromeu sve normalno
Da nemaš adblok ?
Znam ove SS.ba video neće da očita ako ga imaš.

-
JHam
-
Kontakt:
@GK

I jedan i drugi mi isto izbaci kad hocu da update uradim...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.