NK Jedinstvo Bihać
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: NK Jedinstvo Bihać
Uz novac koji vi dobijete od opstine, uz malo truda se moze naci i dosta novca od sponzora ,jer da se odmah razumijemo Jedinstvo je ime,kako u Bihacu ,tako i na kantonu. Ono jest poljuljano ,ali uz dobar i kvalitetan i prije svega transparentan plan i program,ne samo financijski,nego i na svim drugim planovima ( infrastruktura,igraci,omladinski pogon,uprava...)moze se naci jako velik broj sponzora koji bi izdvajali simbolican novac na mjesecnom nivou. Lakse je naci veci broj sponzora ,a da doniraju neku simoblicnu svotu novca mjesecno,uz to im obezbjediti neku uslugu marketinga ili slicno, nego par sponzora,a uzimati im velike pare. Naravno kompanije koje budu zeljele neke posebne uslove,izdvojit ce vise novaca.
Ja onako simoblicno cisto za svoju dusu radim na nekom planu i programu upravljanja nekog sportskog kluba. Nije to sad neki doktorski rad,ali ovako kad imam slobodnog vremena citam o modelima upravljanja i o tome kako su uredjeni neki klubovi. I mnogo toga se moze prenijeti na Jedinstvo. Korak po korak,garantujem da se od ovog kluba moze stvoriti premijerligas bez puno poteskoca. A da politika i grad budu podrska,a ne oni koji ce upravljati s klubom. Jer vidimo svi kako nam politika upravlja drzavom. Neka politika i grad budu oslonac Jedinstvu, a ne da drze sve konce u svojim rukama i da se u klub postavljaju samo politicki podobni ljudi. I naravno,transparentan rad.
I jos nesto, s tom cifrom koju je klub izdvojio za 2015-u godinu ne mogu da vjerujem da Jedinstvo tako lose stoji rezultatski. Pa 400.000 KM nije mala cifra uopste. Gdje su te pare???
Ja onako simoblicno cisto za svoju dusu radim na nekom planu i programu upravljanja nekog sportskog kluba. Nije to sad neki doktorski rad,ali ovako kad imam slobodnog vremena citam o modelima upravljanja i o tome kako su uredjeni neki klubovi. I mnogo toga se moze prenijeti na Jedinstvo. Korak po korak,garantujem da se od ovog kluba moze stvoriti premijerligas bez puno poteskoca. A da politika i grad budu podrska,a ne oni koji ce upravljati s klubom. Jer vidimo svi kako nam politika upravlja drzavom. Neka politika i grad budu oslonac Jedinstvu, a ne da drze sve konce u svojim rukama i da se u klub postavljaju samo politicki podobni ljudi. I naravno,transparentan rad.
I jos nesto, s tom cifrom koju je klub izdvojio za 2015-u godinu ne mogu da vjerujem da Jedinstvo tako lose stoji rezultatski. Pa 400.000 KM nije mala cifra uopste. Gdje su te pare???
Joj Alija bi ovde dobar bio kad sad uzima na kartama ovdje bi bio masakr.Protiv Jajca prodaje gratis karteBihac96 je napisao/la:Pod Boricima nekad nije mogla sibica pasti na tribine,a danas....
Radnicki-Jedinstvo 0-1
Yebo rezultat,bitno je onih prvih 11 koji su nastupili u ovoj utakmici. Abdihodžić, Šehić, Šiljeg, Burnić, Mujagić, Topić, Milenković, Abdihodžić, Remić, Nuspahić, Delić.
Dakle u prvih 11 danasnje utakmice je bilo 7 Biscana i jedan momak iz Otoke.Zar je ovoliko bilo potrebno shvatit da moraju igrati "nasa"djeca iz Bihaca i USK kantona.
Yebo rezultat,bitno je onih prvih 11 koji su nastupili u ovoj utakmici. Abdihodžić, Šehić, Šiljeg, Burnić, Mujagić, Topić, Milenković, Abdihodžić, Remić, Nuspahić, Delić.
Dakle u prvih 11 danasnje utakmice je bilo 7 Biscana i jedan momak iz Otoke.Zar je ovoliko bilo potrebno shvatit da moraju igrati "nasa"djeca iz Bihaca i USK kantona.
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Nemoguce da smo dobili, i samim tim skoro pa izbacili Radnicki iz lige
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!
Ma nije moguće, to nas neko lozi i daje nam laznu nadu 
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
-
nebeskasila
- Kontakt:
Bihac96 je napisao/la:Radnicki-Jedinstvo 0-1
Siguran sam da se i umjesto ove trojice mogu naci nasi igraci, ili dati priliku jos nekom mladjem momku. I šehić je igrao veoma mlad u ekipi, dobio priliku, momak se dokazao, Mujagic isto tako, Nuspahic, a sta ostalih igraca nema prilike. Mozemo imati 11 igrača Bišćana, pa i kad izgubim ne bi mi bilo toliko krivo.
Čestitam na zasluženoj pobjedi,nivo iznad ste od ovih naših **** što glume profesionalce,svaka čast ekipi Jedinstva a pogotovo Sili Nebeskoj onih par momaka
Čestitke na pobjedi, na tome što vam igrači nisu p**** i što su među rijetkima koji se ne valjaju po terenu, na tome što kad se sudare naš i vaš lete da vide kako je prošao naš, na aplauzu navijačima na kraju, i na vašim navijačima, iskreno se nadam da ćete ostat u ligi a da će se naši go*nari nekako isčupat pa nek se gone iz Lukavca.
Niko kao Radnički Soda!!!!!!
Pa jel moguce da smo tako odigrali, yebote pa mi kod kuce tri pasa jedva sastavimo 
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "
Ljudi lako je dogovorenu utakmicu odigrati tako i pomagati domacim igracima a i aplaudirati navijacima takodje, Radnicki ima sljedece kolo bodove u SM to je tal dvije uprave, a nasoj gamadi iz uprave jbm svu familiju cigansku, ja sam znao da mi necemo ispasti jer nasi pokupovase boga dragog, sve cemo pobjediti do kraja i biti 7-8 na kraju. UPRAVA ODLAZIII !!!!!!
- BIHfAnatiC86
- Kontakt:
Upravo tako, ko misli da je drugacije grdno se vara, u ovoj ligi se unaprijed zna gdje, sta, kako...LloriS je napisao/la:Ljudi lako je dogovorenu utakmicu odigrati tako i pomagati domacim igracima a i aplaudirati navijacima takodje, Radnicki ima sljedece kolo bodove u SM to je tal dvije uprave, a nasoj gamadi iz uprave jbm svu familiju cigansku, ja sam znao da mi necemo ispasti jer nasi pokupovase boga dragog, sve cemo pobjediti do kraja i biti 7-8 na kraju. UPRAVA ODLAZIII !!!!!!
Jedinstvo se moze spasiti samo na jedan nacin, a to je da se klub ocisti i dodju na svaku poziciju potpuno novi ljudi koji ce raditi u interesu kluba, a ne u interesu uzimanja para koje grad daje svake godine...
Mozete li vi meni objasniti kako ovaj poraz moze goditi Radnickom, sve i da pobijedi u SM? Radnicki je eventualnom pobjedom u ovoj utakmici i u SM barem na tren mogao ponuditi nadu u opstanak, a klub bi sam odlucivao o svojoj sudbini.
Sada status Radnickog ovisi i o rezultatima u Premijer ligi, a ne samo u Prvoj federalnoj.
Ako je neko iz Uprave Radnickog dogovarao bilo sto s onim koji nam je na zadnjem gostovanju u Bihacu psovao "cetnicku majku" (meni, treneru i nekim igracima), a on je kao neki direktor pod suspenzijom, onda nasima iz Uprave sve po spisku...od a do z.
Pozz za ekipu SN koja je bila u Lukavcu
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Sada status Radnickog ovisi i o rezultatima u Premijer ligi, a ne samo u Prvoj federalnoj.
Ako je neko iz Uprave Radnickog dogovarao bilo sto s onim koji nam je na zadnjem gostovanju u Bihacu psovao "cetnicku majku" (meni, treneru i nekim igracima), a on je kao neki direktor pod suspenzijom, onda nasima iz Uprave sve po spisku...od a do z.
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Slušam Mostar Sevdah, igram tavle sad
A u mojoj duši gori isti žar, za Rođene moje i Velež Mostar
Radnički i Jedinstvo ostaju u ligi.Zoom088 je napisao/la:Mozete li vi meni objasniti kako ovaj poraz moze goditi Radnickom, sve i da pobijedi u SM? Radnicki je eventualnom pobjedom u ovoj utakmici i u SM barem na tren mogao ponuditi nadu u opstanak, a klub bi sam odlucivao o svojoj sudbini.
Pored toga svega tu se pita i Novi Travnik sa svojom računicom da će pobijediti sve do kraja. Ja se iskreno nadam da će oni ispast al eto, dogovorićemo se nekako, životinje smo nismo ljudi
.
@Bihac1968
Kako prijatelju moj. Kako?
Jedino ako se u PL spase Vitez i Olimpic. Samo tako bi možda ova dva kluba mogla sačuvati Prvoligaški status.
Ali pošto je izvjesno da će jedan od navedenih klubova iz PL ispasti, tako je izvjesno i da jedan od klubova (Jedinstvo ili Radnički) ispada iz Prve lige FBiH. Radnički je mnogo bliži nižem rangu.
U slučaju da i Vitez i Olimpic ispadnu iz PL, onda možemo zajedno mahati raji u Prvoj ligi za goodbye.
@Iraola
N. Travnik je već "zatvorio" 3 od 4 utakmice.
Jedino ako se u PL spase Vitez i Olimpic. Samo tako bi možda ova dva kluba mogla sačuvati Prvoligaški status.
Ali pošto je izvjesno da će jedan od navedenih klubova iz PL ispasti, tako je izvjesno i da jedan od klubova (Jedinstvo ili Radnički) ispada iz Prve lige FBiH. Radnički je mnogo bliži nižem rangu.
U slučaju da i Vitez i Olimpic ispadnu iz PL, onda možemo zajedno mahati raji u Prvoj ligi za goodbye.
@Iraola
Sunce, behar, trešnje, kraj Neretve hlad
Sve se već zna i zato tvrdim ponovo:" Jedinstvo i Radnički ostaju"!! Zapamti ovu moju tvrdnju pa se čujemo po završetku prvenstvaZoom088 je napisao/la:@Bihac1968
@Iraola
Jedinstvo ostaje 99,99%. Uvijek kazem da mi niti cemo kad ispasti iz ove ligi niti cemo kad uci u premijer ligu.
Volio bih da Novi Travnik ispadne, upravo zbog Radnickog i onoga svega sto je bilo na Piroti kad ih je Novi Travnik pobjedio. Skoro pa isto se desilo i nama.
Volio bih da Novi Travnik ispadne, upravo zbog Radnickog i onoga svega sto je bilo na Piroti kad ih je Novi Travnik pobjedio. Skoro pa isto se desilo i nama.
Ma ja sam prvi prizeljkivao ispadanje iz lige,ali sam sigurno znao i znam da Jedinstvo iz ove lige ispasti nece.Razloga je mnogo da mi moramo igrat ovu smijurinu od lige 
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
Druze bar bi ti trebao znati neke stvari a to su:Zoom088 je napisao/la:Mozete li vi meni objasniti kako ovaj poraz moze goditi Radnickom, sve i da pobijedi u SM? Radnicki je eventualnom pobjedom u ovoj utakmici i u SM barem na tren mogao ponuditi nadu u opstanak, a klub bi sam odlucivao o svojoj sudbini.
Sljedece kolo uzimate tri boda u SM a Buducnost kuci dobija Travnik tj. igra za vas upravo iz razloga sto ce vam zadnje kolo dati 3 boda sto znaci da imate dvije pobjede u gostima uz dvije pobjede kuci Sloga i Bratstvo to je 12 bodova dok za Orasje nisam siguran sta ce biti.
Druga stvar Travnik ce kuci dobiti Gosk i Gorazde a u gostima idu Branitelju i Capljini i sad vidjecemo sta ce tu biti jednu ce uzeti sigurno ako ne i obe i oni bi znaci imali 12 bodova u zadnjih pet kola, sto znaci da bi vi morali u Orasju dobiti tri boda, Orasje ce odlucivati ko ostaje ili vi ili Travnik a iskreno se nadam da ste to vi.
I da Vitez je ostao u PL a ispadaju Olimpic i Slavija sto znaci da ce ovdje ispasti 4 ekipe, za tri znamo e sad je dilema samo ili Radnicki ili Travnik, a kombinacija je milion, ponavljam ti jos jednom vi imate u zadnjih 5 kola 4 pobjede sigurno a vidjecemo sta ce biti u Orasju.
Kruže razne priče, kao npr. ta o kojoj se trenutno piše i druga da su iz Jedinstva platili neke igrače Radničkog, ali sve su to samo priče i teško da je išta od toga istina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.