Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

BlueBosnian
Kontakt:

Re: Juventus FC

Post Postao/la BlueBosnian » 05 jul 2015, 04:14

Mandžukć - Nepotreban! (Odron - sarkazam, opusti se :mrgreen: )
I ne vjerujem da je doveden kako bi sjedio na klupi - to je i jedini problem.
A napad Morata - Mandžukić, bez kreativnog AMC-a donosi šta?
A od kreativnog veznog/polušpica/krila čini se, nema ništa.. ;)

Vezano za Neta, tu me nisi shvatio al' ono baš..
Smatram ga itekako kvalitetnim, i velikim pojačanjem.. Poenta mog posta je "šteta da takav golman, svoje najbolje godine presjedi"
Buffon kad se povuče, ovaj će imat' oko 30.. Valjda sad kontaš.. ;)

Za Ruganija sam rekao da je ok, ne u smislu "solidan je", nego je jedini ispravan i dobar transfer od pomenutih.. :mrgreen:
Dybala ima potencijala. Za nijansu više od Berardija.. Dok je Coman za njih obojicu Padoin! :cool:
Ne mogu reći da je promašaj, niti ga hvaliti.. Jednostavno, i najkorektenije mišljenje je - n e d o k a z a n! Kad ga vidim da dominira/flopira u bijelo-crnom dresu, iznijeću svoje mišljenje o njemu.. Inače, ništa posebno nije dokazao, niti me zadivio svojim igrama.. **** statistiku, treba nekad odgledati i poneki meč.. Ako ćemo se voditi takvom logikom, Vasquez je bio 5x bolji i korisniji igrač ..

Nadam se da će opravdati očekivanja, i postati pravi nasljednik Teveza.

I fkt, šta smo to uradili, i na koji način pojačali ekipu?
Ostaneš bez 2 vrhunska i glavna igrača, a dovedeš igrače za klupe..
Tevez i Pirlo out, Mandžukić i Khedira in (vezano za pozicije)
I kao, uradili smo pravu stvar?
Tim je slabiji u mnogo čemu, ne treba biti nikakav stručnjak da bi to shvatio..

Uostalom, nisam ja neki vatreni navijač, nisam rođen u Torinu jbg, tako da mi se ne zalazi u neke dublje rasprave.. Nema smisla.. :mrgreen:
I hope you're with me
I hope you're with me when it's over
You won't be lonely
You won't be lonely when it's over

It's over..

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 jul 2015, 11:02

Shvatam i optimiste, shvatam i pesimiste.

Svi vi imate svojih za i kontra argumenata...

Ostavimo da vidimo, ja sam prije 4 godine pojeo g'ono zbog kritika prema Pirlu, neka tako bude i ove zbog Mandže i Khedire.

Biće kako bude drugovi, uživajte samo. :)
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

JuventinoVero
Kontakt:

Post Postao/la JuventinoVero » 05 jul 2015, 11:17

Ko je gledao juventus ove sezone zna da je odlazak pirla pojacanje za nas..

Previse je usporavao igru, carinio loptu, u defanzivi ga nigdje nije bilo..marcha se pokazao kao duplo bolje rjesenjeza tu poziciju.

Odlazak teveza jeste gubitak ali dosao je dybala i mandza ..jedan je mlad, talentovan, zeljan dokazivanja i ima sve predispozicije da postane WC napadac.. a drugi je veoma dobar i koristan u presingu,skoku, trcanju..sve ono sto zahtjeva juventusov dres.
#ALLEGRIOUT

IlFantasista
Kontakt:

Post Postao/la IlFantasista » 05 jul 2015, 12:20

Kun fejekun!

37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Celikovac
Kontakt:

Post Postao/la Celikovac » 05 jul 2015, 12:38

Ovaj smijesni klub iz Madrida nudi za ovu zvijer 30 miliona, nakon sto su Illaramendija platili 40. Taj idiotluk je i od njih previse!
Luciano Moggi: "E l'Inter non vinceva perché erano pippe e incapaci. Mica li ho comprati io Vampeta, Taribo West e Hakan Sukur".

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 05 jul 2015, 13:18

BlueBosnian je napisao/la:Mandžukć - Nepotreban! (Odron - sarkazam, opusti se :mrgreen: )
I ne vjerujem da je doveden kako bi sjedio na klupi - to je i jedini problem.
A napad Morata - Mandžukić, bez kreativnog AMC-a donosi šta?
A od kreativnog veznog/polušpica/krila čini se, nema ništa.. ;)

Vezano za Neta, tu me nisi shvatio al' ono baš..
Smatram ga itekako kvalitetnim, i velikim pojačanjem.. Poenta mog posta je "šteta da takav golman, svoje najbolje godine presjedi"
Buffon kad se povuče, ovaj će imat' oko 30.. Valjda sad kontaš.. ;)

Za Ruganija sam rekao da je ok, ne u smislu "solidan je", nego je jedini ispravan i dobar transfer od pomenutih.. :mrgreen:
Dybala ima potencijala. Za nijansu više od Berardija.. Dok je Coman za njih obojicu Padoin! :cool:
Ne mogu reći da je promašaj, niti ga hvaliti.. Jednostavno, i najkorektenije mišljenje je - n e d o k a z a n! Kad ga vidim da dominira/flopira u bijelo-crnom dresu, iznijeću svoje mišljenje o njemu.. Inače, ništa posebno nije dokazao, niti me zadivio svojim igrama.. **** statistiku, treba nekad odgledati i poneki meč.. Ako ćemo se voditi takvom logikom, Vasquez je bio 5x bolji i korisniji igrač ..

Nadam se da će opravdati očekivanja, i postati pravi nasljednik Teveza.

I fkt, šta smo to uradili, i na koji način pojačali ekipu?
Ostaneš bez 2 vrhunska i glavna igrača, a dovedeš igrače za klupe..
Tevez i Pirlo out, Mandžukić i Khedira in (vezano za pozicije)
I kao, uradili smo pravu stvar?
Tim je slabiji u mnogo čemu, ne treba biti nikakav stručnjak da bi to shvatio..

Uostalom, nisam ja neki vatreni navijač, nisam rođen u Torinu jbg, tako da mi se ne zalazi u neke dublje rasprave.. Nema smisla.. :mrgreen:
Pa vidis da je uradjen fantastican posao, a ne "nista nismo uradili, kao sto ti kazes". Razumijem ja kritiku i da svako ljeto svako od nas zeli pojacanja koja su mahom nerealna da bi rekli da je mercato uspjesan, ali nazalost to nije realnost.

Neto je fantastican golman i sigurno da smo ekipa koja ima jednog od najboljih rezervnih golmana. Neshvatljivo dobar potez. Cinjenica je da Gigi ima 37 godina i da se kao i svaki drugi igrac moze povrijediti.

Rugani, dajemo priliku mladom momku da se dokaze i izbori mjesto, pa da za 2 godine citamo vijesti o Ruganiju kao novom Cannavaru, Nesti i slicno. Dobar potez narocito zato sto Ogbonna ide, Barza u godinama. Od starijih ce uciti, a kupit ce minute u Serie A i lagano se spremat za startera - odlican potez, za razliku od prethodnih vremena kada bi ovakve igrace samo u krug slali po posudbama.

Khedira je sve osim popunjavanja rostera. Jedan od najboljih zadnji veznih na svijetu do ove sezone i povrede, a kasnije nije ni igrao jer nije htio produziti ugovor. Onaj ko je gledao njegove igre zna o kakvom se igracu radi i da je ovo vjerovatno transfer sezone.

Mandzu ne treba pretjerano komentarisati. Prvi razlog je jer se jos uvijek ne zna dal ce on biti starter u 4-3-3 ili ce biti back-up u 4-3-1-2. Svako ko tvrdi da nije kvalitetan grdno se vara. Mandzo je radilica, dosadan i pogan igrac i zbog toga ga cesto mrze ostali, ali ga zato cijene njegovi navijaci. Licht je svakom Juventinu medju najdrazim igracima ove nove generacije, a sigurno je najomrzeniji igrac u citavoj ligi. U odnosu na Matrija, Llorentea je ogroman "upgrade".

Dybala nema iskustvo i nema statistiku koje pravdaju 40 miliona, ali je na terenu pokazao o kakvom se igracu radi. Dybala je dosao kao zamjena za Teveza, on je bolji kreativac od Teveza i ja ga necu smatrati talentom kao Comana.

Vrati se u prethodne sezone (ne trebas ici dalje od proslog ljeta) kada smo doveli Evru - starca koji ne moze da potrci, Romula - solidnog beka da popuni roster, Moratu - levata kojeg nam je Real upakovao za 20 miliona, Pereyru - nedokazanog igraca koji ce kostati 16 miliona i Comana - momka od 18 godina, shvatit ces sta je ove sezone uradjeno. Pirlo je otisao, ali to nije gubitak i to zna svako ko je iole realan. Uz duzno postovanje prema maestru koji je zasluzan za povratak, on vec odavno ne moze da izdrzi tempo najjacih utakmica. Ne bi on ni ove sezone igrao toliko da nam trener nije bio Max. Tevez je gubitak, ali za taj gubitak se znalo samo je bilo pitanje ova ili sljedeca godina. Kao njegovu zamjenu nismo mogli naci boljeg igraca na svijetu od Dybale (a da smo konkurentni da ga uzmemo). Oduzmi, saberi i pogledaj onu sliku o odlascima i dolascima. Do prije par mjeseci su svi kukali kako nam je stara ekipa, da je pitanje gdje ovo vodi, a sada su to mladi momci, nedokazani, izgubili smo iskusne igrace, ma nije se rodio taj sto je svima ugodio.
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jul 2015, 13:44

jos je rano da se komentarise mercato

ali ako ostane ovako dosadasnja ocjena je mozda 3 ili eto 3+..dobili na sirini , izgubili na individualnom kvalitetu...uz zadrzavane postojeceg kadra i dovodjenje pravog, ali pravog ofanzivnog veznog onda bi mercato bio mozda i cista petica
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 05 jul 2015, 13:53

dobili na sirini , izgubili na individualnom kvalitetu
:thumbup:

Pa tako nekako, ali ne slažem se da smo slabiji nešto. Mi sad imamo mnogo raznovrsniji napad, Dybala ako pokaže bar 70% onoga iz Palerma u prvoj sezoni, to će biti super. Mandžukić je klasa, ma koliko to neki osporavali. Jedini problem je mogući nedostatak kreacije u sredini, ali ne mora ni to značiti. Igrali smo i bez Pirla mnogo vrhunskih utakmica, Marchisio je pokazao da može biti jako dobar tu, a Khedira bi više slobode mogao dati Pogbi.

Inače, aposlutno sam za, da Pogba igra bliže golu. Ako ne dođe trequartista, ja bih njega na tu pozciju stavio.

Lijevo se vraća Asa, ovamo je Licht i krpićemo se sa Caceresom, možda Islom... jaki smo kako god, sad jel dovoljno za Evropu, teško je reći... ali iskusniji smo za prošlu sezonu, puni samopouzdanja što nije bio slučaj ranije i sve to ima svoje. Uglavnom, puno povjerenje imam u Upravu, struku i ovaj tim...
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 jul 2015, 13:58

SKY: Monaco want Llorente. He's on the verge of returning from his honeymoon. He is ever closer to joining Monaco. The negotiations with them at an advanced stage.

slika

SKY: Real Madrid don't want Vidal. There are no negotiations between them & Juve for Vidal

slika

SKY: Marchisio has renewed with Juve till 2019. Juventus will announce his extension shortly

SKY: Marrone is close to joining Bologna. His agent will be meeting Bologna shortly to seal his move.

slika

Juventus primavera goalkeeper Emil Audero (18) will be the third goalkeeper next season. [TS]

slika
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jul 2015, 14:32

nesto gledam ako Saciri nije potpisao vec tamo za Engleze, ne bih ja imao nista protiv da makar njega dovedu prema naprijed..proigrao bi on kod nas... proigrao bi vjerovatno i Nagatomo, ako je zdrav, u zdravoj sredini

ramiral
Kontakt:

Post Postao/la ramiral » 05 jul 2015, 14:36

ultrasstyle_tz je napisao/la:nesto gledam ako Saciri nije potpisao vec tamo za Engleze, ne bih ja imao nista protiv da makar njega dovedu prema naprijed..proigrao bi on kod nas... proigrao bi vjerovatno i Nagatomo, ako je zdrav, u zdravoj sredini

Prvo sprljit' brenerom pa na radiološku dekontaminaciju :cool:

Ja bih volio možda još kakvog polivalentnog beka, ali možda vrate Islu sada kad se dobro pokazao.
29 ... a do maja 2012 - 30 ...

ultrasstyle_tz
Kontakt:

Post Postao/la ultrasstyle_tz » 05 jul 2015, 14:41

upravo zato mi i pade na pamet Nagatomo..moze igrati oba beka, mislim da je jeftin i po pitanju plate i po pitanju transfera(hoce da ga se rijese)..a generalno nije los igrac

jbg Isla haman ima slican problem kao i pojedini nasi igraci....qrcobolja u klubu, a gine za reprezentaciju

mada opet on je bek za formacije sa 4 nazad, ne za 3-5-2 gdje je bio prinudjen da igra pa se nikako nije snasao..u ekipi sa 4 pozadi ko zna, ali mislim da je on zavrsio svoje sa Juventusom..kako god uopce nije los igrac i bio bi vrhunsko pojacanje za Romu, Fiorentinu, Inter mozda da nisu doveli Montoju itd itd

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jul 2015, 15:31

L'Avvocato je napisao/la:SKY: Monaco want Llorente. He's on the verge of returning from his honeymoon. He is ever closer to joining Monaco. The negotiations with them at an advanced stage.
Nek nam posalju Kurzawu a vala u Monacu se moze naci jos igraca koji imaju potencijala a koji bi nam dobro dosli...
L'Avvocato je napisao/la:SKY: Real Madrid don't want Vidal. There are no negotiations between them & Juve for Vidal
Neke su stvari jednostavno neprocijenjive...
L'Avvocato je napisao/la:SKY: Marchisio has renewed with Juve till 2019. Juventus will announce his extension shortly

:cool: :cool: :cool:
L'Avvocato je napisao/la:SKY: Marrone is close to joining Bologna. His agent will be meeting Bologna shortly to seal his move.
Samo prodaja dolazi u obzir...dosta je posudbi..pogotovo ne treba njima ne izlaziti u susret...
L'Avvocato je napisao/la:Juventus primavera goalkeeper Emil Audero (18) will be the third goalkeeper next season. [TS]
Barem ce dobiti malo vise iskustva na ovom nivou...
ultrasstyle_tz je napisao/la:upravo zato mi i pade na pamet Nagatomo..moze igrati oba beka, mislim da je jeftin i po pitanju plate i po pitanju transfera(hoce da ga se rijese)..a generalno nije los igrac
mora da se zaje-bavas...bolje ne dovesti nikoga nego ovog lika :?
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.
It is never too late to be what you might have been. -George Eliot

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 05 jul 2015, 15:39

Ma digli klubovi cijene bekova drastično. Evo gledam Augsburg jbni traži 25 miliona za Babu, Torino za Darmiana 20, za Peresa 15, Monaco za Kurzawu 18 itd. itd.

Biće preteško dovesti bilo koga. Trebamo i mi za Islu dići cijenu na 15 :trololo:

Bologni ne praviti nikakve ustupke. Samo prodaja i to barem za 5 miliona.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

masteRofPoker
Kontakt:

Post Postao/la masteRofPoker » 05 jul 2015, 15:49

L'Avvocato je napisao/la:Ma digli klubovi cijene bekova drastično. Evo gledam Augsburg jbni traži 25 miliona za Babu, Torino za Darmiana 20, za Peresa 15, Monaco za Kurzawu 18 itd. itd.

Biće preteško dovesti bilo koga. Trebamo i mi za Islu dići cijenu na 15 :trololo:

Bologni ne praviti nikakve ustupke. Samo prodaja i to barem za 5 miliona.
Tacno je to. Mada se moze ublaziti placanje odstete za beka, npr. Isla + Marone i eventualno jos 2,3 miliona i imas odlicnog, mladog beka.
Eto taj Kurzawa iz Monaca, taman da mu Evra bude mentor.

Gledajuci cjelokupnu situaciju, ocigledno se ceka na prodaju odredenih igraca pa da se nastave blage aktivnosti na merkatu.
Nando, Ogbona, Isla, Marone sve to rasputiti i zadati zavrsni udarac na merkato.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
I kad gubis tu smo mi, tvoji vjerni sinovi!

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

DeMarcus Cousins centar Sacramenta je jedna velika zvijer i uvijek ga na kladionici igrajte preko ponudene granice koseva. Hvala.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jul 2015, 16:17

Pitanje: Da li znate Scireu?

Rugani:"Jako malo zapravo. Cuo sam dosta o njemu. Znam da je bio primjer i na terenu i van njega."

Pitanje: Koliko cesto vas porede sa njim?

Rugani:"Pocelo je ove sezone. Cast je da vas porede sa igracem ali i sa osobom. Ali sada poredjenje sa Scireom je riskantno."

Rugani o tome sto je dobra osoba:"Djelomicno je istina, 50 posto. U svojoj profesiji sam jako ozbiljan i pazljiv. Medjutim, van terena nisam andjeo."

Pitanje: Da li psujete?

Rugani:"Puno, takodjer na terenu, ali cinim to tiho."

Pitanje: Kazete da ste jako pazljivi na detaljima sto se tice vase profesije. Na sto tacno mislite?

Rugani:"Npr pazim sta jedem. Nikada ne pretjerujem, nikada. U Empoliu smo bili jako povezana grupa, izlazili smo na vecere svake sedmice ali i tada se kontrolisem. Kod kuce ja kuham. Uzivam u tome. Gledam TV i pristupam tome mirno."

Pitanje: Tipican rucak i vecera...

Rugani:"Bijelo meso ili riba za rucak, rijetko pasta. Za veceru supa a izmedju povrce."

Pitanje: Ostale stvari u kojima ste izbirljivi...

Rugani:"Oporavak i odmaranje nakon treninga i meceva. Ne znaci da idem u krevet u 10. Dopustam sebi da izadjem u nocni klub jedino nedjeljom navecer. Zatim tu je i extra posao prije ili poslije treninga kako bi se sprijecile povrede i dodatni treninzi kako bi se unaprijedlo sa tehnickog aspekta. Ostajem poslije treninga da unaprijedim moju lijevu nogu, koja je moja slabija noga.Sutiranje, driblanje i ubacivanje. Nisam osoba koja voli da prica, vise volim da slusam. U Empoliu sam trazio od osoblja dosta savjeta. Moram se zahvaliti Calzoneu i Bonomi koji su mi puno pomogli u Empoliu. "

Pitanje: Znaci bez zutih u Serie A i tri u Serie B. Da li su bili zasluzeni?

Rugani:"Zasluzio sam onaj protiv Brescie, a ostala dva i ne bas."

Pitanje: Kako odbrambeni igrac u Empoliu ne dobije zuti karton kada igra protiv igraca kao sto su Tevez, Icardi...

Rugani:"Tako ja igram. Proracunam moje poteze. I kada dodje do sudija ne prigovaram.Nikada nisam vidio da je sudija dao zuti karton pa se predomislio."

Pitanje: Da li ste shvatili u jednom trenutni da imate 0 zutih kartona?

Rugani:"Da, kada smo bili pri kraju sezone. Rekao sam sebi idemo nastaviti tako. Ali nikada se nije desila situacija da se povucem iz duela samo da bi savucao taj rekord."

Pitanje: Da li se osjecate spremnim za Juventus?

Rugani:"Da, a oni ce morati odluciti."

Pitanje: Da li vas plasi da obucete dres Juventusa?

Rugani:"Sigurno je drugacije od Empolia, ali plasi je pogresan glagol. Zeljniji sam i znatizeljniji da vidim da li mogu biti na tom nivou i standardima."

Pitanje: Da li mislite da trebate promijeniti nesto u vasem ponasanju kako bi se lakse uklopili u Juve?

Rugani:"Mozda da prestanem razmisljati o stvarima tako dugo. Postati neodgovoran na neki nacin. Kada sampion pogrijesi u utakmici on reaguje tako sto vec razmislja o sljedecim stvarima a ne razmislja o tome"
C’e una stella al cielo che indica il cammino, forza Juve vincere e’ il tuo destino.

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jul 2015, 16:21

Prva ekipa za sada ima 37 igraca:

slika

Juventusovi golmani za sljedecu sezonu:
slika

Pogba
Kontakt:

Juventus FC

Post Postao/la Pogba » 05 jul 2015, 16:26

Rugani je kvalitetom, ali nadasve glavom, jedan od najspremnijih mladih igraca za igrati u velikom klubu koje znam, uz Pogbu koji je sa 19 vec pokazivao te odlike.
Nevjerovatan profi je Rugani, stalozen, smiren, legitimni nasljednik najvecih stopera, a ako ne emulira Nestu onda mu zelim da bude kao Barzagli jer ce i tada biti medju najboljim na svijetu.

Usput, pozdravljam ideju da Audero bude treci golman, sto zbog iskustva, sto zbog potrebe da u rosteru imamo produkte nase skole.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

IlPrincipino
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipino » 05 jul 2015, 17:19

Igrac utakmice u finalu

slika

JuventinoVero
Kontakt:

Re: RE: Re: Juventus FC

Post Postao/la JuventinoVero » 05 jul 2015, 17:38

IlPrincipino je napisao/la:Igrac utakmice u finalu

[img]http://pbs.twimg.com/media/CJG4VsPW8AAkOv2.jpg:large[/img]
30mill i nosi.
#ALLEGRIOUT

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46 i 6 gostiju.