RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
pa zar nije carina(gakovic) 

ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Svi znamo ko su doticna gospoda i ne bi trebalo da nas interesuje. Vidim da vecina spominje da cemo na proljece biti puno jaci pa bi ja zamolio nekog u vezi toga da mi napise kako i u kojem smislu misli JACI jer smo svijesni da niko nece da dodje u Velez a navodno ne mogu ni skupstinu da organizuju. I ja sam nacuo par informacija ali ne vjerujem nista dok se ne uhavte pojedinci posla i Velez spase prije svega od ispadanja a kasnije od velike stete i da klub krene uzlazno putanjom
Skupstina se ceka...cunami je napisao/la:Svi znamo ko su doticna gospoda i ne bi trebalo da nas interesuje. Vidim da vecina spominje da cemo na proljece biti puno jaci pa bi ja zamolio nekog u vezi toga da mi napise kako i u kojem smislu misli JACI jer smo svijesni da niko nece da dodje u Velez a navodno ne mogu ni skupstinu da organizuju. I ja sam nacuo par informacija ali ne vjerujem nista dok se ne uhavte pojedinci posla i Velez spase prije svega od ispadanja a kasnije od velike stete i da klub krene uzlazno putanjom
Cekamo je dugo pa nigdje nista tako da imam osjecaj da cemo se nacekat jos dugo vremena. Zna li neko sta se konkretno prica po gradu u vezi Veleza?
@nidaloteka
Hvala
na lijepim rijecima...
Dobro ikako postoji ovaj klub, kad ko god dodje u njega i nesto uradi, streljat ga treba, toliko zla nanosi.....
I uvijek nam je neko drugo kriv?? Vjecito ista stvar...Bola danas mi je tlak milion, svi pricaju istu pricu, a u svakoga na tiketi Sloboda kec ko kuca...I navijat ce burazeru danas za Slobodu svi, a htjeti neku pravdu u Velezu...
I nije brato nama niko kriv, nego smo krivi mi svi.....Svojom indoletnoscu...
A moj mentor??? Nista meni "mentor" nije kriv, kad smo opet mi krivi, jer za sve takve nista nismo ucinili da ih sprijecimo...Opet svojom indolentnoscu i nicim drugo....
Drugo, ne trebam se nista raspitivati.....Nisam nikad ni govorio da je placao gostovanja..Jesam da je jedan dio priprema u Crnoj Gori od transfera Drakula...Druga je stvar, sto bi neko volio da je dao milion...Jasta ce, sve trce pa zapinju...Inace, ovih dana je "mentor" negdje u Slovackoj, o SVOM trosku placa operaciju Drakula, sa kojom ce mu probati spasiti zivot...U najboljem slucaju ce proci sa amputacijom ruke....Ali nebitno, "mentor" je menadjer i radi svoj posao i normalno je da zaradi negdje pare...Od Veleza ih nije uzeo sa tim Drakulom....Drakul je igrao i dobro odigrao i nista nije duzan Velezu........Ta nece valjda Velez i ostali mostarci da se pobrinu oko te operacije covjeka koji nas je ostavio u ligi????? Ko je to vidio??? Nisu Velez unistili "oni", nego mi sami...
U nas u Mostaru bolje prolazi onaj ko zuga, zahtjeva i nista ne uradi, nego onaj sto je bar JEDNOM ucinio nesto za Velez...Ja nemogu dati ali mi na pamet ne pada da dajem kritiku onom ko je BAR JEDNOM nesto pozitivno ucinio...Nemam to pravo....I to je tako, i zna nam se buducnost sa takvom politikom....A meni slobodno i dalje prisivajte i Pikice igakovice i ostale....Zapravo, ostalih nije NIKAD NI BILO....Malo se provrte, uskukaju se i adio...Boli mene majstore i za jednog i za drugog.....Mene boli samo za Velez, a od Veleza ostalo sta je ostalo...
Predlozi mi nesto na pp, nekakvu akciju i probat cemo je zavrsiti...Ja ulazim u to sto posto, koliko sam u mogucnosti kao i milion nekih ranije...Bar sam probao i probat cu i dalje za razliku od mnogih.....
Nova skusptina kluba i promjene iz temelje...Ko je god bio dana u Velezu, ne smije vise biti....
Sto se danas rezultata tice, FORZZA VELEZ! I dabogda svi koji su igrali keca, iako prodju taj par, neka padnu na necem drugom...
Nismo bolje ni zasluzili....
Hvala

Dobro ikako postoji ovaj klub, kad ko god dodje u njega i nesto uradi, streljat ga treba, toliko zla nanosi.....
I uvijek nam je neko drugo kriv?? Vjecito ista stvar...Bola danas mi je tlak milion, svi pricaju istu pricu, a u svakoga na tiketi Sloboda kec ko kuca...I navijat ce burazeru danas za Slobodu svi, a htjeti neku pravdu u Velezu...
I nije brato nama niko kriv, nego smo krivi mi svi.....Svojom indoletnoscu...
A moj mentor??? Nista meni "mentor" nije kriv, kad smo opet mi krivi, jer za sve takve nista nismo ucinili da ih sprijecimo...Opet svojom indolentnoscu i nicim drugo....
Drugo, ne trebam se nista raspitivati.....Nisam nikad ni govorio da je placao gostovanja..Jesam da je jedan dio priprema u Crnoj Gori od transfera Drakula...Druga je stvar, sto bi neko volio da je dao milion...Jasta ce, sve trce pa zapinju...Inace, ovih dana je "mentor" negdje u Slovackoj, o SVOM trosku placa operaciju Drakula, sa kojom ce mu probati spasiti zivot...U najboljem slucaju ce proci sa amputacijom ruke....Ali nebitno, "mentor" je menadjer i radi svoj posao i normalno je da zaradi negdje pare...Od Veleza ih nije uzeo sa tim Drakulom....Drakul je igrao i dobro odigrao i nista nije duzan Velezu........Ta nece valjda Velez i ostali mostarci da se pobrinu oko te operacije covjeka koji nas je ostavio u ligi????? Ko je to vidio??? Nisu Velez unistili "oni", nego mi sami...
U nas u Mostaru bolje prolazi onaj ko zuga, zahtjeva i nista ne uradi, nego onaj sto je bar JEDNOM ucinio nesto za Velez...Ja nemogu dati ali mi na pamet ne pada da dajem kritiku onom ko je BAR JEDNOM nesto pozitivno ucinio...Nemam to pravo....I to je tako, i zna nam se buducnost sa takvom politikom....A meni slobodno i dalje prisivajte i Pikice igakovice i ostale....Zapravo, ostalih nije NIKAD NI BILO....Malo se provrte, uskukaju se i adio...Boli mene majstore i za jednog i za drugog.....Mene boli samo za Velez, a od Veleza ostalo sta je ostalo...
Predlozi mi nesto na pp, nekakvu akciju i probat cemo je zavrsiti...Ja ulazim u to sto posto, koliko sam u mogucnosti kao i milion nekih ranije...Bar sam probao i probat cu i dalje za razliku od mnogih.....
Nova skusptina kluba i promjene iz temelje...Ko je god bio dana u Velezu, ne smije vise biti....
Sto se danas rezultata tice, FORZZA VELEZ! I dabogda svi koji su igrali keca, iako prodju taj par, neka padnu na necem drugom...
Nismo bolje ni zasluzili....
samo ti i tih par tvoji mentora/sefova ste ispravni velezovci?!
ra klosari, ostali indolentni- al znas kako?
kakim se ja na taj takav jadni klub kojeg ti potenciras, dabogda se sad pa sad ugasio
-nego takav da traje i blamira se okolo!
jedino si ispravan za ove koji imaju srce za kontra veleza odigrat tiket!
poz
kakim se ja na taj takav jadni klub kojeg ti potenciras, dabogda se sad pa sad ugasio
poz
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
nem73 je napisao/la:samo ti i tih par tvoji mentora/sefova ste ispravni velezovci?!
poz
Bola Nem, ti se javljas samo da meni kajlu nabacis

Nije bitno kako ja druze na nekoga gledam..Evo sad ste mi i nabacili Gakovica....Nema veze...Jedno je sta osjecam, a druga je stvar REALNOST, od kojih svi ovde bjeze....Taj moj novi "mentor" i jeste daleko najjaci menadjer na ovim prostorima, i to je svakom ko je imalo upucen u transfere igraca jasno...Kako neko o njemu misli i sta misli, nebitno je...Ali stvari tako stoje, da momak moze igraca proslijediti u Slovacku, Cesku, Poljsku bez problema...Sta ja o njemu mislim, nebitno je....
Druga stvar je sto se od ovih nasih igraca ocekuje...Vi bogami mislite da je svaki mostarac Ronaldo??? Jasta je....Totalni antitalent period traje u Mostaru, i jos kad se na to nadoda skoro nikakva trenerska struka, jbg, rezultata i ne moze biti bez debeleg, debelog rada....
Ali eto, kad vec nemate nista pametnije, i kad nemate ja.ja da napadate one nazovi "velezovce" sto ispijaju kafe po Mostaru i sto govore da ih zaboli neka stvar za Velez, nadam ste da ste zadovoljni napadom na mene...
Bar malo satisfakcije da imate za NERAD svih nas SKUPA...

ehh ubih se od dragosti tebi kajle da zabijam ovde.
bola hocu ti reci da nisi u pravu, i to po mnogo cemu a prvenstveno za ra.
ne branim ih i ne tvrdim da rade skroz ispravno, al jbg u ovom sivilu kakvo jeste u i oko kluba
oni i dalje dokazuju da su klubu najbolji prijatelj da mu zele bolje dane ali da se sve "napokon vise" preokrene iz temelje!
17ta liga pa sve nanovo al temeljito! ne vjeruju vise ludim obecanjima i tim tvojim spasiocima!
nikad vise na tribinu ne zele momci stati, rame uz rame sa potrcCima i prodanim podanicima.
stoga im od mene, puni respekt a za ostalo oni ni nemaju podrske(tvoje i slicni)
te samim tim ni ne mogu nesto mnogo vise!
hocu reci, mogu mnogo al ne toliko koliko im ti tovaris na dusu.
ziv bio i poz!

bola hocu ti reci da nisi u pravu, i to po mnogo cemu a prvenstveno za ra.
ne branim ih i ne tvrdim da rade skroz ispravno, al jbg u ovom sivilu kakvo jeste u i oko kluba
oni i dalje dokazuju da su klubu najbolji prijatelj da mu zele bolje dane ali da se sve "napokon vise" preokrene iz temelje!
17ta liga pa sve nanovo al temeljito! ne vjeruju vise ludim obecanjima i tim tvojim spasiocima!
nikad vise na tribinu ne zele momci stati, rame uz rame sa potrcCima i prodanim podanicima.
stoga im od mene, puni respekt a za ostalo oni ni nemaju podrske(tvoje i slicni)
te samim tim ni ne mogu nesto mnogo vise!
hocu reci, mogu mnogo al ne toliko koliko im ti tovaris na dusu.
ziv bio i poz!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
Kaze Aca, "pa sta reci o utakmici sa preko 100 faulova i samo dva zuta kartona" 

Support Velez, It's logical! ★
carina je napisao/la: A moj mentor??? Nista meni "mentor" nije kriv, kad smo opet mi krivi, jer za sve takve nista nismo ucinili da ih sprijecimo...Opet svojom indolentnoscu i nicim drugo....
Drakulov transfer u Slovacku je bio tezak 100K eura, Drakul dobio 5 milja, a Gakovic ko njegov menadjer sebi jamio 95.000 eura = 180.000 KM. Pa sami procjenite. A mali je hodao gladan po Mostaru kad je tek stigao u klub.
samo mostarski, samo bahato
@apple ko hebe gakovica,
nit je niti ce ikada biti velezov spasitelj.
mislim da je sada apsolutno nebitan detalj kome je i koliko zapalo od transfera drakula u slovacku.
mnogo bitnije je da momku svi mi skupa pozelimo svo dobro ovog svijeta,
da ozdravi i rijesi muku u koju je zapao na najbolji moguci nacin!!!
nedo Bog nikome!
mislim da je sada apsolutno nebitan detalj kome je i koliko zapalo od transfera drakula u slovacku.
nedo Bog nikome!
ROĐENI BRATO
Ipswich Town F.C.
Ipswich Town F.C.
nem73 je napisao/la:@apple ko hebe gakovica,
nedo Bog nikome!
Naravno, zaboravih gore napisati, Drakulu zelim sve najbolje. Nego citam da je spomenuo kako su placene pripreme Velezu i sada lijecenje Drakula - pa reko samo da spomenem da se doticni i masno opario.
samo mostarski, samo bahato
Evo jedna za Rođene. Vratite se na stare puteve slave, ne dajte da vam klub propadne, otjerajte gamad iz kluba

Ja sam dobar sa Drakulom i momku se ne bore za zivot i kako mi je on rekao,ovo bi trebala biti jedna rutinska operacija i trebalo bi biti uredu a u vezi Gakovica,on se omastio i to dobro na Dejinom transferu i red je da mu pomogne a bilo je primjera gdje se jos htjeo omastit ali se prevario ali Velez kakav god bio Gakovic mu ne moze biti spasioc ni u kojem smislu.
Stvrano mi se vise gadi ovaj nerad ljudi u klubu. Hodam Fejicevom i svasta se nacujem o klubu u razmaku od 100 metara da je to nemoguce. Samo Boga molim da dodje covijek,ma kakav bio i odakle je god,ali samo da radi najbolje sto moze posao u interesu Veleza pa makar ispali,makar igraci ne imali plate jer imam osjecaj da ovi ljudi se i ne trude da igracima ispune neke zahtjeve ali eto. Evo Kajta se pokupio i ne kazem da je neki hendikep jer je pri kraju karijere ali pokupit ce se jos igraca tako a i ovako para nema pa sta onda??? Sami smo sebi prepusteni ali mi to jos nismo skontali a kad cemo niko ne zna samo se nadam da nece biti kasno
Stvrano mi se vise gadi ovaj nerad ljudi u klubu. Hodam Fejicevom i svasta se nacujem o klubu u razmaku od 100 metara da je to nemoguce. Samo Boga molim da dodje covijek,ma kakav bio i odakle je god,ali samo da radi najbolje sto moze posao u interesu Veleza pa makar ispali,makar igraci ne imali plate jer imam osjecaj da ovi ljudi se i ne trude da igracima ispune neke zahtjeve ali eto. Evo Kajta se pokupio i ne kazem da je neki hendikep jer je pri kraju karijere ali pokupit ce se jos igraca tako a i ovako para nema pa sta onda??? Sami smo sebi prepusteni ali mi to jos nismo skontali a kad cemo niko ne zna samo se nadam da nece biti kasno
Skontacemo onoga dana kad ovo 95%nasih simpatizera shvati da vrijeme i sat nije stalo 1991 godine, da ovaj Velez ima 10 manji kapacitet, kako igracki, tako i finansijski, od onoga prijeratnog....cunami je napisao/la:Ja sam dobar sa Drakulom i momku se ne bore za zivot i kako mi je on rekao,ovo bi trebala biti jedna rutinska operacija i trebalo bi biti uredu a u vezi Gakovica,on se omastio i to dobro na Dejinom transferu i red je da mu pomogne a bilo je primjera gdje se jos htjeo omastit ali se prevario ali Velez kakav god bio Gakovic mu ne moze biti spasioc ni u kojem smislu.
I shvaticemo onog dana kad prestanemo biti mostarski cigani, da ne pljujemo svakog onog sto uradi STA BILO za Velez...Kad neko dodje u Velez, da citav Mostar ne prica da je lopov i bandit....
Prije 2 dana sam prolazio kroz Konjic i čujem 2 starija čovjeka pričaju o Veležu,ovaj jedan samo što ne plače od muke,spominje nekakvog Piku i kako su ga vile spasile kad su navijači krenuli da ga linčuju,poslije Širokog,čini mi se.Ovo nije nikakvo sažaljenje,ali Velež,po mom mišljenju,ima daleko najviše navijača i simpatizera u cijeloj BiH,i šteta je da jedan takav klub,uprkos svim problemima koji su ga zadesili,već 15 godina većinom tavori na dnu tabele i da ga vode ljudi koji nisu u mogućnosti da naprave neki iskorak na bolje.Nisam dovoljno upoznat sa tom vašom situacijom pa vas neću dalje gušiti pričom,samo ću reći sretno....
ali nema para,sve se rastalilo....
@tarantino
E hajde molim te da mi odgovoris ti kao neutralan, ali iskreno, jesmo li cigani..Evo ovaj primjer sa ovim menadjerom Gakovicem, kojeg ni ja nesto ne gotivim ali samo da se zna....
Prije dvije godine Velez bio u k... vecem nego sto je sad.....Predzadnji na tabeli nam bjezao deset bodova...Velez ostavljen od svih, kao i obicno, nigdje para, nigdje organizacije...
I taj menadjer nam dovede Drakula, bez PARE I DINARA, i bez obaveza Veleza prema njemu....Momak zabije milion golova, ostavi nas u Premier ligi....Po zavrsetku sezone gurne Drakula u Slovacku i proda ga masno...Od tih para jos i pocasti Velez sa jednim dijelom priprema u Crnoj Gori...Nebitno ko sta osjeca i kako ga ko dozivljava...
E hajde sad ti meni reci trebaju li takvi ljudi biti izlozeni ovolikom pljuvanju sa nase strane ili se bar moze presutiti, ako nam obraz ne dopusta da im se zahvalimo??
I kako ubuduce ocekivati da neko nesto ulozi u Velez, ako cemo ga pljuvati koliko se omrsio i koliko je zaradio??
Bola majstore, bolesni smo mi, niko nama nije kriv...Mi mislimo da ce neko doci sa milion eura u Velez, i da ne smije nista iznijeti iz njega....Taj hajvan ne postoji i nikad nece postojati....
Sta bi bilo da sad naprimjer ja sjednem u neku direktorsku fotelju Veleza...I sad kad Velez ide na gostovanje, trebam otici naprimjer u Tuzlu, da zavrsim posteno sudjenje, postenu igru a mozda i bodove...Brate moj, treba mi brdo love za to, i to iz mog djepa, jer u finansijama to ne mogu prikazati....Naravno, ako nemam para, da bi nekako maznuo iz budzeta kluba, a sve za dobrobit kluba....Znas sta bi ja bio u Mostaru sutradan??? Najgori covjek na planeti....
I ko ce nam doci?? Ko je toliki hajvan??
To je taj mentalitet...A drugi nas problem je politika....Kad god se dogodi neka organizacija i zestoki pritisak da se krene sa idejom novog stadiona, grad izbaci neke pare i dorade nam malo Vrapcice, i ova mostarska masa se usuti i sve propada...
Nas prvi i jedini cilj moraju biti temelji novog stadiona, bez obzira na sve....
Ja cu ga prvi djaba raditi, dedo mi je djaba pravio onaj pod BB, ovaj cu ja graditi i pomagati koliko mogu....
A vjerujem i citav RA, jer neki dan brate kad su prolazili mojom ulicom u onoj kolini, i isli gledati rukomet u sjevernom, plakalo mi se brate....
Zasluzili su mnogo vise, a spremni su na sve....Nadam se da ce uspjeti...
E hajde molim te da mi odgovoris ti kao neutralan, ali iskreno, jesmo li cigani..Evo ovaj primjer sa ovim menadjerom Gakovicem, kojeg ni ja nesto ne gotivim ali samo da se zna....
Prije dvije godine Velez bio u k... vecem nego sto je sad.....Predzadnji na tabeli nam bjezao deset bodova...Velez ostavljen od svih, kao i obicno, nigdje para, nigdje organizacije...
I taj menadjer nam dovede Drakula, bez PARE I DINARA, i bez obaveza Veleza prema njemu....Momak zabije milion golova, ostavi nas u Premier ligi....Po zavrsetku sezone gurne Drakula u Slovacku i proda ga masno...Od tih para jos i pocasti Velez sa jednim dijelom priprema u Crnoj Gori...Nebitno ko sta osjeca i kako ga ko dozivljava...
E hajde sad ti meni reci trebaju li takvi ljudi biti izlozeni ovolikom pljuvanju sa nase strane ili se bar moze presutiti, ako nam obraz ne dopusta da im se zahvalimo??
I kako ubuduce ocekivati da neko nesto ulozi u Velez, ako cemo ga pljuvati koliko se omrsio i koliko je zaradio??
Bola majstore, bolesni smo mi, niko nama nije kriv...Mi mislimo da ce neko doci sa milion eura u Velez, i da ne smije nista iznijeti iz njega....Taj hajvan ne postoji i nikad nece postojati....
Sta bi bilo da sad naprimjer ja sjednem u neku direktorsku fotelju Veleza...I sad kad Velez ide na gostovanje, trebam otici naprimjer u Tuzlu, da zavrsim posteno sudjenje, postenu igru a mozda i bodove...Brate moj, treba mi brdo love za to, i to iz mog djepa, jer u finansijama to ne mogu prikazati....Naravno, ako nemam para, da bi nekako maznuo iz budzeta kluba, a sve za dobrobit kluba....Znas sta bi ja bio u Mostaru sutradan??? Najgori covjek na planeti....
I ko ce nam doci?? Ko je toliki hajvan??
To je taj mentalitet...A drugi nas problem je politika....Kad god se dogodi neka organizacija i zestoki pritisak da se krene sa idejom novog stadiona, grad izbaci neke pare i dorade nam malo Vrapcice, i ova mostarska masa se usuti i sve propada...
Nas prvi i jedini cilj moraju biti temelji novog stadiona, bez obzira na sve....
Ja cu ga prvi djaba raditi, dedo mi je djaba pravio onaj pod BB, ovaj cu ja graditi i pomagati koliko mogu....
A vjerujem i citav RA, jer neki dan brate kad su prolazili mojom ulicom u onoj kolini, i isli gledati rukomet u sjevernom, plakalo mi se brate....
Zasluzili su mnogo vise, a spremni su na sve....Nadam se da ce uspjeti...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.