FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA 2

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Može li FK Sarajevo proći FC Milsami i tako se plasirati u 2. pretkolo Konferencijske Lige?

Da
141
67%
Ne
69
33%

Ukupno glasova: 210

Zoran28
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Zoran28 » 09 maj 2021, 23:43

Tino je qrcina za koga je Rustemovic igracina ! Dokaz je tekma protuv TC, kada je usao kao neko ko treba okrenuti utakmicu i umalo da je okrene (u korist TC). To sto je haver s nekim iz vrha grupe ne daje mu za pravo da bude boloqrac.
Za njega je i Hole olicenje borbe i zalaganja...
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 09 maj 2021, 23:44

Hajdeee je napisao/la:
09 maj 2021, 22:56
Znači Vinku treba dovesti 2x jaču ekipu od konkurencije, da bi mogao nekoga i pobijediti.
Btw drži na klupi Susić - Mustedanagić, a na poziciji kreativnog veznog rotira Mešanovića i Pejović.

Forsira Milanovića na krilu, lika koji se sapliće na loptu. Jukić i Krste na klupi. Forsira Pidru na Beku, lik indisponiran prolaze ga kao da ne postoji.

Itd itd
Smijesno sta raja lupeta svega mi.
Pa dovedi bilo kojem treneru extra igrace osvojice ovu ligu. Vinko i ovako ima sigurno ponajbolji roster u ligi,a imao je i +9 odnosno +13 na polisezoni i sve prokockao. Pa to Mladost ili Olimpik ne bi uradili.
Vinko je obicna,bezmuda **** od trenera.

Benkara21
Kontakt:

Post Postao/la Benkara21 » 09 maj 2021, 23:46

Da su ostali Amar i Benjo sad bi već razmišljali o Evropi i protivnicima. Ovako kako nisu dovedene zamjene ja ne zamjeram Vinku sekunde. On je pokazao piša je lige na polusezoni. Fanflajte ga FK Sarajevu i ljudima unutar kluba, izdajnici.
Yugoslavia: ★★
Bosnia&Herzegovina League: ★★★★★
Bosnia&Herzegovina Cup: ★★★★★★★
Super Cup: ★
18.05.2019. 🏆

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 09 maj 2021, 23:48

zagorski je napisao/la:
09 maj 2021, 23:44
Hajdeee je napisao/la:
Znači Vinku treba dovesti 2x jaču ekipu od konkurencije, da bi mogao nekoga i pobijediti.
Btw drži na klupi Susić - Mustedanagić, a na poziciji kreativnog veznog rotira Mešanovića i Pejović.

Forsira Milanovića na krilu, lika koji se sapliće na loptu. Jukić i Krste na klupi. Forsira Pidru na Beku, lik indisponiran prolaze ga kao da ne postoji.

Itd itd
Pa dovedi bilo kojem treneru extra igrace osvojice ovu ligu. Vinko i ovako ima sigurno ponajbolji roster u ligi,a imao je i +9 odnosno +13 na polisezoni i sve prokockao. Pa to Mladost ili Olimpik ne bi uradili.
Otkud mu ? Od husre naslijedio ?
Nisi napis'o da ie kvisling i chetnik
Dugo se Osim pokušavao izboriti za svoje mjesto pod suncem, a kada ga je početkom 1960-ih našao, došla je čuvena Afera Planinić i jednogodišnja suspenzija, službeno zbog namještanja utakmica

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 09 maj 2021, 23:49

Guardiola sa Lesterom sigurno ne bi igrao finale LŠ....

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 09 maj 2021, 23:53

Ponavljam.
Vinko ili je nestrucan ili po zadatku ubija ekipu ili je pod pritiskom i prijetnjama iz BL.
Bilo koji razlog od ovih pobrojanih da je tacan,on nije trener za nas i trebao je vec davno da ode. Eh sas je tu problem Uprave sto bi mu finu cifru morali isplatiti u slucaju otkaza,a ne shvacaju hajvani da cemo neuporedivo vise izgubiti gubitkom titule.
Svega mi mene stid sta smo dopustili da nam se desi u ovoj polusezoni,jos smo omogucili klubu koji je chetnichko gnijezdo i negator ove drzave da uzme titulu,da nam jedan shupak Maksimovic corluci sa svojim izjavama. A prije toga 'nasi' idioti u savezu dopustili kriminalnu promjenu statuta i fakticki chetnichkoj liniji predali savez u ruke i evo vidimo rezultate toga.
Nikad bosnjo pameti da dode,proda se za sitnu korist.

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 09 maj 2021, 23:54

Daj ba. Sve postujem ( a i dosta toga se i sam slazem ), ali da je greska sto mu Susic ne igra, smijesno. Od dolaska ima 3 dobre partije - Celtic, Radnik, Borac. Ostalo 0 bodova, ovo su jedine 3 utakmice gdje sam vidio da se bori, povuce loptu, i radi ono za sta je doveden. I eto fino je odradio onih 20ak minuta protiv Sirokog. Lik udje nezainteresovano u utakmicu, evo protiv TC slobodno odgledajte samo njegovu igru, i sve ce vam biti jasno. A jos ni nema muda, uzima mu ko stigne prekide. Prvi i zadnji slobodni udarac je izveo protiv Borca kad je tek dosao, znaci otprilike prije godinu ipo!
Nama treba trener koji ce koji ce promovisati par akademaca, a da ne ispastaju rezultati naravno. Ima sigurno ovdje ljudi koji bi na prvu znali nabrojati par takvih, koji su u finansijskom smislu itekako realni.
A da ne pricam na sta bi licili kad bi imali 2 dizelasa u sredini - Zizua i Tinu, ispastala bi odbrana strasno.
Meni Vinko ne smeta ni sa ovim defanzivnim stilom(iako je u prvom dijelu skroz suprotno bilo), ali on nijednog akademca nije promovisao, a prvenstveno je radi toga doveden, i to je dovoljan razlog da dobije otkaz
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 09 maj 2021, 23:54

Uzmi bilo kome 3 najbolja igraca, bilo kojoj ekipi svijeta, i to sto igraju prema gore. Dobit ces isto
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Saban123
Kontakt:

Post Postao/la Saban123 » 09 maj 2021, 23:56

zagorski je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Itd itd
Direktno uporedi nas roster sa ostalima pa reci da je najbolji.
Hoces da kazes da je Pejovic bolji od Vranjesa, ili Milanović/Jukic/Krste od Ziljkica?
O bekovima da ne pričam, jednostavno shvatite svi da nemamo ama bas nista kvalitetniji roster od ostatka lige, čak bi se usudio i reci da Borac je mnogo bolji po igračkom kadru, nas su Benjo i Amar vadili iz vnago i to mnogo. Kad opet daš nekog približnog kvaliteta (Hadžija dobio otkaz jer nije uspio) imaćeš i rezultate.
Nema tog trenera koji može sa lošim igračima napraviti nešto više, a i da ima definitivno ne (bi) radi(o) kod nas.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 maj 2021, 23:56

Meni je Vinko ok, jest da je takticar i nije neko ko igra ofanzivno al dobar je. Jest da sam husrefoljubac al Vinko je dobar trener. Veci problem od Vinka je sto mi mislimo da imamo novca za pojacanja a u stvari samo mozemo dovesti nekog ko je slobodan, evo sad ce prelazni rok u junu svi ce brujati treba ovo treba ono a doci ce jedan igrac i jedan tipa Cmiljanić a otici ce 2-3 koji su bili nosici.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 09 maj 2021, 23:58

Zoran28 je napisao/la:
09 maj 2021, 23:48
zagorski je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Itd itd
Otkud mu ? Od husre naslijedio ?
Nisi napis'o da ie kvisling i chetnik
Zoka ti si stvarno tokmak,nazor bi da budes pametan,a ogranicen si malo je reci.
I jeste,tu razliku je on napravio dok je imao Benju i Rahmana,ali i tada smo se provukli kroz iglene usi u nekoliko utakmica. Sjeti se nekih utakmica,sjeti se pichkastog pristupa u 2. plvr derbija itd. On je svoju 'strucnost' pokazao najbolje u ovoj polusezoni.
I jeste,mislim i ubijeden sam da njegov pristup ekipi,utakmicama,izmjenama dakle sve ono za sta mu se upucuju kritike samo rezultat nestrucnosti,ima tu puno vise od toga.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 maj 2021, 23:59

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
09 maj 2021, 23:25

Vinko je kao trener ziheras mrtvi. Jesmol zabili gol, odmah se povuče, pa makar igrali i protiv krupe.
Sve mečeve čekamo grešku protivnika, i čekamo da se ukaže individualac da riješi stvar, čak i kad vodimo. Dakle njemu treba "duplo jača" ekipa da bi pobijedio. Baš me interesuje kakve bi rezultate imao sa npr Velezom gdje nemaš nekih individualaca, ili ne daj Bože sa još slabijim ekipama poput Slobode i sl.
Igra konstantno jednu te istu formaciju, pa makar adukor igrao krilo ili Dupovac desetku on će igrati 4231.
Vinko je trener koji se krije iza svojih najboljih individualaca,. Zbog njegovog KUKAVIČLUKA smo napravili veliki plus pa otisli u veliki minus.
Volio bih vidjeti stranca na klupi. Evo kao ovaj bugarin sto vodi repku. Nebo i zemlja u odnosu na prošle selektore.
Fudbal je napredovao bas zadnjih godina. A nasi treneri žive u nekom starom vijeku.
Upravo. Alibi trener, ali i kao takav je imao jedan od najboljih rezultata u Sarajevu. Velezu igraju igraci iz Prve lige FBiH, Borac se pati sa Krupom, Zrinjski pokupio igraca iz 2. lige HNL i uz par starijih, eto konkurencije. Stoji sve to da je guran Borac, da je Sarajevo osteceno u 2-3 utakmice. Ali, lose odigrane i postavljene utakmice protiv Zrinjskog, Zeljeznicara, Veleza su vise kostale bodova Sarajeva nego sudijske greske, jos tome dodaj manjak sportske srece protiv Sirokog Brijega (a i u ovoj utakmici je bilo gresaka Vinka). Sada nema nazad, do kraja sezone, dati podrsku i igracima i Vinku jer moraju do kraja sve pobjediti, znaci sve. Niti jedan remi, nista ne dolazi u obzir, ako zelis titulu.

Na kraju sezone, djelomicna rekonstrukcija ekipe, sa ne toliko puno odlazaka, ali sa nekoliko novih igraca, mnogo boljih nego koji su trenutno u klubu. Stranac na mjestu SD i trenera ili Hadzibegic kao engleski tip menadzera.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 10 maj 2021, 00:03

Za Zinedina se pricalo da je fula na osnovu 10 minuta protiv Sirokog kad se igrao antifudbal, Susic je dokazao svoj kvalitet vise puta. Daj mu kao i Zinedinu kontinuitet nastupa i imat ces dvije ubice na terenu, koje ce u dva poteza rijesiti svaku utakmicu u nasoj ligi, ali bas svaku.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

THEC
Kontakt:

Post Postao/la THEC » 10 maj 2021, 00:04

Saban123 je napisao/la:
09 maj 2021, 23:56
zagorski je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Itd itd
Hoces da kazes da je Pejovic bolji od Vranjesa, ili Milanović/Jukic/Krste od Ziljkica?
O bekovima da ne pričam, jednostavno shvatite svi da nemamo ama bas nista kvalitetniji roster od ostatka lige, čak bi se usudio i reci da Borac je mnogo bolji po igračkom kadru, nas su Benjo i Amar vadili iz vnago i to mnogo. Kad opet daš nekog približnog kvaliteta (Hadžija dobio otkaz jer nije uspio) imaćeš i rezultate.
Nema tog trenera koji može sa lošim igračima napraviti nešto više, a i da ima definitivno ne (bi) radi(o) kod nas.

Almir Bekic igra prvu postavu Zrinjskog, frajer Ibaneza izbacio iz ekipe, znamo svi kakav status je taj lik imao kod nas, ovo dovoljno govori i o ligi i o toj strasnoj konkurenciji i da nasa ekipa je individualno najjaca, mozda ne na svim pozicijama ali overall sto bi rekli jeste najbolja ekipa i smijesno je uopste traziti neki alibi treneru u tome da kao nema ekipu a jesenas je imao, iako mu je i sad na raspolaganju vecina tih igraca, problem je u lose odradjenim pripremama, nedovoljno uigranoj ekipi i losem selektovanju igraca tj zapostavljanjem odredjenih i konstantnim guranjem nekih drugih iako je svakome bilo jasno da ne ide, osim ocito Vinku
Pyro is not a crime !

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 10 maj 2021, 00:05

Saban123 je napisao/la:
09 maj 2021, 23:56
zagorski je napisao/la:
Hajdeee je napisao/la:

Itd itd
Pa vrati se malo unazad naci ces hrpu postova mnogih forumasa gdje su analizirali po pozicijama i dosli do zakljucka da imamo najbolju ekipu. U tome su prednjacili cak oni koji su bili 'mrtvi' branitelji Emira i sada Vinka.
Uostalom i da prihvatimo misljenje da recimo Borac ili Zrinjski imaju za n8jansu kvalitetniji roster,pa Vinko je bolan imao +13 , sta ti je covjece o cemu da pricamo dalje. I ako cemo po rosteru je li i Velez ima bolji roster pa vidi kako ljudi odigrase polusezonu. Je li Olimpic ima bolji roster ili Mladost pa uzes bodova kao i Vinko.
Mani ba suplje price...
Zadnja izmjena: zagorski, dana/u 10 maj 2021, 00:08, ukupno mijenjano 1 put.

Dadox
Kontakt:

Post Postao/la Dadox » 10 maj 2021, 00:05

Trokruzni sistem je sav neposten, najbolje je 30. kola igrati, jednom kuci i jednom na strani, i to kao nekad bez bergerovih tablica, nego kakav te raspored zapadne. Ovdje se pise neposteno sto se gleda gol u gostima, a igrali dvije u gostima, po meni nije posteno ni da Borac sa kojim se boris dva puta igra kao gost na Kosevu, da mi dva puta idemo potencijalnom konkurentu za titulu Zrinjskom dva puta u goste, da ti se potrefi samo jedan derbi kuci itd..A domaci teren u svakom sportu je zlata vrijedan..Mi smo mogli biti bolji u medjusobnom omjeru, sa dvije utakmice kuci u odnosu na njih, koji su samo jednu tekmu kuci igrali, ali jel ti neko kriv sto to nisi iskoristio. Da nije korona, zamisli igras protiv glavnog konkurenta dva puta pred 10.000 ljudi, koja je to prednost jbt..mora se gost nekako nagraditi u tim situacijama jbg, to sto nama ne odgovara takvo stanje, sta ces. Isto npr da se sa svinjskim krviš za titulu, isti broj bodova, isto sve, ali dva puta si im isao na noge, sta je problem da ti pikaju gol u gostima, a oni su imali dvije tekme kuci da te nabuse ako mogu, a ne nema izgovor, ovi dodikovci imali dvije tekme u gostima, pa su mogli vise zabiti, pa imao si i ti prednost domaceg terena, ko nam kriv. Ali opet kazem smijesan sistem, isti broj tekmi i kuci i na strani sa svakim je idealan

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 10 maj 2021, 00:08

NisamInSajder je napisao/la:
10 maj 2021, 00:03
Za Zinedina se pricalo da je fula na osnovu 10 minuta protiv Sirokog kad se igrao antifudbal, Susic je dokazao svoj kvalitet vise puta. Daj mu kao i Zinedinu kontinuitet nastupa i imat ces dvije ubice na terenu, koje ce u dva poteza rijesiti svaku utakmicu u nasoj ligi, ali bas svaku.
Sušić je imao jako puno minuta i uglavnom nista. Volio bi da bude kako si ti napisao da bude ubica al daj Boze.

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 10 maj 2021, 00:08

Nek neko izvadi koliko su u 2 i pol sezone prije proljetnog dijela od ukupnog broja golova dali Amar Tatar i Ahmet i sve ce bit jasno.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

Zoran28
Kontakt:

Post Postao/la Zoran28 » 10 maj 2021, 00:17

Susic i jeste ubica. Ubica nasih nadanja.

Mentol opet tvrdi da Vinko sabotira ekipu i da igra za Vicu i Borac. Aferim !!!

Cora1946
Kontakt:

Post Postao/la Cora1946 » 10 maj 2021, 00:19

Dadox je napisao/la:
10 maj 2021, 00:05
Trokruzni sistem je sav neposten, najbolje je 30. kola igrati, jednom kuci i jednom na strani, i to kao nekad bez bergerovih tablica, nego kakav te raspored zapadne. Ovdje se pise neposteno sto se gleda gol u gostima, a igrali dvije u gostima, po meni nije posteno ni da Borac sa kojim se boris dva puta igra kao gost na Kosevu, da mi dva puta idemo potencijalnom konkurentu za titulu Zrinjskom dva puta u goste, da ti se potrefi samo jedan derbi kuci itd..A domaci teren u svakom sportu je zlata vrijedan..Mi smo mogli biti bolji u medjusobnom omjeru, sa dvije utakmice kuci u odnosu na njih, koji su samo jednu tekmu kuci igrali, ali jel ti neko kriv sto to nisi iskoristio. Da nije korona, zamisli igras protiv glavnog konkurenta dva puta pred 10.000 ljudi, koja je to prednost jbt..mora se gost nekako nagraditi u tim situacijama jbg, to sto nama ne odgovara takvo stanje, sta ces. Isto npr da se sa svinjskim krviš za titulu, isti broj bodova, isto sve, ali dva puta si im isao na noge, sta je problem da ti pikaju gol u gostima, a oni su imali dvije tekme kuci da te nabuse ako mogu, a ne nema izgovor, ovi dodikovci imali dvije tekme u gostima, pa su mogli vise zabiti, pa imao si i ti prednost domaceg terena, ko nam kriv. Ali opet kazem smijesan sistem, isti broj tekmi i kuci i na strani sa svakim je idealan
Ma samo primijeniti Hrvatski cetverokruzni sistem. Skratiti ligu na 10 klubova, rijesiti se ovih "krkanskih" ekipa, svak sa svakim 4 puta, dvije kuci dvije u gostima, vise kola, vise derbi utakmica, kraca zimska pauza... Dosta postenije i zanimljivije nego trokruzno i dvokruzno.

Evo samo primjer za par godina kako bi mogla izgledati liga i koliko zanimljivih utakmica bi imali svako kolo
Sarajevo
Zeljeznicar
Velez
Zrinjski
Siroki
Borac
Sloboda
Tuzla
Celik
+ jos jedan klub iz RS
90!

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Benjolos, jurisicduska i 44 gosta.