Uz to jedno pitanje za ove koji su vec prosli proces. Rece mi ova fina djevojka pri predaji drzavljanstva, da bih trebao javit svojoj drzavi i kao pojedinac, iako to i oni odrade nakon izdavanja drzavljanstva. Kome da javim? U socijalnom ili sta?
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Citao sam po redditu za jos takvih slucajeva kao tvoj, tj 3 god od dolaska tamo, svaka cast, samo naprijed, zovi ako budes dolazio do SaAshburtonG je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:40Samo da potvrdim (i da se pohvalim) da moze drzavljanstvo i nakon 3 godine u Svabiji.
![]()
Uz to jedno pitanje za ove koji su vec prosli proces. Rece mi ova fina djevojka pri predaji drzavljanstva, da bih trebao javit svojoj drzavi i kao pojedinac, iako to i oni odrade nakon izdavanja drzavljanstva. Kome da javim? U socijalnom ili sta?
Hvala kumasine. Bio sam skoro dole par dana, ali nisam isao do SA. Javim se kad budem dole, vjerovatno krajem oktobra, ako opet ne odem u juznije krajeve.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑26 jun 2025, 19:18Citao sam po redditu za jos takvih slucajeva kao tvoj, tj 3 god od dolaska tamo, svaka cast, samo naprijed, zovi ako budes dolazio do SaAshburtonG je napisao/la: ↑26 jun 2025, 15:40Samo da potvrdim (i da se pohvalim) da moze drzavljanstvo i nakon 3 godine u Svabiji.
![]()
Uz to jedno pitanje za ove koji su vec prosli proces. Rece mi ova fina djevojka pri predaji drzavljanstva, da bih trebao javit svojoj drzavi i kao pojedinac, iako to i oni odrade nakon izdavanja drzavljanstva. Kome da javim? U socijalnom ili sta?![]()
Ma da, to svakako. Medjutim, moraju se kumulativno ispunit svi uslovi, od kojih je jedan, pored tih nabrojanih, posebna integracija i nigdje ne pise kakvi su uslovi za ispunjavanje te integracije, osim sto je napisano da moze bit vezana za posao ili drustvenu ukljucenost (volontiranje, humanitarni rad i sl). Ja nemam pojma sta su mi na kraju priznali kao argument za specijalnu integraciju u njemacko drustvo, jer sam predao i jedno i drugo (od poslodavca Zwischenzeugnis i detaljan opis posla, te neke donacije za Tafel).
Dobar si ti. U Berlinu cekas 8 mjeseci minimum.AshburtonG je napisao/la: ↑28 jun 2025, 13:19Meni je neocekivano brzo zavrseno. Predao 9. aprila, preuzeo 26. juna. Doduse i rekla mi je kako su me uzeli prije jer nema puno zahtjeva preko tog paragrafa, pa da nas rijese sve sto prije. Ja bio drugi u gradu, a jos 3-4 predala posle mene.
Samo da se vise ne hoda po Ausländerbehörde i ne traze vize. Dopizdilo mi je vise bilo.
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 8 gostiju.