Odlazak u inostranstvo

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

AshburtonG
Kontakt:

Re: Odlazak u inostranstvo

Post Postao/la AshburtonG » 26 jun 2025, 15:40

Samo da potvrdim (i da se pohvalim :rol: ) da moze drzavljanstvo i nakon 3 godine u Svabiji. :bih:

Uz to jedno pitanje za ove koji su vec prosli proces. Rece mi ova fina djevojka pri predaji drzavljanstva, da bih trebao javit svojoj drzavi i kao pojedinac, iako to i oni odrade nakon izdavanja drzavljanstva. Kome da javim? U socijalnom ili sta?

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 jun 2025, 19:18

AshburtonG je napisao/la:
26 jun 2025, 15:40
Samo da potvrdim (i da se pohvalim :rol: ) da moze drzavljanstvo i nakon 3 godine u Svabiji. :bih:

Uz to jedno pitanje za ove koji su vec prosli proces. Rece mi ova fina djevojka pri predaji drzavljanstva, da bih trebao javit svojoj drzavi i kao pojedinac, iako to i oni odrade nakon izdavanja drzavljanstva. Kome da javim? U socijalnom ili sta?
Citao sam po redditu za jos takvih slucajeva kao tvoj, tj 3 god od dolaska tamo, svaka cast, samo naprijed, zovi ako budes dolazio do Sa :bih:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 jun 2025, 20:49

rio_Ferdy88 je napisao/la:
26 jun 2025, 19:18
26 jun 2025, 15:40

Citao sam po redditu za jos takvih slucajeva kao tvoj, tj 3 god od dolaska tamo, svaka cast, samo naprijed, zovi ako budes dolazio do Sa :bih:
Hvala kumasine. Bio sam skoro dole par dana, ali nisam isao do SA. Javim se kad budem dole, vjerovatno krajem oktobra, ako opet ne odem u juznije krajeve. :D

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 jun 2025, 21:00

Moze, naravno. VSS, jezik mislim C1, posao stalan.
Sretno :D i da ga dočekaš što prije u ruke da stigne
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 jun 2025, 22:00

Pantelija je napisao/la:
26 jun 2025, 21:00
Moze, naravno. VSS, jezik mislim C1, posao stalan.
Sretno :D i da ga dočekaš što prije u ruke da stigne
Ma da, to svakako. Medjutim, moraju se kumulativno ispunit svi uslovi, od kojih je jedan, pored tih nabrojanih, posebna integracija i nigdje ne pise kakvi su uslovi za ispunjavanje te integracije, osim sto je napisano da moze bit vezana za posao ili drustvenu ukljucenost (volontiranje, humanitarni rad i sl). Ja nemam pojma sta su mi na kraju priznali kao argument za specijalnu integraciju u njemacko drustvo, jer sam predao i jedno i drugo (od poslodavca Zwischenzeugnis i detaljan opis posla, te neke donacije za Tafel). :D

Sutra imam vec termin za pasos i licnu, pa se nadam da sljedeci odmor ide s crvenim. :mrgreen:

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 26 jun 2025, 22:24

Da, nekome traze drustveno odgovorni rad a neekome ne.
Najbitnije je Leben in Deutschland da imas polozen, jezik i stalan posao a ovo moze se navuci i da ti je zanimanje "njima" interesantno...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 27 jun 2025, 17:28

Ja skupio sve papire samo jos da predam i cekam eno ih stoje u ormaru godinu dana. :|
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 27 jun 2025, 18:41

Ja cekam od oktobra prosle godine i nema jos nista jbg

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 28 jun 2025, 13:19

Meni je neocekivano brzo zavrseno. Predao 9. aprila, preuzeo 26. juna. Doduse i rekla mi je kako su me uzeli prije jer nema puno zahtjeva preko tog paragrafa, pa da nas rijese sve sto prije. Ja bio drugi u gradu, a jos 3-4 predala posle mene.

Samo da se vise ne hoda po Ausländerbehörde i ne traze vize. Dopizdilo mi je vise bilo.

VelaHavle
Kontakt:

Post Postao/la VelaHavle » 04 jul 2025, 08:51

28 jun 2025, 13:19
Meni je neocekivano brzo zavrseno. Predao 9. aprila, preuzeo 26. juna. Doduse i rekla mi je kako su me uzeli prije jer nema puno zahtjeva preko tog paragrafa, pa da nas rijese sve sto prije. Ja bio drugi u gradu, a jos 3-4 predala posle mene.

Samo da se vise ne hoda po Ausländerbehörde i ne traze vize. Dopizdilo mi je vise bilo.
Dobar si ti. U Berlinu cekas 8 mjeseci minimum.
Aljegri, out!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 8 gostiju.