momci imam i ja dva pitanja
1. win 8 vs win 7, na sedmicu kad sam preso sa xpa, ma ljepota jos tad samo 1gb rama imo, al dosta mi se bio ubrzo pc, e sad citam za low-end pc da je bolji win 8 (trenutno imam 2gb ddr1 rama ), pa stvarno da li je tako znal neko?
al samo sto se meni nesvidja na win 8 je ono cudo ko na mobitelima one kocke,
pa me zanima jel ovo tema, i mozel se prebacit na onu normalnu ko na x, i win 7 bez ovih kockica
2. eh otkako sam sklopio sebi ovaj pc od dijelova iz nekoliko kompjutera, imam problem, znaci kada palim pc nema onog beep i da se ekran upali, nego upale se ventilatori i to je to, eh pošto sam se vec uhodo, pustim ga ja tako jedno 3-5 min (valjda da se zagrije

), pa ga onda ugasim i upalim i ona ima beep pali se i ekran i sve, al ovo iskoci:
eh hajde ovaj cpu fan, nije stock cooler to lahko u biosu ukinem ono ingore stavim, al ovo cudo od overclockinga me je.be stalno, i naravno pritisnem ja F2 upali se on bez problema i radi bez problema ikakvih, al nikako da skontam kako da to sredim pa ako ko ima kakvu ideju (ram cacko testiro nije do njeg, bios bateriju vadi stavljo, cak zamjenio nije ni do toga, vise nemam ideje bgm

)