Pomoc u vezi PC-a

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anell
Kontakt:

Re: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la anell » 26 avg 2014, 23:13

arelinho je napisao/la:kako rijesiti blue screen na xp-u ? :)
Nije to baš tako jednostavno, moraš prvo znati zbog čega se pojavljuje blue sreen. A to se otkrije tako što pročitaš kod sa blue screena npr.
slika
ispod stopa ovo što piše PatMgr.sys kucaš u google (PatMgr.sys BSOD) i pokušaš naći rješenje.
Pld W D L
38 26 12 0

uschtipak
Kontakt:

Post Postao/la uschtipak » 26 avg 2014, 23:15

Prestani navijat' za ZeljA. :mrgreen:

Obori sistem. :rol:
LANET OLSUN!

Ja volim, volim, volim samo tebe, i samo tebi, tebi dajem sve, sa Istoka ces cuti nasu pjesmu, Sarajevo volim te!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 26 avg 2014, 23:30

Vazi,cim se sljedeci put pojavi zapisacu kod

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 26 avg 2014, 23:45

arelinho je napisao/la:Vazi,cim se sljedeci put pojavi zapisacu kod
Ne moraš čekati da se ponovo pojavi, možeš i pomoću ovog programa vidjeti zbog čega se pojavljuje plavi ekran
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Pld W D L
38 26 12 0

pobjedesve
Kontakt:

Post Postao/la pobjedesve » 27 avg 2014, 00:54

Pisao sam ovdje i ranije, imam problem oko zvuka na PC-u.

Ne mogu ni jedan zvuk da reproduciram i pise mi dole da mi zvuk reproducira "audio mixer" iako imam zvucnike/slusalice ukljucene

Mislio sam da su driveri problem, ali ne vjerujem jer pise da imam najnoviji nvidijin driver "high definition audio device"

Ako ne znate sta je problem, volio bih da mi date neki sajt gdje ima ljudi koji su upuceni u ovo i rjesavaju tudje probleme :mrgreen: , nema veze ako je na eng.
a... pehari su tu

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 27 avg 2014, 10:15

anell je napisao/la:
arelinho je napisao/la:Vazi,cim se sljedeci put pojavi zapisacu kod
Ne moraš čekati da se ponovo pojavi, možeš i pomoću ovog programa vidjeti zbog čega se pojavljuje plavi ekran
http://www.nirsoft.net/utils/blue_screen_view.html" onclick="window.open(this.href);return false;
skinuo program i otvorio i ovo mi pokazuje
http://prntscr.com/4gwmpv" onclick="window.open(this.href);return false;
i u redu kad pomjerim tamo jos stoji ati radeon znaci nesto je do graficke :oops:

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 27 avg 2014, 12:28

pobjedesve je napisao/la:Pisao sam ovdje i ranije, imam problem oko zvuka na PC-u.

Ne mogu ni jedan zvuk da reproduciram i pise mi dole da mi zvuk reproducira "audio mixer" iako imam zvucnike/slusalice ukljucene

Mislio sam da su driveri problem, ali ne vjerujem jer pise da imam najnoviji nvidijin driver "high definition audio device"

Ako ne znate sta je problem, volio bih da mi date neki sajt gdje ima ljudi koji su upuceni u ovo i rjesavaju tudje probleme :mrgreen: , nema veze ako je na eng.
Sad ćemo to na PP riješiti, da ne nabijamo džaba ovdje postove :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 27 avg 2014, 12:38

Arelinho pokušaj da updatuješ ati radeon driver, jer ti problem pravi ATI Radeon WindowsNT Miniport Driver.

Drugi problem su ti serial bus interface driveri, dok je treći problem.

Treći driver je također za video adapter, što znači u device manager i vidi ima li ti žutih upitnika. Ako nema onda uninstall drivere, pa skini najnovije :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 27 avg 2014, 13:40

GazijaKalesija je napisao/la:Arelinho pokušaj da updatuješ ati radeon driver, jer ti problem pravi ATI Radeon WindowsNT Miniport Driver.

Drugi problem su ti serial bus interface driveri, dok je treći problem.

Treći driver je također za video adapter, što znači u device manager i vidi ima li ti žutih upitnika. Ako nema onda uninstall drivere, pa skini najnovije :D
evo koji upitnik izbacuje
http://prntscr.com/4gxz8b" onclick="window.open(this.href);return false;

OnlyUnited
Kontakt:

Post Postao/la OnlyUnited » 27 avg 2014, 15:01

Probaj update driver pomocu: http://drp.su/download.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ali prvo idi na uninstal motorola surfboard (desnim klikom) u device manageru...
- Ed Woodward for Prime Minister !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 avg 2014, 16:20

momci imam i ja dva pitanja :D

1. win 8 vs win 7, na sedmicu kad sam preso sa xpa, ma ljepota jos tad samo 1gb rama imo, al dosta mi se bio ubrzo pc, e sad citam za low-end pc da je bolji win 8 (trenutno imam 2gb ddr1 rama ), pa stvarno da li je tako znal neko?
Microsoft used Windows 8 as a guise under which to revamp the engine, and the results is a much faster system that consumes fewer **** than before. This makes it a better choice than Windows 7 for low-end PCs.

Winner: Windows 8 – It’s faster and less **** intensive.
al samo sto se meni nesvidja na win 8 je ono cudo ko na mobitelima one kocke,
slika
pa me zanima jel ovo tema, i mozel se prebacit na onu normalnu ko na x, i win 7 bez ovih kockica :D

2. eh otkako sam sklopio sebi ovaj pc od dijelova iz nekoliko kompjutera, imam problem, znaci kada palim pc nema onog beep i da se ekran upali, nego upale se ventilatori i to je to, eh pošto sam se vec uhodo, pustim ga ja tako jedno 3-5 min (valjda da se zagrije :D), pa ga onda ugasim i upalim i ona ima beep pali se i ekran i sve, al ovo iskoci:
slika
eh hajde ovaj cpu fan, nije stock cooler to lahko u biosu ukinem ono ingore stavim, al ovo cudo od overclockinga me je.be stalno, i naravno pritisnem ja F2 upali se on bez problema i radi bez problema ikakvih, al nikako da skontam kako da to sredim pa ako ko ima kakvu ideju (ram cacko testiro nije do njeg, bios bateriju vadi stavljo, cak zamjenio nije ni do toga, vise nemam ideje bgm :D)

:salut: :salut:

AlfredBorden
Kontakt:

Post Postao/la AlfredBorden » 27 avg 2014, 16:52

ocisti ovu svoju skalameriju od prasine, nema vise gasenja, restarta, zvukova, fercera perfektno, da monitor ne svijetli ne bi znao ni da radi a prije upalim isto kosacica kakva :rol:
Editovao, razlog je nebitan.

UMRI SAFETE SUSICU!

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 27 avg 2014, 17:10

OnlyUnited je napisao/la:Probaj update driver pomocu: http://drp.su/download.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Ali prvo idi na uninstal motorola surfboard (desnim klikom) u device manageru...
ako odem uninstal da li ce mi nestati internet konekcije ?

JoseMourinho
Kontakt:

Re: Odg: "Pomoc u vezi PC-a"

Post Postao/la JoseMourinho » 27 avg 2014, 17:14

arelinho je napisao/la:
OnlyUnited je napisao/la:Probaj update driver pomocu: http://drp.su/download.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

HS internet je kod tebe? Ono je modem njihov izbrisi slobodno i nemoj ni instalirati, ne treba ti jer pretpostavljam da ne koristis USB kabal za net ;)

A izbrisi drajvere grafičke i instaliraj ponovo za onaj blue screen iako ako se prvi put desilo i nije vise ja ne bi nista cacko dok se ponovo ne desi nekad ako se i desi ;)

arelinho
Kontakt:

Re: Odg:

Post Postao/la arelinho » 27 avg 2014, 17:19

JoseMourinho je napisao/la:
arelinho je napisao/la:

HS internet je kod tebe? Ono je modem njihov izbrisi slobodno i nemoj ni instalirati, ne treba ti jer pretpostavljam da ne koristis USB kabal za net ;)

A izbrisi drajvere grafičke i instaliraj ponovo za onaj blue screen iako ako se prvi put desilo i nije vise ja ne bi nista cacko dok se ponovo ne desi nekad ako se i desi ;)
ne bih ni ja ovo dirao posto se samo jednom pojavilo,a jeste HS net,imam njihov modem i svoj ruter :D

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 avg 2014, 17:21

@josemourinho
pa nije ti windows 8 konstantno takav "u kockama", to ti je glavni zaslon međutim kada otvaraš eksterne aplikacije ili otvaraš file browser/neki folder prebacuješ se na desktop koji izgleda isto kao i u sedmici.. te kocke su apps ili shortcuti za programe.

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 avg 2014, 17:21

Izbrisi slobodno ionako upitnik znaci da ne radi, a i ne moraš sa onim blue screenom nije povezano ;)

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 27 avg 2014, 17:23

viKK je napisao/la:@josemourinho
pa nije ti windows 8 konstantno takav "u kockama", to ti je glavni zaslon međutim kada otvaraš eksterne aplikacije ili otvaraš file browser/neki folder prebacuješ se na desktop koji izgleda isto kao i u sedmici.. te kocke su apps ili shortcuti za programe.
Znam al možel se to kako ukinut?? Ma skinut cu 8cu da je probam kako god :D

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 27 avg 2014, 17:25

ne može se ukinuti, međutim nije to toliko ružno ustvari.. iako ja ne koristim windows 8 na svom PC-u jer mi smeta to što se sve živo povezuje preko microsoft računa i nekim stvarima je teže pristupiti..

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 27 avg 2014, 17:55

Skino sam dosta pjesama oko 200. Zanimame sad kako da ih nasumično poredam? Da ne bude 20 pjesama od Zorice, pa 20 od Sabana itd već da bude nekako izmješano. Probao sam sa short by ali ne ide, s tim da su pjesme na USB stiku i idu na FM Regulator za auto. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Chip, JackW, kraljttbvb i 18 gostiju.