Reprezentativci (fudbal)
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
- storm_raider
- Kontakt:
Re: Muamer Svraka
Svraka je krtica, trkac, a takvi nam najvise fale. Tehnicara imamo. Bice interesantno vidjeti sta moze u ovoj konkurenciji.
Sport je lijek za tijelo i duh.
Zasluzio je poziv svojim igrama ove sezone, a pored toga je veliki radnik i trkac upravo ono sto nam treba.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Sta nam fale? Pa prije njeg imas 3 igraca u Evropi koji igraju na istoj poziciji a ne dobijaju pozive, a onda ovi sto dobijaju imas 2 igraca, znaci 5 boljih igraca i on dobija poziv. Kojom logikom? Da je zvao Kvesica to bi bilo odlicno, ovako mislim da je ovaj bezveze pozvan.
Celik!3,2,2.
AllGunsBlazing je napisao/la:Sta nam fale? Pa prije njeg imas 3 igraca u Evropi koji igraju na istoj poziciji a ne dobijaju pozive, a onda ovi sto dobijaju imas 2 igraca, znaci 5 boljih igraca i on dobija poziv. Kojom logikom? Da je zvao Kvesica to bi bilo odlicno, ovako mislim da je ovaj bezveze pozvan.
Da je pozvao igrača iz tvog Čelika sigurno ne bi pričao ovako, svraka gine za svaku loptu i trkač je, vidjet ćemo šta može pokazati na sljedećim utakmicama koje slijede!
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
E vidis bilo bi problema, i isto bih pricao. Ocigledno da ne pratis moje postove, vec sam ranije pisao da ni jedan igrac iz ove nase lige ne zasluzuje poziv(osim mozda Kvesica, mlad, a to nam treba).THC je napisao/la:AllGunsBlazing je napisao/la:Sta nam fale? Pa prije njeg imas 3 igraca u Evropi koji igraju na istoj poziciji a ne dobijaju pozive, a onda ovi sto dobijaju imas 2 igraca, znaci 5 boljih igraca i on dobija poziv. Kojom logikom? Da je zvao Kvesica to bi bilo odlicno, ovako mislim da je ovaj bezveze pozvan.
Da je pozvao igrača iz tvog Čelika sigurno ne bi pričao ovako, svraka gine za svaku loptu i trkač je, vidjet ćemo šta može pokazati na sljedećim utakmicama koje slijede!
Ispred njeg trenutno imas: Rahimic(i sa 45 ce biti bolji od 90% igraca iz nase lige)Zahirovic,Ljevakovic,Hadzic(sad ovaj nema drzavljanstvo) te Cocalic. Znaci nije da nam ovo bas skripi pa da se poziva neki mlad momak iz nase lige.
Celik!3,2,2.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Koliko puta si ti Svraku gledao ove godine? Koliko Kvesica,jer eto njega hvalis a ovog ne? I otkud ti da i Svraka nije mlad,jer relativno jeste...Plus ovo je jos jedan od nacina i da se pomaze nasim klubovima,jer to nije zasluzio prvak da ima jednog igraca u reprezentaciji?Pa nece se zvati Zeba,on vise nije u 'izlogu'....
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Evo ovako, Kvesica hvalim prosto zato sto igra na poziciji koja nam je potrebna vec u ovim kvalifikacijama, da ne govorim za buducnost. Za razliku od Muamera on je citavu sezonu na odlicnom nivou. Nisam ni rekao da se treba zvati Zeba, ali ako ce se vec zvati mladi i prespektivni igraci iz BiH to bi trebali biti igraci na slijedecim pozicijama:Lijevi bek,stoper,desni bek, kril(a)o. A onda tek ostala mjesta. Gdje sam rekao da nije mlad?NEZALAGANJE je napisao/la:Koliko puta si ti Svraku gledao ove godine? Koliko Kvesica,jer eto njega hvalis a ovog ne? I otkud ti da i Svraka nije mlad,jer relativno jeste...Plus ovo je jos jedan od nacina i da se pomaze nasim klubovima,jer to nije zasluzio prvak da ima jednog igraca u reprezentaciji?Pa nece se zvati Zeba,on vise nije u 'izlogu'....
I da da je po mom prvak bi imao jednog igraca zar nije tako? Muamer ako je dobar on ce ostvariti sam transfer, a sad da on igra a imas 2 bolja igraca u inostranstvu a bolja su samim tim sto igraju protiv jacih protivnika, e to mi nije jasno.
I da kad se samo sjetim kako se Kerla gurao u reprezentaciju, pa se onda napadalo sto Stilic ne dobija priliku a kad je dobio bio zalostan, i tako pola Zelje je kvalitet za reprezentaciju. Preseravanje i pretjerivanje.
Celik!3,2,2.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tvoj post odise ljubomorom i nema razloga s tobom se vise raspravljati...Dovidjenja!AllGunsBlazing je napisao/la:Evo ovako, Kvesica hvalim prosto zato sto igra na poziciji koja nam je potrebna vec u ovim kvalifikacijama, da ne govorim za buducnost. Za razliku od Muamera on je citavu sezonu na odlicnom nivou. Nisam ni rekao da se treba zvati Zeba, ali ako ce se vec zvati mladi i prespektivni igraci iz BiH to bi trebali biti igraci na slijedecim pozicijama:Lijevi bek,stoper,desni bek, kril(a)o. A onda tek ostala mjesta. Gdje sam rekao da nije mlad?NEZALAGANJE je napisao/la:Koliko puta si ti Svraku gledao ove godine? Koliko Kvesica,jer eto njega hvalis a ovog ne? I otkud ti da i Svraka nije mlad,jer relativno jeste...Plus ovo je jos jedan od nacina i da se pomaze nasim klubovima,jer to nije zasluzio prvak da ima jednog igraca u reprezentaciji?Pa nece se zvati Zeba,on vise nije u 'izlogu'....
I da da je po mom prvak bi imao jednog igraca zar nije tako? Muamer ako je dobar on ce ostvariti sam transfer, a sad da on igra a imas 2 bolja igraca u inostranstvu a bolja su samim tim sto igraju protiv jacih protivnika, e to mi nije jasno.
I da kad se samo sjetim kako se Kerla gurao u reprezentaciju, pa se onda napadalo sto Stilic ne dobija priliku a kad je dobio bio zalostan, i tako pola Zelje je kvalitet za reprezentaciju. Preseravanje i pretjerivanje.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:

.
Celik!3,2,2.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Ne, nije!AllGunsBlazing je napisao/la:![]()
![]()
Nije ni tebi lahko. Ako moj post odise ljubomorom, postovi 90% navijaca Zelje odisu pristrasnoscu, i zabludom. Nije Zeljo toliko jak koliko mislite(za nase uslove, odnosno uslove lige da, za reprezentaciju
![]()
).
.

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
E vidis tu je tvoj problem. Ako pricamo o reprezentaciji ja ne gledam Celik, jer sam siguran da tu nemam sta vidjeti. Ja pricam o 11 igraca Zelje(koji trenutno igraju) i o njihovom dizanju.NEZALAGANJE je napisao/la: Ne, nije!Pogledaj koliko igraca je,koji su igrali i igraju u Zelji,u reprezentaciji,a koliko ostalih klubova iz nase lige!?Mi slabi,pa gdje ste onda vi,majka mu stara?Prestanite se baviti sportom uopste,bolje vam je...
I da ako cemo o historiji 4 igraca Celika su bili kapiteni reprezentacija. I sta sad trebam dizati frku oko toga?
Celik!3,2,2.
- storm_raider
- Kontakt:
Hajde molim vas nemojte ovo svoditi na nivoe klupski obojenih rasprava. Sutra igra reprezentacija i Svraka je reprezentativac. Ocekujete li da zadovolji Susiceve kriterije ili ne?
Sport je lijek za tijelo i duh.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Niko to covjece ne spori,ali svugdje u svijetu se guraju igraci iz domace lige u reprezentacije,kako bi im porasla cijena...(govorim o reprezentacijama slicne nasoj) Zasto to Zeljo nije zasluzio?Selektorov je izbor koga ce zvati,zar ne?Ja ne ulazim u to,da li je trebao Kvesic ili Svraka,ali mi je sasvim ok da je barem jedan tu...AllGunsBlazing je napisao/la:E vidis tu je tvoj problem. Ako pricamo o reprezentaciji ja ne gledam Celik, jer sam siguran da tu nemam sta vidjeti. Ja pricam o 11 igraca Zelje(koji trenutno igraju) i o njihovom dizanju.NEZALAGANJE je napisao/la: Ne, nije!Pogledaj koliko igraca je,koji su igrali i igraju u Zelji,u reprezentaciji,a koliko ostalih klubova iz nase lige!?Mi slabi,pa gdje ste onda vi,majka mu stara?Prestanite se baviti sportom uopste,bolje vam je...
I da ako cemo o historiji 4 igraca Celika su bili kapiteni reprezentacija. I sta sad trebam dizati frku oko toga?
Neka je pozvan(ipak je ovo prijateljska), pa da vidimo koliko je on "losiji" od tih famoznih igraca iz europe.
ja licno mislim da ukoliko bude na nivou zadnjih 20 utakmica, da zasluzuje da igra ili barem da se proba, svakako da je Kvesa jedini kojem sam ja ocekivao taj poziv, ali on igra za mladu.
Gledao sam Zahirovica, i mislim da je Svraka dosta korisniji igrac, inteligentniji i borbeniji, bolji u ofanzivi mada sigurno da ce u repki imati iskljucivo defanzivne zadatke(ako uopste zaigra)...
Svakako zasluzeno, treba davati malo prostora i igracima iz nase lige, ako nista nekom golmanu, da igraci iz nase lige znaju da ih se prati i da imaju taj neki san i teze ka boljem.
Dabogda ih bilo i vise iz nase lige,ali samo zasluzeno, pa da gledamo u repki i Kvesu(mada sumnjam da ce ostati u premijer ligi), ili Suljica(on ima jos puno da napreduje), ili Bilbiju nije vazno, samo neka to zasluze tako sto budu najbolji u nasoj ligi.
ja prvi sam Svraku mrzio kao igraca, svaki put kada primi loptu bojao sam se da ne pogrijesi jer je bio los, nesiguran, jedino zbog cega je igrao, je to jer pretrci duplo vise od svih, pokriva pozicije. Ali ovo sada je neki drugi Svraka, osim sto jos uvijek trci najvise, ne glumi sminkera, bori se, siguran u sebe, postao je i mangup na sredini terena, razmislja glavom a ne dodaje prvom do sebe, kada krene u ofanzivu bukvalno dobijamo jos jednog napadaca u igri, a ako se izgubi lopta, prvi se vraca na svoju prirodnu poziciju u defanzivi.
ljepota je gledati sada takvog igraca koji je pravi profesionalac, i nema ih puno kod nas.
evo prvi Zeba, izgubi loptu i krene kontra, a on malo raspravlja sa sudijama, pa sa protivnickim igracem....(u medjuvremenu, Svraka trci pokriva njegovu poziciju, i svoju, i jos neciju ako treba
)
Nije Messi, nije Kaka, to je nas Muamer Svraka

ja licno mislim da ukoliko bude na nivou zadnjih 20 utakmica, da zasluzuje da igra ili barem da se proba, svakako da je Kvesa jedini kojem sam ja ocekivao taj poziv, ali on igra za mladu.
Gledao sam Zahirovica, i mislim da je Svraka dosta korisniji igrac, inteligentniji i borbeniji, bolji u ofanzivi mada sigurno da ce u repki imati iskljucivo defanzivne zadatke(ako uopste zaigra)...
Svakako zasluzeno, treba davati malo prostora i igracima iz nase lige, ako nista nekom golmanu, da igraci iz nase lige znaju da ih se prati i da imaju taj neki san i teze ka boljem.
Dabogda ih bilo i vise iz nase lige,ali samo zasluzeno, pa da gledamo u repki i Kvesu(mada sumnjam da ce ostati u premijer ligi), ili Suljica(on ima jos puno da napreduje), ili Bilbiju nije vazno, samo neka to zasluze tako sto budu najbolji u nasoj ligi.
ja prvi sam Svraku mrzio kao igraca, svaki put kada primi loptu bojao sam se da ne pogrijesi jer je bio los, nesiguran, jedino zbog cega je igrao, je to jer pretrci duplo vise od svih, pokriva pozicije. Ali ovo sada je neki drugi Svraka, osim sto jos uvijek trci najvise, ne glumi sminkera, bori se, siguran u sebe, postao je i mangup na sredini terena, razmislja glavom a ne dodaje prvom do sebe, kada krene u ofanzivu bukvalno dobijamo jos jednog napadaca u igri, a ako se izgubi lopta, prvi se vraca na svoju prirodnu poziciju u defanzivi.
ljepota je gledati sada takvog igraca koji je pravi profesionalac, i nema ih puno kod nas.
evo prvi Zeba, izgubi loptu i krene kontra, a on malo raspravlja sa sudijama, pa sa protivnickim igracem....(u medjuvremenu, Svraka trci pokriva njegovu poziciju, i svoju, i jos neciju ako treba

Nije Messi, nije Kaka, to je nas Muamer Svraka

Slazem se da po Evropi ima bolji igraca koji zasluzuju poziv, al dobro je da je makar neko od novih igraca pozvan, jer ne igra bilo ko samo da ne gledamo vise Maletica, Mrava, Ibricica i sl.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Dobro pa jel ti citas moje postove? Ja sam za to da Kvesic bude pozvan odmah sad, ne zato sto igra u Zelji vec zato sto je perspektivan igrac na poziciji koja nam treba. Svraka je jednostavno visak jer imamo igraca tu, jos sad i kad onaj dobije pasos.NEZALAGANJE je napisao/la: Niko to covjece ne spori,ali svugdje u svijetu se guraju igraci iz domace lige u reprezentacije,kako bi im porasla cijena...(govorim o reprezentacijama slicne nasoj) Zasto to Zeljo nije zasluzio?Selektorov je izbor koga ce zvati,zar ne?Ja ne ulazim u to,da li je trebao Kvesic ili Svraka,ali mi je sasvim ok da je barem jedan tu...
To je ta poznata objektivnost. Jedan zaustavlja C.Ronalda(i to cak ni na prirodnoj poziciji) drugi ganja kojekakve Varupe i slicne igrace, i naravno drugi je bolji. Ne znam cemu toliko podcjenjivanje Zahirovica? I to hajd da je od vise ljudi nego nekako uvijek navijaci Zelje(@drhouse,tu i tamo,nezalaganje, bio je onaj jos jedan) su tu glavni kad dodje do kritika. I onda naravno mene okrive kako sam ja ljubomoran na nekog i slicno.tu i tamo je napisao/la: Gledao sam Zahirovica, i mislim da je Svraka dosta korisniji igrac, inteligentniji i borbeniji, bolji u ofanzivi mada sigurno da ce u repki imati iskljucivo defanzivne zadatke(ako uopste zaigra)...
Vidi nisam ja protiv poziva, pa ni iz Zelje, iskreno svejedno mi je, jer ce svi oni na kraju igrati u jednom dresu i pod jednom zastavom. Samo nije Susic razmisljao kad je pozivao, pa fali nam odbrambenih igraca on doveo 15 veznih. Kao sto vec rekoh ja bih volio da je Susic pozvao Kvesica i Subasica, na njima je buducnost lijevog beka.vendeta87 je napisao/la:Slazem se da po Evropi ima bolji igraca koji zasluzuju poziv, al dobro je da je makar neko od novih igraca pozvan, jer ne igra bilo ko samo da ne gledamo vise Maletica, Mrava, Ibricica i sl.
Celik!3,2,2.
Tu se potpuno slazem s tobom, al nije Svraka kriv sto je Susic glup ko tocak.AllGunsBlazing je napisao/la:Vidi nisam ja protiv poziva, pa ni iz Zelje, iskreno svejedno mi je, jer ce svi oni na kraju igrati u jednom dresu i pod jednom zastavom. Samo nije Susic razmisljao kad je pozivao, pa fali nam odbrambenih igraca on doveo 15 veznih. Kao sto vec rekoh ja bih volio da je Susic pozvao Kvesica i Subasica, na njima je buducnost lijevog beka.vendeta87 je napisao/la:Slazem se da po Evropi ima bolji igraca koji zasluzuju poziv, al dobro je da je makar neko od novih igraca pozvan, jer ne igra bilo ko samo da ne gledamo vise Maletica, Mrava, Ibricica i sl.
Re: Reprezentativci (fudbal)
I hajd' sad, koliko god čovjek da bude tolerantan, ko im ne bi sve živo opleo??? Znači znali su za ove utakmice, nisu ugovorene juče, nego mjesecima ranije. I jednostavno im je bilo mrsko trčakarat svaki dan kada se završilo prvenstvo i održat fizičku spremu, bolje je blamirat' ovu državu, ko vele, ionako je svi handre, šta fali da i oni.Ibišević: To što smo bili na odmoru je razlog poraza
Napadač Stuttgarta i reprezentacije Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević vjeruje kako je predug odmor i fizička (ne)sprema glavni razlog poraza.
Preporuči
Ibišević je u razgovoru za SportSport.ba dodao i to da ne očekuje da se situacija nešto drastičnije promijeni u narednom susretu protiv Meksika.
golman: Begovic, Sehic
desni bek: Mujdža,
lijevi bek: Lulić (nije klasični bek jer Lazzio igra 3-5-2),
Halfovi: Pandža
zadnji vezni: Rahimić, Medunjanin, Vrančić, Alispahić, Zahirović, Svraka,Vranješ (valjda je vezni)Jahić, (niko ne može trčati 100m ispod 13 sek.)
Ofanzivni vezni (polušpic) Misimović, Pjanić,
Krila: Stevanović,
Napad: Džeko, Ibišević..
Izuzetan odabir igrača... U ekipi su nam bili brzi bekovi i mali Stevanović (najbolji mladi reprezentativac)... Irska da nije umorna od priprema dali bi nam 4,5 kom.
desni bek: Mujdža,
lijevi bek: Lulić (nije klasični bek jer Lazzio igra 3-5-2),
Halfovi: Pandža
zadnji vezni: Rahimić, Medunjanin, Vrančić, Alispahić, Zahirović, Svraka,Vranješ (valjda je vezni)Jahić, (niko ne može trčati 100m ispod 13 sek.)
Ofanzivni vezni (polušpic) Misimović, Pjanić,
Krila: Stevanović,
Napad: Džeko, Ibišević..
Izuzetan odabir igrača... U ekipi su nam bili brzi bekovi i mali Stevanović (najbolji mladi reprezentativac)... Irska da nije umorna od priprema dali bi nam 4,5 kom.
Ocigledno je da Zaha ne noze igrati na beku a bgm i Lulic. Imamo Papca i Mujdzu kao prvi izbor i Jahu i Salihovica(koji je odlicno odigrao na beku par tekmi) tako da s tim ne bi trebali imati problema. Pandza se polako afirmise i sve manje kiksa i sigurno je zasluzio prvu postavu sa Spahom u tandemu.
Od debitanata jedino me Stevanovic zadovoljio(ne i odusevio) i ja mislim da bi trebao dobiti priliku prije Zeca i Ibricica. Vrancic definitno nije kalibar. Vranjes me nije fascinirao ali nije ni igrao dovoljno dugo da bi mogao procjeniti nesto bolje. Medunjanin van forme, zadnje 3 utakmice ispod prosjeka. On MORA naci klub preko ljeta inace propada. A dobar je igrac, jedan od boljih u kvalifikacijama. E sad, ko ce zamjeniti Rahimagu, Zaha Svraka ili mozda neko treci. Dzeko se mora vise truditi. Zadnje 2 utakmice po meni je Ibisevic mnogo bolje odigrao nego Dzeko
A za Misketa i Pjanu ne znam sta reci, jednostavno mi zavisimo od njihove forme.Ako oni ne igraju ne igra ni cijela ekipa.
Od debitanata jedino me Stevanovic zadovoljio(ne i odusevio) i ja mislim da bi trebao dobiti priliku prije Zeca i Ibricica. Vrancic definitno nije kalibar. Vranjes me nije fascinirao ali nije ni igrao dovoljno dugo da bi mogao procjeniti nesto bolje. Medunjanin van forme, zadnje 3 utakmice ispod prosjeka. On MORA naci klub preko ljeta inace propada. A dobar je igrac, jedan od boljih u kvalifikacijama. E sad, ko ce zamjeniti Rahimagu, Zaha Svraka ili mozda neko treci. Dzeko se mora vise truditi. Zadnje 2 utakmice po meni je Ibisevic mnogo bolje odigrao nego Dzeko
A za Misketa i Pjanu ne znam sta reci, jednostavno mi zavisimo od njihove forme.Ako oni ne igraju ne igra ni cijela ekipa.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.