FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
35
23%
2. Borbu za Evropu
72
48%
3. Sredinu tabele
26
17%
4. Borbu za opstanak
16
11%

Ukupno glasova: 149

lakilone
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la lakilone » 17 feb 2025, 12:01

Derbi subota u 16h
Idealan termin

MoSaZeLjo1921
Kontakt:

Post Postao/la MoSaZeLjo1921 » 17 feb 2025, 12:06

lakilone je napisao/la:
17 feb 2025, 12:01
Derbi subota u 16h
Idealan termin
Da,baš dobar termin,s obzirom na vrijeme i najavljene minuse,extra

mamonelafo
Kontakt:

Post Postao/la mamonelafo » 17 feb 2025, 12:26

Hajde Željo, molim te!!!
FK ŽELJEZNIČAR! MI SMO ŽELJINI, ŽELJO JE NAŠ!

Jači od ratova, režima i partija!

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 17 feb 2025, 13:37

Jel ovo ne vrijede godisnje ili sam pogresno skontao?

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 feb 2025, 13:40

Što se tiče Šošića, apsolutno je uredno što je odstanjen, principi su principi, mada kao što neko i reče, mislim da odluku o neigranju, treba promijeniti u financijske penale. Cijela priprema utakmice je pala u drugi plan kad se to desilo. Smatram da smo mogli i drugačije proći, da je Šošić igrao ali eto. Ne želim se miješati u odluke stručnog štaba. Šošiću je derbi prilika, siguran sam da će zapeti maksimalno da se iskupi. Smatram da ne treba raditi neki bauk od toga i Odinaka je propustio utakmicu jer je zakasnio na ručak.

Što se tiče utakmice, mnogo toga je rečeno, samo par crtica, kratkih, Marković po meni mora igrati ispred Radinovića, ako ništa, samo zbog centaršuta. Kad je Radinović centrira (u igri) svaka ide u koljeno suparničkog igrača. Nadam se da će i Šabić dobiti ozbiljnije minute, momak sigurno zaslužuje. Što se tiče kondicijske spreme, meni to konačno djeluje stabilno i da imamo neku konstantu, a ne ko prije padamo nakon 60 minuta i igrači dišu na škrge. Plus je i što imamo kompletnu ekipu na raspolaganju na derbiju.

Muftić se sa onim reakcijama nikad neće prodati, fascinantno je kako je momak neodlučan, čupa nemoguće ali i kad pogriješi, onda ide do kraja. To mu je najgori segment, neodlučnost, krene rano, krene kasno, stane, hoće, neće i na kraju ishitrene odluke i pogriješi. Normalno, to ne umanjuje odbrane i čupanja.

Mene posebno boli jedna činjenica, u zadnjih 12 utakmica sa Zrinjskim, mi imamo samo jednu pobjedu i jedan remi. Postigli samo 6 pogodaka, a primili čak 23. Ne sjećam se kad smo zadnji put sa mudima odigrali utakmicu dole i da gaće nisu skinuli na Bradini.

Što se tiče nas, još smo nedorečeni i mislim da je sadašnje stanje na tabeli naše realno stanje, možda se možemo sa pitarima potući da budemo treći i to je maksimum. Ljudi jučer pišu o tituli, -6 da smo pobijedili i još masu gluposti. Da se podsjetimo, Zrinjski i Borac par godina pripremaju ekipu, igraju grupe, nemaju probleme sa stalnim rotacijama predsjednika, a ono najbitnije, nemaju problema sa financijskom konstrukcijom. Mi smo tek sad od ljeta počeli raditi ozbiljnije. Ne sjećam se kad smo zadnji put produžili saradnju sa ključnim igračima i to sa velikom većinom. Ne sjećam se kad smo i manje promjena imali na zimu. E sad je loptica prebačena na nas, ritam i put kojim idemo je solidan i dobar, nedostaje tu još puno toga da se poklopi. Ako sad pogledamo širu sliku, realno, sa par pretkola (ukoliko ih budemo igrali) mi imamo mogućnosti da očistimo i riješimo naše probleme i da idemo dalje kad je riječ o ulaganju u ekipu. Nemoguće je preko noći doći u situaciju u kojoj su Zrinjski i Borac, na stranu sudijski poguranci, politika i ljudi u IO, nije ni Zrinjski bio bajan ranije, niti su preko noći sklopili sistem koji maltene funkcioniše idealno. Podrška i strpljenje. To je ono što nam nedostaje, ne sad u smislu da ih nemamo nikako, nego da moramo još malo to pojačati. Znam da čekamo puno godina ali mišljenja sam da moramo dati podršku maksimalnu ljudima u klubu i da ne smijemo pući i padati na najmanji ozbiljniji problem.

Raspored je opasan, neće biti nimalo lagano, derbi, Posušje, Borac, Radnik, jako nezgodne ekipe, još su utakmice u najgorem periodu. Derbi moramo dobiti da bi ušli u neki mirniji ritam i da se može sa malom dozom olakšanja pristupiti sljedećim utakmicama. U slučaju da izgubimo, biće jako puno buke i mnogi alarmi će se popaliti, od spasioca, medija, foruma, nadam se da ipak nećemo doći u tu situaciju.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

nindza
Kontakt:

Post Postao/la nindza » 17 feb 2025, 13:41

Jel dovoljan broj ili slika članske da mi neko kupi kartu ili moram lično doći?

Zoze19
Kontakt:

Post Postao/la Zoze19 » 17 feb 2025, 13:45

Blackwargreymon je napisao/la:
16 feb 2025, 16:31
Realno, Jaber mora igrati svaku. Ne znam zasto ga se hladi, pa sta ako nije napravio transfer, napravit ce ga na ljeto aBd.
Složena je situacija sa jaberom

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 17 feb 2025, 13:54

Kako slozena pablo kaze zavrseno sve davno..

Bersaga
Kontakt:

Post Postao/la Bersaga » 17 feb 2025, 14:05

Po mom mišljenju "nepotpuna" utakmica sa naše strane. Nešto slično kao protiv Borca s tim što je sad suđenje bilo odlično. Iznenadilo me koliko smo loši bili u odbrani čitavo prvo poluvrijeme, nesigurno, tromo. Par navrata Šukilović i Karamarko jedan do drugog a Mulahusejnović sam. Bekovi isto ali kasnije su se dohavizali. Opet naša glupost i primimo gol, kasnije zicer promašimo i šta ćeš drugo nego izgubiti, iritantno.

Nije mi jasno zašto Odinaka ispred Šabića ali oke. Od Šošića je svašta očekivati i pozitivnog i negativnog, dečko je malo luđa glava. Al Jaber mora igrati, vraća se Boljević. Dobro je što smo se sačuvali kartona za derbi.

Derbi k'o derbi, sve već ispričano. Gruzijac će biti ključna tačka, sve više i više zavise od njega. Ako ga uspijemo neutralisati onda ćemo obaviti ogroman posao. Ove sezone 4 derbi utakmice, nijednu nismo odigrali kako treba u kompletu. Vakat je sad u subotu da to obavimo :D
Uz tebe sam od rođenja svog,
uz tebe sam ja,
samo nek te čuva dragi Bog,
gdje god ti da zaigraš.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2025, 14:08

nindza je napisao/la:
17 feb 2025, 13:41
Jel dovoljan broj ili slika članske da mi neko kupi kartu ili moram lično doći?
Samo nekom slikas kod i mogu ti kupiti kartu.
Fk Željezničar.

amidzaidriz87
Kontakt:

Post Postao/la amidzaidriz87 » 17 feb 2025, 15:09

Pozdrav raja, trebaju mi 4 istoka za derbi… 2 ću uzeti preko članske svoje, fale mi dvije karte, nemam ih kako uzeti, nisam iz Sa… ako ima neko sa članskom da će fuliti derbi, da je voljan izaći u susret, bio bih jako zahvalan. :bih:

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 17 feb 2025, 16:14

Pomozite ahbabu plavom.Ima da ih nagazimo.Dangubic klupa mrljavi previse.Gulasa treba udvojit a onog Kerima malo pod plecku ustinut mršav je nece izdrzat.I to je to.

Riquelme1921
Kontakt:

Post Postao/la Riquelme1921 » 17 feb 2025, 16:55

amidzaidriz87 je napisao/la:
17 feb 2025, 15:09
Pozdrav raja, trebaju mi 4 istoka za derbi… 2 ću uzeti preko članske svoje, fale mi dvije karte, nemam ih kako uzeti, nisam iz Sa… ako ima neko sa članskom da će fuliti derbi, da je voljan izaći u susret, bio bih jako zahvalan. :bih:
Ako ne nađeš ništa, ja ću saznati nekada do srijede hoću li stići na derbi...ako ne uspijem mogu ti poslati svoju člansku :)
Grupa iznad svakog pojedinca.

amidzaidriz87
Kontakt:

Post Postao/la amidzaidriz87 » 17 feb 2025, 16:58

Riquelme1921 je napisao/la:
17 feb 2025, 16:55
amidzaidriz87 je napisao/la:
17 feb 2025, 15:09
Ako ne nađeš ništa, ja ću saznati nekada do srijede hoću li stići na derbi...ako ne uspijem mogu ti poslati svoju člansku :)

Hvala puno, snašao sam se.

Blackwargreymon
Kontakt:

Post Postao/la Blackwargreymon » 17 feb 2025, 17:35

Zoze19 je napisao/la:
17 feb 2025, 13:45
16 feb 2025, 16:31
Realno, Jaber mora igrati svaku. Ne znam zasto ga se hladi, pa sta ako nije napravio transfer, napravit ce ga na ljeto aBd.
Složena je situacija sa jaberom
Ne bi trebala biti i dalje nas najbolji vezni. Pa sta ako nije zelio da ode i dalje je to igrac kojeg mozes prodati za 1mil+ ne vidim poentu u hladjenju.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 17 feb 2025, 17:43

Kome god treba karta, a nije iz Sarajeva ima clansku, pisite ovdje pa cemo se svi nekako organizovati.
Fk Željezničar.

muharemovicdzelo
Kontakt:

Post Postao/la muharemovicdzelo » 17 feb 2025, 18:11

17 feb 2025, 17:35
Ne bi trebala biti i dalje nas najbolji vezni. Pa sta ako nije zelio da ode i dalje je to igrac kojeg mozes prodati za 1mil+ ne vidim poentu u hladjenju.
Denis Ćorić prije tačno 5 dana.
Da razjasnimo situaciju oko njega. Ako ga je iko ‘trpio’, to sam ja sa svojim stručnim štabom. Mi i dalje stojimo i Al Jaber je naš ponajbolji igrač i to će pokazati. Dečko je proveo dosta vremena 'u zraku’. Ostavilo je to na njemu traga, imao je i upalu grla, ali on je igrač Želje. Pokazat će zašto je cijenjen i on će to pokazati. On je igrač koji će nama donijeti nama još veću dimenziju. Priče da li ide, da li ne ide. To je utjecalo na njega. Rekao sam mu da se fokusira i koncentriše na teren i on će biti onakav kakav treba biti.
Ne znam odakle potiče priča da se hladi. Tačno da je da je klub htio da ga proda u Rusiju jer je to bila najbolja ponuda po nas, on nije htio da ide tamo i preporuka je da ostane najmanje do ljeta, idemo dalje i tjt. Zbog čega da ga hladimo? Tu je momak do ljeta 26. nema potrebe da ga hladimo. Samo da on opet uleti u ritam. Ako odigra koje pretkolo, cijena će još skočiti, ne možemo nikako biti na gubitku, a treba nam u predstojećim utakmicama do kraja.

Treba i njemu podrška, silne priče oko odlaska, Saudija, vraćanje u SA, poremetio ritam, u to je došla i zadnja utakmica sa Goškom, odmor, onda upala grla, siguran sam da će on nadoći uskoro i da će ponovo biti jedan od ključnih igrača, uostalom u Mostaru smo vidjeli koliko nam znači.
Onaj ko ne može da trči, taj ne može ni da igra.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 17 feb 2025, 21:00

Kako vi komentarisete da Mehmed Cosic se kod nas nije mogao sastavit sa loptom a da je standardan u ekipi koja je u sribiji ovu a i proslu godinu u top 4-5

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 17 feb 2025, 21:04

Ejnur je napisao/la:
17 feb 2025, 21:00
Kako vi komentarisete da Mehmed Cosic se kod nas nije mogao sastavit sa loptom a da je standardan u ekipi koja je u sribiji ovu a i proslu godinu u top 4-5
Nije se snasao u klubu. A i cesto je mijenjao pozicije. Bukvalno samo na golu nije bio.
Desni bek, desno krilo, zadnji vezni, 10ka...
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 18 feb 2025, 00:17

Flick odstranio koundea jer je zakasnio na rucak ako se ne varam. Samo nastaviti pratiti ovakve trendove, krenulo je vec hajcanje na Corica po fb-u i razni spinovi od strane laznih profila.
Fk Željezničar.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin, Vanja8 i 50 gostiju.