FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

mirzza
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la mirzza » 04 okt 2009, 02:28

nek smo ponizili one valjace po terenu, sad nek se majci valjaju po tuzli gore, samo mi zao sto im jos koji ne zgurasmo :evil:

slobodo slobodo na k.... te nabodo
Cuva Bog Zelju svog!

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 okt 2009, 02:59

Željovac je napisao/la:Vidim da se nedovoljno hvali partija Stanića za kojeg sam do ovih zadnjih 5 utakmica smatrao da se ne zna hljeba najest', kao i mnogi. Jednostavno nije ni pokazivao suprotno.
Elem, Srđane Staniću, SVAKA TI ČAST!!!
Moram i da Cocu pohvalim za fantastičnu reakciju u najtežoj mogućoj situaciji! Mangup!
Ti kao i ostali (strucnjaci) neznate sta je dobar igrac dok ne zabije go i dok ne asistira (al bitno je priznati!!!) ....pojeo sam g.ovno milion puta sto se Stane tice al drago mi je da je veceras demantirao prave fudbalske znalce (mada to radi zadnjih par tekmi)...nesjecam se kada sam ovako lijep fudbal gledao na grbavici...helenejse, lijepo vece!!!
Moj prijatelj je razgovarao sa Bekricem prije Veleza oko prodavanja i rekao mu da se ovakvom igrom nece prodati, otad....evo vec dvije tekme igra dobro...za prvu (mostar) su mi rekli da je dobar bio. veceras sam vidio da je ne prepoznatljiv (pozitivno)...psiha je cudo!!!
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

chanchi
Kontakt:

Post Postao/la chanchi » 04 okt 2009, 07:36

Seyo_TM je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Vidim da se nedovoljno hvali partija Stanića za kojeg sam do ovih zadnjih 5 utakmica smatrao da se ne zna hljeba najest', kao i mnogi. Jednostavno nije ni pokazivao suprotno.
Moram i da Cocu pohvalim za fantastičnu reakciju u najtežoj mogućoj situaciji! Mangup!
Ti kao i ostali (strucnjaci) neznate sta je dobar igrac dok ne zabije go i dok ne asistira (al bitno je priznati!!!) ....pojeo sam g.ovno milion puta sto se Stane tice al drago mi je da je veceras demantirao prave fudbalske znalce (mada to radi zadnjih par tekmi)...nesjecam se kada sam ovako lijep fudbal gledao na grbavici...helenejse, lijepo vece!!!
Moj prijatelj je razgovarao sa Bekricem prije Veleza oko prodavanja i rekao mu da se ovakvom igrom nece prodati, otad....evo vec dvije tekme igra dobro...za prvu (mostar) su mi rekli da je dobar bio. veceras sam vidio da je ne prepoznatljiv (pozitivno)...psiha je cudo!!!
Svaka čast tvome prijatelju, neka razgovara i sa ostalima. ;)

Emir_tm87
Kontakt:

Post Postao/la Emir_tm87 » 04 okt 2009, 10:18

cuj rodjaci... :D ...sta ima pinki :lol:
JA VOLIM ZELJU IMAM KRV PLAVU,
SRCE MI KUCA ZA NJEGOVU SLAVU,
NA CIJELOM SVIJETU SAMO SI JEDAN,
BEZ TEBE ZELJO ZIVOT NIJE VRIJEDAN!!!

Baron
Kontakt:

Post Postao/la Baron » 04 okt 2009, 10:43

Svaka cast na igri sinoc, jos samo da u utorak prodjemo velez...
Inace, moram pokuditi Lazara.Centarfor nije opucao po golu za 90 minuta.
Sve ostalo je bilo OK, A POSEBNO IGRA U PRVOM POLUVREMENU.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 04 okt 2009, 10:45

Željezničar - Sloboda 4:1
Nogometaši Željezničara nadigrali su Slobodu u okviru 9. kola Premijer lige BiH pobijedivši na Grbavici s uvjerljivih 4:1.
Iako su došli do ranog vodstva preko Hasića u 3. minuti, Tuzlaci su doživjeli težak poraz na gostovanju kod Željezničara.
Nakon rano primljenog pogotka nogometaši Željezničara kao da su se probudili iz sna, te su do kraja prvog djela napunili do vrha mrežu Slobode.
Željezničar je s ovom pobjedom popravio gol razliku (10:8), te se popeo na petu poziciju sa 13 osvojenih bodova. Sloboda je 11. sa tri boda manje.

sportin
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

ekom
Kontakt:

Post Postao/la ekom » 04 okt 2009, 10:49

Baron je napisao/la:Svaka cast na igri sinoc, jos samo da u utorak prodjemo velez...
Pa kad je igrao zadnjih 28 minuta! hahaha Jesi gledao utakmicu???Zna li neko sto nije ograo Colic?

MT87TM
Kontakt:

Post Postao/la MT87TM » 04 okt 2009, 11:01

mislim da colic sa reprezemzacijom samo ne znam kojoj jel u17
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!

Stole iz Bora
Kontakt:

Post Postao/la Stole iz Bora » 04 okt 2009, 11:08

ekom je napisao/la:
Baron je napisao/la:Svaka cast na igri sinoc, jos samo da u utorak prodjemo velez...
Pa kad je igrao zadnjih 28 minuta! hahaha Jesi gledao utakmicu???Zna li neko sto nije ograo Colic?
Ja bi da pokudim i Mehica. I on je centarfor i igrao je 28 minuta manje od Lazara a nije opucao po golu .. :mrgreen: :mrgreen:

Colic je sa nekom mladom reprezentacijom, cini mi se U21.
AMAR OSIM

1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 04 okt 2009, 11:10

Čini se da smo našli, ili ipak nismo, formaciju koja nam odgovara :mrgreen:

Nejse, kažu da moramo igrati sa dva špica :roll: Ne vidim razlog. Sinoć smo igrali sa jednim i bili smo opasni po gol.

SelimoviČ je igrao zadnjeg veznog i mene oduševio. Bekrić je igrao centralnog veznog, Bučan, Stanić i Bešlilja kao ofanzivci sa ubacivanjima, Mešanović najistureniji. Još kad nam se vrate oni koji nedostaju(Serdarević, Višća, Rovčanin, Čolić, biće slatkih dilema oko sastava :mrgreen: )
Ups, zaboravih Mešića :roll:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 04 okt 2009, 11:13

NAPOKON jedna utakmica gdje sam mogao odahnuti nakon prvih 45'...golovi pali u pravo vrijeme kad kazem pravo vrijeme dobro je sto je i sloboda dala tako rano gol pa je mozda i to probudilo nase igrace...necu nikog da izdvajam jer su se svi zalagali tako...mmomcima kapa dole za sinoc pruzeno

btw: kako sam se sjebao kad se spustila koreografija, pogledam na semafor da vidim kolko smo minuta drzali kad imam sta vidjet 0-1 :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

MT87TM
Kontakt:

Post Postao/la MT87TM » 04 okt 2009, 11:16

colic je sa u19 reprezentacijom sad provjerih to je ona reprezentacija sto vodi onaj bubalo
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!

kalimero
Kontakt:

Post Postao/la kalimero » 04 okt 2009, 11:31

nikad_izvini je napisao/la:Čini se da smo našli, ili ipak nismo, formaciju koja nam odgovara :mrgreen:

Nejse, kažu da moramo igrati sa dva špica :roll: Ne vidim razlog. Sinoć smo igrali sa jednim i bili smo opasni po gol.

SelimoviČ je igrao zadnjeg veznog i mene oduševio. Bekrić je igrao centralnog veznog, Bučan, Stanić i Bešlilja kao ofanzivci sa ubacivanjima, Mešanović najistureniji. Još kad nam se vrate oni koji nedostaju(Serdarević, Višća, Rovčanin, Čolić, biće slatkih dilema oko sastava :mrgreen: )
Ups, zaboravih Mešića :roll:
i Culum koji moze prevagu donijet u jacim utakmicama.
AMAR OSIM!

SpleeN_TM
Kontakt:

Post Postao/la SpleeN_TM » 04 okt 2009, 12:15

19TM87 je napisao/la:NAPOKON jedna utakmica gdje sam mogao odahnuti nakon prvih 45'...golovi pali u pravo vrijeme kad kazem pravo vrijeme dobro je sto je i sloboda dala tako rano gol pa je mozda i to probudilo nase igrace...necu nikog da izdvajam jer su se svi zalagali tako...mmomcima kapa dole za sinoc pruzeno

btw: kako sam se sjebao kad se spustila koreografija, pogledam na semafor da vidim kolko smo minuta drzali kad imam sta vidjet 0-1 :D
Ja sam bio cuo pistaljku, al reko nije valjda:D
Nisam ni gledao sve dok nije bilo 2 : 1, pogledam i kontam vidi debili stavili njima jedan XD
Navijanje prvo poluvrijeme odlicno, u drugom smo pali mora se priznati

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 04 okt 2009, 12:52

Napisano je skoro sve sto se ima reci,Xabi proradio,Stana dosao na svoje,Selimovic pojacanje,ostali isto jako dobri...

Stana je i u Travniku i protiv rudara bio među boljim a sinoc je Kuduzovica(reprezentativca :lol: ) razbio na milion komada,Mesanovic k'o momak od 19 godina trci,dodaje,pca,zabija,majstor...

Manijaci odlicni,brojka :o

AMAR AMAR OSIM OSIM
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 04 okt 2009, 13:16

Seyo_TM je napisao/la:
Nisam stručnjak, ali je Stanić ranije bio mrtva katastrofa. Nikad nije im'o nijedan prodor, izboren faul, ništa! Sjećam se samo da je na derbiju lijepo izbacio Bučana kod prvog gola. Fakat je bio loš! Pa hvalio sam ga nakon Travnika gdje nije zabio gol. Napamet pišeš! A što se Bekrićeve renesanse tiče, ovo moram da napišem. Amar mu je prije utakmice rek'o otprilike ovako: "Zadnji put te nisam htio vaditi iz igre, ali sad ako ništa ne uradiš do 25. - e minute, izvešću te da ti svi zvižde. Još ću te nogom nabit'! Boli me k... što ti pravim pritisak, gore od ovog dosad ne možeš! K'o p... se kriješ iza igrača!"
Eto, nadam se da sam dočar'o :) Uglavnom, baš ga je posebno nagrdio pred ovu utakmicu!
I još da izrazim ogorčenje suđenjem ćelave djevojčice. Nevjerovatno kakve je greške pravio na našu štetu!
Krvnički faul na Bučanu nije ni sviran, Bešlija čisto oduzeo loptu i faul dat' Slobodi, kartoni Bučanu i Selimoviću koji ga je dobio bukvalno za vođenje lopte, penal na Popoviću... Im'o je i par grešaka na račun Slobode. U svakom slučaju, klub bi se trebao žaliti na suđenje ove curice, bez obzira na pobjedu!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

ekom
Kontakt:

Post Postao/la ekom » 04 okt 2009, 13:29

Sve to stoji sto vi pricate, Stanic nije bas puno pokazivao prosle godine mnogi su ocekivali da nece ni ostati u Zelji, Cocalica su predlagali da dobije papire na ruke da moze potraziti drugi klub itd.Ovo nam pokazuje samo jedno: da imamo trenera koji zna sta radi, koji moze podici kvalitet igraca i da jednostavno nekad treba istrpiti neke igrace jer nekom treba puno vise vremena a nekom manje.Ako neko od igraca i pruzi losu partiju treba mu da ti podrsku jer tako ce se prije dozvati.Imamo jako puno igraca koji nisu bas dugo igrali zajedno i ja mislim da je potrebno da prodje bar ova polusezona da bi zablistali kako treba, sto je najbitnije imamo pokazatelje da se radi ispravno i da ide na bolje i bice jos bolje ako bog da, daleko od toga da necemo imati jos kikseva pred kojima ne treba zatvarati oci ali ne treba ni padati u depresiju.

Elki_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Elki_TM87 » 04 okt 2009, 13:40

Joj kako je sad samo lijepo heheheh ubijemo Slobodu i na miru danas kahvenisem hehehe....nadam se istom i u utorak protiv Veleža.. 8-)
I mrtvi zive za Želju!!!!TM87!!!!

tanzla
Kontakt:

Post Postao/la tanzla » 04 okt 2009, 14:27

Dragan Škrba
"Gol Cuhaija me proganja cijeli život"

Dragan Škrba je bez ikakave sumnje jedan od najboljih Željinih golmana u historiji. Među stativama tima sa Grbavice proveo je jedanaest godina, od 1981. do 1992 godine. U Portugalu boravi od 1992. do 1995. godine. Karijeru je završio u Južnoj Koreji.

Šta trenutno radite?
Najviše vremena provodim u ovom restoranu, tu sam skoro svaki dan. Pored ugostiteljstva, u planu mi je posao sa nekretninama. Vidjećemo šta će biti od toga.

Ostavili ste dubok trag u Željezničaru. Recite nam kako je potekla cijela priča?

Prije su se igrali nogometni turniri škola na širem području grada Sarajeva. Dobro se sjećam da je moja osnovna škola došla do finala i sastali smo se protiv vršnjaka iz Briješća. Njih je predvodio Mirsad Baljić. Branio sam odlično i odmah nakon turnira Čiko Radović, Velija Bećirspahić i Suljo Kulović došli su kod mojih roditelja kako bi ih pitali mogu li trenirati u Želji.

Kakav je bio odgovor?

Dali su zeleno svijetlo. Treninzi su bili na šljaci Grbavice. Znao sam doći kući poderan od vježbanja. Ipak, vodio sam računa da roditelji to ne primijete, jer bi mi zabranili dalje aktivnosti. Tri mjeseca nakon toga pozvan sam u juniorsku reprezentaciju BiH. Selektor je bio Rade Matić. Na jednom turniru u Bratuncu proglašen sam za najboljeg golmana i dobio poziv za odabranu selekciju Jugoslavije. Imao sam 14 godina i karijera je polako išla uzlaznom putanjom. Relevantni stručnjaci su me uz Tomislava Ivkovića i Ivana Pudara proglasili najperspektivnijem golmanom lige. Moja rezerva u to vrijeme bio je Dražen Ladić.

Odmah nakon pomenutog takmičenja imali ste primamljivu ponudu Partizana?

Svi su tada čuli za mene i istina je da su čelni ljudi beogradskog kluba željeli da me angažuju. Međutim, Čiko Radović me je u automobilu od Bratunca do Sarajeva ispitivao o tome i po njegovim riječima shvatio sam da sve zna o interesovanju Partizana. Stekao sam dojam da po svaku cijenu žele da potpišem profesionalni ugovor sa Željom. Ja na to nisam pristajao bez prisustva oca. Ipak, jednoga dana, uz obećavanje kula i gradova čelnih ljudi tima sa Grbavice, parafirao sam ugovor. Kada sam izašao iz prostorija kluba mislio sam da je cijelo Sarajevo moje. Fenomenalan osjećaj. Tada sam imao 18 godina. Kasnije je malo toga realizovano.

Godinu dana ranije debitovali ste za prvi tim?

To se desilo u dvoboju sa Partizanom na Grbavici. Naime, povrijedio se Arnautović, pa sam iznenada dobio priliku. Pobijedili smo 2-1, a ja sam primio auto-gol od aktuelnog trenera Slavije Milomira Odovića. Emocije moga debija urezale su se za sva vremena. To se ne zaboravlja. Posebno pamtim gradske derbije sa Sarajevom, naročito jedan. Desio se 10. marta 1982. godine, na tribinama je bilo 55 hiljada ljudi. Sigurno da se taj rekord nikada neće oboriti. Izašao sam na zagrijavanje, a na stadionu je bilo nekih 30 hiljada ljudi. Fantastično! To iz ove perspektive izgleda nestvarno, ali su sudari sa Sarajevom bili iznad svega. Iako smo poveli 1-0, na kraju smo izgubili 2-1. Moja generacija nakon tog okršaja nije znala za poraz od komšija.

U istoj sezoni namučili ste i Dinamo u Zagrebu, koji je kasnije postao prvak Jugoslavije. U to vrijeme na klupi tima sa Maksimira sjedio je aktuelni selektor bh. reprezentacije Ćiro Blažević. Sjećate li se tog dvoboja?

Svakako. Poslije prvih 45 minuta vodili smo 2-0, a kada smo na poluvremenu krenuli prema svlačionicama Ćiro je galamio na svoje izabranike. Jednostavno nije vjerovao šta ih je snašlo. U nastavku je sudija svirao dva jedanaesterca za domaće. Završilo je 2-2. Tih sezona svojim partijama zadivili smo bivšu državu. Recimo, u Skoplju smo savladali izuzetno kvalitetni Vardar sa 5-0, bordo tim 4-0 na Grbavici, a 2-0 na Koševu. Partizan, Zvezda, Hajduk i Dinamo nisu bili favoriti kada su igrali sa nama. Bila je to strašna generacija, odlično vođena, igrali smo vrhunski.

U sezoni 1983/84. Željezničar je tokom većeg dijela sezone bio u utrci za prvaka države. Ipak, na kraju je Zvezda dotakla vrh. Komentar?

To je posebna priča. Kako su godine prolazile mi smo igrali sve bolje i bolje. U pomenutoj sezoni svi smo bili zreliji i tačno je da smo sa "crveno-belima" bili u utrci za prvaka. Ipak, u presudnom meču sa njima poraženi smo na Grbavici 3-1. Koliko su ozbiljno pristupili okršaju sa nama najbolje govori podatak da su iz Beograda sedam dana ranije stigle brojne medijske ekipe koje su prisustvovale našim treninzima. Slikali su nas i pravili intervjue. Mi smo ispali pomalno naivni, jer smo, kasnije se pokazalo, pukli psihički. Pritisak je bio ogroman.

Najvažnija utakmica Vaše generacije bila je sa mađarskim Videotonom u polufinalu Kupa UEFA. Iako ste imali povoljan rezultat do pred sami kraj, snove je srušio Cuhai?

Tim susretom ušli smo u historiju. Mislim da je je to bio spoj negativnih slučajnosti. Kako drugačije mogu objasniti pogodak koji je postigao čovjek koji nikada u karijeri ni prije niti poslije nije poentirao. Mada mislim da je Vlado Čapljić promijenio smjer lopte. U to sam ubijeđen, jer je išla prema meni, imao sam je, i onda iznenada mijenja putanju. Bez ikakve dvojbe, te dvije minute, minuta najvećeg uživanja i minuta najveće patnje, proganjaće me cijeli život. Ne samo mene, nego kompletnu generaciju. Pamtim da je sudija iz Velsa zanijemio, ne može čovjek da pokaže prema centru, cijeli stadion plače... Svi oni kojima je Željo bio u srcu teško su proživljavali tu noć. Prošle su tolike godine, a meni se sve i dalje vrti u glavi, svaki tren te akcije i, sve u svemu, muka mi je...

U finalu je čekao najtrofeniji evropski klub, Real Madrid?

Htjeli smo finale i zato smo ostali razočarani i tužni. Da smo uspjeli u svojim namjerama, ubijeđen sam da nas Španci ne bi nadigrali. Ostao je veliki žal.

Na Grbavici ste ostali do januara 1992. godine. Nakon toga preselili ste u Portugal. Kako je bilo na Pirinejskom poluostrvu?

Odlično. Potpisao sam za Farense, sjećam se derbija sa Portom i Benfikom. Debitovao sam u sudaru sa Boavistom. Kod njih je običaj da prije utakmice popijete čašu piva ili vina. Ja sam izabrao ovo drugo, a kada sam stao na gol, imao sam osjećaj da u nogama imam 300 kilograma. Na svu sreću pobijedili smo 1-0. Poslije sam otišao u Belenenses. Tri godine sam proveo u Portugalu. Potom odlazim u Južnu Koreju.

Iz Želje me niko nije zvao

Kako je došlo do realizacije transfera?

Klub pod nazivom Pohang Shilers je boravio na pripremama u Lisabonu i željeli su da me angažuju. Moj menadžer Dušan Bukovac predložio mi je da idem. Poslušao sam ga i nisam pogriješio.

Zbog čega?

Sa pomenutim klubom sam bio prvak Azije, prvak Južne Koreje, a osvojili smo i FA kup. I oni imaju određene običaje prije utakmice. Naime, piju krv psa koja dođe u kesicama i razblaži se sa vodom. Kada su mi prvi put ponudili, ostao sam zapanjen. U Južnoj Koreji sam imao dosta problema sa jezikom. Portugalski sam znao, ali ne i engleski, koji oni vrlo malo koriste. Bilo je raznih dogodovština. Naime, kada sam tek stigao, nisam bio vješt u korištenju njihovog pribora za jelo, pa sam vrlo često ostao gladan. Nisam imao izbora, te sam kući vježbao kako se rukuje. Ubrzo nakon toga bio sam među najbržim za stolom. Kod njih je najveći specjalitet meso od psa. U ovoj zemlji ostao sam do 1999. godine, kada su donijeli zakon da niti jedan klub ne smije imati stranog golmana. Oni su pred organizaciju Svjetskog prvenstva došli u situaciju da nemaju ama baš nijednog domaćeg čuvara mreže, te su se odlučili za ovakav korak. Taj zakon je i danas na snazi.

Poslije toga se vraćate u BiH. Je li bilo kontakata iz Željezničara?

Nikada me niko nije nazvao. Ne samo mene, nego nikoga iz te generacije. Stalno se čujem sa Baždarevićem, Šabanađovićem, Nikićem... Uvijek sam na usluzi za bilo kakvu vrstu pomoći. Bila je i ideja da se odigra jedna revijalna utakmica sa istom ekipom Videotona, ali to nikada nije realizovano. Žao mi je što Željo nije u vrhu bh. nogometa i što već šest sezona ne igra utakmice na međunarodnoj sceni.

Pratite li igre bh. reprezentacije?

Svakako. Baraž je na dohvat ruke, a sve dalje ovisi o mogućem suparniku u dodatnim kvalifikacijama. Iskreno, želim im plasman na Svjetsko prvenstvo.

rajvosa-x
"What can men do against such reckless hate?" King Theoden

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Levin i 34 gosta.