LA Lakers
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: LA Lakers
i nek izgube, ali ovako funkcionise MDA sistem... samo kada svi hoce da igraju odbranu... napad je odlican, ali i odbrana je dosta dobra... sve je do igraca
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
stvari su jednostavne kad Kobe igra za sebe LAL gube
kad Kobe igra za LAL,LAL pobjedjuju
Evo rijesenje kada su u pitanju slobodna bacanja Howarda....

"My Favorite Ring is Always the Next One"
Baš o ovome se radi, ne znam jel' ovaj kloc od trenera ( bar za sada ) uvidio al treba što duže i više loptu gnjavit kad je kod nas a njih tjerati da idu na centre il na polaganja, jer drugačije čemo samo "popušit"adnan24 je napisao/la:treba jos vise usporiti ritam.
a b c č ć d dž đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž
- BernardBarnjak
- Kontakt:
Mozemo li to konstatovati nakon ove utakmice?dema je napisao/la:stvari su jednostavne kad Kobe igra za sebe LAL gube
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.
-
sundancekid
- Kontakt:
Zato Ibaka ima 3 faula, kao i Hasheem i Martin. Perkins ima 2. Nadam se da ce to Pau i Dwight iskoristit, tu bi se moglo fino nastetit OKCu, ako nekoga posaljemo na klupu zbog previse licnih...adnan24 je napisao/la:Lakersi igraju veoma dobro ali tu igru nisu sproveli rezultatski...Howard na pocetku promasuje par izglednih situacija a kasnije ga fauliraju kad god se priblizi kosu...nazalost to im se maksimalno isplati.Pitanje je mogu li Lakersi trenutno bolje tako da ja ocekujem relativno laganu pobjedu Oklahome do kraja...ali neka nastave u ovom smjeru,treba jos vise usporiti ritam.
-
samosarajvo
- Kontakt:
Kroz karijeru je Kobe dizao puno i pogađao, puno ulazio pod koš i pogađao a samim tim imao dosta slobodnih.Sve to kad se sabere je bolje nego da asistira i razigrava ekipu (u ovoj mjeri u kojoj to radi sada) i mogao je drzati ekipu na nivou.Bio je brzi,bolju odbranu igrao, imao PJ na klupi
itd...
Ali kako ga godine stizu sve je manje prodora pod koš (kroz godine najviše skocnost i eksplozivnost trpe) a samim tim manje slobodnih.Ostaju samo šutevi koji su dosta nesigurni(a i za njih mu treba vise driblinga) i to je problem u zadnjih par tekmi (da se razumjemo, na pocetku sezone je bolje bilo).
Nekad zna osutat 12/17 a nekad 11/35... nikad mu ne znas.
Zato je sad bolje da igramalo više za ekipu dok ne udje u sutersku formu, u sto ne sumnjam.
@dema
vec sam manje vise objasnio gore vezano za kobija, on kako ti kazes "za sebe" igra 16 godina i osvojio je 5 prstenova..
Ali kako ga godine stizu sve je manje prodora pod koš (kroz godine najviše skocnost i eksplozivnost trpe) a samim tim manje slobodnih.Ostaju samo šutevi koji su dosta nesigurni(a i za njih mu treba vise driblinga) i to je problem u zadnjih par tekmi (da se razumjemo, na pocetku sezone je bolje bilo).
Nekad zna osutat 12/17 a nekad 11/35... nikad mu ne znas.
Zato je sad bolje da igramalo više za ekipu dok ne udje u sutersku formu, u sto ne sumnjam.
@dema
vec sam manje vise objasnio gore vezano za kobija, on kako ti kazes "za sebe" igra 16 godina i osvojio je 5 prstenova..
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 27 jan 2013, 22:58, ukupno mijenjano 1 put.
znaci bolje je kad ispuca 5-22 sut ibaci 35p i LAL izgube ili je bolje kad je na plus 20 a ukljuci i ostalesamosarajvo je napisao/la:Kroz karijeru je Kobe dizao puno i pogađao, puno ulazio pod koš i pogađao a samim tim imao dosta slobodnih.Sve to kad se sabere je bolje nego da asistira i razigrava ekipu (u ovoj mjeri u kojoj to radi sada) i mogao je drzati ekipu na nivou.Bio je brzi,bolju odbranu igrao, imao PJ na klupiitd...
Ali kako ga godine stizu sve je manje prodora pod koš (kroz godine najviše skocnost i eksplozivnost trpe) a samim tim manje slobodnih.Ostaju samo šutevi koji su dosta nesigurni i to je problem u zadnjih par tekmi (da se razumjemo, na pocetku sezone je bolje bilo)
@dema
to za prstenove s Shaqom zna se ko je tad bio MVP
-
samosarajvo
- Kontakt:
Kojom logikom moze ubacit 35 poena sa 5/22 sutom? Nek su sve trice ostane 20 poena...20 slobodnih je li ?dema je napisao/la:znaci bolje je kad ispuca 5-22 sut ibaci 35p i LAL izgube ili je bolje kad je na plus 20 a ukljuci i ostalesamosarajvo je napisao/la:Kroz karijeru je Kobe dizao puno i pogađao, puno ulazio pod koš i pogađao a samim tim imao dosta slobodnih.Sve to kad se sabere je bolje nego da asistira i razigrava ekipu (u ovoj mjeri u kojoj to radi sada) i mogao je drzati ekipu na nivou.Bio je brzi,bolju odbranu igrao, imao PJ na klupiitd...
Ali kako ga godine stizu sve je manje prodora pod koš (kroz godine najviše skocnost i eksplozivnost trpe) a samim tim manje slobodnih.Ostaju samo šutevi koji su dosta nesigurni i to je problem u zadnjih par tekmi (da se razumjemo, na pocetku sezone je bolje bilo)
@dema
to za prstenove s Shaqom zna se ko je tad bio MVP
Necu reci da je zasluzniji od Shaqa za te titule, ali jedan bez drugog ih ne bi mogli osvojiti 100%.
edit: dobar primjer je tekma sa new yorkom za bozic, kako se moze i jedno i drugo
Zadnja izmjena: samosarajvo, dana/u 27 jan 2013, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
hehe,ko djeca ajde sta se palite,neko vam pohvali igraca kako se podredio ekipi a vama krivo
nista zar navijaci igraca a ne ekipe
mitre ako se to odnosi na mene,malo postovanja duze sam tu ,nije lijepo da se tako ponasas
nista zar navijaci igraca a ne ekipe
mitre ako se to odnosi na mene,malo postovanja duze sam tu ,nije lijepo da se tako ponasas
Zadnja izmjena: dema, dana/u 27 jan 2013, 23:05, ukupno mijenjano 1 put.
Kobe-ju su dovedeni Nash i Howard jer je proslo vrijeme kada je Kobe mogao sam nositi ekipu...sad je trebao najmanje energije trositi...ali eto opet je sve palo na njegova ledja...najlakse je reci "Lakersi igraju dobro kad Kobe asistira"...a covjek se potrosi maksimalno...citavo poluvrijeme su minimalno 2 igraca na njemu.
treba vratit jamisona u igru
sudije su pocele svoj show... prvo tehnicka kobeu, a ne obostrana... potom izmisljen faul u napadu howardu 
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
-
sundancekid
- Kontakt:
Nevjerovatno. Usred Los Angelesa imas nepovoljno sudjenje....cccc...
sad su kompenzirali, cisti faul nad durantom nisu svirali 
U prvom poluvremenu nisu svirali cist faul Gasola u napadu.KK_Bosna je napisao/la:sad su kompenzirali, cisti faul nad durantom nisu svirali
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
3. LeBron James
12. Kobe Bryant
sudije nigjde veze u zadnjih 5 minuta, kao prvo je i Westbrook trebao dobiti tehnicku, kao drugo kakav je ono "foul" Howarda i kao trece cisti foul nije sviran Durantu
ono je bilo diskutabilno, mogao je komotno biti sviran, ali ovo je sada bio 100% faul i to MWP-a jer se nalazio u krugu (a tek nakon kontakta sa MWP-om kobe ga je zvekno po glavi)Greivis je napisao/la:U prvom poluvremenu nisu svirali cist faul Gasola u napadu.KK_Bosna je napisao/la:sad su kompenzirali, cisti faul nad durantom nisu svirali
Trenutno korisnika/ca: alemsa, NEZALAGANJE, UmjetnikZijad i 17 gostiju.