Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

solinas
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la solinas » 15 nov 2017, 22:48

Rule_hz je napisao/la:Koji klubovi moj solinas i sam vidis kako to ide ne pije nam to vode nikako vjeruj mi vidis umjesto da se promjeni prijedskednik saveza on biva izabran jednoglasno od teladi u savezu a koji ce to klubovi da se ujedine maximum 5 6 gdje su ostali ?
Pa jbg i corav bi vidio, ali sta cemo da ostavimo ovako :?:
Ma druze da jedan istupi I kaze dosta uzdrmo bi javnost da kaze dosta kriminalu istupamo iz lige. ..jedan a ne 5-6..
Nije problem u njima, nego u nama. ..mnogim klubovima I odgovara ovako. ..
Pa zamisli da tih 5-6 klubova posalje pismo potpisano od tih klubova I kaze kod nas se liga igra za politiku, nacionalnost bira sampiona, molimo vas ispitajte pokrali su pare nakon SP. ..dosta za tornado u BiH fudbalu. ..
Za ovo sto cu ti reci nemam dokaze jbg, ali mi smo morali pustiti titulu Zrinjskom. ....kup Radniku. ....pa pogledaj samo revans u Bijeljini. ..samo ce ti se reci. ..
Nije Husic otisao onako. ...receno je uzmite ali necete dobiti licencu I opet ce igrati koga mi odredimo. ..rekli mu povuci rucnu igrate evropu I pokrij se usima. ....
A izaci ce kada tada sve na vidjelo.
Moramo reagovati svi zajedno inace. ..kakva nam je buducnosti. .cemu se nadati. ..pa boli me du. E za nacionalnost ja bi gol skocio sa balkona da hoce Siroki Zrinjski Borac u grupnu fazu a kamoli Zeljo Sarajevo. .....Sloboda nebitno. ...pa ja sam se radovao jbt kada ste vi Atromitos otresli bolan jer to je dobro za sve nas. ....
Samo zajedno promjene su moguce.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 nov 2017, 23:16

Evolve je napisao/la:U Hrvatskoj HNS ide sa akcijom na uredjenje svih terena prvoligasa, gdje oni sudjeluju u postotku od 50% do 70%. Zamislite da se nakon Brazila, i koliko je para Savez dobio, islo u ovako nesto...
A samo zamisli.. debilcine
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 15 nov 2017, 23:20

Da li je ikad obznanjeno kako je izvrsena raspodjela novcanih sredstava zaradjenih od plasmana na SP?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 15 nov 2017, 23:22

Sabinho je napisao/la:Da li je ikad obznanjeno kako je izvrsena raspodjela novcanih sredstava zaradjenih od plasmana na SP?
Ja znam za premije i onu novu zgradu koja jos nikad nije zavrsena..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 15 nov 2017, 23:53

Nasao sam podatak da se dobilo za kvalifikaciju 8miliona, a raspodjela je isla 50/50.
NK Široki Brijeg

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 15 nov 2017, 23:54

I ja sam za to da se oproste dugovi klubovima, ne znam šta se raja pali i odmah potežu eto mi smo platili a vama da se oprosti, isto ko da iz svojih džepova daju pare. Ili još bolja varijanta, da se uslove klubovi, pa koliko imaju duga, umjesto da otplate državi, to im se da na obavezu da ulože u svoju infrastrukturu. Također za klubove koji nemaju nešto dugovanja, a nemaju ni infrastrukture, da se lova kojom plaćaju poreze preusmjeri na infrastrukturne radove. Pravno se sigurno ovo može regulirat, pitanje je samo volje. Svi će u krajnjoj mjeri profitirat od toga, i moj klub.

Vlastima ove države nije u cilju da se bilo šta ojača i stane na noge, pa tako i sport. Oni vladaju decenijama na osnovu haosa kojeg proizvode, i sve dok smo mi ovce kojima je bitnije yebat susjedu i komšiji mater nego to da živimo život dostojanstven čovjeku, tako će nam i bit.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 16 nov 2017, 00:05

Evolve je napisao/la:Nasao sam podatak da se dobilo za kvalifikaciju 8miliona, a raspodjela je isla 50/50.
slika

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 nov 2017, 00:11

Novac od kazni u PL, I u federalnoj, kao I u rs, da se dodijeli klubovima koji obezbijede PL i savez da na taj iznos doda isti, tj udupla ga.
Kao nagradu I stimulans tim klubovima. ..
Sampiona da drzava nagradi sa 500 000 km.
Osvajaca kupa 150 000 km.
Svakog koji se plasira u evropu, dodatnih 100 000 km.
Drugoligase nagraditi vec smo rekli kako.
Svakog ucesnika PL sa 50 000 km. ...
Savez da svake godine obezbijedi dva terena da se urade. Da iznadju sponzora. ...drzava zakon da donese da se krene u investiranje.
Posla je more a niko kur.cem da makne.

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 16 nov 2017, 00:12

uNbx je napisao/la:I ja sam za to da se oproste dugovi klubovima, ne znam šta se raja pali i odmah potežu eto mi smo platili a vama da se oprosti, isto ko da iz svojih džepova daju pare. Ili još bolja varijanta, da se uslove klubovi, pa koliko imaju duga, umjesto da otplate državi, to im se da na obavezu da ulože u svoju infrastrukturu. Također za klubove koji nemaju nešto dugovanja, a nemaju ni infrastrukture, da se lova kojom plaćaju poreze preusmjeri na infrastrukturne radove. Pravno se sigurno ovo može regulirat, pitanje je samo volje. Svi će u krajnjoj mjeri profitirat od toga, i moj klub.

Vlastima ove države nije u cilju da se bilo šta ojača i stane na noge, pa tako i sport. Oni vladaju decenijama na osnovu haosa kojeg proizvode, i sve dok smo mi ovce kojima je bitnije yebat susjedu i komšiji mater nego to da živimo život dostojanstven čovjeku, tako će nam i bit.
Druže moj takva nam je država da ljude deložiraju radi 10ak računa, a ne da se nekom premijerligašu šta otpiše.
Čak i da se otpiše da Borac (navodim samo primjer) cca 5, 6 miliona ulozi u infrastrukturu, misliš da od 5 miliona 2 ne bi završila u šarafima od 50KM i čunjevima od 400KM.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

uNbx
Kontakt:

Post Postao/la uNbx » 16 nov 2017, 00:13

egocentrik je napisao/la:
uNbx je napisao/la:I ja sam za to da se oproste dugovi klubovima, ne znam šta se raja pali i odmah potežu eto mi smo platili a vama da se oprosti, isto ko da iz svojih džepova daju pare. Ili još bolja varijanta, da se uslove klubovi, pa koliko imaju duga, umjesto da otplate državi, to im se da na obavezu da ulože u svoju infrastrukturu. Također za klubove koji nemaju nešto dugovanja, a nemaju ni infrastrukture, da se lova kojom plaćaju poreze preusmjeri na infrastrukturne radove. Pravno se sigurno ovo može regulirat, pitanje je samo volje. Svi će u krajnjoj mjeri profitirat od toga, i moj klub.

Druže moj takva nam je država da ljude deložiraju radi 10ak računa, a ne da se nekom premijerligašu šta otpiše.
Čak i da se otpiše da Borac (navodim samo primjer) cca 5, 6 miliona ulozi u infrastrukturu, misliš da od 5 miliona 2 ne bi završila u šarafima od 50KM i čunjevima od 400KM.
Ma znam sve buraz, navodim onako šta bi se moglo uradit da smo normalno društvo. Znam ja dobro da od tog nema ništa.
jedan devet čet'ri šest
željkan vazda mačić čest

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 16 nov 2017, 00:29

Kad spomenu taj Borac. Netko od njihovih navijaca je pisao kako vecinu duga cak nije ni napravio Borac nego su za vrijeme rata neki visi duznosnici koristili klub za malverzacije tipa nabavku goriva i slicno. Klub duguje pare za neklupske aktivnosti. Savrsen primjer 'samo kod nas'.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 16 nov 2017, 00:46

A zasto bi fudbalski klubovi imali drugaciji tretman od drugih pravnih lica? Zato sto su od nekog javnog dobra za stanovnistvo? Propadne taj klub, nastat ce sigurno neki drugi koji ce pruziti sansu omladini za razvoj. Upravo zbog dugova za doprinose penzioneri protestuju, upravo zbog neplacanja indirektnih poreza vlade nam razmisljaju od MMF-u, zbog neplacanja ostalih direktnih poreza opcine nisu u mogucnosti da realizuju neke vitalne projekte. Sada ce neko reci "kao da bi BiH procvjetala kada bi se sportski klubovi isplatili dugove", ne bi ali mora se biti ostar. Porezi i troskovi za usluge/proizvode se moraju placati, ne pitas se i tacka. To su one ranije uprave napravili? Koga briga. Nisi u mogucnosti? Zaplijeniti onda imovinu ako samo lice nije spremno da je proda pa da iz tih prihoda namiri dugove. Nemas imovinu ili nije dovoljne vrijednosti? Stecaj pa neka stecajni upravnik proda sto se prodati moze te se tako namire neki dugovi dok drugi ce jednostavno morati se pomiriti sa cinjenicom da nece dobiti svoj novac no drugi put ce razmisliti sa kim ce poslovati. Klub smatra da su dugovi nerealni ili nastali na sumnjivim radnjama pojedinaca ili na aktivnostima koje nisu propisane djelatnostima kojima se klub bavi? Tuziti i dokazati pa neka sud odluci.

Nema oprastanja, skontaj kako isplatiti ili se ugasi i gotovo. Drzavi je isto, ako oprosti nece dobiti novac, ako se ugasi isto tako nece dobiti novac. Ne vidim onda razlog zasto oprostiti. Pricate o pravnoj drzavi, a upravo ovo oprastanje nije u skladu sa tim jer kreiras socijalnu "sadaka" drzavu. U sustini to oprastanje u mom pogledu nema puno razlike od onog sto Hrvatska pokusava da uradi sa Agrokor, usvajaju zakone kako bi se potrudili da opstane umjesto da prepuste trzistu. Agrokor propao? Doci ce/nastat ce neko drugi.

Takodjer bi zahtjevao da u Premijer ligi svaki ugovor sa fudbalerom starosti 21. ili vise godina mora biti profesionalni i da apsolutno ne budu dozvoljeni aneksi u vezi isplate i sl. tj. da sve mora "ici preko banke" pa i bonus od 1 KM. Takodjer bi definisao sta svaki klub mora imati od ostalih uposlenika koji moraju biti prijavljeni pa da se ne desava da klub ima tek nekoliko fudbalera zaposlenih i nikoga vise iako svi znamo da i ostali uposlenici dobijaju novac. Pricamo ipak o profesionalnim klubovima, a ne amaterskim.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 nov 2017, 00:53

Znaci podrzavas gasenje Grasa, Zeljeznica, Rudnika.................. jer ne placaju svoje obaveze.?
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 16 nov 2017, 01:00

avenija je napisao/la:Znaci podrzavas gasenje Grasa, Zeljeznica, Rudnika.................. jer ne placaju svoje obaveze.?
zasto ne? sve sto ne placa obaveze treba pogasiti i dati sansu nekom ko ce nesto i dati drzavi i drustvu, a ne samo gledati kako da se okoristi ili ukrade.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 nov 2017, 01:01

avenija je napisao/la:Znaci podrzavas gasenje Grasa, Zeljeznica, Rudnika.................. jer ne placaju svoje obaveze.?
gdje nade Gras jadan nebio

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 nov 2017, 01:02

Ja bi se sve slozio sa tobom, uz jedan uslov. ..
Neka drzava preuzme na sebe revizije tih dugova I neka krivicno goni pocinioce. ..
Drzava ono drzava ono. ...Sta je ta drzava dala bilo kojem sportskom kolektivu da ima uopste pravo da "bude ostra".
Ljudi u ligama dijele stotine miliona eura nama nasa nemoze (citaj nece boli ih ku.rac)obezbijediti pisljiva 2 miliona km godisnje za nagradi fond .
A za novi vozni park na svim nivoima ove godine od kantona do drzave utrosili su circa 10 miliona. ..
I najlakse ugasiti bice drugi pa pokradi gasi I njega onda sve u krug.
Da bi moglo tako drzava mora prvo da krene od sebe I da nesto ovom narodu.
Reko sam gore nisi citao.
Oprosti dug ali kontrolisi. ..cim opet pridju sa dugom na pola miliona ma u zadnju ligu. ....
Drzava I dopusta I dopustala je ovaj javasluk sada eto jadna drzava treba svi ostali sami da dovedu stvari u red. .jes jes tako je.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 16 nov 2017, 01:03

TobeYarabi je napisao/la:
zasto ne? sve sto ne placa obaveze treba pogasiti i dati sansu nekom ko ce nesto i dati drzavi i drustvu, a ne samo gledati kako da se okoristi ili ukrade.
:thumbup:
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 16 nov 2017, 01:07

Bas me zanima da li bi isto pisao da se nije desio "slucaj Tan "...
Bili ste I vi do guse u dugovima. ...
Nesto sumnjam da bi pametovao ovdje u smislu "gasi moje Sarajevo, sram ih bilo ".

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 16 nov 2017, 01:10

solinas je napisao/la:
Nesto sumnjam da bi pametovao ovdje u smislu "gasi moje Sarajevo, sram ih bilo ".
tako je majstore :clap: :clap:

TobeYarabi
Kontakt:

Post Postao/la TobeYarabi » 16 nov 2017, 01:12

solinas je napisao/la:
vjerovatno nebi.. to i jeste nas najveci problem.. realni smo samo kad nije nasa guzica u pitanju

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.