Nije meni upuceno ali da odgovorim, nadam se da ne zamijeras (sala mala). Ne znam koliko ovo tvoje ima smisla s obzirom na igracki kadar. Tvrdis da je James rezervisan za 10-ku, ali postoji problem. Naime, ako prihvatimo da ce to James igrati ostajemo onda na dvije vezne pozicije za koje se bore: Vidal, Tolisso, Thiago, Rudy, Renato (ove sto su svoje na tim pozicijama zavrsili ne racunam, zna se na koje igrace mislim). Ako uzmemo u obzir da je Thiago zasluzio prvih 11 i da su Rudy i Renato u sporednom planu, opet dolazi do velikog problema: koga na klupu od dvojca Vidal- Tolisso? Vidal je neophodan ekipi. On je motor ekipe; igrac koji svojom igrom radi prljav posao i tako pomaze ekipi. Vidal je klasa, kratko receno. S druge strane, Tolisso je znamo vec koliko placen, te je nelogicno da bude igrac za rotaciju ili back-up. Obojica moraju igrati, tako ja mislim i zato tvrdim da bi do promjene sistema moglo doci. Jos uzmi u obzir stanje krila, podloznost povredama istih, mislim da moj stav dobiva na snazi.Stefan Effenberg je napisao/la:
Sa dolaskom Jamesa koji će preuzeti poziciju 10-ke i sa Thiagom iza njega, mi ćemo biti izuzetno jaki igrački da osim na krilima upravo još i kroz sredinu terena lakše prolazimo i dolazimo do završnih pasova i udaraca.
Svjestan sam da Coman moze napredovati. Licno ga smatram velikim talentom. Mozda jeste tehnkcki slabiji iigrac kojem treba prostora, igrac koji se vise oslanja na fizikalije, ali vec sada je sasvim solidan. Medjutim, govorim sljedece: zamisli da se ponovo susretnemo s Realom. Priznao si i sam da je Ribery skoro pa gotov, a to znaci da bi Coman trebao igrati. Zar stvarno mislis da on na ovoj razini moze igrati protiv najboljeg desnog beka svijeta? Ne vjerujem da bi bio uspjesan. Coman svoje minute treba traziti u slabijim tekmama Bundeslige i tako ce postepeno napredovati do kljucnog kotaca tima.Stefan Effenberg je napisao/la:
Slažem se da još uvijek ne može nositi ekipu ali nemoj zaboraviti da je Coman još mlad i zelen igrač sa tek navršenom 21. godinom. Kad pogledaš to ovako u smislu koliko je star, ne možemo reći da je on gotov igrač. Upravo suprotno. Zato mu treba dati priliku da igra a pošto Sanchez neće doći onda se otvara ogroman prostor Comanu da pokaže koliko može.
Shvatio sam kasnije. Naravno Dembele se nije smio propustiti, jer je bio bagatela.Stefan Effenberg je napisao/la:
Možda si me krivo razumio. Aludirao sam da smo Dembelea mi trebali kupiti od Rennesa prošle godine za samo 15 milijuna. Jednostavno smo pogriješili i sad nema šanse da damo 100 milijuna. Tako da se ovdje isto može reći da je uprava napravila čak i još jedan kiks, uz nedolazak Sanea i Draxlera.
Ne znam, mene ne impresionira. Od svih ovih skorasnjih talenata: Gotze, Draxler, Sane, Gnabry, on je meni najslabiji. Ni prema cemu ne vidim taj potencijal igraca koji donosi prevagu. Prodoran nije, brz nije, jednostavno kao profil igraca uopce mi ne lici na nekoga ko bi mogao rjesavati utakmicu i biti konstantna prijetnja.Stefan Effenberg je napisao/la: Brandt za sada pokazuje odlično razumijevanje igre, ima sjajan osjećaj za passing, ima tehniku i znanje. Ono što mu nedostaje je iskustvo naravno i nedostatak driblinga i brzine. Nije spor ali je daleko od brzog igrača. E sad, iskustvo će dobiti ali za krilnu poziciju trebaš dobar dribling i brzinu. Zato kažem da će ova sezona još više pokazati da li je Brandt igrač za Bayern ili ne. Isto kao i Gnabry.
Sve u svemu, svjesni smo svi ovdje da je Robberya tesko zamijeniti. Igraci koji bi to cinili su nedostupni, pa cak i da uprava krene s ogromnim trosenjem. Jedini koji je priblizno sposoban da ih zamijeni, a da je bio relativno dostupan je Alexis, ali to je proslost. Moje misljenje je da su ipak u periodu 2015-16 zamijene "izmakle" (ili radije nisu dovoljno "lovljene"), a to su bili Kevin de Bruyne kao Riberyjeva, a Sane kao Robbenova.
Za kraj, najveca misterija je sta ce biti s Mullerom. Steta da takav igrac bude sporedna uloga. Mozda ga neki i ne vole, ali Thomas je odlican igrac koji u mnogome svojim sposobnostima, prije svega fudbalskim IQ-om i marljivoscu, doprinosi ekipi.