FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

coelho41
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la coelho41 » 15 jul 2017, 16:36

U 17:45, ako Hoffa i Monchengladbach ne zapucaju penale, a volio bih da ne zapucaju, jer bih stigao gledati jedno 15 minuta utakmice sa HAMESOM :ljepota:

Moggiano
Kontakt:

Post Postao/la Moggiano » 15 jul 2017, 16:52

Na gostovanje Željo kreće, zaustavit nas niko neće...

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 jul 2017, 17:27

James, Evina, Alaba, Fruchtl in, Ribery, Lewa, Starke, Tolisso out
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 jul 2017, 17:35

Sanches ili ostaje ili kao i Gnabry ide, na posudbu i vraca se. Na njemu je da odluci.
Utakmica bila ekstra :D Tolisso prima ali i daje po nogama :mrgreen: Ko Sagnol nekad...
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 jul 2017, 17:39

Momci, dajte kakvih linkova za tekmu.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jul 2017, 17:47

Centre forward je napisao/la:Momci, dajte kakvih linkova za tekmu.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 jul 2017, 17:49

sljivo je napisao/la:
Centre forward je napisao/la:Momci, dajte kakvih linkova za tekmu.

Fala Muki. :thumbup:
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 15 jul 2017, 18:01

Javi na zadnjem veznom sa Pantovicem
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 jul 2017, 18:02

Hamo igra na krilu i ulazi unutra, baš onako i gdje je dosta bio produktivan.

schickeria
Kontakt:

Post Postao/la schickeria » 15 jul 2017, 18:50

sljivo je napisao/la:Hamo igra na krilu i ulazi unutra, baš onako i gdje je dosta bio produktivan.
Nisam siguran da nam tocno to treba ali pokazat ce vrijeme ....

Inace muller bio najbolji u finalu ,jednako dobar kao i u polufinalu ali ovdje je taj svoj ucinak i potvrdio statisticki ,penale ne zelim komentirati vise ....

Bit ce to opet dobri stari thomas ako ga ancelotti bude koristio kao drugog napadaca :clap:

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 15 jul 2017, 19:10

Šta se događa Tomicom i penalima :facepalm: Ni na treningu mu ne treba dati penal da šuta.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Scholl
Kontakt:

Post Postao/la Scholl » 15 jul 2017, 19:31

Strucnjaci imal ko da pohvali Bernata? Lik je bio uz Mullera najbollji na ova dva poluvremena

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 15 jul 2017, 20:05

Sta 14 radi :kafa:
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2017, 21:28

Scholl je napisao/la:Strucnjaci imal ko da pohvali Bernata? Lik je bio uz Mullera najbollji na ova dva poluvremena
Nema.

Samo se jave kad treba pljuvati Bernata i Rafinhu.

Lewandowski : Muller :
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2017, 21:36

miki_92 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Walker je obična ubleha i precjenjen maksimalno (kao i svaki Englez) osim fizike ništa drugo ne posjeduje.Kimmich će za njega biti Lahm.
hoce, kao sto je i Sergi Roberto novi Dani Alves
Kimmich osim što je mlađi za tri godine (22) od Sergia uspio je skupiti 20 nastupa za A tim Elfa, momak je veliki potencijal tako da je neozbiljno ga porediti sa Robertom koji će vjerovatno završiti u nekom osrednjem timu u Španiji.

Besic
Kontakt:

Post Postao/la Besic » 15 jul 2017, 21:49

Nadoći će i u Bayernu s vremenom kad vide da ovaj nije za beka, baš kao i Barca sa Robertom, pa će pokupiti Toljana, za Bennya će već biti kasno.
NBA Champion (2017) , Finals MVP (2017) MVP (2014) Youngest scoring champion ever, 4x scoring champion.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 16 jul 2017, 01:24

Coman je fantastican bio. Probijao je po strani kad je htio, te ukoliko ovako nastavi bit ce odlicno. Veliki talenat koji ima itekako prostora za napredak.

Muller je bio takodjer dobar. Kretnja sasvim zadovoljavajuca; igra u njegovom stilu. Evidentno je da ima blokadu kada su penali u pitanju. Pretpostavio sam da ce fuliti. Moze cak biti i to da su ga golmani procitali. Naime, on svaki put uzdignute glave prilazi ocekivajuci da ce se golman ranije baciti i onda lagano i ne bas suvise precizno osuta loptu. Kad bi se golman bacio ranije to bi bilo rutinski, ali izgleda da ga sad cekaju kuda ce opucati, a posto su sutevi losi to je lahak plijen za njih.

James je igrac sredine. Hocu reci, primjeti se kako ga vuce uvlacenje na poziciju AMF, kao i to da nije probojan igrac koji ce nanizati nekoliko, vec voli da se otvara, dodaje, razigrava, tj. voli da pasevima razbija protivnika. Neki bolji sud se ne moze donijeti, ovo je sto sam danas vidio.

Tolisso je agresivno danas isao, ali se primjetilo zbog cega ga je Carlo doveo: na pocetku je nekoliko puta dobre dijagonale slao, mijenjao strane. On ce biti taj koji ce preuzeti Xabijevu ulogu.

Lewandowski i Thiago su glavni kotaci tima. Lewa fantasticna zavrsnica, dok je Thiago umjetnik s loptom koji je postao esencijalan dio tima. Bez njega nismo ista ekipa, a to se kroz proslu sezonu vidjelo.

Da dodam i to da je za mene Bernat dobar igrac. Za back up beka nema boljeg trenutno. I ono sto igra solidan je. Ne kazem da je WC, niti da je bolji od Alabe, ali za ove uloge boljeg ne mozemo naci. U mnogim ekipama bi standardan bio.

Kako ce stvari funkcionisati vidjet ce se u narednim prijateljskim utakmicama. Ovo je danas bio malo tezi trening. Medjutim, ukoliko kroz sezonu igra bude kao protiv Hoffenheima, ocekuje nas dobra sezona.
Spamm

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 16 jul 2017, 12:46

FCBAYERN je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:
Sa dolaskom Jamesa koji će preuzeti poziciju 10-ke i sa Thiagom iza njega, mi ćemo biti izuzetno jaki igrački da osim na krilima upravo još i kroz sredinu terena lakše prolazimo i dolazimo do završnih pasova i udaraca.
Nije meni upuceno ali da odgovorim, nadam se da ne zamijeras (sala mala). Ne znam koliko ovo tvoje ima smisla s obzirom na igracki kadar. Tvrdis da je James rezervisan za 10-ku, ali postoji problem. Naime, ako prihvatimo da ce to James igrati ostajemo onda na dvije vezne pozicije za koje se bore: Vidal, Tolisso, Thiago, Rudy, Renato (ove sto su svoje na tim pozicijama zavrsili ne racunam, zna se na koje igrace mislim). Ako uzmemo u obzir da je Thiago zasluzio prvih 11 i da su Rudy i Renato u sporednom planu, opet dolazi do velikog problema: koga na klupu od dvojca Vidal- Tolisso? Vidal je neophodan ekipi. On je motor ekipe; igrac koji svojom igrom radi prljav posao i tako pomaze ekipi. Vidal je klasa, kratko receno. S druge strane, Tolisso je znamo vec koliko placen, te je nelogicno da bude igrac za rotaciju ili back-up. Obojica moraju igrati, tako ja mislim i zato tvrdim da bi do promjene sistema moglo doci. Jos uzmi u obzir stanje krila, podloznost povredama istih, mislim da moj stav dobiva na snazi.
Ma šta imam da ti zamjerim? Pa zato smo ovdje da prodiskutiramo o svemu i tako treba biti.

Čak ovdje možemo dodati i Martineza koji sigurno neće biti zadovoljan da bude na klupi, kao što neće biti niti Boateng ni Sule. Isto tako bi prema trenutnoj situaciji Sanches bio višak jer jednostavno trenutno ne može odgovoriti zahtjevima i konkurenciji. Znači Sanches po meni odlazi sigurno, sad je samo pitanje da li posudba ili prodaja.

Smatram da bi napravili veliku grešku da ga prodamo. Momak ima sve da bude za 2-3 godine vrhunski vezni igrač. A i nema logike onda kupovina prošlo ljeto ako bi ga prodali odmah ovo ljeto. Bio bi to još jedan promašaj uprave.

Činjenica je da će uvijek netko od vrhunskih igrača biti na klupi. Mene to ne brine jer ako želimo i dalje biti TOP ekipa onda moramo imati 17-18 vrhunskih igrača koji mogu uskočiti bez problema i bez da se osjeti manjak kvalitete. Tako da mi je to normalno a i pogledaj samo kakvu Real ima ekipu u zadnjih par godina, tu svaki taj igrač sa klupe može igrati u prvoj ekipi i biti standardan ili igrati u bilo kojoj drugoj ekipi na svijetu u prvoj postavi. Strašna kvaliteta u ekipi, najduža širina klupe na svijetu, nije zato niti čudno da su toliko puta osvojili ligu prvaka u zadnjih par godina.

Zato mislim da se kod toliko puno utakmica svi mogu i moraju naigrati jer uvijek ima jako puno utakmica i za svakoga će se naći minute i utakmice. Jedino to Karlo mora bolje rotirati a ne kao prošle godine.

FCBAYERN je napisao/la:
Slažem se da još uvijek ne može nositi ekipu ali nemoj zaboraviti da je Coman još mlad i zelen igrač sa tek navršenom 21. godinom. Kad pogledaš to ovako u smislu koliko je star, ne možemo reći da je on gotov igrač. Upravo suprotno. Zato mu treba dati priliku da igra a pošto Sanchez neće doći onda se otvara ogroman prostor Comanu da pokaže koliko može.
Svjestan sam da Coman moze napredovati. Licno ga smatram velikim talentom. Mozda jeste tehnkcki slabiji iigrac kojem treba prostora, igrac koji se vise oslanja na fizikalije, ali vec sada je sasvim solidan. Medjutim, govorim sljedece: zamisli da se ponovo susretnemo s Realom. Priznao si i sam da je Ribery skoro pa gotov, a to znaci da bi Coman trebao igrati. Zar stvarno mislis da on na ovoj razini moze igrati protiv najboljeg desnog beka svijeta? Ne vjerujem da bi bio uspjesan. Coman svoje minute treba traziti u slabijim tekmama Bundeslige i tako ce postepeno napredovati do kljucnog kotaca tima.
Potpuno se slažemo ali poanta je da Comanu trebaju utakmice jer će samo sa utakmicama dobiti iskustvo. Ma Ribery u jakoj utakmici može igrati jedno 30. minuta sa klupe. Nažalost, ima on i dalje svoje karakteristike koje ga krase ali nema više snage da u ozbiljnoj utakmici igra svih 90. minuta punim tempom.

Slažemo se da bi bio neuspješan u tim pokušajima ali opet se ovdje mogu ponoviti da bi mu igranje protiv Carvajala i sličnih bilo samo jedno veliko iskustvo koje ga može podignuti na jedan viši nivo.

Sa tvojim zadnjim postom se svakako slažem u svemu, lijepo sumirano.

Nevjerojatna je bila sprema Bayernovih igrača u prvoj utakmici protiv Hoffenheima. Igra i dalje dosta dobra, mora se priznati da je Muller u obadvije utakmice bio ponajbolji igrač i da ga je stvarno bilo lijepo gledati. Ako će tako nastaviti bit će to zanimljivi duel njega i Jamesa.

FCBAYERN
Kontakt:

Post Postao/la FCBAYERN » 16 jul 2017, 13:53

Smatram da bi napravili veliku grešku da ga prodamo. Momak ima sve da bude za 2-3 godine vrhunski vezni igrač. A i nema logike onda kupovina prošlo ljeto ako bi ga prodali odmah ovo ljeto. Bio bi to još jedan promašaj uprave.
Naravno da bi bila greska. Jer ako uzmemo u obzir ove faktore: mlad je, druga kultura, ne igra, lagano mozemo izvuci zakljucak sto je los. Pa i na U21 prvenstvu je prilicno lose igrao, a sve to vuce svoje korijene upravo iz polozaja u klubu. Kao mlad igrac treba mu iskustva, da igra, da osjeti terene, pritisak, a to u Njemackoj nema. Carlo mu nikako ne vjeruje i povrh svega ga ubaci od prve protiv Hoffenhrima koji je bio TOP ekipa. Naravno, ni bolji od Sanchesa nisu uspijevali izdrzati a ne ovaj koji je jos tad imao manjak samopouzdanja, a zamislimo kako je to bilo posije te utakmice. Jednostavno, treba osjetiti teren, a tipujem da ga posude u neki solidan tim, tipa Leverkusen. Tamo ne bi imao pritisak kao kod nas, a opet bi igrao u solidnoj ekipi koja se bori za vrh i koja ce napadati a ne vecinu sezone se povlaciti. Mora uvidjeti sam kako fudbal u Njemackoj funkcionise, da mora brze igrati i manje komplikovati. Renato je dobar, te je svakako vrijedan cekanja. Mnogo je timova koji su zbog nestrpljivosti izgubili dobre igrace.

Da dodam i to da iako ce Comanu biti vrhunsko iskustvo, nazalost za Bayern tesko da bi to mogla biti utjeha kada nas ponovo izbace. Zato i dalje tvrdim, da treba neko ko ce biti klasa i u velikim utakmicama razliku praviti. Dosta se pisalo o tome kako ne treba Alexis ( da jasno naglasim nisam za davanje onolike plate i da ne pljujem toliko po upravi zbog ovoga) jer ce za tri godine maksimalno trebati novo krilo. To nije tacno, jer ce Coman doci u zrelije godine u to vrijeme i kao bolji igrac ( pod uslovom da igra i razvija se prema ocekivanjima) naslijediti Sancheza. Alexis bi u tom slucaju bio garant bezbolnog prelaska, dok ovako potencijalno mozemo imati problema nekoliko sezona ( potencijalno jer Coman moze eksplodirati i preuzeti odgovornost vec sada pokazujuci izvanredan napredak, iako sumnjam, ali bar ima karakter koji bi mu to dozvolio).

Mozda kontradiktorno zvuci "dovedite Alexisa ali neka Coman isto igra", ali ja tvrdim da se to moze uskladiti. To vrhunsko krilo bi olaksavalo Comanov napredak i to na ovaj nacin: Coman bi izbjegao tu stegu da igra pod velikim pritiskom koja bi ga potencijalno u ovako mladim godinama mogla razoriti ( iako je karakterno dosta samouvjeren i hrabar), ucio bi od jos jednog WC krila, a igrao bi jer je sezona duga ipovreda uvijek ima, a ima i mogucnost da stjece samopouzdanje i razvija se protiv donjeg doma Bundeslige, pogotovo u "engleskim sedmicama" kada bi trebalo biti mnogo rotacija. Alexis bi igrao vise, ali i Coman bi imao respektabilan broj minuta koji bi se iz godine u godinu povecavao. Postepenost za mladog igraca je bitna, mozda ne u manje ambicioznim timovima, ali u velikim svakako da.

Za kraj, zahvaljujem na komplimentu :D .
Spamm

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jul 2017, 14:41

slika :D

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []