Copa América Centenario

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Koja repka po vama osvaja Copu:

Anketa je završila: 03 jul 2016, 23:35.

Argentina
48
48%
Brazil
4
4%
Kolumbija
13
13%
Čile
22
22%
Urugvaj
5
5%
Meksiko
3
3%
SAD
3
3%
neko drugi
1
1%

Ukupno glasova: 99

ASD
Kontakt:

Re: Copa América Centenario

Post Postao/la ASD » 27 jun 2016, 14:05

Effenberg je napisao/la:Pa taj Chile s tim polubunkerom juce ih je mogao i na 90 minuta dobiti, jer nista nisu bili losiji igracki.

Ti kazes kako je Argentina igrala previse ziheraski i mrljavo, valjda povucenije, i kako nisu rizikovali, takvu poruku provlacis ako sam dobro shvatio. Ali vjeruj da su morali tako, jer da su krenuli ko konji na Chile bio bi im potop. Puno se ovdje diskredituje Chile, a puse Argentina.

Al opet Argentina je Argentina. Nije sramota gubiti od onakve Njemacke i od ovakvog Chilea. Fali im malo srece jbg sto jes jes.
Nisam na to aludirao, aludirao sam samo na Banegu, neki su govorili kako je jedan od jacih igraca Argentine, a ja sam rekao kako on nema iskustva u igranju protiv defanzivnih klubova jer uglavnom u velikim utakmicama igra u klubovima koji igraju defanzivno, i sljedece sezone je u jednom.

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 27 jun 2016, 14:10

ASD je napisao/la:
Effenberg je napisao/la:Pa taj Chile s tim polubunkerom juce ih je mogao i na 90 minuta dobiti, jer nista nisu bili losiji igracki.

Ti kazes kako je Argentina igrala previse ziheraski i mrljavo, valjda povucenije, i kako nisu rizikovali, takvu poruku provlacis ako sam dobro shvatio. Ali vjeruj da su morali tako, jer da su krenuli ko konji na Chile bio bi im potop. Puno se ovdje diskredituje Chile, a puse Argentina.

Al opet Argentina je Argentina. Nije sramota gubiti od onakve Njemacke i od ovakvog Chilea. Fali im malo srece jbg sto jes jes.
Nisam na to aludirao, aludirao sam samo na Banegu, neki su govorili kako je jedan od jacih igraca Argentine, a ja sam rekao kako on nema iskustva u igranju protiv defanzivnih klubova jer uglavnom u velikim utakmicama igra u klubovima koji igraju defanzivno, i sljedece sezone je u jednom.
Jbg onda je do njega. Nije takav igrac kakvi mislite svi da je. Taj Banega. Igra i Ronaldo u ultra ofanzivnom Realu pa kad dodje u Portugal i Santos mu kaze da igra flastera nazad i da predje centra 3-4 puta za 120 minuta protiv Hrvatske odigra i to perfektno. Ovi Argentinci su razmazena ekipa, njima treba neki djikan trener ko Magath :rol: da ih razdrma da im pokaze da je trener velik a oni svi mali, pa da se zainate. Al haj ti to danas reci igracima koji vrijede svi skupa ko neki konglomerat jbt. Eto tu je problem, udalila sila i €€€€€ i $$$$ u glavu.
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 27 jun 2016, 14:10

Sinoc bi Ronaldo postigao makar jedan gol. Jedan centarsut bi bio dovoljan pored niskih stopera Cilea. :kafa:
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

Rokoko87
Kontakt:

Post Postao/la Rokoko87 » 27 jun 2016, 14:19

Rokoko87 je napisao/la:Izgleda da će Messi ponovo ostati praznih ruku.
:kafa:
31.08.'19. - FK Željezničar-fk sarajevo 5:2

Premijer Liga BiH - ★★★★★★
Kup BiH - ★★★★★★
Superkup BiH - ★★★
Prvenstvo Narodne republike BiH - ★
Liga Jugoslavije - ★
Kup UEFA: četvrtfinale 1971/1972,
polufinale 1984/1985.

Toxicity
Kontakt:

Post Postao/la Toxicity » 27 jun 2016, 14:31

Clutch je napisao/la:Kad se sjetim koliko mi je drago bilo kada je otisao iz Reala. Grande Pipita :salut:
Kakva je to radost bila, neću mu nikad Lyon i prazan gol oprostiti :mrgreen:
"Give me what I want and I'll go away"

"See you in another life, brother."

Real Madrid

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 jun 2016, 14:41

ASD je napisao/la:
slika

Nije problem to sto je los izvodjac, problem je sto izvodi sa svih mogucih pozicija i tako klub direktno osteti za veliki broj bodova.

Realno, danas zivimo u dobu kada veoma malo igraca zna driblati (nikad manje driblinga nije bilo) i Ronaldo ne spada medju bolje driblere, danas uopste ne spada medju driblere, kada se zadnji put vidio njegov prodor poslije driblinga? ono sto radi u mjestu ne spada u driblinge.

Nije ni Mesi vezni igrac, njegova prirodna pozicija je krilo, ali nije mu problem igrati ni napad, pa ni ofanzivnog veznog, pa cak ni centralnog veznog.
Zna postavljati napade, ima vrh pregled igre, ima odlican pasing.
Ronaldo taj segment igre nema nikako, vec sam rekao da ima smisla za kombinatoriku, ali postavljanje napada i kreaciju s loptom u nogama nema.

Vrhunski je golgeter, to mu se ne moze sporiti, ne bih znao ocijeniti medju koliko najboljih spada, ali sam uvjeren da mu poprilicno fali nekih kljucnih nogometnih segmenata, nesto po cemu su recimo Mesi, Maradona, pravi Ronaldo i Zidan prepoznatljivi.
Opisa ga ko da nije nista bolji igrac od Lewandovskog il Ibre. Da jbt, covjek koji vec skoro 10 godina dominira svjetskim fudbalom nema nikakav pregled igre. Smijesno.

I mislim da je uzorak od 140 suteva 3 puta referentniji od uzorka od 34 suta.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 jun 2016, 14:45

Ljudi pričaju o Agueru ( koji nikad ne isporuči ), Di Mariji ( koji je stalno povrijeđen ), Higuainu ( najvećem chokeru u svijetu fudbala ) i pitaju se kako Argentina ne može ništa osvojiti s ovakvim atomskim napadom.

Sve klasa do klase, aha, al u klubovima. Obuku dres reprezentacije, znanje nestane, muda se skupe.
Epidaurus je napisao/la:Ta nagrada za najboljeg igraca SP 2014. sto je on dobio je jedna od smjesnijih nagrade definitivno.
Gdje će igrač koji prvenstvo predvodi u SVIM ofanzivnim kategorijama dobiti MVP slika

slika
Epidaurus je napisao/la:Ne bih se slozio da nema dribling, itekako ima ali naravno da nije rang Messija, Maradone, Ronaldinha ili Zizoua tu. Nije na najvisoj mogucoj razini ali je itekako itekako vrhunski.
Vrhunski

slika

Na EURU u 4 utakmice ima nevjerovatna 3 driblinga. Hajde što nas lažeš, ali što sebe lažeš ? :mrgreen:
Epidaurus je napisao/la:Kao cisti kreator nije kao Leo koji ce se starenjem transformisati u cistu 10ku ali daleko od toga da nije kreativac ili nesto tako. U najboljim danima tj prije povrede koljena je bez problema kreirao visak ulazima s krila. Bukvalno kako pozeli. Nije igrac koji ce se vracati po loptu i postavljati napade ali to niko i ne trazi od njega jer covjek nije vezni igrac.
Naravno da nije niti je kad bio. Nema on IQ niti sposobnosti za toga.
Epidaurus je napisao/la:Povuci cu paralelu s LeBronom u kosarci.
Ni blizu.
Epidaurus je napisao/la:Messi je ispred naravno jer ima vise trofeja s klubom
Messi je ispred jer je neuporedivo dominantniji igrač.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 jun 2016, 14:48

Da hejtere napomenem o kome je ovdje rijec:

slika

I jos mnogo mnogo, da ne govorim uticaj na igru. Bolje sto nece igrati vise za repku.

3 chokea Pipite nista ne mijenjaju.
27.10.2020

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 27 jun 2016, 14:53

Epidaurus je napisao/la:
ASD je napisao/la:
slika

Nije problem to sto je los izvodjac, problem je sto izvodi sa svih mogucih pozicija i tako klub direktno osteti za veliki broj bodova.

Realno, danas zivimo u dobu kada veoma malo igraca zna driblati (nikad manje driblinga nije bilo) i Ronaldo ne spada medju bolje driblere, danas uopste ne spada medju driblere, kada se zadnji put vidio njegov prodor poslije driblinga? ono sto radi u mjestu ne spada u driblinge.

Nije ni Mesi vezni igrac, njegova prirodna pozicija je krilo, ali nije mu problem igrati ni napad, pa ni ofanzivnog veznog, pa cak ni centralnog veznog.
Zna postavljati napade, ima vrh pregled igre, ima odlican pasing.
Ronaldo taj segment igre nema nikako, vec sam rekao da ima smisla za kombinatoriku, ali postavljanje napada i kreaciju s loptom u nogama nema.

Vrhunski je golgeter, to mu se ne moze sporiti, ne bih znao ocijeniti medju koliko najboljih spada, ali sam uvjeren da mu poprilicno fali nekih kljucnih nogometnih segmenata, nesto po cemu su recimo Mesi, Maradona, pravi Ronaldo i Zidan prepoznatljivi.
Opisa ga ko da nije nista bolji igrac od Lewandovskog il Ibre. Da jbt, covjek koji vec skoro 10 godina dominira svjetskim fudbalom nema nikakav pregled igre. Smijesno.

I mislim da je uzorak od 140 suteva 3 puta referentniji od uzorka od 34 suta.
Covjek je najbolji asistent Lige Prvaka svih vremena. Ustvari, dijeli prvo mjesto sa Giggsom. 30 asistencija

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 jun 2016, 14:56

I evo naravno Kante sa svojim glupostima koje samo njemu mogu realne bit. Daj majke ti, osjecam da mi IQ strahovito opada kad citam gluposti koje mozes natrabunjat. Fakat ono, covjek koji ima 3 zlatne lopte (a vrlo brzo i 4) da nema IQ ili sposobnosti za nestu u fudbalu. Kako nekome takva glupost moze uopce napamet past. Horor, strava i uzas.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 27 jun 2016, 15:07

Epidaurus je napisao/la: đslika
Ovo jednostavno nije tacno i ne treba mi nikakva statistika da to znam. Jedino ako se Messiju racunaju i centarsutevi i sl.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 27 jun 2016, 15:08

Epidaurus je napisao/la:I evo naravno Kante sa svojim glupostima koje samo njemu mogu realne bit. Daj majke ti, osjecam da mi IQ strahovito opada kad citam gluposti koje mozes natrabunjat.
Ili se osjećaš išamarano već nakon prve replike s moje strane nakon što sam slikovito pobio svu blasfemiju koju od jutros izbacuješ ovdje.
Epidaurus je napisao/la:Fakat ono, covjek koji ima 3 zlatne lopte (a vrlo brzo i 4) da nema IQ ili sposobnosti za nestu u fudbalu. Kako nekome takva glupost moze uopce napamet past. Horor, strava i uzas.
Da, 3 zlatne lopte su dokaz da je Ronaldo ipak sjajan playmaker. Iz posta u post oduševljavaš argumentima. :mrgreen:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 27 jun 2016, 15:19

Ovoliku raspravu voditi oko Ronalda i Messija, da je oko Dzeke i Mandzukica npr shvatio bi donekle :) ALi ovako nigdje veze, ne znam samo kako vam se da, obojica su odlicni igraci, neko simpatise jednog neko drugog i to je to.Jos malo cete organizovati tuce zbog njih dvojice :mrgreen:

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 27 jun 2016, 15:19

Rajaz je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:I evo naravno Kante sa svojim glupostima koje samo njemu mogu realne bit. Daj majke ti, osjecam da mi IQ strahovito opada kad citam gluposti koje mozes natrabunjat.
Ili se osjećaš išamarano već nakon prve replike s moje strane nakon što sam slikovito pobio svu blasfemiju koju od jutros izbacuješ ovdje.
Epidaurus je napisao/la:Fakat ono, covjek koji ima 3 zlatne lopte (a vrlo brzo i 4) da nema IQ ili sposobnosti za nestu u fudbalu. Kako nekome takva glupost moze uopce napamet past. Horor, strava i uzas.
Da, 3 zlatne lopte su dokaz da je Ronaldo ipak sjajan playmaker. Iz posta u post oduševljavaš argumentima. :mrgreen:
Kao sto rekoh, samo osjecam da mi IQ pada kad citam tvoje nebuloze. Citav svijet je 2014. vidio da je Messi bio 0 (iliti slovima na nasem nula, na engleskom zero, na njemackom Null) u 3 odlucujuce utakmice SP (Belgija, Holandija, Njemacka) te je u finalu promasio jos vecu priliku nego Pipita, al naravno da separatisti to vrlo lako zaboravljaju.

Covjek je rekorder LP po asistima, stvarno je nula playmakerska, da je meni tako los razigravac bit. Jos jedan pokazatelj koliku si glupost izvalio.

Bojim se da ne postoji fudbaler u historiji nogometa aka fudbala koji za sebe moze izjaviti da je neuporedivo dominantniji od jedinog covjeka u historiji koji vec 6 sezona trpa preko 50 golova po sezoni. Dakle jos jedna glupost koju je tvoj mentalni sklop formirao Genijalno.

Stvarno ne znam kako jedna osoba koja nije intelektualno ispod prosjeka moze u par recenica ispisati takvu kolicinu gluposti. Frapiran sam.

Kako god, cujemo se pocetkom slijedece godine kada nedovoljno talentovati i inteligentni Cristiano Ronaldo pokupi 4. zlatnu loptu i odradi jos jednu sezonu sa preko 50 golova. :wave:

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 27 jun 2016, 15:25

Opet koprcanje :lol:
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 27 jun 2016, 15:27

Cristiano Ronaldo je jedan od najinteligentnijih fudbalera koji su igrali ovu igru. Da nije tako, ne bi ni postigao sve sto jeste.
Svi mi dobro znamo da uspjeh u zivotu, pa tako i u svakom sportu prvenstveno zavisi od psihickih sposobnosti.
Dzaba ti sve fizikalije ako nemas mozga.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 27 jun 2016, 15:39

De Boga vam :mrgreen:

Uspoređivat Ronalda i Messija je postalo apsolutno nepotrebno. Messi je bolji igrač i kraj priče. Barcelona je to što jest danas radi Messija.

Možete pričat o sistemu i sličnim pričama, ali Messi je sistem! Messi je vrhunski golgeter, vrhunski asistent, vrhunska desetka tj veznjak, vrhunski dribler. Ronaldo je vrhunski golgeter, ali nema ni blizu pregled igre kao Leo. To vidi svaka budala.

Samo čekaj kad će se Messi umirovit da odahnu malo, a tu mi uspoređuju njega i Ronalda :lol:
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 jun 2016, 15:40

O majko moja, ne znam ko ovom dade da bude moderator, covjek kontaminira ovu temu vec 10 stranica. Dobro vas je vise sa Messi vs Ronaldo, covjece pomirite se da ljudi imaju drugacije misljenje i to je to. Nekom je drazi Ronaldo pa ne moze biti objektivan ( vecinom navijaci Real Madrida) mada i 90 % njih zna ko je bolji igrac, sto mozes iscitati sa Marce, As-a a i foruma Real Madrida. Meni ce uvijek biti bolji Messi jer ja definitivno vjerujem svojim ocima ono sto vidim. Ronaldo je vec 2 godine samo sjajan golgeter , nista vise. On ne utice na igru nikako, ako pogledate mec sa Hrvatskom, vidjet cete da njemu treba lopti i cim mu je nema ko dati on je igrac manje. Tako je vec 2 sezone, ali u Real Madridu ima sjajne suigrace i covjek zabija golove i vjerovatno je medju najboljim golgeterima ikada sigurno. I ja s tim nemam problema.

Nekom je drazi Messi i to je to, ali ne vidim razlog da pdf kao sto je Copa America ili Euro treba da trpi zbog djecije rasprave, covjece raspravljate se 10 stranica a ljude boli k.rac.

Ne znam zasto niste jos 2009 napravili temu zasebnu, da ne bi ovakvi kao @Epidermus zagadjivali svaki pdf, spominjajuci Messija i Ronalda.

Kad Portugal ispadne s prvenstva onda se opet ocekuje navala Messi vs Ronaldo :lol: :lol:
27.10.2020

Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Effenberg » 27 jun 2016, 16:04

leorey je napisao/la: Kad Portugal ispadne s prvenstva onda se opet ocekuje navala Messi vs Ronaldo :lol: :lol:
Znaci vec u cetvrtak poslije Poljske? :D
Coronados de gloria vivamos,
O juremos con gloria morir!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 27 jun 2016, 16:09

Effenberg je napisao/la:
leorey je napisao/la: Kad Portugal ispadne s prvenstva onda se opet ocekuje navala Messi vs Ronaldo :lol: :lol:
Znaci vec u cetvrtak poslije Poljske? :D
Ne znam hoce li ih izbaciti Poljska, ali osvojiti prvenstvo nece sigurno. Mozda cak udju u finale preko Belgije , ali osvojiti pored Njemacke, Spanije/Italije i Francuske nece sigurno. Njemacka ce ih dobiti 3 razlike, bilo koju taktiku da postave. 4 komada su dobili u Brazilu, dobit ce i u finalu ako udju.
27.10.2020

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.