Roger Federer za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

darker10
Kontakt:

Re: Roger Federer za sve njegove fanove

Post Postao/la darker10 » 27 jun 2013, 10:57

amerosm je napisao/la:
Believe je napisao/la:
amerosm je napisao/la:Nakon WB-a protekle godine sam rekao da je najbolje da se oprosti, no isti je nastavio i dalje igrati i sada je opasno poceo narusavati svoj ugled koji ima u teniskom svijetu.

Cim uzme naredni GS (ako je to ikako moguce) odmah bi reket trebao okaciti o klin...
Nakon svakog poraza ti njega šalješ u penziju.
I nakon pobjede na WB-u protekle godine sam rekao da bi sada bio najbolji trenutak da se oprosti, sto isti nazalost nije ucinio. Vidi se da vise ne moze i da ga ljudi prave levatom u 2. kolu njegovog turnira...

Sto mu to vise treba i kome mora jos sta dokazati ? Uzeo veliki broj GS-ova, oborio razne rekorde, zaradio ogromne novce, dozivio da njegove kcerke vide da je osvojio titulu u svom sportu itd itd.
Pogledaj malo statistiku meca pa onda nesto govori.Nije uradio nista krivo.Stakhovsky je imao 72 winnera i 17 neprisiljenih gresaka.Protiv toga ti niko ne moze igrat.To je sto se tice cijelog meca.Jedino mi je krivo sto nije iskoristio set loptu u cetvrtom setu.

Believe
Kontakt:

Post Postao/la Believe » 13 jul 2013, 19:36

Federer će igrati Hamburg od 15.07 do 21.07 koji spada u ATP World Tour 500
Ovaj turnir nije igrao od 2008. kada ga je u finalu dobio Nadal,a osvajao ga je 2007,2005,2004 i 2002
meni je ovo jako zanimljiva odluka,a što se tiče žrijeba :
Round 1 : Bye
Round 2: Brands
Round 3: Gulbis
QF : Dolgopolov/ Lopez / Davydenko
SF : Janowicz/ Verdasco/ Robredo/ Chardy
Final : Haas / Almagro/ Monaco
You'll never walk alone.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 19 jul 2013, 20:50

BH izgleda puno bolje,ali FH ispasta,izgubio je na razornosti.Valjda ce se to sve fino ujednaciti na HC-u.

xxh2o
Kontakt:

Post Postao/la xxh2o » 19 jul 2013, 21:44

E moj Federer ostavi se tenisa dok je vrijeme **** te Mayer
Oni koji se pretjerano bave malim stvarima često postaju nesposobni za velike.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 jul 2013, 11:08

Roger objavio na Twitteru kako će sljedeću sezonu, po prvi put u karijeri, početi turnirom u Brisbaneu. To će mu poslužiti kao uvertira za AO.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 25 jul 2013, 19:45

Znaci on ne planira nigdje ici. :D
Genius, outrageous, the best ever! RF!

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 25 jul 2013, 19:54

Hoce da osvaja razlicite turnire :mrgreen:
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 25 jul 2013, 20:17

Roger masina! :P
Izdržati, to je temelj vrline!

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 25 jul 2013, 20:21

Claus je napisao/la:Roger objavio na Twitteru kako će sljedeću sezonu, po prvi put u karijeri, početi turnirom u Brisbaneu. To će mu poslužiti kao uvertira za AO.
Kako je krenulo morat ce na taj turnir kroz kvale.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 25 jul 2013, 22:03

darker10 je napisao/la:
Claus je napisao/la:Roger objavio na Twitteru kako će sljedeću sezonu, po prvi put u karijeri, početi turnirom u Brisbaneu. To će mu poslužiti kao uvertira za AO.
Kako je krenulo morat ce na taj turnir kroz kvale.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Roger preslabo igra, samo se bruka. Vise je ne glediv, nema igre, nema zelje da se bolje igra. Djeluje mi sporo, tromo, nezainteresovano. Mucno ga je gledat.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

markan79

Post Postao/la markan79 » 26 jul 2013, 09:32

ne otpisujte rogera još uvijek! i birajte riječi kada govorite o best ever. a da je pao, pao je :(

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 jul 2013, 15:24

markan79 je napisao/la:ne otpisujte rogera još uvijek! i birajte riječi kada govorite o best ever. a da je pao, pao je :(
On se pobrinuo da sam sebe otpiše, mi se tu apsolutno ništa ne pitamo. Igra mu je negledljiva i nepojmljiva za nekog ko se smatra najboljim ikad. Da, ušao je u godine, ali odlika besmrtnih je da se izvuku kada se to najmanje očekuje od njih. Nešto ne vidim da se RF previše koleba i bori. Totalno je promašio svrhu turnira na šljaci, novi reket ne funkcionira kako treba i opet će morati mijenjati nešto. Na pomolu su Cinci i Toronto, tu ćemo vidjeti koliko je sati i na betonu. Nisam optimističan, ali Roger bi morao napokon proraditi i dobro odigrati makar jedan Masters. U stvari, mene Mastersi ne zanimaju. Bitno mi je kako će odigrati USO, jer u njegovim godinama je nebitno da li će na konto dodati koju hiljadarku. Ipak, od krucijalnog značaja je da odbrani Cinci i odigra dobar tenisu Kanadi. Vidjet ćemo ima li ikakve šanse da uhvati Murrayja ili Novaka na spavanju.

darker10
Kontakt:

Post Postao/la darker10 » 26 jul 2013, 16:17

U Cincyu i Torontu/Montrealu ako ispadne prije polufinala to je to.Vise ni najoptimisticniji Rogerovi fanovi medju kojima sam i ja nece moci tvrditi da ce se vratiti.Dovoljno je pogledati rezultate.Igrao je 11 turnira,samo je jedan osvojio i to najslabiji od tih 11.Samo jedno finale i 3 polufinala.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 26 jul 2013, 20:12

Nije da se hvalim, ali odmah poslije RG-a sam znao koliko je sati. ;) Wimbledon mi je samo potvrdio činjenicu da Roger ispada iz društva najboljih. Osvojio je jedan jedini turnir, i to Halle koji spada u 250 Masterse. Uz to se igra na travi. To je jadno za RF-a. Kažem, teško će se vratiti; teško, ali ne i nemoguće. Razum kaže ne, no srce kaže da. Sve je do njega, može sad imati veličanstven kraj samo ako počne koristiti mozak i fokusira se na tenis. I pronađe (skriveni) motiv u sebi, naravno. Još jedan Grand Slam bio bi kruna karijere i dostojan opraštanje po mnogima najvećeg.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 avg 2013, 20:56

" onclick="window.open(this.href);return false;

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 28 avg 2013, 23:11

Roger: Unfortunately, you can't have it all

Andy: Yes, you can.... you selfish bastard
:mrgreen:

Andy majstor. 8-)

kokakolas
Kontakt:

Post Postao/la kokakolas » 29 avg 2013, 22:10

Znaci, RF masakrira Berlocqa trenutno... I kakva ga je milina gledatj :)
"...i zaista, Sušić je iznenadio. Ne samo Nigerijce, već i cijeli nogometni svijet tako što je u najvažnijoj utakmici u povijesti reprezentacije na travnjak poslao sastav bez lijevog beka..."

Don't raise your voice, improve your argument.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 10 sep 2013, 12:24

Roger Federer said that he 'self-destructed’ during an error-prone straight-sets defeat to Spaniard Tommy Robredo at the US Open Monday night. The loss means that the 17-time Grand Slam champion will finish a season without reaching a major final for the first time since 2002.

Federer made 43 unforced errors to Robredo's 26, including a litany of uncharacteristic errors from advantageous positions on his forehand wing.

“I kind of feel like I beat myself, without taking any credit away from Tommy,” Federer said. “Clearly he was making sure he was making many balls. It was up to me to make the difference and I couldn't. I kind of self destructed, which is very disappointing, especially on a quicker court. Your serve helps you out. You're going to make the difference somewhere. I just couldn't do it. It was a frustrating performance today.”

The shock defeat, his first in 11 career meetings against Robredo, ended fan hopes for a quarter-final showdown with World No. 2 Rafael Nadal. “It’s not that much of a disappointment at the end of the day,” Federer said. “If I'm playing like this, I'm not going to beat Rafa, or Kohlschreiber, for that matter… I was fighting with other things in my match today. Not thinking too far ahead of myself, especially the level I was playing at."

Had Federer won tonight he would have reached his 41st Grand Slam quarter-final, a record held by Jimmy Connors.

From the first of his five consecutive title runs in 2004 through to his runner-up finish to Juan Martin del Potro in 2009, Federer amassed a 40-match winning streak at Flushing Meadows. But he has not returned to the final in his past four outings and his fourth round exit to Robredo is his earliest US Open exit since 2003.

Federer, 32, who converted just two of 16 break point chances against Robredo, said that he would not dwell on the defeat. “I've definitely got to go back to work and come back stronger, get rid of this loss now as quick as I can, forget about it, because that's not how I want to play from here on. I want to play better. I know I can. I showed it the last few weeks, that there is that level. So today was pretty frustrating.

“When I lose, people are shellshocked to see me play this way… But there's no doubt about it, I'm trying hard out there trying to make it work. Sometimes it just doesn't happen.”

Federer has work to do to qualify for the Barclays ATP World Tour Finals, the season-ending tournament that he has won a record six times. He is not scheduled to play again until the Shanghai Rolex Masters, which begins October 6. He is then slated to play the Swiss indoors Basel and the BNP Paribas Masters in the final two weeks of the season.

“I don't think I'll change my schedule,” Federer said. “I believe if I do play well, I'll make good results.”

GRANDE ROGER! Slijedi serija turnira u dvoranama pa se nadam dobrim rezultatima Rogera, da konacno zasja kao nekad.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 okt 2013, 17:39

FEDERER LIGHTS UP THE TWITTERSPHERE
Roger Federer showed his humorous side when the Swiss player took to Twitter for an impromptu interview session on Tuesday, fielding fan questions on everything from his travel wish list, to favourite TV shows, to his shoe size. Federer is in China this week participating in the Shanghai Rolex Masters.

@einlele: #AskRF how is your handwriting like?
@rogerfederer: .@einlele I sort of write half cursive half not, which is kind of awkward.

@logelfedelel: @rogerfederer do you watch any TV shows? WHat is your favorite? #AskRF
@rogerfederer: .@logelfedelel I loved watching LOST, Prison Break, Entourage and Heroes. And then I had kids. #cyaTV #askRF

@NW_Cross: @rogerfederer Country you have never visited but would like to? #askRF
@rogerfederer: .@NW_Cross Cambodia, Vietnam, Botswana, Namibia, Kenya, Tanzania, Norway, Hungary and plenty more #askrf

@logelfedelel: Who do you think should play you in a movie? #AskRF
‏@rogerfederer: .@logelfedelel I'd be honored if @LeoDiCaprio played me in a movie #NotGonnaHappen :)

@rihanthony: @rogerfederer I'm bored in a Chemistry lecture so please tweet me?! #AskRF
@rogerfederer: @rihanthony focus. i don't check my phone during matches :)

@_rafanadalfanbr: I think you should say "hi" to me! #askrf
@rogerfederer: @_rafanadalfanbr well i think you should change your twitter account name #deal?
- ovaj je najjači :mrgreen:

@Saskaurrr: @rogerfederer If you could, would you rather play a match on the bottom of the ocean or in space? #AskRF
‏@rogerfederer .@Saskaurrr In space we'd need only 1 ball #cyaLaterBall #AskRF

Federer’s candid answers boosted the #askRF hashtag into a trending topic on Twitter. Even fellow tennis professionals paid attention to the former World No. 1.

Argentina’s Juan Martin del Potro, also entered in the Shanghai Rolex Masters, chimed in with a comment about his “locker room neighbor.”

@daniela_neuquen: Hi Roger!!!! what's your opinion about Juan Martin Del Potro ?? #askRF"
@rogerfederer: .@daniela_neuquen @delpotrojuan is the man. great win in tokyo.
@delpotrojuan: @rogerfederer You are the only one, my locker-room neighbour.

Federer had previously answered fan questions through Reddit’s “Ask Me Anything” service.

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis ... AskRF.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Hehehe, bar nije izgubio smisao za humor.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 okt 2013, 10:22

Navucen na twitter.

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.