Iznijeti istinu nije sadakaski. Brojevi su tu, cinjenice su tu, mi se moramo pitati i analizirati kako da te brojeve unaprijedimo. Nekada je dio te refleksije i pogledati istini u oci i reci, ok to je taj broj na koji mozemo trenutno da racunamo i to je to. Taj dio za mene nije problematican jer ja cu biti tu bez obzira na sve.Steelman je napisao/la: ↑14 sep 2021, 15:29Ta prica da se proziva dijaspora zbog malog broja prodanih donatorskih karata je sadakaska. Iako se slazem sa Pashinim objasnjenjem Habubinog vidjenja stvari, ali da se malo presaltamo na to da nije karta za jednu tekmu 20 KM pa da nije dostupna ljudima u Zenici nego 2 KM. Donatorske karte su sigurno dostupne svima tako da ne pricajte samo o dijaspori nego generalno Zenica je ta koja je podbacila. Naravno, i dijaspora moze bolje, ali ne treba to dijeliti na ove i one nego treba svima nastaviti dizati svijest.
Ako poredimo druge terene, pa cak i u Premijer ligi onda su ovi podaci uredni kad se uzmu u obzir sve okolnosti. Ipak, ako poredimo ono sta klub zeli postici onda je sva poenta u tom da je svijest ljudi u gradu ta koja treba biti konstantno u izgradnji, jer ocito da na tom polju ima i dalje mnogo prostora za napredak.
To je ono kad se govori da je prica o zdravom Čeliku bitnija za buducnost od lige koju trenutno klub igra, od protivnika s kojima igra, od rezultata itd. Ovaj Čelik ima sansu da u buducnosti igra evropske tekme i bude ponos grada s pokricem. U slucaju da su nam ove druge stvari trenutno najbitnije, opet bismo ponavljali greske iz proslosti i bili zakucani u beznadju. Kad ljudi to shvate, kad bude vise onih koji to kontaju, bice sigurno i vise publike na stadionu. Novi mentalitet u izgradnji!
Ja sam se vise osvrnuo na taj ljudski aspekt koji se busa u prsa bez pokrica. Mi iz Zenice imamo tu klicu kojom se vezemo za Celik ali nismo proaktivni a ni aktivni. Pa s razlogom mislim da je kritika nekada sasvim opravdana.