NK Čelik Zenica

Moderator/ica: GracanicaAA

habuba
Kontakt:

Re: NK Čelik Zenica

Post Postao/la habuba » 14 sep 2021, 16:11

Steelman je napisao/la:
14 sep 2021, 15:29
Ta prica da se proziva dijaspora zbog malog broja prodanih donatorskih karata je sadakaska. Iako se slazem sa Pashinim objasnjenjem Habubinog vidjenja stvari, ali da se malo presaltamo na to da nije karta za jednu tekmu 20 KM pa da nije dostupna ljudima u Zenici nego 2 KM. Donatorske karte su sigurno dostupne svima tako da ne pricajte samo o dijaspori nego generalno Zenica je ta koja je podbacila. Naravno, i dijaspora moze bolje, ali ne treba to dijeliti na ove i one nego treba svima nastaviti dizati svijest.

Ako poredimo druge terene, pa cak i u Premijer ligi onda su ovi podaci uredni kad se uzmu u obzir sve okolnosti. Ipak, ako poredimo ono sta klub zeli postici onda je sva poenta u tom da je svijest ljudi u gradu ta koja treba biti konstantno u izgradnji, jer ocito da na tom polju ima i dalje mnogo prostora za napredak.

To je ono kad se govori da je prica o zdravom Čeliku bitnija za buducnost od lige koju trenutno klub igra, od protivnika s kojima igra, od rezultata itd. Ovaj Čelik ima sansu da u buducnosti igra evropske tekme i bude ponos grada s pokricem. U slucaju da su nam ove druge stvari trenutno najbitnije, opet bismo ponavljali greske iz proslosti i bili zakucani u beznadju. Kad ljudi to shvate, kad bude vise onih koji to kontaju, bice sigurno i vise publike na stadionu. Novi mentalitet u izgradnji!
Iznijeti istinu nije sadakaski. Brojevi su tu, cinjenice su tu, mi se moramo pitati i analizirati kako da te brojeve unaprijedimo. Nekada je dio te refleksije i pogledati istini u oci i reci, ok to je taj broj na koji mozemo trenutno da racunamo i to je to. Taj dio za mene nije problematican jer ja cu biti tu bez obzira na sve.

Ja sam se vise osvrnuo na taj ljudski aspekt koji se busa u prsa bez pokrica. Mi iz Zenice imamo tu klicu kojom se vezemo za Celik ali nismo proaktivni a ni aktivni. Pa s razlogom mislim da je kritika nekada sasvim opravdana.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 14 sep 2021, 16:36

Brojevi su užasni, htjeli mi to priznati ili ne. Grad Zenica na posljednjem popisu stanovništva je imao 118 000 stanovnika. Sigurno da je potrebno vremena i mislim da ćemo sljedeću domaću prebaciti 1000 prodanih ali opet je malo. Meni je lično u nedjelju na utakmici bilo prelijepo svjestan sam koliko je raji isfurao Čelik ali sigurno ko god je bio u nedjelju doći će i sljedeću. Znači sve je na nama. Navijači se moraju između sebe animirati. Dovoljno je da prijatelja jednom dovedete na utakmicu i on sljedeću dolazi sam sigurno. Zato zovite ljude,dosađujte im, ovi momci su zaslužili svaku moguću podršku i nadam se da će je dobiti od nas.

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 14 sep 2021, 16:47

Kako nije sadakaski habuba da se oslanjamo na dijasporu, a cijena donatorske karte 2 KM sto znaci da je dostupna svima. Ne treba ocekivati da dijaspora tu prednjaci. Nekako je ponizavajuce gledati da se za donatorsku kartu od 2 KM klub treba najvise oslanjati na dijasporu. Bar to tako neki vide i ovaj moj komentar je kritika njima. Bio neko u dijaspori ili u Zenici, svima je dostupna donatorska karta i tu svi imaju mogucnost doprinijeti sa te 2 KM. Mogu razumjeti kad su akcije u pitanju, jer zahtijevaju vise love i ocekivano je da dijaspora tu moze vise pogurati, ali fakat nema potrebe dijeliti ljude na ove i one kad su donatorske karte u pitanju. Bitno je samo dizati svijest svima da ne smije biti tesko davati za Čelik, jer se daje za ozdravljenje svog kluba i taj stav ne poznaje Zenicu i dijasporu nego svaciju individualnu volju da doprinese za dobrobit kluba.

Ovo govorim i zbog nekih ranijih iskustava, jer neki to gledaju da dijaspora treba izdvajati vece cifre dok je tim istim tesko izdvojiti i 2 KM. To ne smije biti vise nasa realnost nego treba da svako kome je iskreno stalo do kluba doprinosi u svojim mogucnostima.
Zadnja izmjena: Steelman, dana/u 14 sep 2021, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 14 sep 2021, 16:48

Convicts1988 je napisao/la:
14 sep 2021, 14:46
Pa gdje su ti toliki navijači i čelikovci po inostranstvu ?
Jebote život čuj 161 donatorska :oops: Premal je i ovaj broj prodanih ulaznica ali ovo oko donatorskih je blamaža, prvenstveno dijaspore ... Ali šta bi, to je realnost i činjenica. **** navijača koji ne da marke klubu, to nije navijač, popišaj ga.
Evo nas, isti smo kur.ci ko i vi dole. Daj nam europske utakmice, pa ce nas 500 otic u prag, izvalit po milju hladno :rol: :rol:

Katastrofa, znas sta je jos gore, ovo sto @habuba pise za sebe i buraza, ista situacija kod mene. Drug i ja svaku, nismo ispod 20 kupili, ispade nas 10ak, 20 iz dijaspore samo kupujemo.....
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 sep 2021, 16:49

Ljudi Čelik jos nije IN Čelik nije jos u modi, Čelik je svima omrznut klub radi 20 godina proslosti i 1000 trenutno je OK. To ce se mijenjati transparentnim radom, evo bas
ovako kako sada ide uz jos veci angažman i unapređenje...Dinamo Zagreb je gledalo 1000 ljudi za vikend

Polahko vidjet ce te promjenu veoma brzo..potrebna nam je ta pobjeda u Jelahu kao rijetko kada..
.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 14 sep 2021, 16:56

Steelman je napisao/la:
14 sep 2021, 16:47
Kako nije sadakaski habuba da se oslanjamo na dijasporu, a cijena donatorske karte 2 KM sto znaci da je dostupna svima. Ne treba ocekivati da dijaspora tu prednjaci. Nekako je ponizavajuce gledati da se za donatorsku kartu od 2 KM klub treba najvise oslanjati na dijasporu. Bar to tako neki vide i ovaj moj komentar je kritika njima. Bio neko u dijaspori ili u Zenici, svima je dostupna donatorska karta i tu svi imaju mogucnost doprinijeti sa te 2 KM. Mogu razumjeti kad su akcije u pitanju, jer zahtijevaju vise love i ocekivano je da dijaspora tu moze vise pogurati, ali fakat nema potrebe dijeliti ljude na ove i one kad su donatorske karte u pitanju. Bitno je samo dizati svijest svima da ne smije biti tesko davati za Čelik, jer se daje za ozdravljenje svog kluba i taj stav ne poznaje Zenicu i dijasporu nego svaciju individualnu volju da doprinese za dobrobit kluba.

Ovo govorim i zbog nekih ranijih iskustava, jer neki to gledaju da dijaspora treba izdvajati vece cifre dok je tim istim tesko izdvojiti i 2 KM. To ne smije biti vise nasa realnost nego treba da svako kome je iskreno stalo do kluba doprinosi u svojim mogucnostima.
Ma realno gledajući jednu donatorsku ulaznicu može kupiti 50% Zeničana uz kafu, a da ne govorim o dijaspori. Sve je stvar navike. Samo treba biti uporan.

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 14 sep 2021, 17:09

Sve isti ljudi kupuju karte i ti isti su vecina i clanovi e ne moze mi niko rec da 117500 gradjane nije u stanju da izdvoji 5 j.ebenih maraka na mjesecnom nivou i postane clan....svaka cast i kupovina artikala ali tu klub zaradi veoma malo nasprem clanarine 12 igrac ili vjerni navijac

laudrop
Kontakt:

Post Postao/la laudrop » 14 sep 2021, 17:16

svi od sebe neka krenu....siguran sam da ima i najblizih klubu koji nisu kupili donatorsku.....ja kupim svake sedmice jednu, simbolicno ko znak podrske jer nemam vise....tako moze svako...od kafe odbij sebi...i to je na godisnjem nivou oko 40km od jednog lica za celik...plus clanstvo= 100km...plus majica iz shopa =140km...plus ko je iz zenice da ide na makar 50% utakmica...oko 40km još...

znaci 200km godisnje svaki zenicanin minimalno moze bez problema izvaliti za celik...nek nas je takvih ko na protestu 3000... 600.000 KM na godišnjem nivou priliva od navijača...
Mnogi su smatrali da se Čelik izlaskom u posljednji rang bosanskohercegovačkog nogometa gasi. Bili su u potpunosti u krivu, a Čelik to dokazuje iz dana u dan!

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 14 sep 2021, 17:26

Kod nas je vecina na rijecima jaka fol imamo armiju koja stoji iza Celika jest al samo kad igramo protiv Sarajeva ili Zelje....armija treba da se pokaze sad sa uclanjenjem pa ako nemas odma 60 km trazi od kluba da uvedu na mjesecnom nivou clanarinu od 5 km to moze izdvojit svako

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 14 sep 2021, 17:40

Treci rang takmicenja, bez ambicija za ulazak u visi rang, 700 i nesto prodanih karata, sa ovim donatorskim skoro 900, po meni ekstra. Ostaje zal sto smo brzo ispali iz kupa, jer mislim da bi to povecalo posjetu ako bi uspjeli igrat sa nekom od ekipa iz prve federalne.. Nedavno sam pisao da bi trebali na web stranici postavit igrace sa osnovnim informacijama. Sad da dodam da bi trebali upisat rezultate i prelinkat na youtube utakmicu, te po mocucnosti postaviti i tabelu.
Sve u svemu generalno sam optimista. Ocekujem prezadnje kolo s Bosnom V. da bude 2000 gledalaca, samo ako budemo do tad u top3. Narednu sezonu vise nikako ne ocekume trocifrene posjete.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 sep 2021, 17:48

FliX je napisao/la:
14 sep 2021, 17:40
Treci rang takmicenja, bez ambicija za ulazak u visi rang, 700 i nesto prodanih karata, sa ovim donatorskim skoro 900, po meni ekstra. Ostaje zal sto smo brzo ispali iz kupa, jer mislim da bi to povecalo posjetu ako bi uspjeli igrat sa nekom od ekipa iz prve federalne.. Nedavno sam pisao da bi trebali na web stranici postavit igrace sa osnovnim informacijama. Sad da dodam da bi trebali upisat rezultate i prelinkat na youtube utakmicu, te po mocucnosti postaviti i tabelu.
Sve u svemu generalno sam optimista. Ocekujem prezadnje kolo s Bosnom V. da bude 2000 gledalaca, samo ako budemo do tad u top3. Narednu sezonu vise nikako ne ocekume trocifrene posjete.
Molim te evo i sve vas ne pisite ovo bez ambicija za visi rang. Niko ne zna sta se moze desiti 12 mjeseci unaprijed.

HarisZe
Kontakt:

Post Postao/la HarisZe » 14 sep 2021, 18:25

Uprava sve sto je prognozirala je pogodila :kafa: nema sumnje da ce ovo biti uspjesan projekat, mene sto brine jeste ova presuda jer to zna potrajat.
"Odključan račun NK Čelik Zenica i Fuad Kasumović nije više gradonačelnik je ono o cemu ja sanjam"

Lawer_88
Kontakt:

Post Postao/la Lawer_88 » 14 sep 2021, 18:38

Treba graditi svijest, a isto tako i edukovati ljude. Nije kod nas jos zazivjelo u pravom smisli rijeci elektronski nacin poslovanja. Mislim da mnogo ljudi ne zna i ne zeli da zna kako i na koji nacin da ispuni donatorski obrazac ili jednostavno kada vidi da to ide na taj nacin dobije odbojnost u smislu ko bi sad to ili cak vise ma uci hakeri na karticu pa sta cu onda :D
Takodjer, i sam sistem ne funkcionise bas uvijek, nekada naprosto uplata nece da prodje.
Sve su ovo realne stvari koje doprinose i broju donatorskih karti.
U svakom slucaju ne treba posustajati i treba nastaviti u dobrom pravcu oporovak kluba. Ne prestati pricati i klubu, drzati ga uvijek u fokusu, to je najbitnije. Rezultati ce vremenom upaliti raju, a do tad nama koji smo tu uvijek, ostaje da budemo strpljivi.
#samoČelik

habuba
Kontakt:

Post Postao/la habuba » 14 sep 2021, 19:41

Steelman je napisao/la:
14 sep 2021, 16:47

Sigurno da i to stoji. Moje razmisljanje se bazira na tome da ja ocekujem od onih koji su dole da dodju na utakmicu i plate ulaznicu. Pa mi je s te strane sasvim ok, da smo za vikend imali preko 700 prodanih karti. To je potencijal za daljnji napredak i mozda kroz par kola da se prevali i tih 1000, pa i vise. Ja i svi oni koji ne mozemo fizicki biti prisutni (prevashodno dijaspora) bi trebali/morali/imamo obavezu (nazovi to kako hoces) da kupujemo te donatorske ulaznice pa sam izmedju ostalog i zbog toga tezinu stavio na dijaspori a ne na ljudima u Zenici.

Truhlo
Kontakt:

Post Postao/la Truhlo » 14 sep 2021, 19:44

Trenutno smo na 500 clanova i malo jace pd 500 karata u prosjeku po utakmici. Najbolji nacin na koji navijac moze pomoci klubu su ove dvije stvari. Clanstvo i odlazak na utakmice. Sve ostalo je nice to have, kao fan shop, 12ti igrac i ostale donacije. Ovo govorim iz perspektive navijaca.

Drago mi je da se svijest digla medju nama i jako smo samokriticni i gledamo kako unaprijediti klub svakog dana. Ponekad pretjeramo i mi sa nekim nerealnim ocekivanjima, idejama, ali trebamo nekad i realno sagledati sliku. Clanstvo ok, moze i bolje, ali solidna brojka i ovo je bilo realno za ocekivati. Ulaznice i posjeta, vjerujem da smo svi razocarani i tu ima dosta prostora za napredak. Prosjek od 1000+ po utakmici je zadovoljavajuci i trebamo lobirati, gurati pricu medju svojim prijateljima i vratiti ih na stadion.

@avenija je u pravu, kad je par puta pricao o ambicijama. Mozda je i to neke ljude ohladilo u smislu, zasto da idem na utakmice kada cilj nije ulazak u visi rang. Kao sto je vec rekao, duga je godina i svasta se moze promjeniti. Furati pricu o napadu na prvo mjesto i to je to. Ne treba pustati neke stvari sa skupstine u javnost jer to stvara kontraefekat. Koliko ce se godina ostati u centru, to je vise za upravu i skupstinu i neka ostane na tome.

Isto tako mislim da je razlog lose posjete i zestoki odnosi izmedju grada i kluba. Ljudi padaju pod spinove vakufskog dilda i jedno vrijeme prije par mjeseci je bio zestok napad njegovih botova u smislu da je klub rupa bez dna. Ta prica se pojavila i pocela spinovat. Mislim da smo to prevazisli, jer sve vise ljudi polako shvata pricu i transparentan rad uprave doprinosi tome. Zadnji pokusaj sabotaze sa Brekalom je propao i vremena je sve manje do presude. Nadam se da ce sudski proces uskoro poceti i do kraja godine rijesiti i to pitanje. To bi bila konacna pobjeda i vjetar u ledja za narednu godinu.

Do tad Celikovci strpljenje i svi na tekme :bih:
All football clubs in Bosnia & Herzegovina are registered as not-for-profit associations of citizens. However, in practice, only one club allows its members to democratically participate and vote in its General Assembly - NK Čelik Zenica.

Cod
Kontakt:

Post Postao/la Cod » 14 sep 2021, 20:12

Ja nisam u mogućnosti doći na utakmicu,niti karticom platiti,ali sam pronašao dvojicu momaka kojima ću dopuniti po 5KM kredita a oni će meni kupiti 5 donatorskih karata. Nije puno, ali se barem zna na čijoj sam strani.

PonosniSmogovci
Kontakt:

Post Postao/la PonosniSmogovci » 14 sep 2021, 22:55

Raduje me i konstruktivna rasprava na ovom forumu. Samo uporedite kako je to bilo prije godinu dvije. Mi ne smijemo da stanemo pričati o Čeliku i gurati ovu priču. To je ključ svega.

Svi u Jelah u subotu, ova utakmica bi mogla biti prekretnica. Poslije imamo ubjedljivo lakši raspored u odnosu na sve. Fino bi bilo dočekati s prvog mjesta zimu i zbog pritiska prema Fudi.

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 14 sep 2021, 23:23

PonosniSmogovci je napisao/la:
14 sep 2021, 22:55
Raduje me i konstruktivna rasprava na ovom forumu. Samo uporedite kako je to bilo prije godinu dvije. Mi ne smijemo da stanemo pričati o Čeliku i gurati ovu priču. To je ključ svega.

Svi u Jelah u subotu, ova utakmica bi mogla biti prekretnica. Poslije imamo ubjedljivo lakši raspored u odnosu na sve. Fino bi bilo dočekati s prvog mjesta zimu i zbog pritiska prema Fudi.
Tako je, Jelah je prekretnica jer iducih 9 bodova tj 3 utakmice poslije toga su neupitne pobjede.

Zato bi volio da se igraci malo uozbilje ovu sedmicu, spreme se fino, odmorni i u Jelah po kljucna tri boda.

Mislim da je upravo tu odluka hocemo li prezimiti kao broj 1 ili 3-4..

Steelman
Kontakt:

Post Postao/la Steelman » 15 sep 2021, 08:23

Truhlo je napisao/la:
14 sep 2021, 19:44
@avenija je u pravu, kad je par puta pricao o ambicijama. Mozda je i to neke ljude ohladilo u smislu, zasto da idem na utakmice kada cilj nije ulazak u visi rang. Kao sto je vec rekao, duga je godina i svasta se moze promjeniti. Furati pricu o napadu na prvo mjesto i to je to. Ne treba pustati neke stvari sa skupstine u javnost jer to stvara kontraefekat. Koliko ce se godina ostati u centru, to je vise za upravu i skupstinu i neka ostane na tome.
Tako se ni pod razno ne radi u zdravom klubu. Ne mozes kriti svoje ciljeve od onih od kojih trazis podrsku. Dugorocno bi tek to stvorilo kontraefekat i uostalom postavilo pogresne temelje u nacinu odlucivanja. Klub se mora drzati ps-a koliko god da isao linijom tezeg otpora ako zeli dugorocan uspjeh. Ljudi su ti kojima treba dizati svijest i ono na cemu treba raditi, a ne prilagodjavati se necemu sto nam je u proslosti bio put za sopstveno unistenje.

Ljudi su ti koji treba da osjete viziju - da se treba strpiti ako zele nekad evropske tekme na Bilinom polju, a ne da se srlja u poslovanju zbog rezultata protiv nizerazrednih klubova kako bi zadovoljio one kojima je bitno samo da se kotrlja lopta do Premijer lige, dok to sputava klub do konacnog cilja, potpunog ozdravljenja i uspjeha kojeg zasluzuje.

Potrebno je strpljenje za dizanje svijesti, a ovo razmisljanje sakrij pod tepih je suprotno tome i linija lakseg otpora koja ne vodi do zeljenog cilja. Treba razmisljati dugorocno i drzati se svog puta. Zeljeli smo demokraticnost i transparentnost, tj. zdrav klub onda i pristup uvijek mora biti zdrav da se ne skrene s tog puta. Nema precica. Sve sto ne valja treba na vidjelo i u korijenu sjeci. Klub ce se na taj nacin dugorocno odrzati i s vremenom doci do zeljenog nivoa uspjesnosti. Sve ostalo je zabluda, jer te greske kad tad stignu na naplatu. Trpanje pod tepih, sakrivanje i slicne stvari su metode ruzne proslosti i ne smiju biti vise metode rada ako zelimo ljepsu buducnost.

Prema tome, vi koji vise forsirate tu pricu da je rezultat neophodan u situaciji kad jednostavno ne moze biti prioritet ispred nekih realnih prioriteta, trebate vise djelovati na te ljude koji to ne shvataju i tako buditi svijest nego sto trazite od kluba da se prilagodi bolesnim potrebama iz proslosti.

Sami vidite da je klub sklopio solidnu ekipu, da je igra vise nego zadovoljavajuca s obzirom na ciljeve i bitno je da se momci bore, a sad postavljati pritisak niza pobjeda i da se nesto mora je suludo. Mozemo mi pricati sta hocemo, ali cinjenica je da sa ovakvim pristupom Grada klub sigurno nece biti spreman uci u Prvu federalnu ligu. To je nasa realnost i nema tu prostora da se istina krije. Ne treba gajiti iluzije nego neminovno prihvatiti sto lakse i nastaviti raditi na ozdravljenju. Sanjamo puno i sretno Bilino, sretna lica navijaca i simpatizera, evropske tekme, a to se moze desiti samo ako Čelik prije svega bude zdrav klub! To je misija svih nas koji nesto k'o biva i kontamo da prenesemo i na one koji ne kontaju. Sto se vise prica o zdravom klubu multiplicira i ponavlja, to je i bolje. Prijeko potrebno je konstantno dizanje svijesti za izgradnju pravog mentaliteta.

Ozdravljenje kluba je prioritet i onima koji iskreno vole klub to treba biti najveci motiv za uclanjenje i odlazak na stadion!
Veličina, FK i šina,
Tradicija, suština
I kičme disciplina!

BAŠ ČELIK

samoposteno
Kontakt:

Post Postao/la samoposteno » 15 sep 2021, 08:39

Da li je neko upoznat koliko je para dala Vlada Zenicko dobojskog kantona na presici su spomenuli i rekli se kroz objave zahvalit ali nisam nigdje vidio da li je u parama ili neki drugi vid pomoci

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: VivaLaLiberta i 16 gostiju.