Newcastle United F.C.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Jeste li zadovoljni dosadasnjim transferima?

1. Da
21
72%
2. Ne
8
28%

Ukupno glasova: 29

Bosco
Kontakt:

Re: Newcastle United F.C.

Post Postao/la Bosco » 18 jun 2011, 16:25

Uopšte kakav je taj Jose Enrique igrač ? :?

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 18 jun 2011, 16:28

Bosco je napisao/la:Uopšte kakav je taj Jose Enrique igrač ? :?
evo ti statistike enriquea

slika

slika

slika
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

red devil88
Kontakt:

Post Postao/la red devil88 » 18 jun 2011, 16:32

Moram reci da se Newcastle pravo dobro pojacava. Ne dovode se igraci koji nisu potrebni kao sto to rade drugi klubovi !
Glory Glory Man United !!! :D

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 jun 2011, 16:32

@Mulder,

Mora se puno toga poklopiti da bismo završili u top 6. Ja nisam tol'ki optimista, nekako smo za 8-10 mjesta i to je dobro. Velika četvorka, zatim idu City, Tottenham i Everton, pa tek onda Newcastle. Ovo je neko moje viđenje, no volio bih da se to tvoje ostvari. :mrgreen: Što se tiče nekih mega transfera, mislim da od toga neće biti ništa, već će se gledati da se konačno zakrpe rupe koje postoje. Desno krilo, veznjak, lijevi bek, vjerovatno jedan napadač i u slučaju odlaska Coloccinija i stoper.

@Bosco,

Mislim da mi nećeš povjerovati, al' je prošle sezone bio jedan od boljih lijevih bekova u Premiershipu. Sigurno je bio bolji od Clichy-ja (da se razumijemo, ne mislim da je bolji igrač, već da je im'o bolju sezonu). Mlad je, dobar u ofanzivi, dobar u defanzivi, ne komplikuje previše, odlično sarađuje sa krilnim igračem...Jbg, stvarno imam samo riječi hvale za njega. No, ima jedna stvar koju navijači Arsenala neće gotiviti - on je Španac. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 18 jun 2011, 16:36

Hahaha, nek je on Španac, samo je bitno da nije iz Katalonije. :D a po ovim statistikama gledam ispade Clichy u ovako katastrofalnoj sezoni za njega bolji od Enrique. Sva sreća pa ne vjerujem statistikama previše, čini mi se da bi Clichy mogao da ide, a da Enrique bude njegova zamjena. Bit će mi žao ako se to desi (ugl jer mi je Clichy extra drag), ali makar ću bit maran jer znam da dolazi kvalitetna zamjena.

Mulder
Kontakt:

Post Postao/la Mulder » 18 jun 2011, 16:48

@Monolog

Sto se tice ekipa koje si nabrojao sigurno su igracki ispred Newcastlea, ali posto ja ocekujem jos jednu izjednacenu sezonu u Premiershipu, mislim da bi se dosta toga moglo napraviti.... Prije svega St James Park mora postati tvrdjava, sto zadnjih nekoliko sezona (osim one u Championshipu), realno nije bio. Bodove je odnosio ko je stigao. A dobre igre kuci su kljucne za ove ekipe iz sredine tabele, prije svega za opstanak al i za nesto vise, a dobre partije protiv Arsenala, Chelsea, te onih nekoliko pobjeda na strani (Everton, West Ham, Wigan..) pokazele su da se moze i vise, a Newcastle United je institucija za pola ekipa u Premier ligi i zasluzuje da bude u vrhu
''I fell in love with football as I would later fall in love with women: suddenly, uncritically, giving no thought to the pain it would bring.''
- Nick Hornby

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 18 jun 2011, 17:34

Sylvain Marveaux (25),bivsi igrac Rena,i zvanicno je postao novi clan Newcastla,potpisao je petogodisnji ugovor.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

DesimaL
Kontakt:

Post Postao/la DesimaL » 19 jun 2011, 00:04

Au kakvo ste napadača dobili.Svaka cast na ovom transferu.
[youtube][/youtube]
Visca el Barça ! Mes que un club !

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 19 jun 2011, 14:07

Postoji mogućnost da Barton pređe u Aston Villu za 3 miliona funti. Naravno, ništa nije sigurno, al' tako su izvjestili pojedini britanski mediji. Pošto je kristalno jasno da mu Ashley neće ponuditi novi ugovor, mislim da bismo se trebali oprostiti sa Joeyem i pustiti ga za ovu cifru u Villu. Jbg, posljednja godina ugovora, klub ne želi produžiti s njim, šta drugo preostaje doli prodati ga za ovaj novac. No, sve ovo treba uzeti sa rezervom, jer ništa nije još sigurno (sve su ovo samo špekulacije).

PSG je objelodanio cijenu za Erdinca koja iznosi 10 miliona Eura. Kako stvari stoje, isti će biti prekrižen, jer je to previše novca za njega. No, ništa nije sigurno, al' prve vijesti su takve da će Newcastle odustati od njegovog dovođenja. Helem, desilo se to da je izgleda sada Adel Taarabt na izlaznim vratima QPR-a, te da se ozbiljno dovodi u kontekst prelaska na St. James Park. Naime, on je i prošle polusezone bio povezivan sa prelaskom, al' nakon toga se njegovo ime nije nigdje pojavilo, tako da je ovo, moglo bi se reći, i novost kada je ovaj prelazni rok u pitanju. Sam je izjavio da bi se mogao vidjeti kako igra na St. James Parku, pa ćemo vidjeti. No, ono što se meni (a i ostalim Toonsima) ne sviđa je njegovo ponašanje. Dakle, često izražava nezadovoljstvo, želi ovo-ono, tako da bi se moglo desiti da unese razdor u svlačionicu. Ukoliko postoji ta mogućnost, onda NEKA HVALA!

Taylor i Barnetta su i dalje na listi želja Pardewa. Prvi je, reklo bi se, gotova priča, jer bi do kraja sljedeće sedmice treb'o potpisati ugovor. Leverkuzen nije ni dobio ponudu za Barnettu, al' pojedini njemački mediji su rekli da bi ponuda od 6 miliona Eura zadovoljila sve. Hm, ja bih bio presretan ukoliko bi se ovo desilo.

Sturridge je prekrižen također, jer je previše novca u igri (neko je napisao da je on sada na 15+ miliona). To nisu spremni platiti Ashley i Pardew (kao da se on pita, al' haj' :mrgreen: ), pa je vjerovatno da njega nećemo gledati sljedeće godine na St. James Parku (barem ne u crno-bijelom dresu :mrgreen: ).

Sa Wiganom i N'Zogbiom nikakvih pomaka, pa se tu ništa ne zna. Iako je on sam izjavio da ne bi imao ništa protiv povratka na St. James, Wigan traži previše novca. Hm, ko zna, možda se nađu na pola puta pa da to bude dobro za sve tri strane.

U svakom slučaju, mogu reći da mi se sviđa ova transfer politika (i kako se dolazi do kakvih igrača u ovom prelaznom roku). Dakle, oni koji su nezadovoljni će sigurno napustiti klub, a dovode se, recimo, provjerena imena za malu svotu novca. Ba i Marveaux su došli kao slobodni igrači, dok je Cabaye došao za nešto manje od 5 miliona. Odlazak Nolana jeste iznenađujući, al' niko nije veći od kluba, pa čak ni dojučerašnji kapiten. Enrique je također blizu odlaska (Barton as well :mrgreen: ), što jeste loše, al' kako klub radi na zamjenama, moglo bi se reći da će ovo biti jedno dobro ljeto i nadam se dobra sljedeća sezona za Newcastle.

Idemo :!:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

mexy_whites
Kontakt:

Post Postao/la mexy_whites » 19 jun 2011, 14:50

@Monolog

Za Taarabta se potpuno slažem. Taj je igrač mnogo prepotentan. Lik je bio najbolji asistent lige sa čini mi se 18 asistencija, a najsebičniji u istoj(nešto poput Nanija). QPR mu pružio šansu kad nije mogao igrati u Spursima i on im nakon jedne dobre sezone vraća ulizivanjem velikim klubovima kako bi poslali ponudu za njega.

I da potpiše za Newcastle, brzo bi napustio klub ako bi imao dobru sezonu jer je takav igrač-šupak i nimalo lojalan :D
Side before self

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 20 jun 2011, 12:47

trebevic je napisao/la:slika
koliko prostora ima mogao je shearera u prirodnoj velicini na stomak istetovirati
You are someone else I am still right here

trebevic
Kontakt:

Post Postao/la trebevic » 20 jun 2011, 12:55

Gigant!

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 21 jun 2011, 17:02

Ben Tozer, Kazenga LulaLua i James Perch bi trebali uskoro napustiti klub. Nisu u planovima a jedino LuaLua ima potencijal.. A ni njima se ne ostaje.

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 21 jun 2011, 19:01

Na sta lice pojedini clanovi "Toon army" :roll: :lol: :lol: :lol:

Nego misljenja sam da ce Newcastle napraviti odlican posao ako dovede ovog Vicente Rodriquesa iz Valensije,mislim da je to i najbolja opcija za ovog igraca.Pominju se jos Bleckburn i Swansey,ali mi to nekako nije to.Inace Newcastle radi odlican posao u ovom prelaznom roku uopsteno.
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 22 jun 2011, 23:03

Tribalian je napisao/la:Na sta lice pojedini clanovi "Toon army" :roll: :lol: :lol: :lol:

Nego misljenja sam da ce Newcastle napraviti odlican posao ako dovede ovog Vicente Rodriquesa iz Valensije,mislim da je to i najbolja opcija za ovog igraca.Pominju se jos Bleckburn i Swansey,ali mi to nekako nije to.Inace Newcastle radi odlican posao u ovom prelaznom roku uopsteno.
ako je free agent onda me nebi cudilo da ga uzmemo :arrow:

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 23 jun 2011, 14:08

slika

Ono o čemu se i prije pisalo, sada je i zvanično. Novi gostujući dresovi. Evo nas k'o Obala Bjelokosti. :mrgreen:

Također, bitno je naglasiti da je bivši menadžer Newcastlea, Cris Hughton, preuzeo Birmingham i ima zadatak da plavce vrati u Premiership. Sretno mu bilo na tome. Također, pojavila se vijest da Hughton želi dovesti Guthrie-a, al' to je sve neprovjereno.

Situacija se malo :mrgreen: iskomplikovala kada je treći Taylor u pitanju. Helem, sada se u igru uključio i Everton (ne znam zašto, imaju Bainesa :shock: ), pa se odugovlači. U svakom slučaju, ponuđen mu je petogodišnji ugovor, pa ćemo vidjeti da l' će Neil isti prihvatiti.

Mevlut Erdinc je, po pitanju engleskih medija, blizu prelaska, jer se danonoćno radi na njegovom dovođenju. Inače, za one koji ne znaju, radi se o napadaču PSG-a. :mrgreen:

Fraser Forster je blizu odlaska u Celtic. Spominje se cifra od 1.5 miliona funti. Harper i Krul su tu, tako da ovo možda i djeluje dobro. :D Sa Celticom je povezivan i Leon Best čija cijena iznosi 4 miliona funti. Sad, koliko je ovo istinito, ostaje da vidimo. No, pojavila se i vijest da Pardew ne želi prodati Besta, već ga mijenjati za Scotta Browna, veznjaka zeleno-bijelih. Konfuzija do bola, pa haj'. :lol:

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 24 jun 2011, 11:37

Tribalian je napisao/la:Na sta lice pojedini clanovi "Toon army" :roll: :lol: :lol: :lol:

on je za malagu potpisao
You are someone else I am still right here

Han!$;Lfc
Kontakt:

Post Postao/la Han!$;Lfc » 24 jun 2011, 21:16

Očekujem da će Newcastle slijedeće sezone izboriti EL, imaju stvarno odlične igrače.
YOU'LL NEVER WALK ALONE

gloryhunter
Kontakt:

Post Postao/la gloryhunter » 25 jun 2011, 00:27

fera je napisao/la:

on je za malagu potpisao
nije, za Malagu je potpisao jedan drugi lik koji se zove Joaquín Sánchez.....Vicente je free agent trenutno....

btw trebali bi Sturridgea kupit i dat mu broj 9.

Odgovori

Natrag na “English Premier League”

Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl i 1 gost.