Mladi rukometni asovi BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Mladi rukometni asovi BiH
Samo mogu reći da je dobro ovo što reprezentacija ide u manje gradove, i na prijateljskim dvorana puna...

stoje: Marković , Mrkonja , xxx , Husić (Borac golman) , xxx , xxx , xxx , Hamidović (Gračanica L.Bek) , Nježić (Borac D.Krilo) , Đurić (Borac pivot) , Perić (trener) , fizio
čuče: Uljarević (Leotar pivot) , Jarak (Izviđač D.krilo) , Bećak (Bosna V. pivot) , Bašić (Krivaja S.Bek) , Mehić (Čelik L.Krilo) , Sivić (Siscia D.Bek) , Đurđević (Derventa D.Krilo) , Bojić (Derventa golman) , Ćehajić (Kakanj golman) , Živanić (Derventa L.Krilo) , Pavlak (Izviđač S.Bek)
Zadnja izmjena: no rules, dana/u 23 feb 2015, 00:44, ukupno mijenjano 4 puta.
Bečak (Bosna Visoko Pivot)no rules je napisao/la:
stoje: Marković , Mrkonja , xxx , xxx , xxx , xxx , xxx , Hamidović (Gračanica L.Bek) , Nježić (Borac D.Krilo) , Đurić (Borac pivot) , Perić (trener) , fizio
čuče: Uljarević (Leotar pivot) , Jarak (Izviđač D.krilo) , xxx , Bašić (Krivaja S.Bek) , Mehić (Čelik L.Krilo) , xxx , Đurđević (Derventa D.Krilo) , xxx , xxx , Živanić (Derventa L.Krilo) , Pavlak (Izviđač S:Bek)

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Golman koji stoji: Jasmin Husić (RA Dundo Bears Cazin --> Borac Banja Luka)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.
Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka
evo ga ko' Arpad ŠterbikBaDa12 je napisao/la:Golman koji stoji: Jasmin Husić (RA Dundo Bears Cazin --> Borac Banja Luka)

čini mi se da je broj 14 Bećak , editovao sam na slici Husić - BećakFaraonTM je napisao/la:
Bečak (Bosna Visoko Pivot)

- samo_lijevo
- Kontakt:
Bojic(20),Cehajic(12)
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Jeste, broj 14 boldirao sam ti ona tri "iksa" na njegovom mjestuno rules je napisao/la:evo ga ko' Arpad ŠterbikBaDa12 je napisao/la:Golman koji stoji: Jasmin Husić (RA Dundo Bears Cazin --> Borac Banja Luka)
čini mi se da je broj 14 Bećak , editovao sam na slici Husić - BećakFaraonTM je napisao/la:
Bečak (Bosna Visoko Pivot)

I preziva se Bečak a ne Bećak

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
-
- Kontakt:
21 je ja mislim Deronjic, 8 je mozda karaula, 5 mozda raljic a 7 je 100% sivic 

Riješena misterija , edinjo dobro si mislio 
RK "BOSNA - TS" TEŠANJ - BOSNA I HERCEGOVINA - JUNIORI 26:39 (16:20)
RK "Bosna - TS" Tešanj: 1 Armin Sinanović , 24 Dino Sinanović , 2 Tarik Kantić 1 , 3 Ferid Hojkurić 3 , 4 Haris Isaković 3 ,5 Armin Isaković , 6 Avdija Adžamija ,7 Zlatko Isaković 3 ,8 Anel Handžić 6 , 9 Enver Omahić 5 , 10 Maid Kovačević , 11 Emir Mujkanović 1 , 14 Dario Tucaković 3 , 15 Nebojša Jaćimović , 18 Abdussamed Hadžić , 19 Ahmed Šaranović , 20 Danilo Stanojević 1
Trener: Ajanović Abdulah
Sl. Predstavnik: Ćusto Refik
BOSNA I HERCEGOVINA - JUNIORI: 2 Davor Živanić 5 , 3 Vladan Đurđević 2 ,4 Mario Pavlak 3 , 5 Nebojša Raljić 1 ,7 Adnan Sivić 6 , 8 Marko Karaula , 10 Eldar Mehić 3 , 12 Mevludin Ćehajić , 13 Kristijan Jarak 8 ,14 Eldar Bećak , 15 Miloš Nježić 2 ,16 Jasmin Husić , 17 Haris Bašić 2 , 19 Dane Marković 1 , 20 Nebojša Bojić , 21 Edin Deronjić 3 ,22 Dino Hamidović 3 , 23 Dušan Đurić 1 , 24 Radovan Uljarević 1
Selektor: Mrkonja Jasmin
Trener: Perić Dositelj

stoje: Marković , Mrkonja , Dane Marković
, Husić (Borac golman) , Deronjić (Danska L.Bek) , Karaula (Jajce S.Bek), Raljić (Kotor Varoš L:Bek), Hamidović (Gračanica L.Bek) , Nježić (Borac D.Krilo/Bek) , Đurić (Borac pivot) , Perić (trener) , fizio
čuče: Uljarević (Leotar pivot) , Jarak (Izviđač D.krilo) , Bećak (Bosna V. pivot) , Bašić (Krivaja S.Bek) , Mehić (Čelik L.Krilo) , Sivić (Siscia D.Bek) , Đurđević (Derventa D.Krilo) , Bojić (Derventa golman) , Ćehajić (Kakanj golman) , Živanić (Derventa L.Krilo) , Pavlak (Izviđač S.Bek)

RK "BOSNA - TS" TEŠANJ - BOSNA I HERCEGOVINA - JUNIORI 26:39 (16:20)
RK "Bosna - TS" Tešanj: 1 Armin Sinanović , 24 Dino Sinanović , 2 Tarik Kantić 1 , 3 Ferid Hojkurić 3 , 4 Haris Isaković 3 ,5 Armin Isaković , 6 Avdija Adžamija ,7 Zlatko Isaković 3 ,8 Anel Handžić 6 , 9 Enver Omahić 5 , 10 Maid Kovačević , 11 Emir Mujkanović 1 , 14 Dario Tucaković 3 , 15 Nebojša Jaćimović , 18 Abdussamed Hadžić , 19 Ahmed Šaranović , 20 Danilo Stanojević 1
Trener: Ajanović Abdulah
Sl. Predstavnik: Ćusto Refik
BOSNA I HERCEGOVINA - JUNIORI: 2 Davor Živanić 5 , 3 Vladan Đurđević 2 ,4 Mario Pavlak 3 , 5 Nebojša Raljić 1 ,7 Adnan Sivić 6 , 8 Marko Karaula , 10 Eldar Mehić 3 , 12 Mevludin Ćehajić , 13 Kristijan Jarak 8 ,14 Eldar Bećak , 15 Miloš Nježić 2 ,16 Jasmin Husić , 17 Haris Bašić 2 , 19 Dane Marković 1 , 20 Nebojša Bojić , 21 Edin Deronjić 3 ,22 Dino Hamidović 3 , 23 Dušan Đurić 1 , 24 Radovan Uljarević 1
Selektor: Mrkonja Jasmin
Trener: Perić Dositelj

stoje: Marković , Mrkonja , Dane Marković

Na prijemu kod načelnika Tešnja.
Bio sam u društvu gdje se pričalo da ovi momci sami plaćaju troškove puta do mjesta okupljanja i da im RS ne snosi troškove.
Znal neko jek repka veceras igra u Tesnju prijateljsku ? 

www.nkbratstvogracanica.com
Mislim da o svom trošku dolaze na okupljane, a kada dođu sve je na račun saveza. Dosta im je dobit će, majice, trenerke, jakne... (taman pokriju troškove)
Igraju večeras sa RK Teslić u 18h.

Igraju večeras sa RK Teslić u 18h.
- samo_lijevo
- Kontakt:
Ucinak mladih reprezentativaca:
Husić , Deronjić (Danska L.Bek) , Karaula (Jajce S.Bek), Raljić (Kotor Varoš L:Bek), Hamidović 6 , Nježić , Đurić
Uljarević (Leotar pivot) , Jarak , Bećak 1, Bašić 1, Mehić , Sivić (Siscia D.Bek) , Đurđević , Bojić (Derventa golman) , Ćehajić (Kakanj golman) , Živanić , Pavlak 2 , Hrstic 4.
Prvenstvo RS-a nije pocelo,kao ni FBIH.Broj odbrana Bojica nisam uspio pronaci.
Za ove sto igraju van BIH nisam trazio,ako neko ima vremena i volje neka dopuni spisak.
Husić , Deronjić (Danska L.Bek) , Karaula (Jajce S.Bek), Raljić (Kotor Varoš L:Bek), Hamidović 6 , Nježić , Đurić
Uljarević (Leotar pivot) , Jarak , Bećak 1, Bašić 1, Mehić , Sivić (Siscia D.Bek) , Đurđević , Bojić (Derventa golman) , Ćehajić (Kakanj golman) , Živanić , Pavlak 2 , Hrstic 4.
Za ove sto igraju van BIH nisam trazio,ako neko ima vremena i volje neka dopuni spisak.
7 odbrana protiv Izviđača.samo_lijevo je napisao/la:Ucinak mladih reprezentativaca:
Neko ko je bio na pripremnim utakmicama ili treninzima reprezentacije, malo da nam približi sve to. Da li se vidi neki pomak, da li je to taj igrački kadar koji moze ostvariti plasman na prvenstvo itd. Mali rezime priprema ne bi nimalo škodio 

- samo_lijevo
- Kontakt:
Jasmin Mrkonja: Sivić veliko pojačanje
Okupljanje u Tešnju bilo je veoma korisno jer smo dobili nekoliko novih igrača i to na pozicijama na kojima smo bili deficitarni, kaže Jasmin Mrkonja, selektor U-18 rukometne reprezentacije BiH.
Nekada sjajni rukometaš, koji je sa Metaloplastikom i reprezentacijom bivše SFR Jugoslavije osvojio gotovo sve što se može osvojiti, sada vodi brigu o budućnosti bh. rukometa. Radi sa generacijom momaka rođenih 1997. i mlađima, a seriju okupljanja počeo je krajem februara u Tešnju.
Mrkonja planira u saradnji s ljudima iz RS BiH organizovati okupljanja dječaka svakog mjeseca, kako bi stekao što bolji uvid u njihov kvalitet, talenat, ali i vidio koliko napreduju.
"To su momci s kojima radim još od kadetske kategorije i dobro ih poznajem. U međuvremenu smo ostali bez pet-šest igrača, koji su nam se izgubili iz raznih razloga. No, ova kontrolna okupljanja i služe da bi se pronašli novi momci, a u Tešnju smo ih dobili nekoliko i veoma sam zadovoljan", priča Mrkonja.
On kaže da bh. rukomet ima lijepu budućnosti, jer momci koji dolaze dosta obećavaju. Čak misli da će neki od momaka iz njegove selekcije dobiti poziv za "A" reprezentaciju za nastavak kvalifikacija za "EURO 2016" krajem aprila i početkom maja ove godine. Tu prije svih misli na Vladana Lončara i Mateja Hrstića, koji su veliki potencijal.
"Nekolicina provjerenih momaka poput Lončara iz Pik Segeda i Hrstića iz Izviđača nije bila na ovom okupljanju. Volio bih spomenuti momke koji su prvi put bili s nama, a istakli su se u Tešnju. To su golman Nebojša Bojić iz Dervente, zatim desni bek Adnan Sivić iz Siska, lijevi bek Dino Hamidović iz Gračanice i srednji Dane Marković iz njemačkog Veclara. Dane je sin selektora Dragana Markovića i oduševljen je bio atmosferom i činjenicom da je bio na pripremama s nama. Posebno me impresionirao Sivić, momak koji je rođen u Sisku i bio je u konkurenciji za hrvatsku selekciju ovog uzrasta. No, oni su odugovlačili, pa se odlučio za BiH i to nas veoma raduje. Nismo najbolje pokriveni na toj poziciji desnog beka i čini mi se da će nam Sivić biti veliko pojačanje", dodaje Mrkonja.
Naše juniore pod vodstvom Mrkonje već od 14. do 18. marta čeka novo okupljanje, ovoga puta u Kaknju. Potom ih u aprilu čeka nastup na velikom međunarodnom turniru u Bugojnu, a u maju vjerovatno novo okupljanje ui Bihaću.
"Kvalifikacije za EP 2016. trebalo je da budu igrane u junu, a žrijeb grupa i domaćina turnira trebalo je da bude poznat u februaru. Međutim, iz nekog razloga EHF nije obavio žrijeb, niti je zvanično obavijestio naš savez o novim terminima. Mislim da će kvalifikacije vjerovatno biti prebačene za januar, ali to ne remeti naše planove. Želimo da imamo što više okupljanja. To Savez ništa ne košta, jer troškove podmiruju opštine", kaže Mrkonja i dodaje da bi Eldar Starčević, rukometaš njemačkog Gumersbaha, koji je karijeru počeo u Krivaji, trebalo da se vrati u bh. selekciju.
Nezavisne
EDIT:
Na N1 imao video gdje govore selektor Mrkonja,pivot visocke Bosne Eldar Becak i Adnan Sivic iz Siska.
http://ba.****/Video" onclick="window.open(this.href);return false;
valjda ce te pronaci.
Vidim Jasko objavio spisak juniorske reprezentacije...I odma sam uvidio 3 igraca Gracanice 2 doduse na rezervnoj listi a moram priznati zadnjih godina pratim rukometnu ligu mladih tk i kad god je Konjuh igrao protiv njih nisu nista ama bas nista pokazali dobijali su ih kao iz sale i sada vidim 3 igraca Gracanice dok Konjuh nema nijednog igraca i nije imalo nijednog igraca na onom spisku 35 sto je sramotno zaista jer Konjuh je sa svojim mladicima dobilo celik u Zivinicama sa timom koji ima 2 igraca starija..I koliko jos ima igraca sigurno u ostalim ekipama koji su trebali da konkurisu ali nemaju djeca jake lobije kao ovi sramotno
Samo Sarajevo
Ovo mi se već sviđa, Kmetaš i Karaula iz prve lige. S obzirom da sam igrao protiv obojice, mogu reci da nisu taj neki kalibar, pogotovo Kmetaš, ali dobro ako uzmemo u obzir da se turnir igra u Bugojnu, za očekivat je jednog domaćeg igrača. Ali bitno je samo da se prati rad ostalih klubova a ne samo nekoliko njih.
@kanarinac
nemoj se džaba srkletit , ova dvojica sa rezervnog spiska neće ni upasti u Reprezentaciju jer su te pozicije zabetonirali na desnom krilu Jarak i Đurđević , a na lijevom Živanić i donekle Mehić ...
- Kada Konjuh gurne u vatru mladog igrača u prvu ekipu , onda mogu očekivati pozive , gledao sam ih skoro na turniru u Gračanici i 95% utakmice su igrali ovi iskusniji Smajić , Begić , Modrić , Muhić , Hamzić , Pejkušić... , a onaj plavi visoki desni bek je dobio par minuta da igra..., a slično su prošli i ostali mladići u ekipi ...
- Što se tiče lijevog beka Hamidovića iz Gračanice svi su ga pohvalili poslije Tešnja i biće prava koknurencija Lončaru i Hrstiću , a on ne sjedi u RK Gračanici na klupi nego igra u napadu i zabio je dosada preko 70 golova u Prvenstvu
nemoj se džaba srkletit , ova dvojica sa rezervnog spiska neće ni upasti u Reprezentaciju jer su te pozicije zabetonirali na desnom krilu Jarak i Đurđević , a na lijevom Živanić i donekle Mehić ...
- Kada Konjuh gurne u vatru mladog igrača u prvu ekipu , onda mogu očekivati pozive , gledao sam ih skoro na turniru u Gračanici i 95% utakmice su igrali ovi iskusniji Smajić , Begić , Modrić , Muhić , Hamzić , Pejkušić... , a onaj plavi visoki desni bek je dobio par minuta da igra..., a slično su prošli i ostali mladići u ekipi ...
- Što se tiče lijevog beka Hamidovića iz Gračanice svi su ga pohvalili poslije Tešnja i biće prava koknurencija Lončaru i Hrstiću , a on ne sjedi u RK Gračanici na klupi nego igra u napadu i zabio je dosada preko 70 golova u Prvenstvu

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.