Nogometna reprezentacija Hrvatske

Ko je najbolji golman u povijesti reprezentacije

Ladić
10
17%
Pletikosa
18
31%
Subašić
31
53%

Ukupno glasova: 59

jacky09
Kontakt:

Re: Nogometna Reprezentacija Hrvatske

Post Postao/la jacky09 » 04 sep 2010, 15:35

Za 20-tak minuta počinje utakmica između mladih reprezentacija Hrvatske i Srbije.
Hrvatskoj je dovoljan i bod, dok Srbija ima još samo teoretske šanse za plasman na EP pošto moraju pobjediti doma Hrvatsku i u gostima Cipar, ali i da Slovačka kiksa kod kuće protiv Norveške.

SRETNO MINI VATRENI! :D
...što je više lome to je volim jače...

D€LUX
Kontakt:

Post Postao/la D€LUX » 04 sep 2010, 15:44

Draga mi postala Hrvatska repka , prije nije bila bas al u zadnje vrijeme vidim da daju podrsku nasima npr. Izjava Darija Srne kada su slusali prenos Portugal- BIH , ili slike druzenja Ivana Rakitica sa Dzekom , Spahicem i Ibricicem.
I dragi su mi navijaci iz HRVATSKE tj. Zagreb , Split i dijaspora njihova , srcani su idu na utakmice i vole svoju repku i to jako cijenim. JEDINO sto mi na zivce ide su ovi BH.hrvati , njihove provokacije , vrijedjanja i njihovo opcenito ponasanje . da njih nema ja bih svako svjetsko i evropsko navijao za njih i zelim im uspjeh sve najbolje hrvatska dabogda sve osvojili , al nerviraju me ovi nasi hrvatici....
>>No body likes us but we dont care<<

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 04 sep 2010, 16:45

Pokazujemo ko' je gazda. :D

Trenutno 1:2. 8-)

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 04 sep 2010, 18:06

2:2

Šteta za primljeni gol, ali cilj je izboren. Bravo momci ! I to bez prva dva napadača (Kalinić i Vukušić) i bez najboljeg igrača i kapetana Rakitića. 8-)

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 04 sep 2010, 20:11

D€LUX je napisao/la:Draga mi postala Hrvatska repka , prije nije bila bas al u zadnje vrijeme vidim da daju podrsku nasima npr. Izjava Darija Srne kada su slusali prenos Portugal- BIH , ili slike druzenja Ivana Rakitica sa Dzekom , Spahicem i Ibricicem.
I dragi su mi navijaci iz HRVATSKE tj. Zagreb , Split i dijaspora njihova , srcani su idu na utakmice i vole svoju repku i to jako cijenim. JEDINO sto mi na zivce ide su ovi BH.hrvati , njihove provokacije , vrijedjanja i njihovo opcenito ponasanje . da njih nema ja bih svako svjetsko i evropsko navijao za njih i zelim im uspjeh sve najbolje hrvatska dabogda sve osvojili , al nerviraju me ovi nasi hrvatici....
I evo vidis, i ovo je tipican primjer provokacije i vrijedjanja, samo ti to ni ne kuzis, a sve zato sto te, zaboga, vrijedja identitet Hrvata u BiH i sto se kao takvi ne ponasaju kako ti, inace bitan i relevantan faktor, zelis i ocekujes. :) Ah. Mislim, razmisljanje ti je jasno, mogao bi ga u pet minuta disecirati savrseno, al necu, nemam volje, vremena, a i nije vrijedno spomena kad neces ionako shvatiti bit, a i nece ti nista promijeniti jer umotas taj jal u neku ''dragost'', a zauzvrat dijelis jedan te isti narod, namjerno, iako su dati dio cijelog tog uspjeha, pa tako i oba igraca koja si naveo kao referencu i druzenja. ;)

Danas mladi svaka cast, nema veze sto nije pobjeda, cilj se izborio. Moralo je nesto, il ovo il kosarka, hehe.
...Život za Široki...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 sep 2010, 01:13

Evo mali uvod prije utorka i meča sa Grcima..

Dosad smo odigrali 4 utakmice. Hrvatska je zabilježila 1 pobjedu, 2 remija, a 1 put je slavila Grčka.
Ono što je važno da su dvije utakmice prijateljske (remi i pobjeda Grčka), dok smo mi bili bolji u važnijim duelima.

10.11.1996 Hrvatska - Grčka 1:1 (kvalifikacije za SP 1998.)
30.04.1997 Grčka - Hrvatska 0:1 (kvalifikacije za SP 1998.)
10.03.1999. Grčka - Hrvatska 3:2 (prijateljska)
25.04.2001. Hrvatska - Grčka 1:1 (prijateljska)

Na popisu Fernanda Santosa za utakmice protiv Gruzije (1:1) i Hrvatske od 23 igrača čak je 17 igrača iz grčke lige! 'Stranci' su samo Sokratis Papastathopoulos iz Milana, Georgios Tzavelas iz Frankfurta, Panagiotis Kone iz Brescie, Alexandros Tziolis iz Racinga, Theofanis Gekas iz Franfurta i Georgios Samaras iz Celtica.

Hrvatska nogometna reprezentacija u svim kvalifikacijama za velika natjecanja do sada je odigrala 37 utakmica doma, i samo jedanput je izgubila (Engleska 1:4). :mrgreen:

Nadam se da će se tradicija dobrih rezultata nastaviti i da se neće ponoviti dosadašnje utakmice sa Grcima kod kuće (dva remija).
Samo da uvaljamo prvi, odmah će biti lakše jer mislim da će Grci od početka 'bunkerati' i igrati na kontre što je njihova specijalnost. Nadam se da će se Modrić oporaviti do utakmice jer bez njega reprezentacija nije ni upola dobra.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 sep 2010, 01:32

Nadam se sastav za Grke:

--------------------------Runje-----------------------

----Srna--------Ćorluka--------Šimunić----Strinić---

-----Mandžukić----Vukojević---Modrić------Kranjčar---

--------------------Petrić----------Olić------------------

Mandžukića staviti na desno krilo jer nam treba agresivnosti i brzine po krilima, Rakitić ipak nemože u prvu postavu kraj zdravog Modrića, u napadu početi sa Petrićem i Olićem, a kasnije ubaciti Jelavića koji je vrhunski napadač.. ili pokušati od početka sa Jelavićem a Petrića na klupu.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 sep 2010, 10:49

Za one koji misle ići na utakmicu protiv Grčke, cijene karata:
Sjever gore 30, Sjever dolje 40, Istok 100, 120 Zapad gore i 200 Zapad dolje. Ukoliko bude potrebno pustiti će se u prodaju i ulaznice za Jug (jedan dio) ako ne dođe puno grčkih navijača, a najavljeno je njih oko 400.

8-)

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 sep 2010, 10:57

Pa Petrić je bio najbolji protiv Latvie, gdje ćeš njega na klupu a ubaciti Jelavića? Btw, imam osjećaj da će opet biti ista postava kada je napadački dio u pitanju. Ostaviće Dudua da pokuša povratiti reprezentativnu formu(ispravi me ako griješim, ali on ima najbolji postotak pogodaka za repku), a Mandžo i ostali će ulaziti po potrebi. Btw, u boljoj formi je Rakitić od Kranjčara(barem je konstantniji u svojoj ekipi), ali sumnjam da će Ivan moći u prvu postavu, ipak Kranjčar je Kranjčar(ov).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 sep 2010, 11:05

Petrić je dao gol i upisao asistenciju ali me nije impresionirao. Pola utakmice ga nigdje nije bilo, onda je spretno dao gol.. i ponovo se izgubio. Za asistenciju nemam riječi - prekrasno. :D
Petrić nikad nije pružao neke igre za reprezentaciju, jednostavno ili se ne uklapa u Bilićevu strategiju ili je nešto drugo. Jelavić je odličan napadač.. ako si gledao utakmicu protiv Latvije vidio si šta čovjek radi (škarice na ubačaj Mandžukića također škaricama, onda onaj pokušaj glavom.. i onaj zicer koji je nesretno promašio).
Da, Rakitić je standardniji od Kranjčara, ali Kranjčaru je konkurencija samo 3 puta jača nego Rakitiću, i ne igraju sa istoj poziciji jer nema šanse da Rakitić igra krilo.
Eduardo sumnjam da će igrati od početka, neka u Shakhtaru skuplja utakmice i diže formu, nama treba rezultat protiv Grka.
Za Mandžukića znam da neće igrati od početka, iako bi ja volio da igra.. ili da Srna ide ofanzivno a Ćorluka na beka. Treba nam brzine.. Jedva čekam da se Vida i Lovren priključe A timu.. napokon ćemo imati odličnog beka koji može probiti stranu, jer nam Srna treba u veznoj liniji.

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 05 sep 2010, 14:54

Zašto Ćale nije na popisu. Igra u jakom klubu, štaviše odlično igra i ove godine je bio povezivan sa Liverpulom i Šalkeom. Pogotovo što je Hrvatska deficitarna na lijevom beku. Ne vjerujem da je Strinić bolji igrač, nadam se da nisu menadžerski lobiji u pitanju.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 sep 2010, 15:41

Offside je napisao/la:Zašto Ćale nije na popisu. Igra u jakom klubu, štaviše odlično igra i ove godine je bio povezivan sa Liverpulom i Šalkeom. Pogotovo što je Hrvatska deficitarna na lijevom beku. Ne vjerujem da je Strinić bolji igrač, nadam se da nisu menadžerski lobiji u pitanju.
Strinić je bolji.
Strinić je najbolji lijevi bek u hrvatskoj ligi, a ubrzo će sigurno put jače lige. Čale je slab u defanzivi a nama treba siguran igrač, pogotovo defanzivno, a Strinić je u oba smjera odličan.

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 05 sep 2010, 17:52

Dobro, al zašto ga barem nema na popisu. Griješiš i Ćale igra u oba smjera, a u ofanzivi je drugi svijet za Strinića. Al svejedno, eto nek Strinić ima prednost, ali niko me ne može ubjedit da nije bolja alternativa od tamo nekog Bartulovića. Btw. nikad više padobranaca u Hrvatskoj repki kao u zadnjem ciklusu.
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 05 sep 2010, 17:59

Ma opće poznato je da Bilić zove neke "svoje" igrače koji ne zaslužuju reprezentaciju (Buljat, Bartulović, Bilić...).
Ali da je Strinić bolji od Čale, sigurno da je. Čale može biti samo alternativa za beka iako ga ja nebi zvao jer alternativa su i Šimunić i Pranjić.

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 sep 2010, 12:47

Grčkoj će u utorak faliti važan igrač Nikos Spiropoulos, igrač Panathinaikosa, inače lijevi bek.
Bio je strijelac protiv Gruzije u petak. 8-)

A izbornik Grčke Santos obznanio da će promjeniti formaciju iz 4-4-2 u 4-2-3-1, jer je bio nezadovoljan igrom par igrača u meču sa Gruzijom.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 06 sep 2010, 15:00

Ma kakva Grcka, to treba gaziti, nema opravdanja. Oni ce izaci vjerovatno u 4-5-1 formaciji bolan. :D
...Život za Široki...

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 sep 2010, 15:53

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ma kakva Grcka, to treba gaziti, nema opravdanja. Oni ce izaci vjerovatno u 4-5-1 formaciji bolan. :D
:D

Ma nezgodni su Grci, bunkerat će... samo da damo 1 u početku, onda će biti lakše igrati.

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 sep 2010, 15:57

Grci vise nisu sto su nekada bili pod vodstvom velikog Otta,mislim ni tada oni nisu bili nesta no prosecna evropska repka koju nisu nosili igraci nego selektor.Sada dolaskom Santosa formacija im se promenila.Koliko sam primetio nisu vise tipicna defanzivna ekipa,vise krecu prema napred,a onda nazad ima itekako prostora.Onda Grci imaju slabo razvijene mlade igrace koji ce tesko da popune praznine odlaskom Karagounisa,Katsouranisa,Kirgiyakosa...i onda u narednim godinama trebamo ocekivati da Grcka potone skroz.

Ovo bi Hrvatska morala da dobije ako misli da ide na EP,i to rutinski bez puno peglanja.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

jacky09
Kontakt:

Post Postao/la jacky09 » 06 sep 2010, 19:20

Devil je napisao/la:Grci vise nisu sto su nekada bili pod vodstvom velikog Otta,mislim ni tada oni nisu bili nesta no prosecna evropska repka koju nisu nosili igraci nego selektor.Sada dolaskom Santosa formacija im se promenila.Koliko sam primetio nisu vise tipicna defanzivna ekipa,vise krecu prema napred,a onda nazad ima itekako prostora.Onda Grci imaju slabo razvijene mlade igrace koji ce tesko da popune praznine odlaskom Karagounisa,Katsouranisa,Kirgiyakosa...i onda u narednim godinama trebamo ocekivati da Grcka potone skroz.

Ovo bi Hrvatska morala da dobije ako misli da ide na EP,i to rutinski bez puno peglanja.
Ta "prosječna" reprezentacija vas je dobila u sred Beograda, tako da iskaži više respekta.. ;)

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 06 sep 2010, 19:27

jacky09 je napisao/la:
Devil je napisao/la:Grci vise nisu sto su nekada bili pod vodstvom velikog Otta,mislim ni tada oni nisu bili nesta no prosecna evropska repka koju nisu nosili igraci nego selektor.Sada dolaskom Santosa formacija im se promenila.Koliko sam primetio nisu vise tipicna defanzivna ekipa,vise krecu prema napred,a onda nazad ima itekako prostora.Onda Grci imaju slabo razvijene mlade igrace koji ce tesko da popune praznine odlaskom Karagounisa,Katsouranisa,Kirgiyakosa...i onda u narednim godinama trebamo ocekivati da Grcka potone skroz.

Ta "prosječna" reprezentacija vas je dobila u sred Beograda, tako da iskaži više respekta.. ;)
Pa,prijateljske tekme su jedno,utakmice kvalifikacija su nesta drugo.To konacno morate da shvatite.U prijateljskim se radi na proverama unutar ekipe,na raznim kombinacijama kojima nema mesta u zvanicnoj tekmi.A i sta fali u tome sto su nas dobili,ako si gledao tekmu video si sta smo mi promasivali i trebali smo dobiti.Nadam se da si gledao pa da ne pricas na prazno.Ali ako pogledas malo bolje situaciju u Grckom fudbalu kako je ja vidim koji pratim fudbal videces da su oni samo jedna prosecna repka koja je igru bazirala na ultra defanzivnoj taktici i kada je bila mnogo jaca od tih repki,ja sam prema Grcima imao respect dok je Rehagelova taktika imala ucinak,tj.kada su uzeli EP 2004 tada sam itekako cenio Grcku,ali i tada je to bila zasluga pre svega Otta pa tek onda igraca od kojih vec nekoliko nema u ovim kvalifikacijama,i tako ce sve ici jer ne vidim jos u blizoj buducnosti nekog klinca koji bi mogao da bude naslednik Seitaridisa,Zagorakisa,Kafesa,Stoltidisa,Gianakopuolosa...
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Odgovori

Natrag na “Nogomet u Hrvatskoj”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.