A, stvarno ne mogu da vjerujem koje gluposti ljudi ovdje valjaju... Pa kako bolan nisi jaci, imas nekoliko zaista respektabilnih igraca, koji sigurno mogu pruziti dobru partiju, zamijeniti pocetnu petorku. Problem je taj sto ne gledate, ne pratite utakmice koje ti momci igraju u svojim klubovima.
@Yucca, kako mozes reci da nam je Gordic jedino pojacanja, od ovih imena? Jesi li ijednu utakmicu Arisa gledao ove sezone (Muhamed tu igra, inace), nisi (da jesi, ne bi to pricao, sigurno). Jedan od glavnih igraca Arisa, sigurno to mogu reci. Odgledao sam nekoliko utakmica, moze igrati i 1 i 2, vidi se da ga publika voli (sigurno zbog nekvaliteta), u bitnim momentima cesto je taj koji preuzima stvar u svoje ruke. Itekako zna vezati nekoliko dobrih suteva, prije svega za 3 poena.
Sto se Gorde tice, po mom nekom misljenju, Dusko ga nije iskoristio na pravi nacin, ne onoliko koliko on moze da se iskoristi. Previse je rotirao sastav, cesto neopravdano davao minute Westermanu, drzeci Gordu na klupi (istina, nekada su i zajedno igrali). Moze nam Gorda itekako puno pomoci.
Sto se Bavcica naseg tice, ne znam, ja bih ga vodio uvijek, ma ko tu bio u ekipi (iz vec, dobro poznatih razloga). Sigurno je da moze 10-15 minuta odigrati itekako dobro, znat ce to Aco iskoristiti, siguran sam. Gledao sam Savovica dosta puta ove sezone, pogotovo u ovoj finalnoj utakmici protiv Partizana (mislio sam stvarno da ce zaigrati za nas)... Sigurno nije igrac za kojim treba zaliti, siguran sam u to. Jedini segment igre u kojem bi nam mogao pomoci su ti famozni skokovi, gdje smo losi (blago receno). Iako i njemu lopta zna ispasti iz ruke, kao da je vatra. Ostalo, ne vidim nista sto ga Bavke zamijeniti ne moze, cak naprotiv, moze mozda i vise pruziti od njega.
Stipanovica nisam gledao, medjutim, na osnovu pogledane statistike, lahko se moze utvrditi da ce nam biti od velike pomoci gdje smo najtanji - u skoku. Covjek je biljezio i do 15 skokova, za ne toliko puno minutaze provedene na parketu. Sutala takodjer treba samo znati iskoristiti u tim minutima provedenim na parketu (kao sto rekoh, ne sumnjam u Acu).
Ja ne znam zasto vi tako pricate, nezadovoljni ste, ne vidim razlog tome zaista? Vjerovatno je to i zbog nedovoljnog poznavanja igraca koje smo sada imamo (u odnosu na kvalifikacije). Sta to treba, moliti jednog Savovica (rekao sam vec sta mislim o njemu), Kuzmica, koga vec?
Ja sam prezadovoljan svim ovim, Harunom, Acom, kao sto @neno rece, imamo TIM prije svega, sto u Litvaniji sigurno nismo imali. Vjerujem u nas tim, nase momke, ako nista ne bude, Boze moj, bice bolje sljedeci put ako Bog da.
Izdržati, to je temelj vrline!