UFC

Atletika, stoni tenis, šah, plivanje, vaterpolo, biciklizam, ragbi...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Tko je prema vašem mišljenju GOAT:

Khabib
105
64%
Jon Jones
43
26%
GSP
13
8%
neko drugi (navest tko)
4
2%

Ukupno glasova: 165

alevkov
Kontakt:

Re: UFC

Post Postao/la alevkov » 08 jan 2013, 14:26

fera je napisao/la:ma ja ti drug ne volim taj TUF i nadam se ako ovaj sa sonnenom i jonesom ne prođe dobro da ce ga i ugasiti... zadnji interesantnan mi je bio onaj kad je nelson osvojio.
Nelson i je posljednji sad je Team Sonnen protiv Team little JJ. Ni ja nisam naročiti obožavatelj serije, uvijek sam nekako izbjegavao to gledati ali ponekad pogledam kad se procuje da je neko napravio neko sranje ili White dao dobar interwiev pa tako i sada sa tim likom sto je valjda sve odreda slao u Bolnicu.
IlPrincipe je napisao/la:8-)

slika
Hey mali JJ sta mislis da si kul sa tom animacijom? Relax, jesi - samo steta sto nisi dobar borac.

slika

" onclick="window.open(this.href);return false;

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 08 jan 2013, 23:38

alevkov je napisao/la:
fera je napisao/la:ma ja ti drug ne volim taj TUF i nadam se ako ovaj sa sonnenom i jonesom ne prođe dobro da ce ga i ugasiti... zadnji interesantnan mi je bio onaj kad je nelson osvojio.
Nelson i je posljednji sad je Team Sonnen protiv Team little JJ. Ni ja nisam naročiti obožavatelj serije, uvijek sam nekako izbjegavao to gledati ali ponekad pogledam kad se procuje da je neko napravio neko sranje ili White dao dobar interwiev pa tako i sada sa tim likom sto je valjda sve odreda slao u Bolnicu.
mislio sam na onaj gdje je bio ucestik sad je bio trener :D
You are someone else I am still right here

Ismire odlazi!!!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 jan 2013, 00:15

alevkov je napisao/la: Hey mali JJ sta mislis da si kul sa tom animacijom? Relax, jesi - samo steta sto nisi dobar borac.
najmlađi UFC prvak šta imaš protiv njega :?: :P

Sonnen čovjek koji je samo jak na riječima, mislim da će dobit po njušci
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

Raul7
Kontakt:

Post Postao/la Raul7 » 09 jan 2013, 00:39

IlPrincipe je napisao/la:
alevkov je napisao/la: Hey mali JJ sta mislis da si kul sa tom animacijom? Relax, jesi - samo steta sto nisi dobar borac.
najmlađi UFC prvak šta imaš protiv njega :?: :P

Sonnen čovjek koji je samo jak na riječima, mislim da će dobit po njušci
Malo je reci da ce dobiti po njusci. Proci ce gore nego protiv Silve
Real Madrid , Olympique de Marseille, Željezničar

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 jan 2013, 00:49

slažem se, 'Bonesu' je tek ja msm 25-26 godina a toliko je postigo, sve je bolji i bolji. Poslije Silve i GSP-a msm da nema jačeg ..

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 09 jan 2013, 01:33

fera je napisao/la:
alevkov je napisao/la:
mislio sam na onaj gdje je bio ucestik sad je bio trener :D
To je prije UK vs. Australia right? Dobro ali mislim da nece odustat od ovog formata, Mr Chael protiv malenog JJ-a publicirat ce TUF na veliki nivo a UFCu treba sto veci spektrum jer imaju 400+ boraca pod ugovorima.
IlPrincipe je napisao/la: najmlađi UFC prvak šta imaš protiv njega :?: :P
IlPrincipe je napisao/la:slažem se, 'Bonesu' je tek ja msm 25-26 godina a toliko je postigo, sve je bolji i bolji. Poslije Silve i GSP-a msm da nema jačeg ..
Ja sam gotivio malog JJ-a prije nego sto je bio ovako "jak" ali nakon te dvije i pol godine mislim da je najveci missmatch u UFC-u, tačnije Jones u LW-u. Haj građa i reach prednosti na stranu ali lik hoda sa 110 kg naokolo pa cutira 13 - 15 kg za svoje borbe u najkracem mogucem roku. Dosta preseravanja mali JJ, haj ako uspjes prezivit borbu protiv Senor Chaela bori se onda sa Cainom.

Kako bi volio da se Cormier odluči za LW, malci po svijetu bi plakali a mali JJ nebi nikad vise vidio ni T od titule. Nazalost, kako je work objasnio na par stranica unazad, taj weight cut kod Cormiera je nevjerovatan.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 jan 2013, 11:27

ja sam volio jonesa dok nije poceo da sere i glumi zvijezdu. po meni je on kukavica, ako izuzmemo evansa nije branio borbu ni protiv jednog dostojnog protivnika... daju mu namjerno protivnike koje ce lako pobjediti, a po meni je to slucaj i sa sonnenom. umjesto da mu nađu nekog iz teske kategorije da se malo spusti oni mu sve redom nalaze ljude iz srednje(belfort i sonnen) ili kojima je mjesto u srednjoj kategoriji (evans i machida)

mene jones podsjeca na onog rumble johnsona koji nikad nije smio da se bori protiv ljudi svoje velicine nego je uvijek birao slabije protivnike. al eto bice interesantno vidjeti borbu dvojice likova koje dana white vec godinama gura i pokusava od njih napraviti zvijezde.

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 09 jan 2013, 12:43

100% agree, Johnny Bones ima iza sebe coyote-a jacksonsa koji neulazi u rizik kad se borac malo etablira a on licno ima te crte. Od spomenutih kandidata, odnosno 4 odbrane titula niko ga nije izazvao na tom nivou, pa cak niko mu nije ni rundu uzeo a Evans je samo pokazao koliki je missmatch Jones u LW-u. Od ostalih tu je Henderson, koji se prvo mora oporaviti ali vjerujem da ni on nemoze dobiti Jonesa. Isto, bilo bi interesantno kad bi Mousasi preso i dobio sansu, ali opet prednosti dajem Jonesu.

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 09 jan 2013, 19:42

Overeem dobio licencu za UFC ..

Borci koji ce nastupiti na TUF-u 17.

Dylan Andrews (16-4-1), 32, Gold Coast, Australia ( New Zealand)
Kito Andrews (9-2), 34, Sacramento, Calif.
Luke Barnatt (5-0), 24, Cambridge, England
Leo Bercier (7-2), 31, Great Falls, Mont.
Ryan Bigler (9-3), 28, Yona, Guam
Kevin Casey (5-2), Hawthorne, Calif.
Adam Cella (4-0), 27, Fenton, Mo.
Zach Cummings (15-3), 28, Kansas City, Mo.
Andy Enz (6-1), 21, Anchorage, Alaska
Nik Fekete (5-1), 32, Las Vegas
Kelvin Gastelum (5-0), 20, Yuma, Ariz.
Uriah Hall (7-2), 28, New York City ( Jamaica)
Collin Hart (4-1-1), 23, Santa Rosa, Calif.
Clint Hester (7-3), 25, Atlanta
Jake Heun (3-2), 25, Salt Lake City
Mike Jasper (6-0), 29, Camarillo, Calif.
Nicholas Kohring (3-0), 22, Valley Springs, Calif.
Robert "Bubba" McDaniel (20-6), 29, Albuquerque, N.M.
Fraser Opie (10-5), 29, Milton Keynes, England ( South Africa)
Mike Persons (3-0), 28, Manteca, Calif.
Jimmy Quinlan (3-0), 26, Metheun, Mass.
Scott Rosa (4-1), 26, Sparks, Nev.
Joshua Samman (9-2), 24, Tallahassee, Fla.
Gilbert Smith Jr. (5-1), Colorado Springs, Colo.
Eldon Sproat (3-1), 27, Molokai, Hawaii
Tor Troeng (15-4-1), 29, Umea, Sweden
Eric Wahlin (5-1), 29, Taylorsville, Utah

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 09 jan 2013, 22:16

Tor Troeng (15-4-1), 29, Umea, Sweden

ovo je taj sto je slao sve protinike u bolnicu valjda :mrgreen:

Ismire odlazi!!!

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 09 jan 2013, 23:30

fera je napisao/la:Tor Troeng (15-4-1), 29, Umea, Sweden

ovo je taj sto je slao sve protinike u bolnicu valjda :mrgreen:
Ja bi se prvo kladio da je Uriah hall on je onako najblentaviji a jel to sigurno taj? Ovo za bolnicu je running gag ;)

Jedna odlicna vijest za sve fanove malog JJ-a:
Cormier: "If I can get through Dion and I can get through Frank, that would put me at 12 wins with four pretty big names on there. I think that would put anyone in title contention. It's like I said last year, when everyone would keep asking about challenging Cain. If I'm in title contention at heavyweight, why not just go down a weight class and challenge at 205? That would become my reality. If I was able to get past Frank, and hopefully Cain would be defending his belt, and they offer me the fight at 205, then I would love to go do it. "
:D

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 10 jan 2013, 09:47

svi tipuju na halla da je taj misteriozni lik al ja mislim da je ipak tor u pitanju

Ismire odlazi!!!

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 10 jan 2013, 14:08

Lista najboljih izgleda ovako:
1.Benson Henderson
Jon Jones 8-)
Demetrious Johnson,
Matt Brown,
Cain Velasquez,
Stefan Struve,
Cub Swanson,
Mike Pyle,
Anderson Silva
Costa Philippou.

Raniji osvajači :
2011 - Jon Jones
2010 - Frankie Edgar
2009 - Georges St-Pierre
2008 - Rashad Evans
2007 - Quinton Jackson

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 10 jan 2013, 15:37

MMAJunkie je uspio koripirati detalje ugovora koji je UFC ponudio Eddie Alvarezu (trenutno na sudu, tužba od Bellatora). Mene ovdje interesuje najvise ovaj PPV share deal, kao sto vidite borac kao Alvarez bi dobio $2,50 po jednom PPV-u, jer zadnjih je uvijek bilo 600.000+. Recimo sada da kraljevi PPV kao Johnny Bones, GSP i Silva dobijaju $5 po PPVu i njihov se PPV proda više od miliona tz. 5 miliona dollara bez ikakvih ostalih bonusa samo iz PPV-a pota i to sve za jednu borbu. :o

slika

work
Kontakt:

Post Postao/la work » 10 jan 2013, 22:30

Ovi postotci od PPV su, barem meni, očekivani. Šta više, vjerujem da će u budućnosti najbolji borci tražiti što veći udio kao što je slučaj i kod boxera gdje su ovi iznosi znatno veći. Vjerujem da vas većina zna da bi naprimjer eventualni sraz između Floyda i Pacmana, prije ovih nekoliko loših rezultata Filipinca, dovelo do zarade obojice boxera do 100mil dolara. To su enormni iznosi. Floyd se isključivo i bori za PPV, ostale stvari ga ne zanimaju. Samo tu vidi zaradu i, ako se ne varam, otvoreno priča o tome. Zato i nije baš omiljen kod simpatizera boxa jer otvoreno kaže da mu navijači služe samo da zaradi lovu, mada je veliki majstor boxa. Zašto pišem ovo? Mislim da će ajbolji MMA borci sve više ordinirat ka tome da zarađuju od PPV. Ne znam tačno kako ide oporezivanje tog iznosa, ali to će im biti glavna zarada. Iznosi od 70 000 dolara za jednu borbu su premali i teško je, ako uopće moguće, sa tim finansirati trening kampove.
Da se dotaknem i TUF-a. sviđao se nekom ili ne šou, isti je odlična prilika za neafirmisane borce. Nekima je to prva, a možda i posljednja šansa da rade ozbiljno sa dobrim trenerima. Čitao sam da će npr. u ovoj sezoni u sonnenovom timu biti D.Henderson i Magelaeš(ne znam ovo spelovat, a mrsko mi provjeravat, inače vrsttan BJJ majstor. Za sebe tvrdi da je najbolji BJJ borac na svijetu i mnogi misle da ta izjava i nije toliko pogrešna. Gledao sam ga nedavno protiv Pokrajeca, odlično odrađena borba.), a kod Jonsa, između ostalog, Frank Mir.
NBA fantasy king for 2014/15 (ss.ba, sa-x)

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 10 jan 2013, 23:33

Dok White odlucuje u UFC-u nema od tog nista, covjek dolazi iz te boxing pozadine i zna vrlo dobro gdje treba povući liniju. Mislim da je cak izjavio da mu je plan bio uvijek raiditi kompletno suprotno od onoga sto se radi sa boksom i da im to funkcionira. Naravno ce pojedini borci postati pohlepni ali im on nedozvoljava da se to desi prije nego sto se etabliraju. UFC je postao brand, svjeza marka poznata po kvalitetu borbe i kao transparentan sport, napravili su UFC teretane sad kupuju jos i nude genijalne MMA treninge (cak i za djecu), a sta je ostalo od boksa?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 11 jan 2013, 11:36

U prosincu prošle godine Igor Pokrajac doživio je poraz od Joeyja Beltrana u UFC-u, ali ishod te borbe promijenjen je zbog toga što je Amerikanac pao na doping testu...

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 11 jan 2013, 11:55

IlPrincipe je napisao/la:U prosincu prošle godine Igor Pokrajac doživio je poraz od Joeyja Beltrana u UFC-u, ali ishod te borbe promijenjen je zbog toga što je Amerikanac pao na doping testu...
smijesno je koliko je samo Beltran pricao da je nasao boga i da mu je on pomogao bla bla bla.. na kraju ispade da je taj bog nadrolon

sto se tice igora on je bio prelos i takticki i fizicki i psihicki itd... tako da ovo sto je beltran bio dopingovan ne moze nikako biti opravdanje sto je poki totalno izgubio kompas u posljednje vrijeme. ovaj mec je svakako igor izgubio zbog svojih velikih gresaka... isto kao i prosli gdje je otisao na parter sa jednim od najboljih BJJ boraca u svijetu i onda se zalio nakon poraza kako je magalhaes forsirao samo bjj borbu a sam je sebi i za taj poraz kriv.

Ismire odlazi!!!

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 12 jan 2013, 01:57

fera je napisao/la:
IlPrincipe je napisao/la:U prosincu prošle godine Igor Pokrajac doživio je poraz od Joeyja Beltrana u UFC-u, ali ishod te borbe promijenjen je zbog toga što je Amerikanac pao na doping testu...
smijesno je koliko je samo Beltran pricao da je nasao boga i da mu je on pomogao bla bla bla.. na kraju ispade da je taj bog nadrolon

sto se tice igora on je bio prelos i takticki i fizicki i psihicki itd... tako da ovo sto je beltran bio dopingovan ne moze nikako biti opravdanje sto je poki totalno izgubio kompas u posljednje vrijeme. ovaj mec je svakako igor izgubio zbog svojih velikih gresaka... isto kao i prosli gdje je otisao na parter sa jednim od najboljih BJJ boraca u svijetu i onda se zalio nakon poraza kako je magalhaes forsirao samo bjj borbu a sam je sebi i za taj poraz kriv.
Igor je dobar borac, ali jeste grjesio u zadnje 2 borbe samo ovo me raduje da zbog dopinga ce se uzimat mecevi pogotovu sumnjivi.

alevkov
Kontakt:

Post Postao/la alevkov » 12 jan 2013, 09:47

MMA Eventi Januaru 2013 gof.
---------------------------------------

Subota 12.01. 04:00 (main card)
Strikeforce: Marquardt vs. Saffiedine

Četvrtak 17.01. 02:00 (prelims)
Bellator FC 85

Petak 18.01. 04:00 (main na ATX.tv)
RFA 6: Krause vs. Imada II

Subota 19.01. 03:00 (main card)
UFC on FX 7

Četvrtak 24.01. 02:00 (prelims)
Bellator FC 86

Subota 26.01. 03:00 (main card)
UFC on FOX 6

Subota 26.01. 04:30 (main card)
WSOF 2

Četvrtak 31.01. 02:00 (prelims)
Bellator FC 87

Odgovori

Natrag na “Ostali sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.