SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Koliko daleko idemo na SP?

Ispadamo u grupnoj fazi
29
16%
Ispadamo u osmini finala
34
19%
Ispadamo u četvrtfinalu
53
29%
Samo nebo je granica
64
36%

Ukupno glasova: 180

Goalgetter
Kontakt:

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2013, 19:17

crvenocrni je napisao/la: P.S.
E sad bi bilo dobro da neko ovdje kaze da ce se gledat Oktobarski ranking (nisam upoznat sta se gleda za zrijebanje grupa) jer ovo je kalkulacija uradjena gledajuci Novembarski ranking :?
Oktobarski ranking se broji 100% :!:

Mi smo definitivno u Europskom potu.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 okt 2013, 19:18

calcio je napisao/la:Gleda se oktobarski ranking

Seeding for the draw will be based on the October 2013 FIFA World Ranking.[3] The November 2013 FIFA World Ranking, which will be the most recent ranking at the time of the draw, will not be used so that teams involved in the November qualifying play-off matches are not given an unfair advantage.
Uh, hvala @calcio :D Nek sam bas bezveze kalkulisao :lol:

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2013, 19:21

crvenocrni je napisao/la:

Seeding for the draw will be based on the October 2013 FIFA World Ranking.[3] The November 2013 FIFA World Ranking, which will be the most recent ranking at the time of the draw, will not be used so that teams involved in the November qualifying play-off matches are not given an unfair advantage.
Grcka i Portugal su ispred nas prema oktobarskom rankingu ali zato su Francuska, Ukrajina, Hrvatska, Svedska, Rumunija i Island iza nas.
Ko god od njih prodje, iza nas su ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2013, 19:22

calcio je napisao/la: Grcka i Portugal su ispred nas prema oktobarskom rankingu ali zato su Francuska, Ukrajina, Hrvatska, Svedska, Rumunija i Island iza nas.
I Rusi su. ;)

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 okt 2013, 19:24

calcio je napisao/la:

Grcka i Portugal su ispred nas prema oktobarskom rankingu ali zato su Francuska, Ukrajina, Hrvatska, Svedska, Rumunija i Island iza nas.
To znam, evo gledam ako prodju favoriti Portugal, Grcka, Francuska i Hrvatska Francuzi bi bili u specijalnom potu ;) I mogli bi dobit grupu tipa Brazil, Holandija itd... Sto im od srca zelim :D

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 okt 2013, 19:25

Trebate prelistat i koju stranicu teme,a ne samo upasti ko padobranci. prosli mjesec se svaki dan objasnjavalo jel se gleda gol-razlika ili medjusobni, a evo sad svaki dan uleti neko i tako u nedogled moras objasnjavat koji se ranking gleda i da necemo biti u tom indijanskom potu. malo pracenja teme ne bi bilo na odmet

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 okt 2013, 19:27

Mozambik je napisao/la:Trebate prelistat i koju stranicu teme,a ne samo upasti ko padobranci. prosli mjesec se svaki dan objasnjavalo jel se gleda gol-razlika ili medjusobni, a evo sad svaki dan uleti neko i tako u nedogled moras objasnjavat koji se ranking gleda i da necemo biti u tom indijanskom potu. malo pracenja teme ne bi bilo na odmet
Izvini komandante, inace pratim sve ali ovaj podatak mi je promakao...

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2013, 19:28

@Goalgetter, znam, ali naveo sam samo ove nesretne barazlije :lol:

Ali nesto mi nije jasno, taj 4 sesir sa evropskim ekipama ce takodje biti baziran prema oktobarskom rankingu i kazu da bi mogli imati prednost ako smo visoko rangirani unutar tog sesira ali ne shvatam na koji nacin. Iz prvog sesira u svakom slucaju dobijamo neku jaku ekipu. U drugom i trecem sesiru ce biti azijske i africke ekipe (vecinom), vjerovatno misle da bi mogli dobiti losije rangirane ekipe iz tih sesira.

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 21 okt 2013, 19:30

calcio je napisao/la:@Goalgetter, znam, ali naveo sam samo ove nesretne barazlije :lol:

Ali nesto mi nije jasno, taj 4 sesir sa evropskim ekipama ce takodje biti baziran prema oktobarskom rankingu i kazu da bi mogli imati prednost ako smo visoko rangirani ali ne shvatam na koji nacin. Iz prvog sesira u svakom slucaju dobijamo neku jaku ekipu. U drugom i trecem sesiru ce biti azijske i africke ekipe (vecinom), vjerovatno misle da bi mogli dobiti losije rangirane ekipe iz tih sesira.
Niko to ne tvrdi.

Bila je priča da ako upadnemo u ovaj afrički pot možemo dobiti recimo Brazil u prvom i Holandiju u četvrtom. Ali pošto to neće biti slučaj onda je svaka rasprava o tom postala nesuvisla.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 okt 2013, 19:36

calcio je napisao/la:@Goalgetter, znam, ali naveo sam samo ove nesretne barazlije :lol:

Ali nesto mi nije jasno, taj 4 sesir sa evropskim ekipama ce takodje biti baziran prema oktobarskom rankingu i kazu da bi mogli imati prednost ako smo visoko rangirani unutar tog sesira ali ne shvatam na koji nacin. Iz prvog sesira u svakom slucaju dobijamo neku jaku ekipu. U drugom i trecem sesiru ce biti azijske i africke ekipe (vecinom), vjerovatno misle da bi mogli dobiti losije rangirane ekipe iz tih sesira.
Imaju neka misljenja da se prvih 8 i drugih 8 nosilaca rasporedi u pot 1a, pot 1b, pot 2a, pot 2b gdje bi pot 1a cinili BRA, ESP, GER, ARG, pot 1b - COL, BEL, URU, SUI, pot 2a - NED, ITA, ENG, CHI i pot 2b - USA, POR, GRE, BIH gdje bi mi isli na pot 1a a pot 1b bi isao na pot 2a. Evo ovdje malo detaljnije http://www.football-rankings.info/2013/ ... 8487573554" onclick="window.open(this.href);return false;

Mozambik
Kontakt:

Post Postao/la Mozambik » 21 okt 2013, 19:38

Mozambik je napisao/la:Trebate prelistat i koju stranicu teme,a ne samo upasti ko padobranci. prosli mjesec se svaki dan objasnjavalo jel se gleda gol-razlika ili medjusobni, a evo sad svaki dan uleti neko i tako u nedogled moras objasnjavat koji se ranking gleda i da necemo biti u tom indijanskom potu. malo pracenja teme ne bi bilo na odmet
Ma ok je, al ce se do izvlacenja grupa jos, najmanje, 3,4 puta objasnjavat hocemol bit u evropskom ili africkom potu, bit cemo u koji nas strpaju. Mozda namjerno promjene i odrede da se gleda novembarska lista i onda smo popusili. Nikad se ne zna kod ovih organizacija koje nisu imune na namjestanje i lopovluk, a FIFA i UEFA su takve i to su nebrojeno mnogo puta dokazale.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 21 okt 2013, 19:40

Mozambik je napisao/la:
Ma ok je, al ce se do izvlacenja grupa jos, najmanje, 3,4 puta objasnjavat hocemol bit u evropskom ili africkom potu, bit cemo u koji nas strpaju. Mozda namjerno promjene i odrede da se gleda novembarska lista i onda smo popusili. Nikad se ne zna kod ovih organizacija koje nisu imune na namjestanje i lopovluk, a FIFA i UEFA su takve i to su nebrojeno mnogo puta dokazale.
Sa tim se u potpunosti slazem pogotovo u slucaju onog sto sam naveo da bi Francuzi vrlo lako mogli special lot ;)

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2013, 19:43

Imaju neka misljenja da se prvih 8 i drugih 8 nosilaca rasporedi u pot 1a, pot 1b, pot 2a, pot 2b gdje bi pot 1a cinili BRA, ESP, GER, ARG, pot 1b - COL, BEL, URU, SUI, pot 2a - NED, ITA, ENG, CHI i pot 2b - USA, POR, GRE, BIH gdje bi mi isli na pot 1a a pot 1b bi isao na pot 2a. Evo ovdje malo detaljnije http://www.football-rankings.info/2013/ ... 8487573554" onclick="window.open(this.href);return false;
Ok, hvala pokusacu da prostudiram. Mislim da se ljudi previse fokusiraju na prvi sesir i koga bi mogli dobiti od ovih zvucnih imena, po meni su drugi i treci sesir najvazniji. Da je tu dobiti Novi Zeland, kakve ujedinjene Emirate ili nesto slicno, pa neka nam onda daju i Brazil u prvom sesiru, nebitno :mrgreen:

amer991
Kontakt:

Post Postao/la amer991 » 21 okt 2013, 20:20

Kobe Bryant je napisao/la:
amer991 je napisao/la:http://sportsport.ba/ino_fudbal/teska-p ... ica/116200 šteta.
Igra veoma dobro u Dinamu,bio bi odlican back up na svjetskom,svakako bolji od stevanovica,ovako tesko....
citaj sezona gotova ,a i slijedeca pod upitnikom valja mu opet u formu
pa da zbog toga sam i napisao tesko...

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 okt 2013, 20:26

Samo se nadam da kad dobijemo neku drzavu Bogu iza nogu da se ne opustimo i onda nam uvale tri komade jer nikad nismo culi za nju :mrgreen:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 21 okt 2013, 20:32

Otelo je napisao/la:Samo se nadam da kad dobijemo neku drzavu Bogu iza nogu da se ne opustimo i onda nam uvale tri komade jer nikad nismo culi za nju :mrgreen:
Kad ti dodje Burkina Faso, ne vjerujem da je iko gledao ijedan njihov mec :D . Svi se o(t)pustimo i oni nam uvale 3 komada :mrgreen:
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 21 okt 2013, 20:35

Po imenu sigurno pola nije culo za njih, ali zato imaju solidnu ekipu. Izdvojio bi dva dobra igraca, Pitroipu kojeg znam jos iz Bundeslige, i Bakary Kone-a iz Lyona. Tu je i Kabore, bivsi igrac Marseillea.

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 21 okt 2013, 22:02

Na svjetskom prventvu nema slabih ekipa to treba biti svima jasno. Ko god se plasira bit će nezogdan i nikako ne možemo sa sigurnoscu reci da možemo dobiti bilo koju ekipu. Ako se ovi favoriti iz baraza plasiraju jesmo li mi jedina ekipa koja je debitant na SP?
Koliko postoji pripremnih tekmi za prvenstvo? Znam da postoji martovski, koliko postoji onih u Maju/Junu? Moja zelja bi bila da odigramo sa nekom afričkom, azijskom sa dvije evropske ekipe(Belgija i Engleska) te pripremne

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 21 okt 2013, 22:04

Durden je napisao/la:Na svjetskom prventvu nema slabih ekipa to treba biti svima jasno. Ko god se plasira bit će nezogdan i nikako ne možemo sa sigurnoscu reci da možemo dobiti bilo koju ekipu. Ako se ovi favoriti iz baraza plasiraju jesmo li mi jedina ekipa koja je debitant na SP?
Koliko postoji pripremnih tekmi za prvenstvo? Znam da postoji martovski, koliko postoji onih u Maju/Junu? Moja zelja bi bila da odigramo sa nekom afričkom, azijskom sa dvije evropske ekipe(Belgija i Engleska) te pripremne
Pripremne cemo igrati kad vidimo sa kim smo u grupi pa da trazimo nekog sa slicnim stilom igre npr:ako nas zapadne Australija mozda budemo igrali sa Novi Zelandom jer igraju sl. i tako dalje
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 21 okt 2013, 22:17

Goalgetter je napisao/la:Po imenu sigurno pola nije culo za njih, ali zato imaju solidnu ekipu. Izdvojio bi dva dobra igraca, Pitroipu kojeg znam jos iz Bundeslige, i Bakary Kone-a iz Lyona. Tu je i Kabore, bivsi igrac Marseillea.
Finalist AFC - a apsolutno nije za potcijenit'.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CHR, Rimes87, zikerrz21 i 32 gosta.