21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Svjetsko prvenstvo u fudbalu "Brazil 2014" - po prvi put u istoriji, reprezentacija Bosne i Hercegovine igraće na jednom velikom takmičenju.

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_,doci

BiH - Nigerija

Pobjeda
200
83%
Neriješeno
13
5%
Poraz
27
11%

Ukupno glasova: 240

Ajax
Kontakt:

Re: 21.06.2014. BIH - NIGERIJA

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:02

kokakolas je napisao/la:Bez ekperimentisanja Pape, molim te... Isti sastav kao protiv Argentine i ako bude knap rezultat, eventuelno staviti Ibisevica umjesto Misimovica. Kraj price.
+1

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 20 jun 2014, 23:02

barca_87 je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Sušić je najavio jednu promjenu u sastavu a to je vjerovatno Ibišević. Pretpostavljam da će Bičakčić na klupu, a Lulić na beka, što je po meni veliki fail :damn:.
to ne smije raditi :nene: :nene: ,je*o bi mu sve po spisku ako to uradi

moraju biti dupli bekovi ko i proslu tekmu
da i lulic i hajrovic pomazu u defanzivi ovim pravim bekovima ,to je ekstra funkcionisalo u proslom mecu
sa ovom promjenom lulicu ne bi imo ko pomagat a naprijed ne bi imo krila na lijevoj strani,nece ibisevic krilo igrat
male su sanse za ovu opciju (nadam se :mrgreen: )
Nažalost, velike su šanse za tu opciju, a to je ono što mi stvara glavobolju već 2 dana.

Mi Nigerijcima moramo odgovoriti trkom, i brzom igrom po krilima, a Sušić bi s ovom formacijom baš to mogao da spriječi. :puke:
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jun 2014, 23:03

Izgubiti necemo, jer nevjerujem da ce nigerijanci ista ofenzivno opasniji biti nego protiv Irana. Nasa odbrana je primila dva gola protiv mozda i najboljeg napada na ovom SP. Dva gola koji su rezultat slabije igre igraca, koji je vukao povredu kroz pripreme.

Nigerijanci ce igrati agresivno, zato trebaju cuvati loptu sto vise u nasem posijedu. Misimovic i Pjanic bi mogli izvuci crveni karton im. Samo pametno i prolazimo bez poraza sutra, samo individualne greske nas mogu kostati poraza, nikako jaci protivnik.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 20 jun 2014, 23:05

Ivica Osim za avaz
Bosnu i Hercegovinu trese neopisiva euforija kakvu je mogao stvoriti samo prvi historijski nastup fudbalske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu.

Poraz od Argentine (1:2) čak je i pojačao optimizam za prolazak u osminu finala, jedan od favorita za prvaka nije nas nadigrao, niti deklasirao. Ipak, izgubili smo ovaj meč, pa u naredna dva s Nigerijom i Iranom ne smijemo biti poraženi.

Izbjeći euforiju

Najbolji bh. stručnjak svih vremena, Ivica Osim, sa čijim je dolaskom u Nogometni savez BiH nekako i počela ova sjajna fudbalska priča krunisana odlaskom na Mundijal, upozorava da svaka euforija može biti pogubna i da je moramo izbjeći.

- Hajde, kada smo mi sa strane euforični, navijači, novinari, ali ako igrači pomisle da im ona utakmica s Argentinom treba biti razlog da misle da su nešto napravili. Primili smo pacerski gol, bilo je i dosta loših stvari. Znači, nije to bilo baš za padanje u nesvijest. A definitivno nije za toga da sad misliš kako ćeš sigurno dobiti Nigeriju i Iran - govori Osim.

Bili smo ravnopravni s Argentinom, zar nije logično očekivati da ćemo nadigrati realno slabije protivnika?

- Nije. Ova prva bila nam je najlakša utakmica, jer na njoj nismo imali šta izgubiti, a u preostalima možemo izgubiti mnogo. Zato igrači moraju ostati na zemlji, lako je igrati kada nešto ne moraš, da vidimo kakav si kad moraš.

- Našem mentalitetu uloga favorita nikako ne odgovara, bolje je kad smo autsajderi. A sada dolazi vrijeme kada ćemo sve češće biti favoriti, evo čak smo i na Svjetskom prvenstvu favoriti, a bit ćemo i u kvalifikacijama za Euro. Nadam se da će se ekipa znati nositi s tim.

Ali, Nigerija i Iran odigrali su najlošiju utakmicu Mundijala.

- Ona utakmica pokazala nam je koliko ne mogu, ali nije nam pokazala koliko mogu. Vidjeli smo ih kakvi su kada su loši, a šta ćemo kada budu dobri? Nama nije valjalo što smo gledali 0:0, jer sad svi mislimo da su Iran i Nigerija tarabe. Daleko je to od realnosti. Dobili smo krivi utisak, iako obje ekipe mogu biti vrlo opasne.

Ipak, Nigerija nije više snažna kao nekada.

- Uvijek su oni opasni, jaki, brzi, igraju u dobrim ekipama. A pali jesu, za razliku od onog vremena kada su se tek pojavili. Tako to kod njih zna biti, kokuzi kad se obogate, nema više onog elana, želje, već su se novci uzeli, ne boriš se za goli život. Vidjeli ste i Kamerun, to je sličan mentalitet, najjači su kad im je teško, ali ovako kad su malo uljuljani, onda im valjda nije toliko bitno.

Dovoljno pametni

Mislite li da Safet Sušić treba krenuti s dva napadača, Edinom Džekom i Vedadom Ibiševićem?

- Ma, šta ja imam misliti!? Može se igrati i s pet špiceva, ali kada oni trče svih 90 minuta i vraćaju se u odbranu. Vidjeli ste Ivicu Olića i Marija Mandžukića, pa oni su ganjali više nego vezni i odbrambeni igrači. Bacaju se, remete igru, trče kao navijeni i još stignu zabiti gol. Ako naši tako budu igrali, onda neće biti problem. Danas se bez trke ne može ništa. Napadači moraju stalno pritiskati odbranu protivnika.

Hoće li nam biti lakše protiv Irana, koji ipak ima nešto manje zvučan igrački kadar?

- Zaboravljamo mi ko je sve igrao za Iran, ko ih je trenirao. Nismo ih nikada pobijedili, a sada ćemo ih, kao, rasturiti bez po muke. Ne može to tako. Pa, evo, na ovom Mundijalu vidi se da niko ni protiv koga ne može reći da će sigurno pobijediti, kako ćemo onda mi reći da ćemo sigurno pobijediti Iran.

Kao i uvijek, veoma ste oprezni. Šta biste savjetovali igračima?

- Dovoljno su pametni da shvate šta im može biti problem. Sada se pred igračima nalaze potpuno novi izazovi. Sada smo postali bauk, sada protivnici s nama ulaze mnogo ozbiljnije u mečeve, sada se od nas očekuje da dominiramo. Možemo li to mentalno i fizički izdržati, jesmo li sposobni da se nosimo s tim? Nadam se da jesmo.

Kad Čile zaganja...

Šta mislite o proteklom dijelu Mundijala. Ko Vas se najviše dojmio?

- Bilo je odličnih utakmica. Vidjeli ste kad Čile zaganja Špance, ne znaju gdje su. Čile je još jednom pokazao kako se mora igrati protiv Španije, kada je cijela ekipa nabrijana, kada svi trče cijelu utakmicu, onda nema nepobjedivih. Južnoamerikanci su posebna priča, i to je opet poseban mentalitet u kojem se gine u dresu reprezentacije - kaže Osim.

Japanci prate "Zmajeve"

Kada je bio selektor fudbalske reprezentacije Japana, Ivica Osim postao je bukvalno legenda u ovoj državi. Smatraju ga filozofom koji je proniknuo u suštinu ove igre.

Japanski novinari već godinama prate Osima u stopu, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi napravili su poseban studio u Gracu, odakle je naš stručnjak komentirao događanja na Mundijalu.

Na ovom Svjetskom prvenstvu BiH ima poseban tretman, jedna ekipa otišla je u Brazil i prati samo događanja u vezi sa "Zmajevima", dok je druga u Sarajevu i prave priče iz našeg glavnog grada u kojima je, naravno, glavni akter Ivica Osim.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

DukeOfWellington
Kontakt:

Post Postao/la DukeOfWellington » 20 jun 2014, 23:06

Ta varijanta može protiv Irana, protiv Nigerije ni govora.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:07

MB7 je napisao/la:Visca i Ibisevic da pocnu... :facepalm: ok razumijem da udju sa klupe ali da pocne ovako bitnu tekmu igrac iz "druge turske lige" i igrac koji 6mj. ne igra lopte a da igra krilo ili sta vec..opet cemo se vratiti Slovackoj i xy drugi malo jaci tekmi gdje smo bili donji kad je Ibisevic glumio krilo :damn:

Izet je pokazao zelju veliku, trci pomaze gore dole a bogami ima sut, malo prostora neka ostave mu ima da je potegne ko iz TOPA nego pored toga ima i dribling, a pored toga sto ima jako ostar ubacaj sa boka moze Dzeku pogoditi u trepavicu jok Ibisevic krilo :cry:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 20 jun 2014, 23:07

DukeOfWellington je napisao/la:Ta varijanta može protiv Irana, protiv Nigerije ni govora.
Svi se tome i nadamo, tj. ne nadamo..
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 jun 2014, 23:08

" Ona utakmica pokazala nam je koliko ne mogu, ali nije nam pokazala koliko mogu. Vidjeli smo ih kakvi su kada su loši, a šta ćemo kada budu dobri? Nama nije valjalo što smo gledali 0:0, jer sad svi mislimo da su Iran i Nigerija tarabe. Daleko je to od realnosti. Dobili smo krivi utisak, iako obje ekipe mogu biti vrlo opasne"
ovaj dio je bas dobro straus rekao ,to je to ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

sedra
Kontakt:

Post Postao/la sedra » 20 jun 2014, 23:08

Nek pocne vise ko pocne samo nek pocne vise u pm skapah vise iscekujuci.

gost
Kontakt:

Post Postao/la gost » 20 jun 2014, 23:12

barca_87 je napisao/la:
Amar Dzeko je napisao/la:Sušić je najavio jednu promjenu u sastavu a to je vjerovatno Ibišević. Pretpostavljam da će Bičakčić na klupu, a Lulić na beka, što je po meni veliki fail :damn:.
to ne smije raditi :nene: :nene: ,je*o bi mu sve po spisku ako to uradi

moraju biti dupli bekovi ko i proslu tekmu
da i lulic i hajrovic pomazu u defanzivi ovim pravim bekovima ,to je ekstra funkcionisalo u proslom mecu
sa ovom promjenom lulicu ne bi imo ko pomagat a naprijed ne bi imo krila na lijevoj strani,nece ibisevic krilo igrat
male su sanse za ovu opciju (nadam se :mrgreen: )
a šta ako te posluša i mi izgubimo 1:0 golom u 8o minuti.....bili sebi tada **** sve po spisku..........

de, bolan kanite se iluzije da ste stručnjaci.....ok je ovako prdoklačiti, zato i služe forumi, ali na kraju ipak kažeš sebi, nije baš da sam ja stručnjak.......

čuj, **** bi mu sve po spisku, zato što bi Vedo igrao.....nemrem bilivovati

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 20 jun 2014, 23:21

kokakolas je napisao/la:Kada vidim da bi vas pola pocelo utakmicu bez jednog Hajrovica i sa Viscom u prvih 11... Tek onda skontam da neki veze nemate sa zivotom.

Dobitna kombinacija je ona postava kao protiv Argentine. The end.
+1

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 20 jun 2014, 23:25

barca_87 je napisao/la:
fukarezv je napisao/la:slika bolji njih qurac :urnebes: :urnebes: :urnebes:
svi osim bicakcica i jesu samo za pokera :urnebes: :urnebes:
to je jedino sto ce igrat na SP,
ovo im najveca zanimacija na turniru
:urnebes: :urnebes:
:urnebes: :urnebes:

MB7
Kontakt:

Post Postao/la MB7 » 20 jun 2014, 23:27

samoposmatram je napisao/la:BiH - Nigerija 1-0 Dzeko 83'
Nemoj tako kasno....ehhh da hoce odma ocepiti da uleti prva u mrezu Nigerije :mrgreen: a zasto i nebi.. a ono kad hoce hoce ide i drugi za 5,6 minuta.. :opaopa:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 20 jun 2014, 23:30

Englezi. :kafa:
slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 20 jun 2014, 23:31

Avdija pije kolu :crazy:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 20 jun 2014, 23:33

Puno ovih internacionalni stranica kazu da Ibisevic sutra igra sa prve minute. :hmmmmm:

BackSpace United

UltraSA
Kontakt:

Post Postao/la UltraSA » 20 jun 2014, 23:35

Vi fakat kontate da ćemo početi sa dva napadača :lol:
ČUVARI ČASTI WALTER IDENTITETA

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 20 jun 2014, 23:36

Nerminovic je napisao/la:Englezi. :kafa:
slika
Al' se ljudi šprdaju s našom utakmicom :eh:

A i termin yeben, zadnja utakmica dana, 00:00 :damn:
Ronaldo - Isco - Bale

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 20 jun 2014, 23:38

UltraSA je napisao/la:Vi fakat kontate da ćemo početi sa dva napadača :lol:
jok eto ti znas :hmmmmm:

BackSpace United

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 20 jun 2014, 23:39

MB7 je napisao/la:
samoposmatram je napisao/la:BiH - Nigerija 1-0 Dzeko 83'
Nemoj tako kasno....ehhh da hoce odma ocepiti da uleti prva u mrezu Nigerije :mrgreen: a zasto i nebi.. a ono kad hoce hoce ide i drugi za 5,6 minuta.. :opaopa:
Rani golovi su nas u teskim utakmicama znali kostati, zato drzati nulu i onda pred kraj zabiti nesto kao zadnja protiv Litvanije. 0-0 je isto dobar rezultat.

Naravno da bi volio da ih poderemo posteno, samo nevjerujem da cemo gledati iste scene, kao sa kameruncima.

Zaključano

Natrag na “Reprezentacija BiH na SP u Brazilu”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.