Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

nikad_izvini
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 18:17

Ima nešto što se zove "ples jedne, dvije sezone". To su dobri igrači. Vrhunski, nisu. Možda postanu. A porediti Ronalda i Vermalena je degutantno :mrgreen:
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 nov 2010, 18:21

nikad_izvini je napisao/la:Ima nešto što se zove "ples jedne, dvije sezone". To su dobri igrači. Vrhunski, nisu. Možda postanu. A porediti Ronalda i Vermalena je degutantno :mrgreen:
Vjerovatno su i tada kad je on tek stupio na veliku svjetsku scenu i postigao 45 golova u isto toliko utakmica postojali tako neki koji su mislili da je to ples jedne sezone
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 18:32

Iskreno se nadam da ste u pravu. Zaista bi mi bilo drago da Arsenal počne uzimati tutule. Al sa ovakvom odbranom i konkurencijom, dabogdo, ako se nešto bitno ne promijeni kod AW i njegovog odnosa prema odbrani.
Ne treba, ne bi smjelo, superiorni uspjeh Osimovog "Željezničara" s bilo kim identificirati; to je isključivo trijumf Amarovog građanskog "masla"-inat provincijskom, mahalaškom Sarajevu. By Senad Avdić, Slobodna Bosna

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 nov 2010, 18:33

nikad_izvini je napisao/la:Šta je on to odigrao da možeš reći da je štoper "vrhunske klase" :roll: Jel to Ajax vrhunska ekipa :mrgreen: Belgija kao reprezentacija :mrgreen: Tek je došao u Arsenal. Svi navedeni iz Čelzija i Man Utd-a su za njega dokazani igrači sa TITULAMA u najjačoj ligi svijeta. Ovaj ništa od toga nema. Sve jeste, vrhunski štoper nije. Barem trenutno ;)
Evo vidis covjek kaze ono sto ja mislim samo u vezi drugog igraca, ja kazem gdje je to dzeko napadac vrhusnke klase, jel to Wolfsburg vrhunska ekipa? Bosna i Hercegovina kao reprezentacija? Samo eto sto je Vermalen prosle sezone bio u timu sezone Premiershipa pa se je dokazao.
Dio Arsenala

vuvu_zzz
Kontakt:

Post Postao/la vuvu_zzz » 21 nov 2010, 18:35

Faraon iz Visokog je napisao/la:[youtube][/youtube] :mrgreen:
pa sto ga preskoci, imal neki razlog..
http://www.youtube.com/watch?v=zVnS_KIWW8w

http://www.youtube.com/watch?v=7T8sBJluRtg

--------------TO BE CONTINUED--------------

DOMINACIJA JE NEMINOVNOST xD

“Nevjerojatno, Benitez izgubio? Ne mogu vjerovati, no, kasni samo devet bodova” - Mou

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 18:37

Romariooo je napisao/la:Ne mora jedan igrac imati titule da bi bio svjetska klasa, kao sto tu ni godine ne znace bogzna. Npr, kad je Ronaldo el fenomeno odigrao onu jednu sezonu u Barci nije osvojio ni Ligu prvaka ni spansko prvenstvo, a opet je bio najbolji igrac svijeta, i to vanzemaljac. Ili npr. sad Garet Bale, momak je azdaha, totenham nece osvojiti ni prvenstvo ni ligu pravaka, al opet je taj igrac vrhunski.
Ali je zato sa Barsom uzeo španski kup (kup Kralja) i kup Kupova protiv PSG u Rotterdamu (gdje je bio stijelac odlucujuceg gola u finalu)...oba trofeja iz 1997...i bio najbolji strijelac La lige te godine sa 34 gola.
Zadnja izmjena: Mandrak, dana/u 21 nov 2010, 18:38, ukupno mijenjano 1 put.

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 21 nov 2010, 18:37

Za sve postoji razlog.

Cambell ga je navodno nazvao neznalicom u autobiografiji koju je napisao. ;)

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 18:38

Ima razlog, a to je da je Gallas **** od čovjeka. On i Nasri se ne vole i Nasri je prije nekoliko mjeseci javno rekao da ne voli Gallasa i da 4-5 igrača Arsenala sa Gallasom uopšte nije pričalo dok je ovaj igro u Arsenalu. Ali da je bio predobar štoper, vala bio je.

anfield
Kontakt:

Post Postao/la anfield » 21 nov 2010, 18:40

arsenal puno grijesi jer dovodi mlade igrace da wenger hoce dovesti 2-3 iskusnija igraca arsenal bi bio masina nezaustavljiv ;)
LIVERPOOL YNWA

"Ako nisi u stanju da nas podržavaš kada gubimo, ne treba da nas podržavaš ni kada pobeđujemo" BIL ŠENKLI

"Kad mi je dosadno, ja otvorim novine i bacim pogled na dno tabele, da vidim gde se nalazi Everton" BOB PEJSLI

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 21 nov 2010, 18:41

-Paja je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:Šta je on to odigrao da možeš reći da je štoper "vrhunske klase" :roll: Jel to Ajax vrhunska ekipa :mrgreen: Belgija kao reprezentacija :mrgreen: Tek je došao u Arsenal. Svi navedeni iz Čelzija i Man Utd-a su za njega dokazani igrači sa TITULAMA u najjačoj ligi svijeta. Ovaj ništa od toga nema. Sve jeste, vrhunski štoper nije. Barem trenutno ;)
Evo vidis covjek kaze ono sto ja mislim samo u vezi drugog igraca, ja kazem gdje je to dzeko napadac vrhusnke klase, jel to Wolfsburg vrhunska ekipa? Bosna i Hercegovina kao reprezentacija? Samo eto sto je Vermalen prosle sezone bio u timu sezone Premiershipa pa se je dokazao.
Nisi ti druze razumio mene i bosca, i mi kazemo da je odbrana slaba, ali ne zato sto Vermalen nije svjetska klasa, nego zbog toga sto fali jos jedan ili dva vermalena.

A ova prica oko dzeke je isto bezveze, po vama ispada da se neko mora roditi u vrhunskom klubu da bi bio vrhunski. Trenutno su i Dzeko i Vermalen vrhunski igraci, sto im pokazuje i cijena ako ih neko zei dovesti, a raspravljati se moze do prekosutra
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 nov 2010, 18:47

Nisam se vama ni obracao sto se i vidi. Hrpa pametnjakovica sad pametuje i proziva odbranu Arsenala nazivaje losom i onda u istoj recenici spomene vrhunsku odbranu Uniteda koja je ove sezone primila isto golova koliko i losa Arsenalova, mislim odlucite se sami sebi skacete usta.
Dio Arsenala

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 21 nov 2010, 18:49

-Paja je napisao/la:
Pa sam si sebi skočio u usta. @Nikad izvini je napisao da se veličina ogleda u tome da prosječnu ekipu dovedeš do titule. To je učinio Edin Džeko. Ali, kada si ti kren'o s tim, da i ja nastavim:

Alexandre Song: Ne možeš reći da je dobar igrač, jer nema niti jednu titulu.
Gael Clichy: -II-
Bacari Sagna: -II-
Abou Diaby: -II-
Samir Nasri: -II-(ko još računa Intertoto Kup kao neko relevantno takmičenje)
Theo Walcott: -II-
...

Dakle, samo su Van Persie, Rosicky i Fabregas igrači jer se oni osvajali trofeje(Fabregas kao član reprezentacije Španije, Rosicky odveo Dortmund do titule, a prije toga i Spartu, te Van Persie koji je igrao finale SP-a te koji je sa Feyenoordom osvojio Kup Uefa).
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 18:56

Monolog je napisao/la:
-Paja je napisao/la:
Pa sam si sebi skočio u usta. @Nikad izvini je napisao da se veličina ogleda u tome da prosječnu ekipu dovedeš do titule. To je učinio Edin Džeko. Ali, kada si ti kren'o s tim, da i ja nastavim:

...

Dakle, samo su Van Persie, Rosicky i Fabregas igrači jer se oni osvajali trofeje(Fabregas kao član reprezentacije Španije, Rosicky odveo Dortmund do titule, a prije toga i Spartu, te Van Persie koji je igrao finale SP-a te koji je sa Feyenoordom osvojio Kup Uefa).
Zanimljivo da niti jedan od te trojice navedenih nije osvojio ništa sa Arsenalom...vec su osvajali nekakve trofeje sa Dortmundom ili Feyenoordom.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 18:57

Jest, samo su njih trojica igrači, a šta su ostali onda ? Gremlini, kemale-jamale, mitska bića, šta ?

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 nov 2010, 18:57

Monolog je napisao/la:
-Paja je napisao/la:

...

Ako pazljivo procitas vidjeces da je napisao da je Vermalen nedokazan i onda nave svoje argumente onda sam ja isto ucinio sa Dzekom prakticno prekopirao njegov post i dolazimo do zakljucka da je i on nedokazan. Sad ti poredi ko je koliko trofeja osvojio i poredi jos titulu smijesne Bundeslige sa Premiershipom, tvoja stvar...
Dio Arsenala

nikad_izvini
Kontakt:

Post Postao/la nikad_izvini » 21 nov 2010, 19:00

Greška kolega. Napisao sam da nije vrhunski štoper. Bitna je razlika između nedokazanog igrača i vrhunskog štopera ;)

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 19:13

Bosco je napisao/la:Jest, samo su njih trojica igrači, a šta su ostali onda ? Gremlini, kemale-jamale, mitska bića, šta ?
A šta su to IKAD u karijeri osvojili ovi Wengerovi francuzi Clichy, Sagna,Diaby,Nasri :?: ...ili Walcott,Song??
Jbg, realno nikad ništa osvojili nisu.

Bosco
Kontakt:

Post Postao/la Bosco » 21 nov 2010, 19:16

Mandrak je napisao/la:
Bosco je napisao/la:Jest, samo su njih trojica igrači, a šta su ostali onda ? Gremlini, kemale-jamale, mitska bića, šta ?
A šta su to IKAD u karijeri osvojili ovi Wengerovi francuzi Clichy, Sagna,Diaby,Nasri :?: ...ili Walcott,Song??
I to ih čini lošim igračima ?

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 21 nov 2010, 19:20

Bosco je napisao/la:
Mandrak je napisao/la:
I to ih čini lošim igračima ?
Ne kažem, ta cinjenica ih cini samo igracima bez ikakvog trofeja - to je sva poenta....mislim, pitao si me šta su ostali igraci pored one trojice nabrojanih koji su došli do nekakvih trofeja ali mimo Arsenala (pa su navedeni primjeri Rosickog i Dortmunda ili Van Persia i Feyenoorda)...jest i Arshavin uzeo sa Zenitom kup UEFA, ali nikad ništa sa Arsenalom....hocu da kažem da ti igraci nemaju nikakvih trofeja sa Arsenalom, a došli su u njega upravo zbog toga.

-Paja
Kontakt:

Post Postao/la -Paja » 21 nov 2010, 20:28

nikad_izvini je napisao/la:Greška kolega. Napisao sam da nije vrhunski štoper. Bitna je razlika između nedokazanog igrača i vrhunskog štopera ;)
Svejedno, slozices se onda ni da Dzeko nije vrhunski napadac ili za njega odredjuju drugi kriteriji?
Dio Arsenala

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []