Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Zadnja izmjena: pingpong, dana/u 01 apr 2026, 15:48, ukupno mijenjano 2 puta.
Dodaj i povratak Zuke, Burica i Sehica te prikljucivanje Hodzica, uvodi Radeta Krunica. Ne moze Mesa za 10 mjeseci ispraviti 5 godina nerada.szlaja je napisao/la:MEŠI PUNA PODRŠKA !!!
Izvukao je maksimum od raspadnute repke. Idemk sad od pocetka po njegovim pravilima. Prikljucio nam je Djurica, Viscu, Cocalica. Sad ce i Krunica i ove iz Belgije. Polako ali sigurno pravi smjenu generacije
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Da je Meša od prve utakmice vodio nas i mi bi išli na EP direktno.
....Manchester United fan since 1993....
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
The truth is hard to swallow, it will leave you starved tomorrow - Talib Kwali
- Beduin
- Kontakt:
Ma Osim ima karizmu, ima to naslijedje od oca i mogao bi voditi i neki ozbiljniji klub, sigurno. Nisam navijac ni Zelje ni Sarajeva pa zato pisem onako objektivno, Kodru sam spomenuo po pricama Pitara da je pokusavao uvesti red u klubu i autoritet medju igracima, ali se igraci bunili, neki nisu htjeli igrati iz protesta i sl. I logicno nakon losih rezultata trener otpada, jer zna se sta je Osim u Zelji i da ce uvijek imati maksimalnu podrsku Uprave, dok Kodro u Sarajevu nema taj kult i zastitu, a vjerovatno je i malo meksi od Osima.Brkoo je napisao/la:Beduin je napisao/la:Nije li takav i Meho Kodro?Brkoo je napisao/la:Joj kad mi neko spomene Halilhodzica![]()
Čovjeku su pare na prvom mjestu, kakvi crni uslovi za rad, kakve je to uslove za rad imao u Africi, Dinamu itd? pare, pare i samo pare, isto kao da ce te pare u mezar odnijeti koliko je gladan za tim prokletim parama..
Nakon Meše ne vjerujem da ce Bajevic htjeti jer je postavio sebi neke druge prioritete u životu, koliko znam više se uopšte ne bavi trenerskim poslom, čovjek ima baš kratak fitilj..
Što se tice Amara Osima, čovjek sad uživa, uzima milione, šeici ga neće pustiti tako lako, ima vremena za njega. On je možda i jedini trener koji zna sa ovom našom bagrom raditi, kod njega ne bi bilo zajebancije i setanja igraca po terenu, u to sam uvjeren 100% ,jedan od rijetkih naših trenera koji ima damu da izbaci svakoga ko pravi problem i jedan od rijetkih naših trenera kod kojeg niko ne bi imao zagarantovano mjesto, najvece naše zvijezdice bi sjedile na klupi ako ne bi radile ono što im on kaže..
Ali i ja sam za to da naredni selektor bude Osim, a posije njega Kodro (ponovo), obojica imaju autoritet. Nazalost, u Sarajevu nije uspio jer nasi domaci "igraci" ne zele da im se naredjuje, da ih se posalje na klupu ako se ne trudi, ne zele da ih se kaznjava, jednostavno pickice umazene.
Mehu Kodru izuzetno cijenim i poštujem ali on je previše gospodin za ovo naše podneblje Balkana, u sebi on nema onu određenu dozu fakinluka koju Osim ima. To što si naveo da igrači nisu željeli da im se naređuje je greška kluba i Mehe, jer ako uprava ne stane iza trenera onda ce ti igraci raditi sta im je volja, a trener ako ne zna uspostaviti autoritet onda to nije trener. Osim im se od pocetka postavio autoritativno na takav način da su ga igrači morali slušati, imali su i respekt prema njemu i strah od njega, niko nije smio reci poslije utakmice da neće da odradi dodatni trening, izgubiš neku tekmu u gostima, odmah nakon povratka na Grbavicu, tek što izađu iz autobusa igrači znaju šta ih ceka, kaznene treninge rade, a odbijanja od plate za noćne izlaske naših "profesionalaca" su posebna prica, Stanić i kompanija najbolje znaju kako je kad te trener uhvati u kafani i ostatenes bez velikog dijela plate, pa ti na vidi da li ti se to ponašanje isplati, a šta tek reci o izbacivanju Zebe u 20-oj minuti utakmice, ili držanje Bekrica na klupi zato što je mislio da se ne trudi dovoljno, jednostavno Osim je znao i najvecu zvijezdu pomnožiti sa nulom ako misli da je veci od kluba..
I još jedna stvar, nevezano za tebe, kad je repka u pitanju treba sa strane da ostavimo klupska prepucavanja i da ne guramo neke igrače samo zato što dolaze iz nekog našeg kluba za koji navijamo, u reprezentaciji treba da igraju najbolji igrači..
Sve u svemu, ja sam za to da se Mesi dadnu i naredne kvalfikacije, osim ako ne usere kao Pape vec na po koraka, ali mi je Osim njegov nasljednik. I moraju se poceti forsirati nasi domaci igraci, Memija, Cimirot i jos poneki, jer ako ti vec sjede na klupi igraci koji ne igraju ni u svojim klubovima i znas da nece odigrati nijednu minutu u nacionalnom timu, zasto onda da na klupi ne sjede gore pomenuti na koje ces svakako racunati u buducnosti, a promovises i domacu ligu.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Zadnja izmjena: pingpong, dana/u 01 apr 2026, 15:49, ukupno mijenjano 1 put.
Bas tako. Ko se i malo razumije u fudbal potvrdit ce rad. A ovi sto ne razlikuju koridu Cevljanovici i utakmicu (takvih je 70% na utakmicama) ce i dalje dizat Ciru prodavaca magle i mutavog Safeta koji je imao najbolju generaciju u povijesti naseg fudbala, i od njih nije izvukao vise od 70%. Kad vidim kakvi smo mnogo toga mi i ne zasluzujemo. Ne odbija Vaha dzaba klupu...bhsport je napisao/la:Dodaj i povratak Zuke, Burica i Sehica te prikljucivanje Hodzica, uvodi Radeta Krunica. Ne moze Mesa za 10 mjeseci ispraviti 5 godina nerada.szlaja je napisao/la:MEŠI PUNA PODRŠKA !!!
Izvukao je maksimum od raspadnute repke. Idemk sad od pocetka po njegovim pravilima. Prikljucio nam je Djurica, Viscu, Cocalica. Sad ce i Krunica i ove iz Belgije. Polako ali sigurno pravi smjenu generacije
ako mislis da ti ide lako u zivotu, pogledaj bolje, mozda ti ide nizbrdo !
- tuzlak1987
- Kontakt:
Pa sto nije dobio Kipar na domacem terenu onda? Sto nije kod tog Izraela sto bi ga poderao na domacem terenu izvukao bar bod, a ne izgubio 3-0...pingpong je napisao/la:Da je Safet Sušić ostao selektor sad bi mi slavili drugo uzastopno veliko takmičenje. Što neko reče i Pecikoza bi dobila Andoru 2 puta, i ovaj Vels i Izrael na domaćem terenu. A Pape bi se s ovim Ircima POIGRAO i ubio ih u pojam za razliku od ovog kozolikog pljačljivka.
Kako bi onda dobio Kiprapingpong je napisao/la:Da je Safet Sušić ostao selektor sad bi mi slavili drugo uzastopno veliko takmičenje. Što neko reče i Pecikoza bi dobila Andoru 2 puta, i ovaj Vels i Izrael na domaćem terenu. A Pape bi se s ovim Ircima POIGRAO i ubio ih u pojam za razliku od ovog kozolikog pljačljivka.
Zadnja izmjena: pingpong, dana/u 01 apr 2026, 15:50, ukupno mijenjano 1 put.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Isto tako bih ja mogao reci sada sta bi bilo kad bi bilo za Mesu. Prosao bi i Mesa onu grupu sa Grckom i Slovackom jer je bila lagana.pingpong je napisao/la:To je jedini kiks koji je imao, a prije toga je odveo repku na SP po prvi put. Smijenjen je, a da je ostao iskoristio bi ovaj lakši raspored što je ostao i hladno prošao ove prosječne Irce. Ali sad možemo samo žalit što imamo nesposoban savez koji je smijenio ključnog čovjeka za uspjeh...tuzlak1987 je napisao/la:Pa sto nije dobio Kipar na domacem terenu onda? Sto nije kod tog Izraela sto bi ga poderao na domacem terenu izvukao bar bod, a ne izgubio 3-0...pingpong je napisao/la:Da je Safet Sušić ostao selektor sad bi mi slavili drugo uzastopno veliko takmičenje. Što neko reče i Pecikoza bi dobila Andoru 2 puta, i ovaj Vels i Izrael na domaćem terenu. A Pape bi se s ovim Ircima POIGRAO i ubio ih u pojam za razliku od ovog kozolikog pljačljivka.
Ovoj reprezentaciji je udario temelje Ciro Blazevic i izdigao je iz prosjeka sa prvim barazom iako je imao tesku grupu sa Belgijom, Spanijom i Turskom. Pape je to samo preuzeo sa igracima zeljnim uspjeha i u svom zenitu, a temelje je udario Ciro
ko god pomisli da bi safet ovo prosao ili da je bolji selektor od mese treba prestati pratiti fudbal
- JackTheStripper
- Kontakt:
Pingpong yebo te sušić a ti njega. Čuj ključni čovjek za uspjeh. Zemljo otvori se.
Tvrd je Bošnjak, voćka čudnovata,
ne slomi ga, al zube polomi.
ne slomi ga, al zube polomi.
Sušić nas nije mogao odvesti na EP kada je reprezentacija bila mnogo jača. Ekipa u naponu snage. Džeko i Miske pokorili Bundes ligu, a imaš igrače koji su tada bili na vrhuncu: Begović, Spahić, Papac, Rahimić, Salihović, Medunjanin, Pjanić, Lulić, Misimović, Džeko, Ibišević, Hasagić, Jahić, Ibričić, Muslimović...Micron je napisao/la:ko god pomisli da bi safet ovo prosao ili da je bolji selektor od mese treba prestati pratiti fudbal
Oni su bili na vrhuncu za vrijeme Ćirinog mandata i samo su ga 'viša' sila i Emir Spahić spriječili da nas odvede na EPcarsijaba je napisao/la:Sušić nas nije mogao odvesti na EP kada je reprezentacija bila mnogo jača. Ekipa u naponu snage. Džeko i Miske pokorili Bundes ligu, a imaš igrače koji su tada bili na vrhuncu: Begović, Spahić, Papac, Rahimić, Salihović, Medunjanin, Pjanić, Lulić, Misimović, Džeko, Ibišević, Hasagić, Jahić, Ibričić, Muslimović...
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- tuzlak1987
- Kontakt:
Ko bolan bio na vrhuncu u vrijeme Cirinog mandata? O cemu ti pricas?
Pape je vodio reprezentaciju 5 godina i u tom periodu su nasi igraci odigrali najbolje sezone. Ciro je radio sa djetetom od Dzeke i Pjanica..
Covjek je skrojio rep i od reprezentacije koja je bila 4-5 pot i zavrsavala na 4-5 mjestu uveo reprezentaciju u baraz pored Belgije i Turske. To je bilo nezamislivo tada za nasu reprezentaciju koja je spadala u prosjecne kojima je mjesto na 4 ili 5 mjestu u grupi. Od tada je i krenuo uspon reprezentacije..
A baraz je odigrao bolje od Safeta. Nije se obrukao niti u jednoj utakmici
Nije on bezveze bio sa Hrvatskom 3. na svjetskom. Nakon njega je Pape preuzeo skrojenu reprezentaciju koja moze jurisati na vrh grupe da bi to na kraju sve unistio. Sada Mesa ima istrosene igrace koji su odigrali svoje najbolje..
Pape je vodio reprezentaciju 5 godina i u tom periodu su nasi igraci odigrali najbolje sezone. Ciro je radio sa djetetom od Dzeke i Pjanica..
Covjek je skrojio rep i od reprezentacije koja je bila 4-5 pot i zavrsavala na 4-5 mjestu uveo reprezentaciju u baraz pored Belgije i Turske. To je bilo nezamislivo tada za nasu reprezentaciju koja je spadala u prosjecne kojima je mjesto na 4 ili 5 mjestu u grupi. Od tada je i krenuo uspon reprezentacije..
A baraz je odigrao bolje od Safeta. Nije se obrukao niti u jednoj utakmici
Nije on bezveze bio sa Hrvatskom 3. na svjetskom. Nakon njega je Pape preuzeo skrojenu reprezentaciju koja moze jurisati na vrh grupe da bi to na kraju sve unistio. Sada Mesa ima istrosene igrace koji su odigrali svoje najbolje..
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 18 nov 2015, 12:59, ukupno mijenjano 1 put.
Zadnja izmjena: pingpong, dana/u 01 apr 2026, 15:51, ukupno mijenjano 2 puta.
Dajte ba. Smijesno je uopste uzimat Safeta u raspravu. Covjek je bio samo jedno drvo na klupi. Znam iz pouzdanih izvora da je smijesan bio i u svlacionici. Sreca nasa da smo imali najbolju generaciju ikada i Grcu iz prvog pota. Alo ba Grci, one sto je neki dan i LUXEMBURG pobijedio. Safet je svoje znanje pokazao protiv Francuske dva puta, Portugala dva puta, Slovacke, Nigerije...
Najbolja utakmica mu je Mexico i Obala Slonovace. Pomislio sam da je dosao pameti al izgleda samo bio bljesak. O njegovim glupostima se moze knjiga napisati.
Najbolja utakmica mu je Mexico i Obala Slonovace. Pomislio sam da je dosao pameti al izgleda samo bio bljesak. O njegovim glupostima se moze knjiga napisati.
- tuzlak1987
- Kontakt:
I Safet kao imao ovopingpong je napisao/la:Vidi ovih samozvanih stručnjaka sa ograničenim egoističnim mišljenjima.
Ostaće zapisano ZLATNIM slovima u historiji da je Safet Sušić - PAPE jedini selektor koji je odveo repku na veliko takmičenje i to SP. Te zasluge koje je on imao su nešto što vi ne možete ni vidjeti. Nemate kapaciteta. Dat ću vam samo jedan primjer, mešica plače na konferenciji a Pape udara mikrofone. Selektorova glavna uloga je prenošenje energije na igrače, vođenje, liderstvo. Ako seletor plače ko curica i igrači će igrati ko curice. Milion je još, za vas, nevidljivih faktora zašto je Safet Sušić sposoban odvesti repko na SP, a zašto mešica ne može ni na EP. Ali da ne trošim vrijeme, ha govorio ha ne govorio, vama je isto.
Ovo je nasoj reprezentaciji usadio Ciro Blazevic.
Begović, Papac, Lulić i Medunjanin nisu uopšte ni igrali za reprezentaciju kod Ćire. Jest Begović u Estoniji upisao par minuta i Medunjanin odigrao revanš protiv Portugala, ako je to bio njihov vrhunac onda ne znam.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Ćiro Blažević je bio selektor kad su Misimović i Džeko osvojili titulu sa Wolfsburgom, sezona u kojoj je Edin Džeko zabio 36 golova, najuspješnija u njegovoj karijeri i sezona kad je Miske oborio rekord po broju asistencija u BL.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 29 gostiju.