Juventus FC - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: Juventus F.C.
1992-1995 nikad zaboraviti...
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ma 8 bodova smo izgubili u sljedećim tekmama, protiv Sampe kući, protiv Bologne vani, protiv Brescie vani i Chieva vani sa tih 8 bi bili na -3 i da je Alexova ušla u posljednjoj minuti protiv Sampe nedavno, pa gdje bi nam bio kraj
Ali realno je ove sezone da ćemo biti treći ili četvrti...
Roma je prošle godine stigla -11 i prestigla i sama sebi izgubila Scudetto protiv Sampe kući, mislim što i naš Juventus to ne bi mogao

Ali realno je ove sezone da ćemo biti treći ili četvrti...
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!
★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ma najvise me cudi kako nismo mogli dobiti onu Fiorentinu kod kuce,,, 
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
- Bianconeri1988
- Kontakt:
http://www.tuttipazziperlajuve.com/2011 ... talia.html
Ukratko, tekst govori o tome kada je prvi put upotrebljen naziv derby d'Italia. Prvi je to uradio sportski novinar Gianni Brera 1967.Iz razloga što su Juve i Inter do tada imali najviše Scudetta, Juve 13, Inter 10, dok je Milan stao na brojci 8. Dugo godina se govorilo da je utakmica Juve - Inter prozvana derby d'Italia iz razloga što dva kluba nikad nisu ispadala iz najvećeg državnog takmičenja, ali to je pogrešno, jer se taj izraz odnosi na 1967. godinu budući da su to do tad bile 3 jedine ekipe koje nisu ispadale u Serie B, dakle ispravno je da se pojam derbi d'Italia koristi u slučaju kad se sastaju ekipe koje u tom trenutku imaju najviše Scudetta, dakle to bi u ovom slučaju bila utakmica Juventus - Milan ili Juventus - Inter, budući da Juve ima 29, a Milan i Inter po 17 Scudetta osvojenih na terenu, a ne na papiru, jer se fudbal igra na terenu a ne negdje drugo, međutim po zvaničnom registru Merdazzurri imaju 18 titula prvaka, Milan 17, a Juve 27, tako da će za ovu godinu utakmica Juve - Inter imati epitet derbi d'Italia. Dalje se govori kako će uz Božiju pomoć i pravdu biti oduzeta dodijeljenja titula na stolu FC Tavoliniju (čitaj inter), trenutnom stanju u ekipi, o promjeni taktike protiv Cagliaria i o tome kako mi navijači očekujemo od igrača da ginu za svaku loptu i da pokažu volju za pobijedom u ovom derbiju i da pokažu da je Juve takav klub da nema straha ili afiniteta od bilo kojeg protivnika, i na kraju s razlogom se postavlja pitanje da li je ustvari Juve - Inter pravi derby d'Italia jer se zna ko je osvajao Scudetta na terenu, a ko za zelenim stolom...kao što stoji u mom potpisu:
FINO ALLA FINE FORZA JUVE
Ukratko, tekst govori o tome kada je prvi put upotrebljen naziv derby d'Italia. Prvi je to uradio sportski novinar Gianni Brera 1967.Iz razloga što su Juve i Inter do tada imali najviše Scudetta, Juve 13, Inter 10, dok je Milan stao na brojci 8. Dugo godina se govorilo da je utakmica Juve - Inter prozvana derby d'Italia iz razloga što dva kluba nikad nisu ispadala iz najvećeg državnog takmičenja, ali to je pogrešno, jer se taj izraz odnosi na 1967. godinu budući da su to do tad bile 3 jedine ekipe koje nisu ispadale u Serie B, dakle ispravno je da se pojam derbi d'Italia koristi u slučaju kad se sastaju ekipe koje u tom trenutku imaju najviše Scudetta, dakle to bi u ovom slučaju bila utakmica Juventus - Milan ili Juventus - Inter, budući da Juve ima 29, a Milan i Inter po 17 Scudetta osvojenih na terenu, a ne na papiru, jer se fudbal igra na terenu a ne negdje drugo, međutim po zvaničnom registru Merdazzurri imaju 18 titula prvaka, Milan 17, a Juve 27, tako da će za ovu godinu utakmica Juve - Inter imati epitet derbi d'Italia. Dalje se govori kako će uz Božiju pomoć i pravdu biti oduzeta dodijeljenja titula na stolu FC Tavoliniju (čitaj inter), trenutnom stanju u ekipi, o promjeni taktike protiv Cagliaria i o tome kako mi navijači očekujemo od igrača da ginu za svaku loptu i da pokažu volju za pobijedom u ovom derbiju i da pokažu da je Juve takav klub da nema straha ili afiniteta od bilo kojeg protivnika, i na kraju s razlogom se postavlja pitanje da li je ustvari Juve - Inter pravi derby d'Italia jer se zna ko je osvajao Scudetta na terenu, a ko za zelenim stolom...kao što stoji u mom potpisu:
Ž '21!
- Io_Sono_Interista
- Kontakt:
zbog "igranja fudbala" van terena Juve i jest danas tamo gdje jesteBianconeri1988 je napisao/la:http://www.tuttipazziperlajuve.com/2011 ... talia.html
tebi je derby d'Italia sa Milanom i uzivaj u njemu,i zivi u zabludama kako je ovo jak Juve,ja bih volio da jeste,zbog jace lige,al rezultati kako u Italiji tako i u Evropi pokazuju gdje je Juve danas
nadam se dobrom derbiju i blagu prednost dajem nama,al ovakve utakmice niko ne moze prognozirat,al ako vas dobijemo put prema tituli ce biti olaksan...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Svaka čast za to, ali to u čemu ste vi uspjeli su prije vas uspjeli i Ayax, Bayern, Man Utd i Barca, dok je Juventus prvi u jednoj stvari i zauvijek će biti prvi, a to je da je prvi osvojio sve međunarodne trofeje...
Ono u čemu se Juve danas nalazi, Inter je bio proteklih 30 godina izuzev posljednje 3-4 godine...I ja ne kontam što ti meni nešto prigovaraš i govoriš kako živim u zabludi kad sam ja samo preveo tekst jer mnogi ovdje ne znaju italijanski, ako imaš nešto za reći, reci to ovom što je pisao ovaj tekst, a ne meni
Ono u čemu se Juve danas nalazi, Inter je bio proteklih 30 godina izuzev posljednje 3-4 godine...I ja ne kontam što ti meni nešto prigovaraš i govoriš kako živim u zabludi kad sam ja samo preveo tekst jer mnogi ovdje ne znaju italijanski, ako imaš nešto za reći, reci to ovom što je pisao ovaj tekst, a ne meni
Ž '21!
kad nema mačke miševi kolo vode, pa tako i kad se Juve digne poslije svega timovi poput Barce Chelsia i ostale buranije idu u zaborav gdje im je i mjesto...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- pazzoetoogol
- Kontakt:
a gde im je mjestomuXmania je napisao/la:kad nema mačke miševi kolo vode, pa tako i kad se Juve digne poslije svega timovi poput Barce Chelsia i ostale buranije idu u zaborav gdje im je i mjesto...
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER
Nije valjda da je nas dragi krivousti trener shvatio neke stvari
Asked about Juventus' change of system from a 4-4-2 to a 4-3-3, Melo said: “Personally I am fine in any position in central midfield either in a three or with two".
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Derby D' Italia
Hmmm...u ovu tekmu ulazimo kao "underdogs" tako i ako izgubimo bodove nece biti toliki udarac, posebno ako Inter demostrira onu snagu sto je pokazao protiv Rome posle sedmice. Htjeli mi ili ne, moramo biti realni i priznati da Inter u topformi je za jedan nivo ispred nas. Uprkos pobjedi protiv Caglarija, nismo toliko impresionirali igrom u zadnje vrijeme, a na megdan nam dolazi Inter koji je u " fazi preporodjenja", dok smo mi na vrhu krize.
Sve to moze da bude veliki zalogaj za nas ili pak mozda bude veliki faktor motivacije da Juve pokaze, da se mozda ipak nazire kraj ovoj krizi.
Ocekujem da ce momci izaci na teren, boriti se do zadnjeg, jer ponovo su nam potrebni poeni ako hocemo da se vratimo u borbu za mjesta koja vode tamo gdje je ipak malo "sladje" igrat'. Da li se to radilo o inter ili MIlanu, Juventus bi trebao, uprkos svemu sto nas je zadesilo, na domacem terenu ici na pobjedu.
Inter ima slabosti, posebno u zadnjoj liniji. To bi trebala biti nasa sansa. Momci se obicno znaju nabrijati za ove tekme, za ovu tekmu ce to i te kako biti potrebno i igru treba dici na veci nivo nego sto je bilo slucaj od nove godine pa do sada. Minimalno moramo odigrati istu tekmu, sto smo odigrali u Milanu kad smo uzeli bod ako hocemo da izadjemo ne porazani ili dobiti bod na kraju ako nista drugo. Sad smo eto postepeno u najjacam sastavu, tako da alibi ne mozemo traziti u povredama.
Cetvrto mjesto nije daleko, dijeli nas 4 boda, Sve je vise i vise ekipa koji zele to mjesto, znaci direktni konkurenti,(Udine, Palermo).. porazima protiv njih, sami smo ih "pozvali" da se bore za to mjesto, tako da ce do kraja biti jako tesko. Ostaje nam vrlo uzbudiljva zavrsnica.
Forza Juve!!!!
Asked about Juventus' change of system from a 4-4-2 to a 4-3-3, Melo said: “Personally I am fine in any position in central midfield either in a three or with two".
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Derby D' Italia
Hmmm...u ovu tekmu ulazimo kao "underdogs" tako i ako izgubimo bodove nece biti toliki udarac, posebno ako Inter demostrira onu snagu sto je pokazao protiv Rome posle sedmice. Htjeli mi ili ne, moramo biti realni i priznati da Inter u topformi je za jedan nivo ispred nas. Uprkos pobjedi protiv Caglarija, nismo toliko impresionirali igrom u zadnje vrijeme, a na megdan nam dolazi Inter koji je u " fazi preporodjenja", dok smo mi na vrhu krize.
Sve to moze da bude veliki zalogaj za nas ili pak mozda bude veliki faktor motivacije da Juve pokaze, da se mozda ipak nazire kraj ovoj krizi.
Ocekujem da ce momci izaci na teren, boriti se do zadnjeg, jer ponovo su nam potrebni poeni ako hocemo da se vratimo u borbu za mjesta koja vode tamo gdje je ipak malo "sladje" igrat'. Da li se to radilo o inter ili MIlanu, Juventus bi trebao, uprkos svemu sto nas je zadesilo, na domacem terenu ici na pobjedu.
Inter ima slabosti, posebno u zadnjoj liniji. To bi trebala biti nasa sansa. Momci se obicno znaju nabrijati za ove tekme, za ovu tekmu ce to i te kako biti potrebno i igru treba dici na veci nivo nego sto je bilo slucaj od nove godine pa do sada. Minimalno moramo odigrati istu tekmu, sto smo odigrali u Milanu kad smo uzeli bod ako hocemo da izadjemo ne porazani ili dobiti bod na kraju ako nista drugo. Sad smo eto postepeno u najjacam sastavu, tako da alibi ne mozemo traziti u povredama.
Cetvrto mjesto nije daleko, dijeli nas 4 boda, Sve je vise i vise ekipa koji zele to mjesto, znaci direktni konkurenti,(Udine, Palermo).. porazima protiv njih, sami smo ih "pozvali" da se bore za to mjesto, tako da ce do kraja biti jako tesko. Ostaje nam vrlo uzbudiljva zavrsnica.
Forza Juve!!!!
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
nigdje ne spomenuh Inter među buranijom što si se našo uvrijeđen?pazzoetoogol je napisao/la:a gde im je mjestomuXmania je napisao/la:kad nema mačke miševi kolo vode, pa tako i kad se Juve digne poslije svega timovi poput Barce Chelsia i ostale buranije idu u zaborav gdje im je i mjesto...po tvom fudbal je zavrsio krajem 90-tih, posle toga sve sama buranija
ne treba ga ni igrati ni gledati, zapravo treba al VHS kasete posle 2 svjetskog rata
Juve je pao baš u vrijeme Calciopolija, i još se nije oporavio.
i još nešto, volim sve Italijanske klubove podjednako, a Napoli najviše, da slučajno ne misliš da gajim neku posebnu ljubav prema staroj dami...
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-
- Bianconeri1988
- Kontakt:
Ne moraš ti ni spominjati, miš se sam pronađemuXmania je napisao/la:nigdje ne spomenuh Inter među buranijom što si se našo uvrijeđen?pazzoetoogol je napisao/la:a gde im je mjestomuXmania je napisao/la:kad nema mačke miševi kolo vode, pa tako i kad se Juve digne poslije svega timovi poput Barce Chelsia i ostale buranije idu u zaborav gdje im je i mjesto...po tvom fudbal je zavrsio krajem 90-tih, posle toga sve sama buranija
ne treba ga ni igrati ni gledati, zapravo treba al VHS kasete posle 2 svjetskog rata
Juve je pao baš u vrijeme Calciopolija, i još se nije oporavio.
i još nešto, volim sve Italijanske klubove podjednako, a Napoli najviše, da slučajno ne misliš da gajim neku posebnu ljubav prema staroj dami...
To što je trenutno neki klub bolji od drugog, ne znači da je veći...Broj takvih primjera je jednak broju n
Ž '21!
- Io_Sono_Interista
- Kontakt:
@bianconeri
upravu si niko ne moze klubu ponistit istoriju,nit neko moze preko noci postati veliki klub...
a sto se tice pisca teksta,realno je tekst napisan u navijackoj zabludi,za neuspjeh kluba gdje su svi krivi(citaj Inter),i gdje se svaljuje krivica na druge,a Juve je posljednjih par godina imao velikih gresaka u transferima,gdje su pare bacene,a rezultati sramote istoriju kluba,i to je najveci krivac da se danas borite za bilo kakav izlazak u Evropu a ne za trofeje...
uh jedva cekam nedjelju,pozeli covjek ove napete,pune naboja utakimice
upravu si niko ne moze klubu ponistit istoriju,nit neko moze preko noci postati veliki klub...
a sto se tice pisca teksta,realno je tekst napisan u navijackoj zabludi,za neuspjeh kluba gdje su svi krivi(citaj Inter),i gdje se svaljuje krivica na druge,a Juve je posljednjih par godina imao velikih gresaka u transferima,gdje su pare bacene,a rezultati sramote istoriju kluba,i to je najveci krivac da se danas borite za bilo kakav izlazak u Evropu a ne za trofeje...
...Io non rubo il campionato ed in Serie B non son mai stato...
a jestel to vi jedini na svjetu koji ce prvi imati svoj stadion pa ocekujes takvu zaraduBianconeri1988 je napisao/la:Ono što sam napisao za prihode je sam izjavio Marotta, ja sam samo prenio njegove riječi...Ove sezone se je na transfere potrošilo između 30-40 miliona iz jednog jedinog razloga što se nije plasirao u Cl...
A ovaj mi se smije što sam rekao za Chiellinija, ako si gledao sinočnju utakmicu protiv Njemačke sigurno ne bi imao takvo mišljenje...Chiellini je fizički najspremniji igrač uz Principina, a govoriš da je mrtav nakon što istrči jednu kontru...ne znam, očigledno imamo drugačija mišljenja...
Pa zar plate ne spadaju u troškove, ja koliko znam troškovi plata su uračunati u godišnji budžet...Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.
Ne znam da li ijedan tim ima mogucnost tolike potrosnje, mozda City?
Zapamti da su tu plate igracima, koje svake godine iz budzeta izvuku minimalno 50-60 miliona, pa i vise, a uz to dolaze i plate clanovima uprave, skautima...
Ja hoću da kažem da nam ovaj novac od stadiona dođe kao čisti prihod...jer plaće su obračunavate i isplačivane iz budžeta kad i nismo imali svoj stadion...
prvak Italije,prvak Evrope,prvak svih svjetova,dunjaluka,ahireta i vasione FC INTERNAZIONALE MILANO
- JuveSissoko
- Kontakt:
pa i taj budzet se mora odnekle napunit??a cime?? pa prihodima kluba, bilo to od ulaznica , zakupljenih prostorija na stadionu ili tv prava, mora se musti odnekleBianconeri1988 je napisao/la:Ono što sam napisao za prihode je sam izjavio Marotta, ja sam samo prenio njegove riječi...Ove sezone se je na transfere potrošilo između 30-40 miliona iz jednog jedinog razloga što se nije plasirao u Cl...
A ovaj mi se smije što sam rekao za Chiellinija, ako si gledao sinočnju utakmicu protiv Njemačke sigurno ne bi imao takvo mišljenje...Chiellini je fizički najspremniji igrač uz Principina, a govoriš da je mrtav nakon što istrči jednu kontru...ne znam, očigledno imamo drugačija mišljenja...
Pa zar plate ne spadaju u troškove, ja koliko znam troškovi plata su uračunati u godišnji budžet...Pa ne bih ja bas rekao da toliko novca svake sezone moze biti izdvojeno za transfere.
Ne znam da li ijedan tim ima mogucnost tolike potrosnje, mozda City?
Zapamti da su tu plate igracima, koje svake godine iz budzeta izvuku minimalno 50-60 miliona, pa i vise, a uz to dolaze i plate clanovima uprave, skautima...
Ja hoću da kažem da nam ovaj novac od stadiona dođe kao čisti prihod...jer plaće su obračunavate i isplačivane iz budžeta kad i nismo imali svoj stadion...
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
- Bianconeri1988
- Kontakt:
9 > 6 imaš lijepi pozdrav
Ti ne smatraš Bayern i Arsenal ogromnim klubovima, na čemu si ti?
Ta dva kluba su u Top 10 najbogatijih klubova i to ispred Milana, Intera i Juventusa...
Znaš šta je tu bitan faktor, cijena ulaznice, to ću ti ovako uporediti ne može recimo jednom Kolnu koji ima prosječne igrače i Bayernu koji ima par zvijezda biti ista cijena ulaznice, logično da je Bayernu duplo skuplja tako i da je zarada veća, razumiješ šta hoću da kažem?
Pošto ti je slaba matematika, samo je kod tebe 6 > 9
Isto tako treba da znaš da neki klubovi ne mogu privući skupe sponzore pa da samo od reklama na dresovima zarađuju desetine miliona, takvih je pola koje si ti naveo u svom postu, tako da ti neki klubovi koji imaju vlastiti stadion i skoro pa opstaju zahvaljujući njemu...Znaš kad će Eintracht imati sponzora koji će mu da ti po sezoni 20 -30 miliona!? Jednog dana iza nedjelje, ispred ponedjeljka..

a jestel to vi jedini na svjetu koji ce prvi imati svoj stadion pa ocekujes takvu zaradu onda sta bi trebali raditi arsenal,schalke bayern,hamburg,eintracht,koln,dortmund,svi oni imaju vec dugo svoje stadione koji su mnogo veci od tog vaseg cca 55000-75000 gledalaca,znaci po tvom razmisljanju arsenal hamburg schalke itd bi svake sezone na raspolaganju imali oko 150mil-200mil za transfere i bili bi to OOOGROOOMNI klubovi
Ti ne smatraš Bayern i Arsenal ogromnim klubovima, na čemu si ti?
Znaš šta je tu bitan faktor, cijena ulaznice, to ću ti ovako uporediti ne može recimo jednom Kolnu koji ima prosječne igrače i Bayernu koji ima par zvijezda biti ista cijena ulaznice, logično da je Bayernu duplo skuplja tako i da je zarada veća, razumiješ šta hoću da kažem?
Isto tako treba da znaš da neki klubovi ne mogu privući skupe sponzore pa da samo od reklama na dresovima zarađuju desetine miliona, takvih je pola koje si ti naveo u svom postu, tako da ti neki klubovi koji imaju vlastiti stadion i skoro pa opstaju zahvaljujući njemu...Znaš kad će Eintracht imati sponzora koji će mu da ti po sezoni 20 -30 miliona!? Jednog dana iza nedjelje, ispred ponedjeljka..
U tekstu se ne spominje trenutna politika kluba, a kad već to spominješ, svi dobro znamo šta je Moratti radio svojevremeno kad je bacao pare i pare i nije imao rezultate, bio je kranje očajan da osvoji bilo šta, tako da ovo što prolazi Juventus, Inter je već prošao i logično je da postoje usponi i padovi, to što je Inter trenutno ima bolje rezultate ne znači da će tako biti i za 4-5 godina...To se sve vrti iz kruga u krug, Real Madrid nije prošao 1/8 CL 6-7 godina pa je i dalje najveći klub na svijetu, zar ne? Slično je i u Engleskoj, svaka čast Cityu i Chelsea na rezultatima , ali Liverpool je uvijek bio veći klub od njih i tako će biti...I to što Juve nema rezultate kakvi navijači žele posljednjih godina ne čini ga ništa manjim nego što jeste...upravu si niko ne moze klubu ponistit istoriju,nit neko moze preko noci postati veliki klub...
Zaboravio si glavne sponzore i glavne finansijere klubapa i taj budzet se mora odnekle napunit??a cime?? pa prihodima kluba, bilo to od ulaznica , zakupljenih prostorija na stadionu ili tv prava, mora se musti odnekle
Ž '21!
- sarajlija89
- Kontakt:
Kasne radovi na novom stadionu
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=922
Ma nista strasno...al nadam se da ce ipak biti sve u najboljem redu i zadanom roku...
Cuj skoro rasprodali godisnje ulaznice za sljedecu sezonu
i to da docekam
Citajuci izjave igraca i trenera,svi su maximalno naspanovani za derby...strasno
nezz jel to toliko i dobro..mac sa dvije ostrice...ipak treba hladne glave i pametno odigrati
http://www.juvefans.info/portal/index.php?id=922
Ma nista strasno...al nadam se da ce ipak biti sve u najboljem redu i zadanom roku...
Cuj skoro rasprodali godisnje ulaznice za sljedecu sezonu
Citajuci izjave igraca i trenera,svi su maximalno naspanovani za derby...strasno
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI
- JuveSissoko
- Kontakt:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.
Borba Juventusa i intera i na tržištu
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3142.html
Moggi: inter će biti prejak za Juventus
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3141.html
Moggi do sad većinu stvari pogodio što se tiče Juventusa, nadam se da je došlo vrijeme da i on jednom pogriješi, imam neki osjećaj da će to biti upravo sad
Valja li novi avatar
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3142.html
Nedjeljni Derby d'Italia izmedju Juventusa i intera proširit će se i na ljetni mercato jer će voditi bitku za Gareth Balea, Alexis Sancheza i Riccardo Montoliva.
Il Corriere dello Sport tvrdi da je Bale prioritet za oba kluba. inter je posebno zainteresovan da ga dovede nakon što ih je terorisao u Ligi Prvaka. Ali njegova cijena od preko 40 milliona eura bi mogao taj interes odbiti.
Alexis Sanchezu je izgleda sudjeno napustiti Udinese na ljeto, ali za njegove usluge klubovi iz Italije će se suočiti i sa konkurencijom. Naime za njega su zainteresovani i Man.Utd i Chelsea.
Riccardo Montolivo je najlakša meta. Njegov ugovor sa Fiorentinom ističe 2012. a Fiorentina nije poduzela ništa da ga produži, a Juve i inter sve posmatraju.
Moggi: inter će biti prejak za Juventus
http://www.juvebalkan.com/portal/index. ... /3141.html
Moggi je dao detaljnu procijenu uoči Derby d'Italia, i zabrinjavajuće za Juventus, on očekuje da inter uništi nade Juventusa.
Bianconeri ne mogu priuštiti još jedan loš rezultat u utrci za Europu ili će nada za LP postati samo sjećanje na još jednu lošu sezonu.
"Moje srce kuca za Juventus, ali moja tehnička prosudba favorizira inter." Moggi je napisao u svojoj kolumni na Tuttomercatoweb.com.
"nerazzurri su više od tima i jači su, oni takodjer imaju izvanredne igrače."
"Povratak wesley sneijdera je obnovio igru u leonardovoj momčadi."
Pobjeda intera u Derby d'Italia će dodatno zakuhati borbu za Scudetto, ali Moggi misli da će momčad Massimiliano Allegria osvojiti titulu.
"inter ima šanse da gnjavi Milan do kraja sezone, ali ja još uvijek osjećam da su Rossoneri favoriti."dodao je.
Moggi do sad većinu stvari pogodio što se tiče Juventusa, nadam se da je došlo vrijeme da i on jednom pogriješi, imam neki osjećaj da će to biti upravo sad
Valja li novi avatar
1992-1995 nikad zaboraviti...
FC Ljuta Krajina
FC Ljuta Krajina
- pazzoetoogol
- Kontakt:
jel vasi ti u klubu stvarno misle da su u stanju dovesti velike igrace za velike cifre, pa Sanchez i Bale zajedno kostaju preko 70 miliona i vise...i nesto mi nije jasno u tom textu, citiram
ja kazem da Interu nijedan igrac od te dvojice nije prioritet, imaju igrace na tim pozicijama,...e sad ostaje jUve.,,,jesu li spremni uloziti preko 40 miliona na jednog igraca ili 80 na dva 
edit: za avatar, trebo si staviti onaj K1 potez na travi od MEla

komeAli njegova cijena od preko 40 milliona eura bi mogao taj interes odbiti
edit: za avatar, trebo si staviti onaj K1 potez na travi od MEla
non siamo mai stati in B ! FORZA INTER
- SoloJuve26
- Kontakt:
Ma dobro je ovo da niko nevjeruje u nas u Nedelju, al zato cemo svima zacepiti usta kad i poderemo ko misevi,,,
ima da im Il Capitano ako bude igro , dadne reprizu iz slobodnog udarca ...
Juventtus0244
hahahah pravi Avatar,, tako ima da uradi u Nedelju nakon pobjede
ima da im Il Capitano ako bude igro , dadne reprizu iz slobodnog udarca ...
Juventtus0244
hahahah pravi Avatar,, tako ima da uradi u Nedelju nakon pobjede
Zadnja izmjena: SoloJuve26, dana/u 11 feb 2011, 16:49, ukupno mijenjano 1 put.
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.