Head je napisao/la:I pripremanja ispita.Zodiac je napisao/la:Jao kišnog i ružnog dana ,samo za spavanje i gledanje filmova.
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- Ljumani_Banovici
- Kontakt:
Re: Chat
1947!
Kisa u cijeloj bih
poslano koristeći mobitel, izvinjavam se na greškama pri kucanju.
poslano koristeći mobitel, izvinjavam se na greškama pri kucanju.
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"
- Evolution87
- Kontakt:
Nek' se je i ova skola vise zavrsila. 
Zauvijek sam tu ja da ginem za tebe,
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
i onda kada ti budes red'o poraze!
Opet cemo mi do zore slavit' zajedno,
kad postanes ti prvak ponovo!
koji si ti razred?Evolution87 je napisao/la:Nek' se je i ova skola vise zavrsila.
U Mostaru kiša ( padala )
Jutros sam se jedva ustao na predavanje, imao sam još nekog posla, da je bilo samo predavanje, nastavio bih spavati
Jutros sam se jedva ustao na predavanje, imao sam još nekog posla, da je bilo samo predavanje, nastavio bih spavati
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
-
samoradnik
- Kontakt:
smeta vam sunce,smeta vam snijeg,smeta vam kiša, a sve boli ona stvar što smo 17. najjadnija država na svijetu ... 
- TheVerminator
- Kontakt:
I onda još pitaš..samoradnik je napisao/la:17. najjadnija država na svijetu ...
Narin je napisao/la:Kada bi vam se ukazala prilika,da li bi otišli iz Bosne u inostranstvo?
Victoria Concordia Crescit
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
U BiH je dobro samo doći za vrijeme godišnjih odmora,2 ili 3 puta u toku godine,samo da osjetiš malo rahatluka i bosanske atmosfere potrošiš koju kintu i onda nazad za Švicu,Dojč itd.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
Nazalost tako je... Ipak , za pos'o treba platit.Zavrsio masinstvo , super , nek digne kredit 15-20 milja i ne moze mi niko reci da se ne moze zaposliti.Na proljece ce izaci konkurs za posao u sudu BiH.Ko hoce nek se malo raspita , malo procavrlja vidi gdje sta kako , spremi 15ak milja i eto mu posla.A Bogati reci mi jel ti rodjak pokusavao naci posao u inostranstvu.Njemacka vapi za inzinjerima masinstva.Dok npr. ja imam poznanika , 32 godine , 5 godina radnog iskustva , poslao preko 500 zahtjeva za posao diljem svijeta , 600 odbijenica...Koji fakultet je zavrsio , pogadjaj ... ? Ekonomski.Vjeruj mi , magistri elektrotehnike , masinstva mogu naci posao gdje god hoce(osim na tanjiru , ako me razumijes) i kakav hoce.Marsal je napisao/la:Kada bi bila neka normalna prilika da se tako izrazim, ne bih sekunde razmišljao, ispalio bih se.Narin je napisao/la:Kada bi vam se ukazala prilika,da li bi otišli iz Bosne u inostranstvo?
Volim ja svoju zemlju ali što mi u životu treba da gledam kako osobe sa kupljenom diplomom srednje škole posao dobivaju u sudu a na birou u Zenici skoro 400 pravnika, što mi treba da gledam kako se magistar engleskog jezika 4 godine ne može zaposliti, kako rođo koji je završio Mašinstvo uvodi grijanje i radi za jedva 600 maraka od jutra do mraka.
To ko može trpit, nek trpi. Ja vala ne mogu.
normalno da ne bi. konačno odlaze lude generacije iz BiH manje više i ostaje svijet na mlađima.
kriza traje evo nekih 5 godina, a nijedna ne traje vječno tako da ćemo se izvuć jednog dana iz iste. I pokrenut ovu našu Bosnu i Hercegovinu jednom ako Bog da. barem moje razmišljanje
kriza traje evo nekih 5 godina, a nijedna ne traje vječno tako da ćemo se izvuć jednog dana iz iste. I pokrenut ovu našu Bosnu i Hercegovinu jednom ako Bog da. barem moje razmišljanje
Vođa zna.
-
samoradnik
- Kontakt:
ja bogme nikada nebi otišao u inostransvo al zaista... Bez obzira što živim u zemlji raznoraznih podjela,bez obzira što mi ista nije ništa dala i što mi je uzela puno,jednostavno smatram da nema nigdje života kakav je kod nas,pa makar nijednom ne otišao na ljetovanje i zimovanje... Jednostavno inostranstvno je priča za sebe, ne znaju oni uživat,mi koliko god nemali keša,jbg uživamo,ne živimo pod velikim stresom... Džabe njima što u skupim kolima dođu na godišnji vamo,kad tamo čiste **** cijelu godinu.
- legenda reala
- Kontakt:
Amza ne seri, da ti ovako kažem.HZ_ilidzaa je napisao/la: Nazalost tako je... Ipak , za pos'o treba platit.Zavrsio masinstvo , super , nek digne kredit 15-20 milja i ne moze mi niko reci da se ne moze zaposliti.Na proljece ce izaci konkurs za posao u sudu BiH.Ko hoce nek se malo raspita , malo procavrlja vidi gdje sta kako , spremi 15ak milja i eto mu posla.A Bogati reci mi jel ti rodjak pokusavao naci posao u inostranstvu.Njemacka vapi za inzinjerima masinstva.Dok npr. ja imam poznanika , 32 godine , 5 godina radnog iskustva , poslao preko 500 zahtjeva za posao diljem svijeta , 600 odbijenica...Koji fakultet je zavrsio , pogadjaj ... ? Ekonomski.Vjeruj mi , magistri elektrotehnike , masinstva mogu naci posao gdje god hoce(osim na tanjiru , ako me razumijes) i kakav hoce.
Odakle prosječnom čovjeku danas 15-20 milja jesi ti dobar, gdje da ih dignem, ko će mi dati kredit, kad sam kreditno nesposoban
Imam i ja poznanika magistri mašinstva,građevine,elektrotehnike poznaju ljudi strane jezike, predaju idu na razgovore, al od posla ništa u BIH, po opštinama ministartstvima rade ljudi sa tri razreda srednje, dokupili četvrti stepen, pa onda na Palama fakultet itd.
Pa su počeli razmišljati i o odlasku vani za poslom.
Dakako da ima ljudi koji čekaju sve na gotovo, al takvi su tvog kalibra(babini sinovi) i oni nakon čekanja od par godina dobiju poso u državnoj firmi, imam i takvih koji traže poso, ali mole da ne nađu, starci rade u državnim ustanovama oni volontirali 6 mjeseci i samo ih poslije uvale u državno
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
-
samoradnik
- Kontakt:
Legenda je jednu dobru stvar pokrenuo,obrazovanje...
Možete li mi odgovoriti da li se u opštinama Federacije daju opštinske stipendije za studente na privatnim fakultetima???
Moj dobar drugar (koji živi bolje nego ja,razmišlja kao i većina vjerujem) kreće u junu u Ameriku na onaj šestomjesečni posao,preko neke Work Travel agencije,šta li... priča mi da gomila studenata iz ove države ide tamo....
Možete li mi odgovoriti da li se u opštinama Federacije daju opštinske stipendije za studente na privatnim fakultetima???
Moj dobar drugar (koji živi bolje nego ja,razmišlja kao i većina vjerujem) kreće u junu u Ameriku na onaj šestomjesečni posao,preko neke Work Travel agencije,šta li... priča mi da gomila studenata iz ove države ide tamo....
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
I sta smo uradili u zivotu ? Zatvorili se u par desetina hiljada kvadrata , ni 1% svijeta nismo vidjeli.Pogresno razmisljanje druze.Moras malo prosiriti vidike zivota.samoradnik je napisao/la:ja bogme nikada nebi otišao u inostransvo al zaista... Bez obzira što živim u zemlji raznoraznih podjela,bez obzira što mi ista nije ništa dala i što mi je uzela puno,jednostavno smatram da nema nigdje života kakav je kod nas,pa makar nijednom ne otišao na ljetovanje i zimovanje... Jednostavno inostranstvno je priča za sebe, ne znaju oni uživat,mi koliko god nemali keša,jbg uživamo,ne živimo pod velikim stresom... Džabe njima što u skupim kolima dođu na godišnji vamo,kad tamo čiste **** cijelu godinu.
-
samoradnik
- Kontakt:
Šta sam uradio u životu??? Ostao čovjek prvenstveno! Imam porodicu,radim i previše, imam ako ništa šta pojest svaki dan,friško,iz sopstvene bašte. Dijete sam naučio da bude skromno i fer,naravno nemam mu pružiti sve što želi,ali će ono danas sutra vjerujem biti normalno,skromnost nije vrlina danas,al je poštenje uvijek valjano. Sutra će to dijete pričat jezikom kojim mu pričaju roditelji,poštovat komšiju i akobogda težiti da bude domaćin,svoj na svome.HZ_ilidzaa je napisao/la:I sta smo uradili u zivotu ? Zatvorili se u par desetina hiljada kvadrata , ni 1% svijeta nismo vidjeli.Pogresno razmisljanje druze.Moras malo prosiriti vidike zivota.samoradnik je napisao/la:ja bogme nikada nebi otišao u inostransvo al zaista... Bez obzira što živim u zemlji raznoraznih podjela,bez obzira što mi ista nije ništa dala i što mi je uzela puno,jednostavno smatram da nema nigdje života kakav je kod nas,pa makar nijednom ne otišao na ljetovanje i zimovanje... Jednostavno inostranstvno je priča za sebe, ne znaju oni uživat,mi koliko god nemali keša,jbg uživamo,ne živimo pod velikim stresom... Džabe njima što u skupim kolima dođu na godišnji vamo,kad tamo čiste **** cijelu godinu.
Slažem se da je jedna od važnih stvari putovanje,obilasci... Al kada se ima para,toliko je ljepota kako u ovoj državi,tako i u regionu, Koliko samo prirodnih ljepota imaš od Subotice do Niša,od Zagreba do Knina,od Bihaća do Trebinja + Ohrid,Skadar,Boka Kotorska... Takve rezervate nemaš u velikim i jakim zemljama,a da imaš nebodere,rulete, pustinje i sve ostalo...
Možda sam ja "ograničen",ali smatram da nikada ne možeš biti to što si u državi u kojoj si rođen,svugdje drugo si stranac...
- legenda reala
- Kontakt:
Pouzdano znam da u opštini Goražde ne priznaju diplomu sa ovih Apeirona,Travnika itd., to kad ovi radnici odu na Pale i završe i onda dođu da im dignu platu, jer imaju diplomu sve ih odbijusamoradnik je napisao/la:Legenda je jednu dobru stvar pokrenuo,obrazovanje...
+
Ako si na ovo mislio
I slažem se sa svim što je rekao samoradnik, isti sam vaki
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Iz krize koja je stvorena umjetno se ne izlazi i to treba da nam bude jasno. Bit ce nam bolje kada misao danasnjih politicara izumre i kada se pojavi generacija ljudi, ne samo jedan covjek, vec cijela generacija politicara koja zeli dobro svom narodu, a ne samo sebi. Pogledajte da nepismena omladina koja ode odavde bolje zivi tamo nego magistri ovde. Tamo ljudi idu na ljetovanja po tunisu brazilu ili turskoj dok sve sto mi vidimo je bazen i to ako budemo imali pare za ulaz i sendvic. Koliko god da volim svoju zemlju vise volim sebe.
naprijed rejal
Teško je naći posao,jbg kakva je država takvo i stanje zato ako isti nađete čuvajte ga ko oči u glavi ,kad znaš da je vani hiljade sličnih koji bi taj posao dočekale raširenih ruku
.
a šta ćeš uradit ako odeš u inostranstvo ( mislim da "pobjegneš" iz BiH ne na odmor"), ukopaćeš još više je. stalno će se ljudi selit i selit. Obrazovani će odlazit, stoka od političara će ostajat, i zemlja će tonut sve više. I kad imate takvo razmišljanje nije ni čudo što nam se država raspada. Neko državu mora pokrenut, a ko će ako neće mladiHZ_ilidzaa je napisao/la:I sta smo uradili u zivotu ? Zatvorili se u par desetina hiljada kvadrata , ni 1% svijeta nismo vidjeli.Pogresno razmisljanje druze.Moras malo prosiriti vidike zivota.samoradnik je napisao/la:ja bogme nikada nebi otišao u inostransvo al zaista... Bez obzira što živim u zemlji raznoraznih podjela,bez obzira što mi ista nije ništa dala i što mi je uzela puno,jednostavno smatram da nema nigdje života kakav je kod nas,pa makar nijednom ne otišao na ljetovanje i zimovanje... Jednostavno inostranstvno je priča za sebe, ne znaju oni uživat,mi koliko god nemali keša,jbg uživamo,ne živimo pod velikim stresom... Džabe njima što u skupim kolima dođu na godišnji vamo,kad tamo čiste **** cijelu godinu.
Ja sam siromašan vala iskreno i ništa mi Bosna nije ponudila. Al ću se trudit da ja njoj nešto ponudim jer sam se ovde rodio i Bosanac i Hercegovac sam.
Opet kažem kriza ne traje duže od 10 godina, izvući ćemo se jednom i iz krize, neće zauvijek bit na vlasti , dodik tihić, lagundžija i ostali. Doći će jednom i pametniji ljudi.
Moje razmišljanje!
Zadnja izmjena: nedim1993, dana/u 28 dec 2012, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
Vođa zna.