jesi siguran legendo za travnik? travnik je nedavno priznat nesto na cambridgu, folovilegenda reala je napisao/la:Pouzdano znam da u opštini Goražde ne priznaju diplomu sa ovih Apeirona,Travnika itd., to kad ovi radnici odu na Pale i završe i onda dođu da im dignu platu, jer imaju diplomu sve ih odbijusamoradnik je napisao/la:Legenda je jednu dobru stvar pokrenuo,obrazovanje...
Možete li mi odgovoriti da li se u opštinama Federacije daju opštinske stipendije za studente na privatnim fakultetima???
+![]()
Ako si na ovo mislio
I slažem se sa svim što je rekao samoradnik, isti sam vaki
Chat - ARHIVA POSTOVA
Moderator/ica: insider
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Re: Chat
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Kako god razmislim najbolje je u BiH, nekako vise ljudski, ljudi su drustveniji. Dok je u nekim zemljama u inostranstvu, ljudi ne idu nikom, sto bi se reklo, pidzama i radno odjelo, kuca-pos'o, pos'o-kuca

Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
-
samoradnik
- Kontakt:
E hvala na odgovoru. Ne razumijem se u zakone na državnom nivou,al znam da u RS u pojedinim opštinama primaju optšinske stipendije studenti sa privatnih fakulteta,pazi tog bezobrazluka.legenda reala je napisao/la:Pouzdano znam da u opštini Goražde ne priznaju diplomu sa ovih Apeirona,Travnika itd., to kad ovi radnici odu na Pale i završe i onda dođu da im dignu platu, jer imaju diplomu sve ih odbijusamoradnik je napisao/la:Legenda je jednu dobru stvar pokrenuo,obrazovanje...
Možete li mi odgovoriti da li se u opštinama Federacije daju opštinske stipendije za studente na privatnim fakultetima???
+![]()
Ako si na ovo mislio
I slažem se sa svim što je rekao samoradnik, isti sam vaki
Što se Pala tiče,nisam gore studirao,al znam dosta djece koja iz Bijeljine idu gore (jer nemaš sve odsjeke u BN a radi se o istom Univerzitetu)... Manje više ljudi imaju predrasude,jer su pale prije bile obična ledina, danas je to univerzitetski gradić gdje su profesori manje više isti oni koji predaju po Beogradu,Nišu,NS,Sarajevu,Banjaluci. Dobro možda je najlakše kupit diplomu,to ne sporim,al pišam im se u takve diplome...
- legenda reala
- Kontakt:
Zamisli da ljudi koji su išli 70-tih u Austriju,Njemačku,Francusku i radili tamo 3-5 godina, imaju više penzije, nego ljudi kiji u BIH rade 35-40 godina.Sveti je napisao/la:Iz krize koja je stvorena umjetno se ne izlazi i to treba da nam bude jasno. Bit ce nam bolje kada misao danasnjih politicara izumre i kada se pojavi generacija ljudi, ne samo jedan covjek, vec cijela generacija politicara koja zeli dobro svom narodu, a ne samo sebi. Pogledajte da nepismena omladina koja ode odavde bolje zivi tamo nego magistri ovde. Tamo ljudi idu na ljetovanja po tunisu brazilu ili turskoj dok sve sto mi vidimo je bazen i to ako budemo imali pare za ulaz i sendvic. Koliko god da volim svoju zemlju vise volim sebe.
Imam primjera koliko hoćeš, evo tetak u mene, u BIH ima oko 35 godina staža i dobio penzije 310 marak, i 5 godina u Austiji ima 200-tinjak Eura
Zaključak ako imate priliku odite u inostranstvo na par godina, imaćete koristi i sad i po stare dane
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- HZ_ilidzaa
- Kontakt:
samoradnik je napisao/la:Šta sam uradio u životu??? Ostao čovjek prvenstveno! Imam porodicu,radim i previše, imam ako ništa šta pojest svaki dan,friško,iz sopstvene bašte. Dijete sam naučio da bude skromno i fer,naravno nemam mu pružiti sve što želi,ali će ono danas sutra vjerujem biti normalno,skromnost nije vrlina danas,al je poštenje uvijek valjano. Sutra će to dijete pričat jezikom kojim mu pričaju roditelji,poštovat komšiju i akobogda težiti da bude domaćin,svoj na svome.HZ_ilidzaa je napisao/la:I sta smo uradili u zivotu ? Zatvorili se u par desetina hiljada kvadrata , ni 1% svijeta nismo vidjeli.Pogresno razmisljanje druze.Moras malo prosiriti vidike zivota.samoradnik je napisao/la:ja bogme nikada nebi otišao u inostransvo al zaista... Bez obzira što živim u zemlji raznoraznih podjela,bez obzira što mi ista nije ništa dala i što mi je uzela puno,jednostavno smatram da nema nigdje života kakav je kod nas,pa makar nijednom ne otišao na ljetovanje i zimovanje... Jednostavno inostranstvno je priča za sebe, ne znaju oni uživat,mi koliko god nemali keša,jbg uživamo,ne živimo pod velikim stresom... Džabe njima što u skupim kolima dođu na godišnji vamo,kad tamo čiste **** cijelu godinu.
Slažem se da je jedna od važnih stvari putovanje,obilasci... Al kada se ima para,toliko je ljepota kako u ovoj državi,tako i u regionu, Koliko samo prirodnih ljepota imaš od Subotice do Niša,od Zagreba do Knina,od Bihaća do Trebinja + Ohrid,Skadar,Boka Kotorska... Takve rezervate nemaš u velikim i jakim zemljama,a da imaš nebodere,rulete, pustinje i sve ostalo...
Možda sam ja "ograničen",ali smatram da nikada ne možeš biti to što si u državi u kojoj si rođen,svugdje drugo si stranac...
Mislim da ti fali malo ambicionizma.Slazem se sa gotovo svim navedenim gore , na prvom mjestu treba biti covjek.Ali ne moras sad siriti svoju zatvorenost , neambicionisticnost na svoje nasljednike.Pokusaj njih motivirati da ucine u zivotu ono sto ti nisi uspio.
-
samoradnik
- Kontakt:
HZ_ilidzaa je napisao/la:Šta sam uradio u životu??? Ostao čovjek prvenstveno! Imam porodicu,radim i previše, imam ako ništa šta pojest svaki dan,friško,iz sopstvene bašte. Dijete sam naučio da bude skromno i fer,naravno nemam mu pružiti sve što želi,ali će ono danas sutra vjerujem biti normalno,skromnost nije vrlina danas,al je poštenje uvijek valjano. Sutra će to dijete pričat jezikom kojim mu pričaju roditelji,poštovat komšiju i akobogda težiti da bude domaćin,svoj na svome.HZ_ilidzaa je napisao/la:I sta smo uradili u zivotu ? Zatvorili se u par desetina hiljada kvadrata , ni 1% svijeta nismo vidjeli.Pogresno razmisljanje druze.Moras malo prosiriti vidike zivota.samoradnik je napisao/la:ja bogme nikada nebi otišao u inostransvo al zaista... Bez obzira što živim u zemlji raznoraznih podjela,bez obzira što mi ista nije ništa dala i što mi je uzela puno,jednostavno smatram da nema nigdje života kakav je kod nas,pa makar nijednom ne otišao na ljetovanje i zimovanje... Jednostavno inostranstvno je priča za sebe, ne znaju oni uživat,mi koliko god nemali keša,jbg uživamo,ne živimo pod velikim stresom... Džabe njima što u skupim kolima dođu na godišnji vamo,kad tamo čiste **** cijelu godinu.
Slažem se da je jedna od važnih stvari putovanje,obilasci... Al kada se ima para,toliko je ljepota kako u ovoj državi,tako i u regionu, Koliko samo prirodnih ljepota imaš od Subotice do Niša,od Zagreba do Knina,od Bihaća do Trebinja + Ohrid,Skadar,Boka Kotorska... Takve rezervate nemaš u velikim i jakim zemljama,a da imaš nebodere,rulete, pustinje i sve ostalo...
Možda sam ja "ograničen",ali smatram da nikada ne možeš biti to što si u državi u kojoj si rođen,svugdje drugo si stranac...
Mislim da ti fali malo ambicionizma.Slazem se sa gotovo svim navedenim gore , na prvom mjestu treba biti covjek.Ali ne moras sad siriti svoju zatvorenost , neambicionisticnost na svoje nasljednike.Pokusaj njih motivirati da ucine u zivotu ono sto ti nisi uspio.[/quote]
Moguće da mi fali ambicije,ili ipak "luksuza". A možda sam i lijen... Nigdje nisam rekao da ću svoju djecu tjerati da ostanu u Semberiji (pa slobodno ću reći ravnici kakve nigdje nema u tom bajnom svijetu, zemlji u koju šta god da posadiš daće ti rod) i bave se čime se ja bavim.... Većinu svojih ciljeva sam ispunio,imam par želja,prva je zdravlje porodice,druga je da djecu na pravi način odgojim,jer ma koliko bio siromašan za svjetske uslove,ili se obogatio,jedinim pravim bogatstvom ću smatra odgojenu i zdravu djecu...
Kod nas je problem što uopšteno ljudi počinju gledati sa visine na neke stvari... Danas kad te vide sa motikom i lopatom u ruci momentalno stvaraju sliku o tebi kao neuspješnom jadniku koji će cijeli život biti seljak,a pri tome većina istih živi na račun tatice i mamice.
proso matematiku sad uzivanje uz Witchera

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Koja ocjena
,nemoj mi reći dvica okačit ću te na banderu
.
Dobar, taman te mislio pitat, ali evo ti si postavioOtelo je napisao/la:proso matematiku sad uzivanje uz Witchera![]()
![]()
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
To ti pričam.Meni rođo završio elektrotehniku u Hrvatskoj,radio malo u Bosni,malo u Hrvatskoj,ali ništa za stalno,sve ono nešto pomalo..I dojadilo mu,i pošto je elektrotehnika priznata u cijelom svijetu,odlučio da ode u Australiju.Morao je naravno jedno 2 godine sve to pripremate,te papire,polagati jezik i to,ali sada je tamo oko 6,7 mjeseci i radi posao koji zahtjeva srednju stručnu spremu,a plata mu kao kod direktora kod nas,a kaže da su cijene čak možda i jeftinije nego kod nas.Marsal je napisao/la:Kada bi bila neka normalna prilika da se tako izrazim, ne bih sekunde razmišljao, ispalio bih se.Narin je napisao/la:Kada bi vam se ukazala prilika,da li bi otišli iz Bosne u inostranstvo?
Volim ja svoju zemlju ali što mi u životu treba da gledam kako osobe sa kupljenom diplomom srednje škole posao dobivaju u sudu a na birou u Zenici skoro 400 pravnika, što mi treba da gledam kako se magistar engleskog jezika 4 godine ne može zaposliti, kako rođo koji je završio Mašinstvo uvodi grijanje i radi za jedva 600 maraka od jutra do mraka.
To ko može trpit, nek trpi. Ja vala ne mogu.
Kaže tamo je normalno da vozač autobusa ima po 2,3 auta,velike kuće sa bazenom i tako to.
I meni kada bi se ukazala prilika,otišao bih.
bit ce bolje u drugom polugodistuZodiac je napisao/la:Koja ocjena,nemoj mi reći dvica okačit ću te na banderu
.
@likma laganica dobio 3 i dao mi 2
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- TheVerminator
- Kontakt:
Kako me danas žena sheba, mislio 5 će mi zaključit, qrc, pitala me, dobih 2, i 3 mi zaključi.
Victoria Concordia Crescit
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.
Tako je mene razrednik, sve do srijede sam 4 prolazio, ali u srijedu me pitao za trecu ocjenu, ja imao 4 i 1 i kont'o 3 ce zakljucit, ali kaze svi moraju imati 3 ocjene. Nisam nista ucio, pitao me jedno pitanje i ja znao i onda mi kaze da ja biram pitanje, da odgovorim na pitanje koje ja hocu, ali ja nemam pojma sta smo radili, kaze mi nisi ovo ti ucio,ja kazem nisam ucio engl. i dade co'ek 2 i 2 mi zakljuci i tako da mi sad fali bod do cetvorkeTheVerminator je napisao/la:Kako me danas žena sheba, mislio 5 će mi zaključit, qrc, pitala me, dobih 2, i 3 mi zaključi.
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Prvenstveno ebe nas sredina.Ko hoce da radi ima posla.
Svi bi mi htjeli fotelje,rad na racunaru,sekretaricu,klimu ljeti,zimi grijanje.Platu sa 3 nule.
Treba biti snalazljiv,recimo ja bi sve one sa srednjom skolom posl'o da ciste ulice i rade neek zanate.On bi sa srednjom skolom da radi isto k'o i onaj ko je odr'o guzove na fakultetu od ucenja.E pa ne moze tako.
Svakom drustvu potrebna je sitna buranija.
Dalje treba biti inovativan,imati ideju i plan kako razviti tu ideju.
Na pocetku treba i fizicke aktivnosti,sto da ne,prvih par godina poderati sebe i svoje ruke da se zaradi dinar za hljeb.Stedjeti,pa poslije abd najbolje privatni biznis.
Ebote mi smo drzava koja uvozi cackalice iz Srbije.Udjes u Srbiju,vozis se Vojvodinom nema drveta nigdje al ljudi proizvode cackalice.Kod nas gdje god da krenes suma,al ebiga kad ne zna niko to da iskoristi.Ebene cackalice uvozimo.
Dalje,mi smo takodjer drzava u kojoj se ne proizvode sarafi i matice.Ne mozes danas zamisliti ni jednu masinu,uredjaj bez sarafa i matice a mi ih kao drzava ne proizvodimo.Eto samo 2 primjera a ima ih masu...
Svi bi mi u neku urbanu sredinu,da radimo po drzavnim firmama.Ma brate mili,imas srednju skolu,dati ti krave,ovce mrs na selo,proizvodi mlijecne proizvode,kozu.Razvij malo ruralni turizam
Nije danas nista sramota raditi,ako je zarada cista.
Svi bi mi htjeli fotelje,rad na racunaru,sekretaricu,klimu ljeti,zimi grijanje.Platu sa 3 nule.
Treba biti snalazljiv,recimo ja bi sve one sa srednjom skolom posl'o da ciste ulice i rade neek zanate.On bi sa srednjom skolom da radi isto k'o i onaj ko je odr'o guzove na fakultetu od ucenja.E pa ne moze tako.
Svakom drustvu potrebna je sitna buranija.
Dalje treba biti inovativan,imati ideju i plan kako razviti tu ideju.
Na pocetku treba i fizicke aktivnosti,sto da ne,prvih par godina poderati sebe i svoje ruke da se zaradi dinar za hljeb.Stedjeti,pa poslije abd najbolje privatni biznis.
Ebote mi smo drzava koja uvozi cackalice iz Srbije.Udjes u Srbiju,vozis se Vojvodinom nema drveta nigdje al ljudi proizvode cackalice.Kod nas gdje god da krenes suma,al ebiga kad ne zna niko to da iskoristi.Ebene cackalice uvozimo.
Dalje,mi smo takodjer drzava u kojoj se ne proizvode sarafi i matice.Ne mozes danas zamisliti ni jednu masinu,uredjaj bez sarafa i matice a mi ih kao drzava ne proizvodimo.Eto samo 2 primjera a ima ih masu...
Svi bi mi u neku urbanu sredinu,da radimo po drzavnim firmama.Ma brate mili,imas srednju skolu,dati ti krave,ovce mrs na selo,proizvodi mlijecne proizvode,kozu.Razvij malo ruralni turizam
Nije danas nista sramota raditi,ako je zarada cista.
1946
Ma sad skoro sve privatnici drže,plate kasne,ili ih nekako i nema..Nije niko budala da radi džaba.
Meni ovaj jedan drugi rođak,dobro on je iz Crne Gore,radio kod privatnika,kao osigranje i za 5 mjeseci nije dobio ni jednu čitavu platu..Dođe šef i da mu po 30 eura mjesečno i to je to.
Takva je situacija slična na čitavom Balkanu.Kriza..
Meni ovaj jedan drugi rođak,dobro on je iz Crne Gore,radio kod privatnika,kao osigranje i za 5 mjeseci nije dobio ni jednu čitavu platu..Dođe šef i da mu po 30 eura mjesečno i to je to.
Takva je situacija slična na čitavom Balkanu.Kriza..
Privatnici su smrt ,preko leđa radnika zgrnu dobru lovu a pri tome obično nijedan nije prijavljen ili je svaki 10-eti pa državi ne plaćaju ni 6-inu onoga što bi trebali,a da mu daš otkaz,gdje ćeš kad nigdje nema posla,moraš šutit i trpit i molit Boga da bude bolje.
- Marsal
- Kontakt:
Ne svidja mi se što drug @Head kaže ko hoće da radi ima posla. Ima posla al' kakvog posla?
Što bi neko sa završenim fakultetom oko kojeg je se 4-5 godina yebavao i magistarskim još radio kao konobarica, za grillom ili na trafici? Mislim nemam ja ništa protiv toga, protiv tih poslova, gluho bilo. Ali kada taj posao mora prihvatiti neko sa magistarskim obrazovanjem ili fakultetskim onda je to ponižavanje njega, ponižavanje od strane države. I evo konkretan primjer, moja sestra. Završila je engleski jezik, imala prosjek preko 8, magistrirala i opet 4 godine tražila posao ma kakvi ni blizu nije bila da dobije a bogzna gdje nije pokušavala. Jednom su je čak odbili rekavši da je preobrazovana i prekvalifikovana za taj posao.
I na kraju sta ce, imas 27-28 godina a zivis na racun roditelja i imala je sreće i ispali se u inostranstvo, u Ameriku. Tamo našla posao od prve, uvažili joj našu diplomu i eno sad našla još bolji posao, radi u nakoj programerskoj firmi i posao joj je super ima sve gluposti na poslu kao da U Fejsbuku radi (igraone i te pizde materine) a i poštenop je plaćena. Radila 3 mjeseca i zaradila sebi auto.
Jest da svako malo uskuka, da joj je nazad u Bosnu, da se puno radi, da nema svaki dan hodanja po kafama kao u nas ali onda ipak shvati bolje je bit tamo beg nego ovdje sirotinja. Bila došla na odmor dvije sedmice i kaže poželila sam kuci nazad, ovdje cijene ogromne.
Jbt skuplji smo od Amerike.
@HZ_ilidza
rođo sa završenim Mašinstvom je malo stariji lik, radio je u nas u firmi kao inžinjer da bi ona propala i onda 10 godina je bez posla bio sve dok se nije zaposlio kod ovog lika u Novom Travniku... u tih 10 godina je imao plastenik, brao maline, sijo maline, radio ko konj samo da prehrani porodicu, a čovjek inžinjer.
Što bi neko sa završenim fakultetom oko kojeg je se 4-5 godina yebavao i magistarskim još radio kao konobarica, za grillom ili na trafici? Mislim nemam ja ništa protiv toga, protiv tih poslova, gluho bilo. Ali kada taj posao mora prihvatiti neko sa magistarskim obrazovanjem ili fakultetskim onda je to ponižavanje njega, ponižavanje od strane države. I evo konkretan primjer, moja sestra. Završila je engleski jezik, imala prosjek preko 8, magistrirala i opet 4 godine tražila posao ma kakvi ni blizu nije bila da dobije a bogzna gdje nije pokušavala. Jednom su je čak odbili rekavši da je preobrazovana i prekvalifikovana za taj posao.
I na kraju sta ce, imas 27-28 godina a zivis na racun roditelja i imala je sreće i ispali se u inostranstvo, u Ameriku. Tamo našla posao od prve, uvažili joj našu diplomu i eno sad našla još bolji posao, radi u nakoj programerskoj firmi i posao joj je super ima sve gluposti na poslu kao da U Fejsbuku radi (igraone i te pizde materine) a i poštenop je plaćena. Radila 3 mjeseca i zaradila sebi auto.
Jest da svako malo uskuka, da joj je nazad u Bosnu, da se puno radi, da nema svaki dan hodanja po kafama kao u nas ali onda ipak shvati bolje je bit tamo beg nego ovdje sirotinja. Bila došla na odmor dvije sedmice i kaže poželila sam kuci nazad, ovdje cijene ogromne.
@HZ_ilidza
rođo sa završenim Mašinstvom je malo stariji lik, radio je u nas u firmi kao inžinjer da bi ona propala i onda 10 godina je bez posla bio sve dok se nije zaposlio kod ovog lika u Novom Travniku... u tih 10 godina je imao plastenik, brao maline, sijo maline, radio ko konj samo da prehrani porodicu, a čovjek inžinjer.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Ne mozes odmah se uvaliti na neko direktorsko mjesto.Marsal je napisao/la:Ne svidja mi se što drug @Head kaže ko hoće da radi ima posla. Ima posla al' kakvog posla?
Što bi neko sa završenim fakultetom oko kojeg je se 4-5 godina yebavao i magistarskim još radio kao konobarica, za grillom ili na trafici? Mislim nemam ja ništa protiv toga, protiv tih poslova, gluho bilo. Ali kada taj posao mora prihvatiti neko sa magistarskim obrazovanjem ili fakultetskim onda je to ponižavanje njega, ponižavanje od strane države. I evo konkretan primjer, moja sestra. Završila je engleski jezik, imala prosjek preko 8, magistrirala i opet 4 godine tražila posao ma kakvi ni blizu nije bila da dobije a bogzna gdje nije pokušavala. Jednom su je čak odbili rekavši da je preobrazovana i prekvalifikovana za taj posao.![]()
I na kraju sta ce, imas 27-28 godina a zivis na racun roditelja i imala je sreće i ispali se u inostranstvo, u Ameriku. Tamo našla posao od prve, uvažili joj našu diplomu i eno sad našla još bolji posao, radi u nakoj programerskoj firmi i posao joj je super ima sve gluposti na poslu kao da U Fejsbuku radi (igraone i te pizde materine) a i poštenop je plaćena. Radila 3 mjeseca i zaradila sebi auto.![]()
Jest da svako malo uskuka, da joj je nazad u Bosnu, da se puno radi, da nema svaki dan hodanja po kafama kao u nas ali onda ipak shvati bolje je bit tamo beg nego ovdje sirotinja. Bila došla na odmor dvije sedmice i kaže poželila sam kuci nazad, ovdje cijene ogromne.Jbt skuplji smo od Amerike.
Pa damir Hadzic koji je sad neki qrac,ministar i neka velika faca u SDP-u poceo je sa nosanjem kafe i sendvica po stranci.
Sve se polahko s vremenom stekne.
1946
Dobru ste temu otvorili. Ja mislim da je ovo naš glavni problem:
http://novinar.me/index.php/politika/it ... i-stvorili" onclick="window.open(this.href);return false;
Kod nas se sad dešava proces raslojavanja stanovništva, gubi se srednja klasa i dio postaju enormno bogati (oko 10 posto), a ostalih 90 posto postaje sirotinja/robovi. Možda se i izvučemo ako Europa prelomi krizu i pomogne nam, ali opet ćemo biti robovi zapadnih kapitalista. Ali i to treba dočekati, s ovakvim stanjem stvari slijedi nam period od bar pet godina u kojem ćemo samo tonuti. Pitanje je ko može čekati tih minimum pet godina, a kome će ranije puknuti film. Ja se nadam da će većina doći pameti i da ćemo sami napraviti promjene.
[youtube][/youtube]

http://novinar.me/index.php/politika/it ... i-stvorili" onclick="window.open(this.href);return false;
Kod nas se sad dešava proces raslojavanja stanovništva, gubi se srednja klasa i dio postaju enormno bogati (oko 10 posto), a ostalih 90 posto postaje sirotinja/robovi. Možda se i izvučemo ako Europa prelomi krizu i pomogne nam, ali opet ćemo biti robovi zapadnih kapitalista. Ali i to treba dočekati, s ovakvim stanjem stvari slijedi nam period od bar pet godina u kojem ćemo samo tonuti. Pitanje je ko može čekati tih minimum pet godina, a kome će ranije puknuti film. Ja se nadam da će većina doći pameti i da ćemo sami napraviti promjene.
[youtube][/youtube]
NAPRIJED NARODE!
- Marsal
- Kontakt:
Znači prvo moraš lizat guzice manje obrazovanim ljudima od sebe, učlanit se u stranku i bit poslušni pas?Head je napisao/la: Ne mozes odmah se uvaliti na neko direktorsko mjesto.
Pa damir Hadzic koji je sad neki qrac,ministar i neka velika faca u SDP-u poceo je sa nosanjem kafe i sendvica po stranci.
Sve se polahko s vremenom stekne.
Jel tako treba?
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Bing [Bot], Jabroni i 9 gostiju.