Juventus FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

Koga mislite da ćemo dobiti u 1/4 finalu?

Anketa je završila: 15 mar 2019, 07:26.

Barcelona
3
12%
Tottenham
2
8%
Porto
7
28%
Ajax
4
16%
United
5
20%
City
0
Nema glasova.
Liverpool
4
16%

Ukupno glasova: 25

sarajlija89
Kontakt:

Re: Juventus F.C.

Post Postao/la sarajlija89 » 11 feb 2011, 16:49

Jucer je objavljena Elektronska knjiga(e-book) pod nazivom "David Trézéguet, tutti i numeri del campione", autora Mirka Delibstija, a posvecena je legendi Juventusa Davidu Trezeguetu....

Kako sam naslov govori,knjiga se bavi brojkama,odnosno statistickim ucinkom Trezegueta u Juventusu i analizirana je do najsitnijih detalja...

Kao najbolji strijelac(stranac) svih vremena sa 171 golom u 320 nastupa,Treze je ovo zasluzio....

Kojoj je ekipi postigao najvise pogodaka,kojem golmanu,s kojim suigracem je najvise puta igrao...koji ga je trener najvise mijanjao...samo su neka od mnogih zanimljivih pitanja i odgovora koji su u knjizi.

Knjiga se moze naruciti na ovoj stranici...

http://www.urbone.eu

cijena je 7 eura...

Svaka cast autoru koji je sve to marljivo i detaljno obradio....cime je pokazao koliko je David cijenjen u Juventusu i da ce uvijek biti u srcima navijaca....

slika

slika
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

SoloJuve26
Kontakt:

Post Postao/la SoloJuve26 » 11 feb 2011, 18:29

Ma Trezeguet je legenda i ostat ce 8-)

malo statistike,,

evo do sada smo odigrali 155 susreta...mi imamo 72 pobjede...39 utakmica je završeno neriješeno...poraženi smo 44 puta...

Igramo kuci i stvarno nadam se pobjedu al kad vidim kako smo igrali kod kuce ove godine svasta moze biti,,,
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Portillo
Kontakt:

Post Postao/la Portillo » 11 feb 2011, 18:46

Nisam jos pisao na ovoj temi, a ... inace ovaj mi je klub nekada bio stvarno najmrzi od svih, ne znam zasto, valjda jer ste nas znali vrlo cesto izbacit u LP :D Ali danas kada vidim kakvih citiram Paju "poluklubova" ima, zazelim se onog starog Juveta, koji se sa lakocom mogao ravnopravno nositi sa bilo kojim klubom na svijetu.

[youtube][/youtube]
Znaci doizvio sam poraz od Barce i od 5-0 i 6-2, ali nijedna utakmica ne moze biti bolnija od ove. Tada sam sve jecao koliko sam plakao i nisam mogao spavati cijelu noc zbog poraza, ajde nekako sam izdrzao dok je bilo 2-0, ali kada je Figo promasio penal onda sam se osjecao kao da mi je neko po' familije pobio. A sutradan sjecam se imao sam onaj Inzaghijev dres (Juve) bilo na njemu ona reklama C+ nesto tako, ne sjecam se, bacio sam ga u rijeku :D Zalim jos i zbog onog gola Zalayete 2005. a i kad ste nas nedavno dobili na Bernabeuu golovima Del Piera.
O le le, O la la, ser del Barça es ser un subnormal

El FC Barcelona es una moda... El Real Madrid es eterno

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2011, 20:07

slika

Tifosi juventini na San Siru...Malo nas je pravo :lol: :lol: :lol:
Ž '21!
Senza Fachetti niente scudetti, con Gasperini e Ranieri torni dove eri!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 feb 2011, 20:09

Sve sam ja to postavljo vec..kasnis godinu na forum :lol: :P :P

To je protiv Parme mislim...1995...finale Kupa Uefa.....i dino baggio :evil: :evil:
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2011, 20:24

Jest u obje tekme nas on uništio :(

A nije se loše sjetiti lijepih stvari s vremena na vrijeme, mislim da pokažemo veličinu našeg kluba i ovu armiju navijača :D
Ž '21!

melanholicar
Kontakt:

Post Postao/la melanholicar » 11 feb 2011, 20:27

SoloJuve26 je napisao/la:Ma Trezeguet je legenda i ostat ce 8-)

malo statistike,,

evo do sada smo odigrali 155 susreta...mi imamo 72 pobjede...39 utakmica je završeno neriješeno...poraženi smo 44 puta...

Igramo kuci i stvarno nadam se pobjedu al kad vidim kako smo igrali kod kuce ove godine svasta moze biti,,,
Jednostavno posle Batistute naravno jedan od rijetkih sa takvim osjećajem i takvim fenomenološkim pristupom kada je u pitanju mjesto sa kojeg je strijelac. Nažalost prošlo je i njegovo,ali mislim da svi oni koji su ga gledali u dresu Juvea moraju biti zahvalni ovom fantastičnom igraču. Čast Alexu,ali u nekim stvarima je David bio čak i iznad njega.
Sve mi diraj samo mi ne diraj Fiorentinu i Gabriela Omara Batistutu!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 feb 2011, 20:30

Stalno se mi prisjecamo vjeruj :mrgreen: :cry: ...kad nista svjeze nemamo heheh :P :P

Cesto postavim neki klip ili sliku....

evo npr. ova tekma sa realom...nema dana da je ne pogledam golove....najdraza tekma sigurno...

Evo recimo..na danasnji dan 2001. godine :P :P

[youtube][/youtube]

Joj zizua :) :)

@melenholicar...

treze je nevidjeni golgeter....pa evo i u Herculesu dao je 10tak golova..sto je nevjerovato ipak..mala je to ekipa.

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2011, 20:52

[youtube][/youtube]

Ja ću malo dalje otići u vrijeme kad sam se iz tekme u tekmu sve više i više zaljubljivao u La Signora Omicida tj Damu ubicu :D :D :D

Ovom tekmom je počeo rivalitet između mene i mog brata :D On za Man Utd ja za Juve, on Pitar, ja Manijak :D
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 feb 2011, 21:01

Ma ti si jos dobar..kod mene buraz za inter navija hahaha :roll: :roll: :evil: gdje ces dalje....a stari za romu :mrgreen: :P

A sve trojica za Sarajevo :P

igrali smo tad cesto sa Unitedom....al nikad skoro nismo srece imali....

sto se tice tekmi protiv njh, meni je najdraza kad je pipo zabio....1998..u 80 i nekoj minuti...trebalo nam da dobijemo i da se poklopi rezultat olympiacos i rosenborg..pa da prodjemo kao najbolji 2. u grupi ili tako nesto....

i pipo u 80 i nekoj zabije..a vamo djordjevic mislim u 90. za 2-2..sto je nama odgovaralo..i prodjemo :mrgreen: 8-)

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

a tu je i druga tekma iz sezone 96-97 koju smo dobili golom boksica...

od 98...sve je otislo na stranu uniteda...i giggsa :roll: :lol:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2011, 21:12

Tad smo bili u grupi još sa Feynordoom i Košicama :lol: :lol: :lol: :lol:

Jao ekipa ocam' :lol:

Sad gledao na Wikipediji :D

A ja imam kući enciklopediju Man. Utd i nakon sada već klasičnih tekmi između Juveta i Man Utd Ferguson je rekao kako mu Lippijev Juventus služi kao primjer kako se igra moderni fudbal...uglavnom nešto u tom fazonu :D

I meni stari navija za Romu, a od naših za Dinamo još od prije rata, ali on to slabije danas prati jer nema italijanske lige na ovim našim kanalima, tako da ko ima net to može i gledati nažalost :D ali i bolje je nego da slušam onog levata sa OBN-a Vugdalića :lol:
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 11 feb 2011, 21:16

A jbg...sa streamovima se mucimo..al bolje ista nego nista....valjda ce biti neki HD u nedjelju :lol: :P

slika

:mrgreen: 8-)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 11 feb 2011, 21:21

http://www.stopstream.com/ch2.html

Evo ja gledam Atalanta - Siena :lol:

Na ovom će biti, meni je super rezolucija :D A inače ja gledam preko SopCasta, oni neki Rumuni, neki DiGi sport :lol:

a i znam one kineze neke :lol: :lol: :lol:
Ž '21!

Adinjo
Kontakt:

Post Postao/la Adinjo » 11 feb 2011, 22:40

sarajlija89 je napisao/la:....

sto se tice tekmi protiv njh, meni je najdraza kad je pipo zabio....1998..u 80 i nekoj minuti...trebalo nam da dobijemo i da se poklopi rezultat olympiacos i rosenborg..pa da prodjemo kao najbolji 2. u grupi ili tako nesto....

i pipo u 80 i nekoj zabije..a vamo djordjevic mislim u 90. za 2-2..sto je nama odgovaralo..i prodjemo :mrgreen: 8-)

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

a tu je i druga tekma iz sezone 96-97 koju smo dobili golom boksica...

od 98...sve je otislo na stranu uniteda...i giggsa :roll: :lol:

Ovog se sjecam ko da je jucer bilo. Kraj tekme, a Pippo u fazonu pita kao "sta je, jesmo li prosli"..Pippo legenda, kako se samo radovao kad je saznao da smo prosli :D .

Eh, ta stara vremena...kad pogledam ovaj dole zadnji klip...ovo je bio fudbal, i CL...igralo se bas za navijace sto se kaze...ovo danas je samo blijedo izdanje od onoga sto je nekad bilo. Sve nesto sminka i reklama. Od CL napravise cirkus.
"A True Gentleman Never Leaves His Lady" - Alessandro Del Piero.

★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

Italia
Kontakt:

Post Postao/la Italia » 11 feb 2011, 22:49

rekose mi dusmani da promjenim sig :mrgreen:

kako cu se slatko smijati kad budemo gazili inter!
„Morata, najkompletniji napadac danasnjice“ -> Italia

JuveSissoko
Kontakt:

Post Postao/la JuveSissoko » 12 feb 2011, 09:39

Bianconeri1988 je napisao/la:slika

Tifosi juventini na San Siru...Malo nas je pravo :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: koliko puta sam gledao nas na San Siru ili u Rimu pa se cudim koliko nas bude, ono naviknes na Torino ,poluprazno, pa kad u gostima ovako bude, stices dojam da samo volimo otic u goste u velikom broju, hihi da ne pricam koliko puta Rim , ori se Juve Juve pa nekako ne obicno, sta rade ti navijaci kad dodju u Torino, ufati ih smor neki pa nece niko na utakmicu :mrgreen:
gsol: According to these recent revelations, not only did Juventus win the title in 2005 without cheating but they did it without cheating against direct rivals who were cheating. HahaWOW we had a squad then.No wonder Juvitalia won the WC in 2006.

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 12 feb 2011, 11:47

Pa prošle sezone na utakmici s Laziom u Rimu nas je bilo oko 15.000.
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2011, 11:54

Ja sam stekao da dojam da Torino nekako nije fudbalski grad i da tu navijači jednostavno ne žive za utakmice voljenog kluba...Iako ima taj gradski derbi, meni se čini da su ljudi zasičeni fudbala tj dolaze samo na derbije...

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Za vas ne znam, ali ja sam se toliko naježio da mi je potekla suza iz lijevog oka :D :lol:
Ž '21!

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 12 feb 2011, 15:15

ahahha...ovaj prvi sam klip gledao..al drugi nisam... :lol: :lol:

Prvo kontam neki komantator :lol: :P :P ...e budale majko hahaha :mrgreen: :mrgreen:

A uvijek se najezim kad gledam ovakve trenutke...srce ti se napuni i suze krenu hehehe...

E da ga sutra hoce ovako Alex....

slika

Utakmice kod kuce...golovi i nastupi...

Nije bas puno golova Alex dao u Torinu..vise je mislim u Milanu...

Btw...sto li je Sivori najbolji strijelac :lol: :lol:

[youtube][/youtube]

Meni je ova tekma vrlo draga....Koliko je materazzi samo udaro ibru..pa i samuel...cak je morao izaci zbog povrede mislim...al rutinski ih dobili...

kako smo samo mocni bili...tako je djelovalo na svakoj tekmi skoro....Capellova masinerija...

za tu ekipu Crujif je tada rekao da je najkompaktnija na svijetu....al neko je uzeo za pravo da nam preko noci to srusi... :cry: :cry:

Bianconeri1988
Kontakt:

Post Postao/la Bianconeri1988 » 12 feb 2011, 15:51

Sjećam se ove :D

Tekma bila na PINK BH, a mama i stari gledali Vizu za budućnost tako da sam prvi gol propustio i tamam ja prebacio kad Nedved zabija drugi :lol: :lol: :lol: :lol:
Ž '21!

Zaključano

Natrag na “Juventus FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.