Reprezentativci (fudbal)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

beki
Kontakt:

Re: Reprezentativci (fudbal)

Post Postao/la beki » 05 jun 2012, 21:33

Pjanic i Misimovic su isti profil igraca, te u prvom sastavu jedan treba da igra, a ne jedan da igra krilo jer oni nemaju tu brzinu i prodornost. Stevanovic je poakzao da posjeduje tehniku, brzinu, ima jos da se dokazuje i mislim da taj njegov potencijal trebamo iskoristiti. Zec je vec provjeren igrac, daje Eurogolove u Turskoj, Dzeko je Dzeko, a u zadnjih nekoliko utakmica Ibisevic je taj koji najvise trci i zalaze se. Mislim da kada bismo koristili neke od ovih formacija u predstojecim kvalifikacijama, sigurno bismo uspjeli osigurati direktan plasman. Ovi momci to mogu, nisu odavno bili u boljoj formi. To je ono sto nas moze dovesti do prvog mjesta, a jos bolje ako Susic nauci postavljati taktiku i formacije, sto do sada nije znao. Kakva bi tek tada bila igra. Upoznao je igrace, to je jedino sto ga jos drzi tu, sasvim sigurno. Na nama je da budemo optimisti, jer samo tako mozemo doci do pozitivnog ishoda.

slika
★ 30 SCUDETTI ★ VINTI SUL CAMPO ★

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 jun 2012, 21:42

beki je napisao/la:Mislim da kada bismo koristili neke od ovih formacija u predstojecim kvalifikacijama, sigurno bismo uspjeli osigurati direktan plasman.
Posebno tu treću. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 05 jun 2012, 22:06

Monolog je napisao/la:
beki je napisao/la:Mislim da kada bismo koristili neke od ovih formacija u predstojecim kvalifikacijama, sigurno bismo uspjeli osigurati direktan plasman.
Posebno tu treću. :mrgreen:
Drugima je donosila rezultate, zasto ne i nama ( opet ) :D

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 05 jun 2012, 22:07

Joj bolan @beki, nemoj Lulica na beka! Pa zar nisi vidio kako je lose odigr'o ove dvije utakmice. K'o malo dijete je ispad'o pogotovo protiv Mexica. Papac ili neko drugi (mozda Josip Kvesic) mora igrati beka, ali nikako Lulic. Nadam se da je i Pape to uvidio.

Treca postava se i meni svidja, samo bi ja Pandzu umjesto Zahirovica i Mujdzu umjesto Stevanovica zato jer u formaciji 3-5-2 krila imaju veliku odgovornost i u napadu a bogami i u odbrani. Stevanovic bi mog'o tu biti odlicna zamjena kad se Mujdza umori od silnog trcanja koje ta formacija zahtjeva.

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 05 jun 2012, 22:18

maxuz baxuz je napisao/la:Joj bolan @beki, nemoj Lulica na beka! Pa zar nisi vidio kako je lose odigr'o ove dvije utakmice. K'o malo dijete je ispad'o pogotovo protiv Mexica. Papac ili neko drugi (mozda Josip Kvesic) mora igrati beka, ali nikako Lulic. Nadam se da je i Pape to uvidio.
Ako cemo gledati ove dvije prijateljske utakmice i prema njima vrsiti procjenu igraca, necemo daleko dogurati. Znamo svi kakav je bio pristup prema ovim utakmicama. Lulic je igrac koji je briljirao u Boysima, igrao krilo, sjajan u ofanzivi. Presao u Lazio, naravno vise se morao bazirati na odbranu, pa se jako poboljsao u pogledu defanzive. Ofanziva je ostala jaka, sto je pokazao sa onim asistencijama. Povreda je bila nesto duza, ali se uspio vratiti na stari kolosijek. Mislim da zasluzuje poziciju lijevog beka. Ko ce drugi da vrsi prodore po toj strani. Ako Papac bude igrao beka, rupa na stoperskoj poziciji, Salihovic ne zna igrati u defanzivi ni priblizno kao u ofanzivi. Lulic je jedino ispravno rjesenje.

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 05 jun 2012, 22:21

maxuz baxuz je napisao/la:Mujdzu umjesto Stevanovica zato jer u formaciji 3-5-2 krila imaju veliku odgovornost i u napadu a bogami i u odbrani. Stevanovic bi mog'o tu biti odlicna zamjena kad se Mujdza umori od silnog trcanja koje ta formacija zahtjeva.
E tu se slazem.

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 05 jun 2012, 22:53

ne volim kad neko pametuje i igra se selektora....

al ovo def. ima smisla!!

meni 3 nije nesto....preofanzivna je....4 je najaca...ovako na prvu gledano

i 2 mi se svidja.

icetea01
Kontakt:

Post Postao/la icetea01 » 06 jun 2012, 02:11

beki je napisao/la:Pjanic i Misimovic su isti profil igraca, te u prvom sastavu jedan treba da igra, a ne jedan da igra krilo jer oni nemaju tu brzinu i prodornost. Stevanovic je poakzao da posjeduje tehniku, brzinu, ima jos da se dokazuje i mislim da taj njegov potencijal trebamo iskoristiti. Zec je vec provjeren igrac, daje Eurogolove u Turskoj, Dzeko je Dzeko, a u zadnjih nekoliko utakmica Ibisevic je taj koji najvise trci i zalaze se. Mislim da kada bismo koristili neke od ovih formacija u predstojecim kvalifikacijama, sigurno bismo uspjeli osigurati direktan plasman. Ovi momci to mogu, nisu odavno bili u boljoj formi. To je ono sto nas moze dovesti do prvog mjesta, a jos bolje ako Susic nauci postavljati taktiku i formacije, sto do sada nije znao. Kakva bi tek tada bila igra. Upoznao je igrace, to je jedino sto ga jos drzi tu, sasvim sigurno. Na nama je da budemo optimisti, jer samo tako mozemo doci do pozitivnog ishoda.

slika
Ti ocito nemozes bez Zahirovica... pa ako on moze na DM (defanzivni vezni) igrati, zasto na toj poziciji npr. nebih mogao igrati Salihovic? I zasto igrati Papcem na poziciji stopera, kada tu pored Spahica, imamo Pandzu, Zukanovica, Cocalica, ... ?

evo npr:

-----Dzeko--------Ibisevic-------

--Lulic ---Misimovic-----Stevanovic

------------Salihovic-----------------

Papac---Spahic---Pandza----Mujdza

--------------Begovic----------------

Misimovicu dat 65 min, nek ga zamjeni Pjanic (ili preokrenuto-zavisi od utakmice). Protiv jacih selekcija igrati 4-5-1, umjesto Ibisevica s jos jednim def. veznim, za mene tu pripada mjesto Medunjaninu, cim se vrati u formu. ;)

vecaveca
Kontakt:

Post Postao/la vecaveca » 06 jun 2012, 12:57

gdje je u svemu Medunjanin kakav Zahirovic treba mu 2 ciklusa da dodje sebi i sazrije kao igrac i dalje smatram da nije zreo za ovaj nivo igre.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 06 jun 2012, 13:10

http://lineupbuilder.com/?sk=4kx3" onclick="window.open(this.href);return false;
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

malta071
Kontakt:

Post Postao/la malta071 » 06 jun 2012, 20:07

zizu1991 je napisao/la: http://lineupbuilder.com/?sk=4kx3" onclick="window.open(this.href);return false;
Dobra, samo jos na jacim utakmicama umjesto Ibisevica upada neki zadnji vezni i to je to.
Samo je jedan, grijeha je vrijedan.

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 06 jun 2012, 20:45

Gledajmo malo realnije, Salihovic nikada u karijeri nije igrao zadnjeg veznog, on je onaj tip igraca koji ce protrcati sa strane i centrirati, a ne onaj tip igraca koji ce uzeti loptu od stopera ili beka i dugom loptom traziti krila.
Pandza je pokazao da nije za prve postave, a i Besic bi bio bolje rjesenje od njega na stoperskoj poziciji.
Zukanovic, Cocalic, Kvesic - sve su to neprovjereni igraci, bez iskustva igranja utakmica pod pritiskom. Lulic je mnogo bolje rjesenje od njih.
Zahirovic je redovan u svom timu, pokazao da je na beku (koji mu nije prirodna pozicija) dostojno cuvao Ronalda u Zenici. Zna raditi pametne faulove na centru i dobro suradjuje sa Misimovicem i Pjanicem. Uz dobrog trenera u klubu i selektora, sigurno ce postati bolji od Rahimica. Sazrio je on, itekako.
Medunjanin igra mjesec, pa ne igra 3. Do sada ga je Susic stavljao na lijevo krilo ili zadnjeg veznog. Bolji je na zadnjem veznom. Niti jednom nije do sada napravio prodor po strani. Neka nadje klub u kojem ce igrati redovno i mislim da ce izboriti prvo mjesto u timu, naravno na poziciji zadnjeg veznog. Bilo bi dobro kada bi on i Zahirovic igrali u tandemu zadnjeg veznog.
Rahimic ce vjerovatno odigrati i ove kvalifikacije. Biti ce mnogo rotacija na toj poziciji MC.

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 06 jun 2012, 22:36

beki je napisao/la:Gledajmo malo realnije, Salihovic nikada u karijeri nije igrao zadnjeg veznog, on je onaj tip igraca koji ce protrcati sa strane i centrirati, a ne onaj tip igraca koji ce uzeti loptu od stopera ili beka i dugom loptom traziti krila.
Pandza je pokazao da nije za prve postave, a i Besic bi bio bolje rjesenje od njega na stoperskoj poziciji.
Zukanovic, Cocalic, Kvesic - sve su to neprovjereni igraci, bez iskustva igranja utakmica pod pritiskom. Lulic je mnogo bolje rjesenje od njih.
Zahirovic je redovan u svom timu, pokazao da je na beku (koji mu nije prirodna pozicija) dostojno cuvao Ronalda u Zenici. Zna raditi pametne faulove na centru i dobro suradjuje sa Misimovicem i Pjanicem. Uz dobrog trenera u klubu i selektora, sigurno ce postati bolji od Rahimica. Sazrio je on, itekako.
Medunjanin igra mjesec, pa ne igra 3. Do sada ga je Susic stavljao na lijevo krilo ili zadnjeg veznog. Bolji je na zadnjem veznom. Niti jednom nije do sada napravio prodor po strani. Neka nadje klub u kojem ce igrati redovno i mislim da ce izboriti prvo mjesto u timu, naravno na poziciji zadnjeg veznog. Bilo bi dobro kada bi on i Zahirovic igrali u tandemu zadnjeg veznog.
Rahimic ce vjerovatno odigrati i ove kvalifikacije. Biti ce mnogo rotacija na toj poziciji MC.
Hajd' sve nekako sam i presutao ali ovo mi upade u oci . Pa jesi dobar ti ?

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 jun 2012, 22:44

Bešić bi komotno mogao ponovo preći u A reprezentaciju, momak igra fantastično, nije imao pogrešnog pasa u zadnje dvije utakmice u21 repke.Ima tek 19. godina, ali ima tu zrelost u igri i smije da preuzme odgovornost.Sigurno bolji izbor na zadnjem veznom od Zahirovića i Vrančića.
DRUG NEBI TI PUNCA

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 06 jun 2012, 22:54

bavarian_bk je napisao/la:
beki je napisao/la:Gledajmo malo realnije, Salihovic nikada u karijeri nije igrao zadnjeg veznog, on je onaj tip igraca koji ce protrcati sa strane i centrirati, a ne onaj tip igraca koji ce uzeti loptu od stopera ili beka i dugom loptom traziti krila.
Hajd' sve nekako sam i presutao ali ovo mi upade u oci . Pa jesi dobar ti ?
Kad njega deda Robbie Keane pretrci, kako ce ga onda Hamsik, Weis, Samaras i ostali prelaziti u kvalifikacijama. Moje misljenje je da je Besic bolji od njega.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 jun 2012, 22:57

E ako ga Samaras pretrči onda nek amputira obje noge i nek ode na probu u SPID ili Fantome, i nek se počne baviti sjedećom odbojkom.
Pored Pandže nekad može proći igrač, ali ostaće lopta ili obrnuto.Protiv Irske pokušao Keane neki fazon da mu proda, eno ga doktori još krpe od Pandžinog udarca.
DRUG NEBI TI PUNCA

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 06 jun 2012, 23:04

Pa ne mozes udarati kad god ti hoces, sto ga nije udario kad je proigrao Doyle-a. Prima je covjek i ceka suigraca 4-5 sekundi. Ne kazem da bi Besic to rijesio bolje od Pandze, ali Pandza nije za prve postave, a nije ni za prve rezerve.

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 jun 2012, 23:09

Bešić nije za stopera, ako si gledao par zadnjih utakmica u kojima je nastupao vidio si da voli da dribla, rijetko skače u zrak da bi udario loptu glavom, nije nešto pretjerano jak u duelima, samo ima tu neku brzinu.
DRUG NEBI TI PUNCA

beki
Kontakt:

Post Postao/la beki » 06 jun 2012, 23:12

Vidio sam da ne igra stopera u posljednje vrijeme, ali je igrao tu poziciju u Hamburgu. Bude li se borio za poziciju zadnjeg veznog tesko ce se ugurati jer Medunjanin i Zahirovic imaju jos mnogo da napreduju i trenutno su najkonkurentniji za tu poziciju. Ne vidim onda Besica nigdje drugo osim stopera. Valjda ce Susic znati sta da radi sa njim, "ako ga pozove".

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 06 jun 2012, 23:14

Po kvalitetu bi Bešić trebao imati prednost ispred Zahirovića, ali nebi me čudilo da pape vrati Muratovića u reprezentaciju.
DRUG NEBI TI PUNCA

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Chony533, Google Adsense [Bot], Semrush [Bot] i 17 gostiju.