Biciklizam
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Biciklizam
Auu momak je ove godine našikan do maksimuma. Respekt i za to.
Mada realno Vingegaard vjerovatno nije u potpunosti spreman. Ostali su svakako smijesni.
Mada realno Vingegaard vjerovatno nije u potpunosti spreman. Ostali su svakako smijesni.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Reko bi jesta dobri mu dileri

Kaze komentator da je bio brzi od Pantanija na usponu ako se ne varam
Stvarno masinaTADEJ POGACAR SET TODAY A NEW CLIMBING RECORD ON PLATEAU DE BEILLE: 39 MIN 50 SEC, more than 3 minutes faster than Marco Pantani in 1998! THIS IS PROBABLY THE BEST CLIMBING PERFORMANCE OF ALL-TIME! WOW!

Kakvo rivlastvo i kakva buducnost za ovaj sport sa ovom dvojicom

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
To jesu li nasikani pokazat ce vrijeme, jednostavno sve je napredovalo, nije brz samo Pogacar, cijeli Peleton je. I ta poredjenja rekorda Pantanija prije 30 godina nisu mjeredovna nikako, sama oprema danas je dosla do savrsenstva, ishrana kolesara, treninzi. Prije je bilo misljenje da ugljikovi hidrati stete u voznji, a danas profi unosi 120g na sat vremena, to su razlike bas velike kad poredis na prijasnje vreme. I prije su vozili smireno do zadnjeg brda i onda udar, danas je turbo od pocetka etape. Pa Remco je tukao Pantanija za minutu, koji nije ni blizu ekstra penjacu, to sve govori.
A sto se tice Pogacara, vec od pocetka sezone se je vidjelo da je tip u formi zivota, koja je krenula sa promjenom trenera,smanjio kilazu i prvi put ekstra pripreme na GT, gdje je ocigledno radio na dugim usponima. Zadnju sedmicu nas ceka sigurno jos pokusaja Jonasa i Visme, petek, subota, nedjelja se moze nadoknaditi 5min, ekstra teske etape i velike vrucine, ali ovakvom Pogacaru i sa ovakvom ekipom koju ima, mislim da Visma to vrlo tesko moze napraviti.
A sto se tice Pogacara, vec od pocetka sezone se je vidjelo da je tip u formi zivota, koja je krenula sa promjenom trenera,smanjio kilazu i prvi put ekstra pripreme na GT, gdje je ocigledno radio na dugim usponima. Zadnju sedmicu nas ceka sigurno jos pokusaja Jonasa i Visme, petek, subota, nedjelja se moze nadoknaditi 5min, ekstra teske etape i velike vrucine, ali ovakvom Pogacaru i sa ovakvom ekipom koju ima, mislim da Visma to vrlo tesko moze napraviti.
⚽FK Garaže⚽
- branimir85
- Kontakt:
Dobar upisFCB1986 je napisao/la: ↑16 jul 2024, 07:12To jesu li nasikani pokazat ce vrijeme, jednostavno sve je napredovalo, nije brz samo Pogacar, cijeli Peleton je. I ta poredjenja rekorda Pantanija prije 30 godina nisu mjeredovna nikako, sama oprema danas je dosla do savrsenstva, ishrana kolesara, treninzi. Prije je bilo misljenje da ugljikovi hidrati stete u voznji, a danas profi unosi 120g na sat vremena, to su razlike bas velike kad poredis na prijasnje vreme. I prije su vozili smireno do zadnjeg brda i onda udar, danas je turbo od pocetka etape. Pa Remco je tukao Pantanija za minutu, koji nije ni blizu ekstra penjacu, to sve govori.

Jonas opet danas pokazao slabost,iako skoro ništa nije izgubio na kraju,ali Remco je uvidio da mu možda može napasti 2. poziciju.Opet jako agresivna etapa gdje je bijegu trebalo jako dugo da se formira i nakon što je bilo jasno
da napokon bijeg uzima pobjedu(Carapaz) ,očekivalo se da glavna grupa lagano dođe do cilja,ali Pogi ne bi bio
Pogi da ne proba.
"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Mislim da je Visma imala neki slican plan kao onaj dan Yates i Pogi, poslali svoje u bijeg i u slucaju napada Jonasa da mu pomognu u nastavku. Samo vidi se ipak da Jonas pada kako trka ide prema kraju, tako da nije imao dobre noge da bilo sta pokusa, a Pogi ne moze iz svoje koze i svaka mu cast na tome. On i dosadne etape pretvara u uzbudljive. Remco me je odusevio ovaj tour, svi konstantno cekaju kad ce puknuti, a on zasad vozi ekstra pametno i dobro. Ne bi ga ja odpisao u borbi za drugo mjesto, danas su Jonasa spasili Laporte i Van Art inace bi zaostao fino i za Remcom i Pogijem.
Sutra je zadnja prilika za bijeg, nadam se Mohoricu da proba, a onda slijedi brutalan zavrsetak. Mislim da ce Visma baciti sve sto ima na stol u petek, a Pogi ce to fino iskoristiti
Sutra je zadnja prilika za bijeg, nadam se Mohoricu da proba, a onda slijedi brutalan zavrsetak. Mislim da ce Visma baciti sve sto ima na stol u petek, a Pogi ce to fino iskoristiti

⚽FK Garaže⚽
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Pogi 

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Sad odgledao kraj današnje etape. Pogi je mašina. Jonasa je danas slomio i fizički i mentalno. Žao mi je samo što Remco nije mogao danas jače potegnuti. Ali Pogi je brutalan 

Pogi je masina i pisao sam vec, ovu sezonu je u formi zivota. Steta je one nesrece u Baskiji, jer ipak se pokazalo na kraju da Jonasu fale bazične pripreme, u mjesec i po su mu dignuli vrhunski formu na najvisi nivo, ali ako nemas baze dobre, to se pozna na izdrzljivosti, a to je dosad bio Jonasov najveci plus. Mislim da bi ga ovakav Pogi u svakom slucaju dobio, samo bilo bi dosta blize.
⚽FK Garaže⚽
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Al onaj Tejay vam Garderen pokusava glumiti Stephen A Smitha sa pricom da je Pogi supak jer nije pustio Jorgensena da uzme etapu 

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Opet Pogi bez nekog napora otrese Jonasa.
- branimir85
- Kontakt:
Pogledaj Wedu s Lancem.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑20 jul 2024, 17:30Al onaj Tejay vam Garderen pokusava glumiti Stephen A Smitha sa pricom da je Pogi supak jer nije pustio Jorgensena da uzme etapu![]()

Zato im je Bruynel odbrusio ,jbga danas nije htio uzeti etapu ,ali doveli su ga u tu poziciju.

"S jednim milijunom dolara ili s pet, deset ili sto, opet možeš samo jednom dnevno ručati i večerati. "
Ova je bila za Lancea danas haha. Koji kreteni u pm, pa pobjedjivaj, napadaj kad god mozes...to je profi sport, tu nema popustanja. UAE daje Pogiju 6M na godinu da on pusti etapu Matteu iz Vismebranimir85 je napisao/la: ↑20 jul 2024, 18:15Pogledaj Wedu s Lancem.rio_Ferdy88 je napisao/la: ↑20 jul 2024, 17:30Al onaj Tejay vam Garderen pokusava glumiti Stephen A Smitha sa pricom da je Pogi supak jer nije pustio Jorgensena da uzme etapu![]()
![]()
Zato im je Bruynel odbrusio ,jbga danas nije htio uzeti etapu ,ali doveli su ga u tu poziciju.![]()

⚽FK Garaže⚽
Stvarno je Pogi mašina ove godine. Mislim da Jonas i da je bio u punoj formi ne bi ništa mogao protiv ovakvog Pogija.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Dominacija Pogija i na kronometru, ocekivao sam vise od Remca danas
Sad cekamo Vueltu
Sad cekamo Vueltu

________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
12 etap na GT u 3mjeseca 
2 GT odnosno Giro-Tour, prvi po Pantaniju '98
Jos svjetsko prvenstvo i Lombardija i to je to za ovu godinu. Olimpijadu ce prepustit Mohoriču

2 GT odnosno Giro-Tour, prvi po Pantaniju '98

Jos svjetsko prvenstvo i Lombardija i to je to za ovu godinu. Olimpijadu ce prepustit Mohoriču

⚽FK Garaže⚽
- branimir85
- Kontakt:
Sutra počinje Vuelta ,nema dvojice najjači GC vozača što otvara mogućnost da vidimo najzanimljiviju borbu na GT
ove sezone ,jer je Pogačar "poderao" Giro i TDF.
Stvarno velik broj GC kontendera imamo ,Roglić ide po 4. Vueltu s čime bi se izjednačio sa Herasom po broju GC pobjeda na Vuelti. Bora je imala užasno loš TDF ,a malo bolji je bio Giro gdje je DFM završio 2. u ukupnom poretku,
ali su bez etapne pobjede na dva GT. Osim Roglića uz njega u timu su Vlasov,DFM,Lipowitz,Denz ,Aleotti ..što je
jedan od najjači sastava na Vuelti,barem na papiru uz Vismu i Emirate.
Lidl -Trek također dolazi sa jakim sastavom (Tao,Skjelmosa,Ciconne,Verona,Konrad) i očekivano Movistar s duom
Mas i Nario+ Lazkano,P.Sanchez,Rubio..
Malo sam ispratio i ženski TDF gdje trenutno vodi poljakinja Niewiadoma, nakon što je jučer se razbila vodeća u GC
i prvi favorit Vollering.Slijede završne 2. etape gdje bi zadnja trebala odlučiti pobjednika jer se ide na Col du Glandon
i završni uspon Alpe D Huez.
ove sezone ,jer je Pogačar "poderao" Giro i TDF.
Stvarno velik broj GC kontendera imamo ,Roglić ide po 4. Vueltu s čime bi se izjednačio sa Herasom po broju GC pobjeda na Vuelti. Bora je imala užasno loš TDF ,a malo bolji je bio Giro gdje je DFM završio 2. u ukupnom poretku,
ali su bez etapne pobjede na dva GT. Osim Roglića uz njega u timu su Vlasov,DFM,Lipowitz,Denz ,Aleotti ..što je
jedan od najjači sastava na Vuelti,barem na papiru uz Vismu i Emirate.
Lidl -Trek također dolazi sa jakim sastavom (Tao,Skjelmosa,Ciconne,Verona,Konrad) i očekivano Movistar s duom
Mas i Nario+ Lazkano,P.Sanchez,Rubio..
Malo sam ispratio i ženski TDF gdje trenutno vodi poljakinja Niewiadoma, nakon što je jučer se razbila vodeća u GC
i prvi favorit Vollering.Slijede završne 2. etape gdje bi zadnja trebala odlučiti pobjednika jer se ide na Col du Glandon
i završni uspon Alpe D Huez.
Raja koja prati biciklizam, ova naša Lejla Njemčević se konstantno vrti u medijima, osvaja neke medalje nešto...
Zašto nije nastupala na OI, koji je fazon?
Zašto nije nastupala na OI, koji je fazon?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Nastupa u disciplini koja nije olimpijska
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
"Želјo je prapočelo svega što se ne predaje, bunt, krik, matica svih individualaca, karavan-saraj na dugom i uzaludnom putovanju ka pravednom."
ja isto to mislim jer je van zdrave pameti da top 3 sportaš u nekoj disciplini ne može u pojedinačnom sportu na olimpijadu jer je jedini iz neke zemlje koji je rankiran
rio je nešto suprotno napisao ali ja jednostavno ne vjerujem u to a iskreno ne da mi se previše guglati
p.s. da ta njena disciplina postane olimpijska garant bi na kraju bila četvrta
Ma to je suplja svakako, svako ko se zeli ozbiljno baviti biciklizmom naravno da ce se baviti olimpijskom disciplinom, ovom njenom disciplinom se bavi ozbiljno mozda jos nekih 10 zenajestamaji je napisao/la: ↑20 avg 2024, 14:35ja isto to mislim jer je van zdrave pameti da top 3 sportaš u nekoj disciplini ne može u pojedinačnom sportu na olimpijadu jer je jedini iz neke zemlje koji je rankiran
rio je nešto suprotno napisao ali ja jednostavno ne vjerujem u to a iskreno ne da mi se previše guglati
p.s. da ta njena disciplina postane olimpijska garant bi na kraju bila četvrta
NEW PRIMITIVES ALL OVER BASCARSIJA
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.