La Liga

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

BadrHari
Kontakt:

Re: Barselona - kraj dominacije!?

Post Postao/la BadrHari » 25 mar 2014, 15:37

bparena je napisao/la:@BadrHari
Al moram priznati da sam nakon onog proslogodisnjeg potopa od vas bas mislio da je kraj dominacije. :) Ma izgleda nismo mi jos za bacit. :)
Dragi su meni i Leo i Cristiano.
Potpuno sam neutralan sto se i Reala i Barce tice, ali ono sam napisao jer mi je cudno kako igrac moze biti i skroman i arogantan po potrebi.
Ili budi Ibra, ili Messi..

Druze, zao mi je sto ti moram saopstiti ali je dominacija, ipak zavrsena.
Sad pocinje nesto novo. I ovo ne pisem sto navijam za Bayern ali je ocigledno.
Barca jednostavno vise nije superiorna nad ostatkom Evropskih ( i Svjetskih ) ekipa.
Heynckess je to prekinuo, a sada genijalni Pep nastavlja gdje je on poceo, samo na svoj nacin.

A reci da ste za baciti je neizmjerno glupo.
Uvijek cete biti u Top 5 ekipa i favoriti za osvajanje klempe. Potrefilo vam se da imate te carobnjake u ekipi i izvukli ste maximalno iz te generacije. Sad jeste opali, poprilicno procitani i fali vam motiva, ali kad zapnete mozete odigrati kao zadnji El-Classico. Tad ste za veliku vecinu opet nezaustavljivi.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 mar 2014, 15:40

BadrHari je napisao/la:
bparena je napisao/la:@BadrHari
Al moram priznati da sam nakon onog proslogodisnjeg potopa od vas bas mislio da je kraj dominacije. :) Ma izgleda nismo mi jos za bacit. :)
Dragi su meni i Leo i Cristiano.
Potpuno sam neutralan sto se i Reala i Barce tice, ali ono sam napisao jer mi je cudno kako igrac moze biti i skroman i arogantan po potrebi.
Ili budi Ibra, ili Messi..

Druze, zao mi je sto ti moram saopstiti ali je dominacija, ipak zavrsena.
Sad pocinje nesto novo. I ovo ne pisem sto navijam za Bayern ali je ocigledno.
Barca jednostavno vise nije superiorna nad ostatkom Evropskih ( i Svjetskih ) ekipa.
Heynckess je to prekinuo, a sada genijalni Pep nastavlja gdje je on poceo, samo na svoj nacin.

A reci da ste za baciti je neizmjerno glupo.
Uvijek cete biti u Top 5 ekipa i favoriti za osvajanje klempe. Potrefilo vam se da imate te carobnjake u ekipi i izvukli ste maximalno iz te generacije. Sad jeste opali, poprilicno procitani i fali vam motiva, ali kad zapnete mozete odigrati kao zadnji El-Classico. Tad ste za veliku vecinu opet nezaustavljivi.
potpis

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 mar 2014, 15:46

Barcelona je i dalje vrhunski klub ali daleko od toga da su dominantni kao nekada. Kiksaju protiv mnogo slabijih timova, u Evropi se po prvi put u posljednje dvije godine vidi slaba odbrana što ranije nismo mogli vidjeti jer nisi mogao preći pole.

Kraj dominacije je bio onog trenutka kada su primili u dvomeču sedam golova. Vrhunski klub, jedan od pet najboljih u Evropi ali daleko od dominacije koju su nekada imali.

bezze
Kontakt:

Post Postao/la bezze » 25 mar 2014, 16:00

Neutral je napisao/la:Barcelona je i dalje vrhunski klub ali daleko od toga da su dominantni kao nekada. Kiksaju protiv mnogo slabijih timova, u Evropi se po prvi put u posljednje dvije godine vidi slaba odbrana što ranije nismo mogli vidjeti jer nisi mogao preći pole.

Kraj dominacije je bio onog trenutka kada su primili u dvomeču sedam golova. Vrhunski klub, jedan od pet najboljih u Evropi ali daleko od dominacije koju su nekada imali.
Samo sjedi i gledaj i uzivaj.

Lillard
Kontakt:

Post Postao/la Lillard » 25 mar 2014, 16:05

Ono lani je bila losa sezona :mrgreen: iako smo uzeli Primeru. U dvomecu kontra Bavaraca jednostavno se toliko toga loseg dogodilo. Tito bi oodsutan prakticki pola sezone, Messi ozlijedjen, ekipa na neki nacin syebana trenerovom bolescu. Uglavnom, sedam komada nije realno stanje stvari.

Ove godine cemo vidjeti kakvi ce biti... Od iduce sam uvjeren da ponovno krece dominacija.
"Last time they count me out, what I do Game 6?"

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 mar 2014, 16:10

@bezze

Uživam u svom timu, hvala.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 25 mar 2014, 16:36

Mnoge Culese je zavarala pobjeda nad Realom. Činjenica je da je Barcelona već načeta porazima od ekipa koje su prozrele njenu tiki-taku i uspjele joj stati u kraj. Inter je to uspio bunkerom, ali im je u prvoj utakmici ipak uvalio 3 gola. Chelsea je primijenio isti recept i uspio slaviti prolaz. Da nije bilo kardinalnog suđenja 2009., vjerovatno bi Plavci i tada uradili isto. Real je isto tako, posebno pred Guardiolin odlazak, naučio kako se nositi s Blaugranom i ubijali su ih kontrama jedno vrijeme. A onda je došao Bayern i stavio tačku na dugogodišnju dominaciju.

Ne vidim da će Katalonci, koji i sada definitivno spadaju u Top 4 evropskog fudbala, tako lako uspostaviti ponovnu hegemoniju. Nekada davno sam pisao prilično opsežan post na ovoj temi, ali ni zgoreg ponoviti.

Dakle...

- Nema zamjena za Xavija i Iniestu, dvojac koji je održavao ekipu svih ovih godina. Razumljivo je da će ljudi u upravi teško naći takve, za to se mora poklopiti dosta faktora, ali ljudi od 34 i 30 godina neće moći dovijeka razigravati tim. Već sada to rade slabije, pored toga što više nisu u stanju vršiti presing kao prije.
- Odbrana već 2-3 sezone izgleda smiješno. Jedino Pique koliko-toliko zadovoljava kriterije, ali Mascherano... Ljudi moji, on ne može više igrati štopera. Alternative su nikakve (dobro, ne znamo šta će biti s Bartrom), a pored svega bekovi ispadaju nazad i više su fokusirani na napad. Posebno se odnosi na Alvesa. Za Valdesa je jasno da odlazi, a MATS je nova prinova, što je svakako odličan potez.
- Dalje, već godinama se igra bez klasičnog napadača. Istog više ne mogu glumiti Sanchez, Pedro, Messi ili Neymar, jer onda nema dovoljno prostora za krila, a od podvaljivanja lopti njima Barcelona živi.
- Trener je posebna priča, mislim da je svima jasno da je timu potreban jedan veliki motivator, koji preferira brzu i efikasnu igru, a ne dodavanje u nedogled dok se ne izgubi lopta. Martinez, Klopp, Enrique...

To bi bilo ugrubo objašnjenje zašto je tim daleko od stare slave, mada tu ima još detalja o kojima sam ranije govorio. Ipak, ohrabrujuće je da tim i dalje nije zaboravio pobjeđivati u velikim utakmicama, pod velikim pritiskom.

Johny
Kontakt:

Re: Primera Division (Liga BBVA)

Post Postao/la Johny » 25 mar 2014, 18:39

Nemoguce je da Barca dobije svih 9 utakmica do kraja ;)

Prvi kiks slijedi protiv Granade koja ih apsolutno uvijek razoruza kuci.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 25 mar 2014, 19:00

"Neymar je običan konjić. Poni kojem se djeca dive kako je lijep, ali on služi samo tome. Kakav posao može da uradi konjić? Tako i Neymar. Služi za izložbu. Od njega nema nikave koristi", oštar je bio Barton.

"Čim je Neymar izašao, Barca je odmah preokrenula i pobijedila. Neymar izađe, Barca pobijedi. Kao da je to neka nuklearna fizika", zaključio je Englez, koji je u velikom španjolskom derbiju navijao za Katalonce.

Barca se pati uvijek sa Espanyol-om.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 25 mar 2014, 19:20

Neutral je napisao/la:"Neymar je običan konjić. Poni kojem se djeca dive kako je lijep, ali on služi samo tome. Kakav posao može da uradi konjić? Tako i Neymar. Služi za izložbu. Od njega nema nikave koristi", oštar je bio Barton.

"Čim je Neymar izašao, Barca je odmah preokrenula i pobijedila. Neymar izađe, Barca pobijedi. Kao da je to neka nuklearna fizika", zaključio je Englez, koji je u velikom španjolskom derbiju navijao za Katalonce.

Barca se pati uvijek sa Espanyol-om.
:lol: :lol:

gori si ti što ovdje citiraš tog kretena Bartona i tako mu daješ znacaj....frajer je obicna olupina od igraca, niko i ništa u svijetu fudbala, na sebe skrece pažnju putem twittera, a ne igrama na terenu :mrgreen: i to pljuvanjem od sebe boljih i talentovanijih igraca ;) tipican papak .... a njegovo "strucno" mišljenje o Neymaru (koji je za njega izmislio fudbal) je jako relevantno :mrgreen: :lol:

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 26 mar 2014, 09:57

slika

Simeone : " Iskreno, mnogo su me nasmijale izjave ronalda i ramosa o sudjenju na clasicu "

"Ima jos mnogo kola do kraja ,treba dobijati svaku utakmicu da budemo konkurentni sa realom i barcom,to je veoma tesko"

"Ostale su 4 utakmice na calderonu i na svakoj potrebno nam je da tribine eksplodiraju.Zelim da calderon bude pun zastava ,crveno bijelih dresova ,entuzijazma,da mnogo ljudi dodje na utakmice "
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 mar 2014, 12:32

Dominacija nad ostalim evropskim klubovima mozda i nije - ali dominacija nad Realom iz Madrida dokazano jest. :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 26 mar 2014, 12:32

Dupeglavi zalizanko može željeti svašta ali treće mjesto je njegov vrhunac.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 26 mar 2014, 13:01

bparena je napisao/la:Dominacija nad ostalim evropskim klubovima mozda i nije - ali dominacija nad Realom iz Madrida dokazano jest. :D
Gdje je ovo bilo i kada?? :D :D :D
slika

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 26 mar 2014, 13:09

Koliko je on najbolji na svijetu toliko i ti znas postaviti sliku. :D
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

krmpotich
Kontakt:

Post Postao/la krmpotich » 26 mar 2014, 13:28

bparena je napisao/la:Koliko je on najbolji na svijetu toliko i ti znas postaviti sliku. :D
Najbolji je Zlatan sin Šefika prezimena Ibrahimovic, a odes na view image, megamajstore :lol: :lol:

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 26 mar 2014, 23:31

strašan potez Rakitića

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 26 mar 2014, 23:55

Svaka cast Emery, kakva forma Seville, strasni su ljudi. Vrh nikad jaci u Spaniji, u smislu neizvesnosti.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 26 mar 2014, 23:55

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 26 mar 2014, 23:57

madridist je napisao/la:Dupeglavi zalizanko može željeti svašta ali treće mjesto je njegov vrhunac.
bgm ce haman karlu biti vrhunac trece mjesto :P

tu je najvise vremena i proveo ove sezone ;)
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Petardaa i 4 gosta.