FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Sutra je utakmica kupa sa Veležom.Očekujem neki kombinovani sastav i naravno prolaz dalje.Utakmica se igra u 15:30 sati što je malo nezgodan termin zbog radnog vremena (moraće se malo šmugnuti s posla) ali biće po prognozi sunčano i lijepo vrijeme pa to treba svakako iskoristiti i doći na utakmicu.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Loš termin tekme al pravo...zar nisu to mogli pomjerit makar za 17 sati
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- hule_barca
- Kontakt:
Nisam očekivao da će novi trener biti baš ovako brzo imenovan, ali još jednom se pokazalo da Husić kada nešto poželi nema previše problema da to i ispuni. Očigledno je ovo bila njegova želja, tako da će najveći teret upravo snositi sam Azmir ako Baljić ne bude pokazao ono što se očekuje od njega. S druge strane, Baljić može očekivati apsolutnu podršku predsjednika, kao i mnogo bolji odnos s Muratovićem za razliku od prethodnih trenera (barem se tako piše). Ipak, ako je prilikom dolaska Milenka stojao upitnik na šta će to sve ličiti, dolazak Baljića je za mene još veći upitnik. Azmir je ovdje očito odlučio debelo rizikovati, pa šta Bog da. Ekipa je krenula uzlaznom putanjom nakon teške premijerne sezone i onda se desi imenovanje neiskusnog trenera, koji ima malo jače od dva mjeseca trenerskog staža ne računajući staž asistenta. Ne znam šta da očekujem. I ta dva mjeseca što je vodio Karabuspor bila su prije tačno 4 godine. Je li Balja šta naučio od tog perioda, vrijeme će pokazati. Statistički gledano, vodio je tim u 9 mečeva Turske Superlige. Ostavio je učinak od 3 pobjede, 3 remija i 3 poraza. Formacija koju je praktikovao je 4-2-3-1. Nemam ništa protiv mladih trenera i njihovih guranja u vatru, ali samo znam da City poslije ovoga može se vratiti debelo nazad ili će debelo naprijed. U svakom slučaju, Balji nek je sretno i nek se dokaže.
Mes Que Un Club
Svašta se ti napriča. Čuj il debelo naprijed il debelo nazad. Znači šta god bude reći ćeš da si znao i pisao ideš iz krajnosti u krajnost.hule_barca je napisao/la:Nisam očekivao da će novi trener biti baš ovako brzo imenovan, ali još jednom se pokazalo da Husić kada nešto poželi nema previše problema da to i ispuni. Očigledno je ovo bila njegova želja, tako da će najveći teret upravo snositi sam Azmir ako Baljić ne bude pokazao ono što se očekuje od njega. S druge strane, Baljić može očekivati apsolutnu podršku predsjednika, kao i mnogo bolji odnos s Muratovićem za razliku od prethodnih trenera (barem se tako piše). Ipak, ako je prilikom dolaska Milenka stojao upitnik na šta će to sve ličiti, dolazak Baljića je za mene još veći upitnik. Azmir je ovdje očito odlučio debelo rizikovati, pa šta Bog da. Ekipa je krenula uzlaznom putanjom nakon teške premijerne sezone i onda se desi imenovanje neiskusnog trenera, koji ima malo jače od dva mjeseca trenerskog staža ne računajući staž asistenta. Ne znam šta da očekujem. I ta dva mjeseca što je vodio Karabuspor bila su prije tačno 4 godine. Je li Balja šta naučio od tog perioda, vrijeme će pokazati. Statistički gledano, vodio je tim u 9 mečeva Turske Superlige. Ostavio je učinak od 3 pobjede, 3 remija i 3 poraza. Formacija koju je praktikovao je 4-2-3-1. Nemam ništa protiv mladih trenera i njihovih guranja u vatru, ali samo znam da City poslije ovoga može se vratiti debelo nazad ili će debelo naprijed. U svakom slučaju, Balji nek je sretno i nek se dokaže.
- hule_barca
- Kontakt:
Nije mi namjera da budem ili ne budem u pravu poslije. Poenta je da je dovođenje Baljića "mačak u vreći". Sad ćeš reći, pa svaki je trener mačak u vreći. Sve to stoji, ali a priori gledano šta to Baljić ima da možeš računati da će biti uspješan, što opet ne znači da neće biti uspješan. Razumio bih da je doveo Baljića recimo na početku sezone, kreće se ispočetka, pruža se prilika, manji teret na leđima Balje, a ovako ekipa stoji 2 boda od prvog mjesta i dovedeš neiskusnog trenera koji treba sad da barem održi ekipu ovako visoko plasiranu. Dakle riječ o možda pogrešnom tajmingu. Ajmo se staviti u poziciju Balje. Šta sad on da radi. Trećina sezona završena i sad bi on trebao doći mijenjati nešto što je dalo sadašnji rezultat. Veoma teška misija za Balju. Da je došao na ljeto da se upozna s igračima, planovima, nametne svoju viziju fudbala, bilo bi mu kud i kamo lakše, ali eto nadamo se da će biti sve kako treba. I Pep Guardiola je kao anonimus (vodio jednu sezonu B tim) počeo u Barci pa je ponajbolji svjetski trener.
Mes Que Un Club
Baljic - uvjek mi je bio drag kao igrac, nikad necu zaboravit njegova 4 gola u Estoniji za pobjedu 1:4 (ne sjecam se vise dal su bile kvalifikacije za EP ili SP). To nikad ni prije ni poslije nisam vidio - tip je zabio 4 gola i to sva 4 sutevi izvan 16 metara.
Dakle kao o fudbaleru - o Baljicu mislim sve najbolje, ali nazalost jos uvijek je nedokazan kao pjevac...
Hvala "hula_barca" za ovu statistiku Baljica kao trenera u Karabuksporu. Znao sam da ih je vodio, ali koliko dugo i sa kakvim rezultatima - to nisam znao... Realno - nisu to ni losi rezultati...
Slazem se i da je ovo veliki rizik i nepoznanica i da stvari sa Baljicem mogu krenut i u dobrom i u losem smjeru...
Ako Bog da da bude ovo prvo. Ja mu u svakom slucaju zelim sve najbolje, iako je opet ponavljam rizik veliki.
Ali i Bosnjakovic je za mene bio veliki rizik - pa mi je sad zao sto je otisao... Valjda ce slicno biti i sa Baljicem.
Dakle kao o fudbaleru - o Baljicu mislim sve najbolje, ali nazalost jos uvijek je nedokazan kao pjevac...
Hvala "hula_barca" za ovu statistiku Baljica kao trenera u Karabuksporu. Znao sam da ih je vodio, ali koliko dugo i sa kakvim rezultatima - to nisam znao... Realno - nisu to ni losi rezultati...
Slazem se i da je ovo veliki rizik i nepoznanica i da stvari sa Baljicem mogu krenut i u dobrom i u losem smjeru...
Ako Bog da da bude ovo prvo. Ja mu u svakom slucaju zelim sve najbolje, iako je opet ponavljam rizik veliki.
Ali i Bosnjakovic je za mene bio veliki rizik - pa mi je sad zao sto je otisao... Valjda ce slicno biti i sa Baljicem.
Ja ovo njegovo dovođenje shvatam kao marketing.Želja je da se privuče pozornost na klub u propagandnom smislu.On će u stvari biti nominalno trener a stvarni trener će biti Adanalić.hule_barca je napisao/la:Nisam očekivao da će novi trener biti baš ovako brzo imenovan, ali još jednom se pokazalo da Husić kada nešto poželi nema previše problema da to i ispuni. Očigledno je ovo bila njegova želja, tako da će najveći teret upravo snositi sam Azmir ako Baljić ne bude pokazao ono što se očekuje od njega. S druge strane, Baljić može očekivati apsolutnu podršku predsjednika, kao i mnogo bolji odnos s Muratovićem za razliku od prethodnih trenera (barem se tako piše). Ipak, ako je prilikom dolaska Milenka stojao upitnik na šta će to sve ličiti, dolazak Baljića je za mene još veći upitnik. Azmir je ovdje očito odlučio debelo rizikovati, pa šta Bog da. Ekipa je krenula uzlaznom putanjom nakon teške premijerne sezone i onda se desi imenovanje neiskusnog trenera, koji ima malo jače od dva mjeseca trenerskog staža ne računajući staž asistenta. Ne znam šta da očekujem. I ta dva mjeseca što je vodio Karabuspor bila su prije tačno 4 godine. Je li Balja šta naučio od tog perioda, vrijeme će pokazati. Statistički gledano, vodio je tim u 9 mečeva Turske Superlige. Ostavio je učinak od 3 pobjede, 3 remija i 3 poraza. Formacija koju je praktikovao je 4-2-3-1. Nemam ništa protiv mladih trenera i njihovih guranja u vatru, ali samo znam da City poslije ovoga može se vratiti debelo nazad ili će debelo naprijed. U svakom slučaju, Balji nek je sretno i nek se dokaže.
Azmir kreće i u izbornu kampanju za člana IO F/N S BIH.On oćito smatra da će mu Baljić biti od koristi u toj kampanji.Baljić jest karizmatičan čovjek,to nije upitno i ako se uzme u obzir da Azmirovu bazu prestavlja Tuzlanski Kanton onda ima osnova nadati se da će njegova kampanja biti mnogo uspješnija sa Baljićem.
Ovo što ti navodiš "hule_barca", sve je to tako.To se samo po sebi nameće i vidljivo je svakom običnom navijaču radi koga se fudbal i igra.
Ode on na ljeto i on ima svoje planove.Ovo je samo da oživi "radničku knjižicu" jer predugo nije radio.Mi smo njemu odskočna daska i ne vjerujem da će nas koštati ni jednog Eura.On je došao na stažiranje kao i Nalić u Gorki.Ne može puno pokvariti jer je zaliha bodova a i ekipa sa Adanalićem pojaka.hule_barca je napisao/la:Nije mi namjera da budem ili ne budem u pravu poslije. Poenta je da je dovođenje Baljića "mačak u vreći". Sad ćeš reći, pa svaki je trener mačak u vreći. Sve to stoji, ali a priori gledano šta to Baljić ima da možeš računati da će biti uspješan, što opet ne znači da neće biti uspješan. Razumio bih da je doveo Baljića recimo na početku sezone, kreće se ispočetka, pruža se prilika, manji teret na leđima Balje, a ovako ekipa stoji 2 boda od prvog mjesta i dovedeš neiskusnog trenera koji treba sad da barem održi ekipu ovako visoko plasiranu. Dakle riječ o možda pogrešnom tajmingu. Ajmo se staviti u poziciju Balje. Šta sad on da radi. Trećina sezona završena i sad bi on trebao doći mijenjati nešto što je dalo sadašnji rezultat. Veoma teška misija za Balju. Da je došao na ljeto da se upozna s igračima, planovima, nametne svoju viziju fudbala, bilo bi mu kud i kamo lakše, ali eto nadamo se da će biti sve kako treba. I Pep Guardiola je kao anonimus (vodio jednu sezonu B tim) počeo u Barci pa je ponajbolji svjetski trener.
Pa evo zvanične Husićeve izjave o cilju u ovoj sezoni:
"Proslavljeni bosanskohercegovački igrač Elvir Baljić novi je trener Tuzla Cityja, potvrdio je za portal ****čelnik ovog premijerligaša Azmir Husić.
"Naš sportski direktor Samir Muratović je s Baljićem obavio razgovore i sklopili smo dogovor. Elvir će biti naš trener u naredne tri godine ukoliko bude ispunjavao godišnje ciljeve. Za ovu sezonu je to borba za opstanak, sljedeće je plasman u evropska takmičenja pa ćemo za dalje vidjeti", rekao nam je kratko Husić."
Predstavljen Elvir Baljić: Privuklo me je to što ovaj tim ima veliku budućnost
Preuzeo mjesto trenera FK Tuzla City
https://sportsport.ba/fudbal/predstavlj ... ost/335411
Preuzeo mjesto trenera FK Tuzla City
https://sportsport.ba/fudbal/predstavlj ... ost/335411
Azmir Husić najavio: Cilj je grupna faza Evropske lige za tri do pet godina, a gradimo i stadion
Prvi čovjek FK Tuzla City
https://sportsport.ba/fudbal/azmir-husi ... ion/335428
Prvi čovjek FK Tuzla City
https://sportsport.ba/fudbal/azmir-husi ... ion/335428
Bogami je grohno Balja.Ne znam jel nenaspavan ili je akšamlučijo do zore..
Alkohol je cudo.tuzlac je napisao/la:Bogami je grohno Balja.Ne znam jel nenaspavan ili je akšamlučijo do zore..
@igrajlopte 🐦
TC sa ambicioznim predsjednikom i klubom koji je tek u nastajanju treba imena kako bi bili prihvaćeni i upravo u tom kontekstu treba gledati dovođenje Balje. Širi se krug reprezentativaca Deda, Murat, tu je i Saša Vugdalić također poznati sportski radnik. TC nema svojih asova veterana zato su ovi postupci dugoročno gledano isplatljivi. Što se tiče snalaženja Balje kao trenera ići će to. Sjetimo se samo kada je tada Sloga ulazila u PL da je nakon odlaska Ninkovića formalno pravno tim vodio Mensur Dedić i uveo ga u PL. I on je bio anonimus ali urava i logistika su omogućile da se taj cilj ostvari. Balja će sigurno zajedno sa Muratom skautirati i dovesti kvalitetnije igrače. Uostalom to je Azmir i najavio tokom zimskog roka. Lijepa se generalno priča vodi u TC i bit će aBd još bolja. Balja iako ne bude uspješan trener dobro je da je tu uz klub jer klubu treba imena. Ubrzo će se uz TC prikloniti i Sejo Salihović i Vedo, itd. Evo ako je ovo tačno oko dolaska Spahe iz Gorkog i to je dobra stvar. Za kratko vrijeme TC je dobio i respektabilan broj navijača - znači sve ide svojim tokom a možda neke stvari i brže.hule_barca je napisao/la:Nije mi namjera da budem ili ne budem u pravu poslije. Poenta je da je dovođenje Baljića "mačak u vreći". Sad ćeš reći, pa svaki je trener mačak u vreći. Sve to stoji, ali a priori gledano šta to Baljić ima da možeš računati da će biti uspješan, što opet ne znači da neće biti uspješan. Razumio bih da je doveo Baljića recimo na početku sezone, kreće se ispočetka, pruža se prilika, manji teret na leđima Balje, a ovako ekipa stoji 2 boda od prvog mjesta i dovedeš neiskusnog trenera koji treba sad da barem održi ekipu ovako visoko plasiranu. Dakle riječ o možda pogrešnom tajmingu. Ajmo se staviti u poziciju Balje. Šta sad on da radi. Trećina sezona završena i sad bi on trebao doći mijenjati nešto što je dalo sadašnji rezultat. Veoma teška misija za Balju. Da je došao na ljeto da se upozna s igračima, planovima, nametne svoju viziju fudbala, bilo bi mu kud i kamo lakše, ali eto nadamo se da će biti sve kako treba. I Pep Guardiola je kao anonimus (vodio jednu sezonu B tim) počeo u Barci pa je ponajbolji svjetski trener.
- hule_barca
- Kontakt:
Ovo je jasan pokušaj skidanja početničkog tereta s leđa Baljića. Ista priča je bila i kada je Milenko dolazio ako se sjećamo. Međutim, nakon svega par kola, Azmir je počeo s pričom da se moglo uzeti koji bod više, pa evo i na kraju poslije meča je rekao da se koji bod više mogao ugrabiti. Da su se ugrabili ti bodovi, TC bi sad bio prvi. Hoću da kažem, tako ne kaže čovjek koji zaista planira samo osigurati opstanak. Tako govori čovjek koji puca na Europu. Da je njemu samo opstanak bitan, on bi rekao da je i više nego zadovoljan osvojenim bodovima i da je ekipa daleko od zone ispadanja.tuzlac je napisao/la:. Za ovu sezonu je to borba za opstanak, sljedeće je plasman u evropska takmičenja pa ćemo za dalje vidjeti", rekao nam je kratko Husić."
Apsolutno se slažem da markentinških poteza nikad nije na odmet, a naročito kada se radi o našim proslavljenim reprezentativcima. S tim klub sigurno podiže svoj rejting. Međutim, kako će to sve rezultati istrpiti, to ćemo morati sačekati da vidimo. Kad si spomenuo Dedića, ne bih sad da omalovažam Slogin ulazak u Premijer ligu i njegov kvalitet kao trenera, ali mislim da je on bio na tom mjestu čisto da se popuni ta pozicija, a posao se odrađivao na drugačiji način. Ko bi stavio pomoćnog trenera u jeku borbe za ulazak u PL. Kad je već toliko dobar bio, zašto nije ostao na klupi i u premijernoj sezoni u najelitnijem rangu. Azmir je vjerovatno procijenio da mu trener ne treba u preostaloj trećini prvenstva s obzirom da je Sloga imala prijateljska gostovanja u Kantonu osim gostovanja u Čapljini. Bilo je bitno samo dobiti domaće mečeve, ali da ne lutamo s tom temom.tuzla1983 je napisao/la: TC sa ambicioznim predsjednikom i klubom koji je tek u nastajanju treba imena kako bi bili prihvaćeni i upravo u tom kontekstu treba gledati dovođenje Balje. Širi se krug reprezentativaca Deda, Murat, tu je i Saša Vugdalić također poznati sportski radnik. TC nema svojih asova veterana zato su ovi postupci dugoročno gledano isplatljivi. Što se tiče snalaženja Balje kao trenera ići će to. Sjetimo se samo kada je tada Sloga ulazila u PL da je nakon odlaska Ninkovića formalno pravno tim vodio Mensur Dedić i uveo ga u PL. I on je bio anonimus ali urava i logistika su omogućile da se taj cilj ostvari. Balja će sigurno zajedno sa Muratom skautirati i dovesti kvalitetnije igrače. Uostalom to je Azmir i najavio tokom zimskog roka. Lijepa se generalno priča vodi u TC i bit će aBd još bolja. Balja iako ne bude uspješan trener dobro je da je tu uz klub jer klubu treba imena. Ubrzo će se uz TC prikloniti i Sejo Salihović i Vedo, itd. Evo ako je ovo tačno oko dolaska Spahe iz Gorkog i to je dobra stvar. Za kratko vrijeme TC je dobio i respektabilan broj navijača - znači sve ide svojim tokom a možda neke stvari i brže.
Jedno je sigurno, klub grabi finim koracima naprijed. Sve su ovo lijepi potezi, a ako ko ima njuh za igrače i trenere, to je sigurno Azmir. Nadati se da će se i taj stadion početi raditi. Makar smo dobili informaciju da se radi idejni projekt, i to je nešto.
Mes Que Un Club
bit ce ovi najozbiljnija prijetnja Zelji i Sarajevu narednih godina, jer covjek ima pare a kad imas pare onda imas slatke muke oko sastavljanja tima.
ja mislim da je super sto imamo ljude poput husica, da ojacaju premijeru ligu sa jakim timovima, samim tim i kvalitet ce se podici na veci nivo, liga ciniti zanimljivija a to ce generisati i igrace za repke u buducnosti.
ja mislim da je super sto imamo ljude poput husica, da ojacaju premijeru ligu sa jakim timovima, samim tim i kvalitet ce se podici na veci nivo, liga ciniti zanimljivija a to ce generisati i igrace za repke u buducnosti.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
- hule_barca
- Kontakt:
Zanimljiv sastav, malte ne najjače što City ima u ovom trenutku. Azir se vratio među stative. Je li to samo za Kup utakmice ili je možda bio u nemilosti Milenka vidjet ćemo već u subotu kada Zvijezda dođe na megdan. Vrijeme je također da vidimo Zitounija na djelu. Velež u poprilično šarenom sastavu, tako da ovdje sve osim prolaska dalje će predstavljati iznenađenje.
Mes Que Un Club
Eto došao je i red da i mi bacimo čestitke
Puno vam sreće u nastavku kupa, priča o sastavima, važnosti takmičenja nije važna, 1-0 je konačan rezultat i ne možemo to promijeniti
Puno vam sreće u nastavku kupa, priča o sastavima, važnosti takmičenja nije važna, 1-0 je konačan rezultat i ne možemo to promijeniti
★Mostar u srcu, Velež do groba!★
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
★https://www.youtube.com/watch?v=HEr4S-5PgLY★
9. august - Ofanziva na Otoci
🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️🕯️
SK Stolac Hercegovina
Čestika momcima na rutinskoj pobjedi i igri.Teško vrijeme,prava omora , usporila je ritam utakmice.Tuzla igrala koliko je bilo potrebno. Zejtuni mora biti starter.Taj momak je gazela.Kako on dijeli lopte ,Bože mili.Četitam treneru Samiru Adanaliću na pobjedi.Majstor nema šta.Imat će Baljić odličan oslonac , jer Adanalić ima fudbal u malom prstu.Čestitam i Bošnjakoviću jer i njegove su zasluge za igru ipobjedu..
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 02 okt 2019, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.
FK Željezničar
HŠK Zrinjski
FK Borac
FK Tuzla C
NK Široki
NK GOŠK
FK Rudar K.
FK Olimpik
HŠK Zrinjski
FK Borac
FK Tuzla C
NK Široki
NK GOŠK
FK Rudar K.
FK Olimpik
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 03 okt 2019, 11:29, ukupno mijenjano 1 put.
Hvala. Vama takoder sve najbolje u nastavku prvenstva.Kulesza je napisao/la:Eto došao je i red da i mi bacimo čestitke
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.