Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 22 dec 2021, 22:35

VGS je napisao/la:
22 dec 2021, 21:32
Blejzer10 je napisao/la:
22 dec 2021, 18:43
Arvid je napisao/la:
22 dec 2021, 15:50
Ne pamtim lakšu zimu u Sarajevu po pitanju smoga ko ovu.
Čak sam i smog poželio :mrgreen:
Nema smoga ali to ne znaci da je vazduh dobar. Standardno jadan samo vizuelno teze primjetan. :D

slika
Ne vjerujem da je išta bolji ni na relaciji Vogošća - Ilijaš - Breza.

Zrak se tek pročisti tamo oko Olovo / Vareš.
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 22 dec 2021, 23:18

® GONGASHI POWERHOUSE ®

ElCartel11
Kontakt:

Post Postao/la ElCartel11 » 23 dec 2021, 06:07

Ko ce drugi to sarati nego iskompleksirsni klinci bez ciljeva u životu :D
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.

BOSANSKA KRAJINA!

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 dec 2021, 08:52

Podrzajem kulturu grafita ali ovo nije grafit :D

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 23 dec 2021, 10:31

Je li organiziran press povodom toga?
Onu jadnu Karićku razapeli neki dan kad je ono nešto napisano na vratima. Izgleda da se samo mi moramo izvinjavati.
41:34

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 23 dec 2021, 11:05

BenWhite je napisao/la:
23 dec 2021, 10:31
Onu jadnu Karićku razapeli neki dan kad je ono nešto napisano na vratima. Izgleda da se samo mi moramo izvinjavati.
A ko je kriv što se samo mi moramo izvinjavati ? Mi sami ? Ili "komšije" ?
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 23 dec 2021, 11:36

bombaysaphire je napisao/la:
23 dec 2021, 11:05
BenWhite je napisao/la:
Za to su prvenstveno krive opozicione stranke u FBiH, tj. one koje vladaju u KS. Poseban akcenat na N(j)S.

Obzirom da tu pravih Bosnjaka skoro i nema moze se reci da su krive izdajice medju nama i neki pokusaji "ostalih".

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 23 dec 2021, 12:08

bombaysaphire je napisao/la:
23 dec 2021, 11:05
BenWhite je napisao/la:
Mi smo krivi. Kome se mi uopšte izvinjavamo? Onima koji kažu da se ne kupamo, fašistima, rasistima? Zamisli oni tebi otvoreno poručuju da te mrze a ti se njima izvinjavaš što je neki debil nešto napisao na vratima. Strašno.

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 dec 2021, 12:11

Izvinjavas se hrvatima gradjanima sarajeva kojih ionako vise nema puno a koji vole ovu drzavu i nemaju nista sa debilima iz kvazi HZHB. I izvinjavas se jer nisi **** kao ostali, jasna je razlika izmedju nas i njih.

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 dec 2021, 12:16

Ova dva retardirana bota ne popustaju lol

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 23 dec 2021, 12:21

VGS je napisao/la:
23 dec 2021, 12:11
Izvinjavas se hrvatima gradjanima sarajeva kojih ionako vise nema puno a koji vole ovu drzavu i nemaju nista sa debilima iz kvazi HZHB. I izvinjavas se jer nisi **** kao ostali, jasna je razlika izmedju nas i njih.
Hahahahah pa Sarajevo je milijardu puta pokazalo multietničnost. I milijardu puta smo dokazali da mi nismo kao oni? I šta si dobio sa time? Dobio si to da članice Evropske unije kažu da je vrlo teško 2 milijuna muslimana integrirati u EU. Slijepi ste. Hrvatima i Srbima iz Sarajeva se ne mora niko izvinjavati. Oni znaju šta je Sarajevo. I Karićka se nije izvinjavala njima nego pripadnicima tzv. Herceg Bosne. Pogledajte malo dalje od nosa.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 dec 2021, 12:31

Bolje vam je sami da uključite hepek, jer ako Junuz uleti, ode i tema i vi u helać.
Koševo Zapad

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 dec 2021, 12:52

BenWhite je napisao/la:
23 dec 2021, 12:21
VGS je napisao/la:
Hahahahah pa Sarajevo je milijardu puta pokazalo multietničnost. I milijardu puta smo dokazali da mi nismo kao oni? I šta si dobio sa time? Dobio si to da članice Evropske unije kažu da je vrlo teško 2 milijuna muslimana integrirati u EU. Slijepi ste. Hrvatima i Srbima iz Sarajeva se ne mora niko izvinjavati. Oni znaju šta je Sarajevo. I Karićka se nije izvinjavala njima nego pripadnicima tzv. Herceg Bosne. Pogledajte malo dalje od nosa.
Ne kontas ti to jarane ali necemo dalje, naziv teme jasno kaze.

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 23 dec 2021, 15:50

BenWhite je napisao/la:
VGS je napisao/la:
Nista vise u BiH nije multieticno moj brate, to je mit i laz u kom zivimo.
Lako je Sarajevu ili Banja Luci biti deklarativno multietnicno kada su u procentu vecem od 90% jednonacionalni. Istovremeno, rijetko gdje u Sarajevu u vrijeme Ramazana mozes rahat popiti pivo ili blagonaklono u Banja Luci pitati je li sunka svinjska ili pileca.
Nije meni drago zbog toga.
Smatram da je ova zemlje duuuboko podijeljena, a kad Tuzlak to misli, nije jednostavno.
Pitanje dana je i konacna podjela.
Nazalost.
tz tz tz tz tz tz

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 23 dec 2021, 15:55

slusalica je napisao/la:
23 dec 2021, 15:50
BenWhite je napisao/la:
VGS je napisao/la:
Nista vise u BiH nije multieticno moj brate, to je mit i laz u kom zivimo.
Lako je Sarajevu ili Banja Luci biti deklarativno multietnicno kada su u procentu vecem od 90% jednonacionalni. Istovremeno, rijetko gdje u Sarajevu u vrijeme Ramazana mozes rahat popiti pivo ili blagonaklono u Banja Luci pitati je li sunka svinjska ili pileca.
Nije meni drago zbog toga.
Smatram da je ova zemlje duuuboko podijeljena, a kad Tuzlak to misli, nije jednostavno.
Pitanje dana je i konacna podjela.
Nazalost.
Ovo ti moram demantovati.
Tamo gdje se pije pivo niko ti ne gleda jel Ramazan ili nije.
U po Sarajeva niko ti neće reći a što piješ pivo u Vučku ili bilo kojem drugom pubu gdje se služi alkohol.
To za Banja Luku ne znam, ako ima neko iz Banja Luke, nek kaže je li ili nije tako.
Al za Sarajevo ti ovo ne stoji.
Šta znači ne možeš rahat popiti pivo? Dođu vehabije i seru ti što piješ?
Neko ti prijeti da će te ovo, da će te ono?
Gledaju te poprijeko dok piješ pivo?
Ne znam zašto imate potebu pisati nešto što nije.
Koševo Zapad

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 dec 2021, 15:56

Pa ovo društvo i jest konačno podijeljeno i to samo slijepac ne vidi. A muka mi je više od ove države, politiku i sve sam i prestao pratit tj nisam prestao ali mnogo manje se zamaram, šta bude nek bude.

@Shategabri
Sjećam se kad je bila neka zabrana u Sarajevu da se za vrijeme ramazana u krugu od 100 m od vjerskog objekta ne smije služit alkohol. To je upravo to što slušalica govori.
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 dec 2021, 16:01

Ma to nista nije tacno ili ako su bile nekakve inicijative to nema veze sa stanjem i realnoscu u praksi. Gdje se inace cuga, cuga se i za ramazan i za bajram i bez istih.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 dec 2021, 16:02

VGS je napisao/la:
23 dec 2021, 16:01
Ma to nista nije tacno ili ako su bile nekakve inicijative to nema veze sa stanjem i realnoscu u praksi. Gdje se inace cuga, cuga se i za ramazan i za bajram i bez istih.
Pa ne znam, ne živim u Sarajevu ali kao da se kroz maglu sjećam nečeg sličnog, pokušat ću sad da izguglam to.

Juventinissimo
Kontakt:

Post Postao/la Juventinissimo » 23 dec 2021, 16:03

Sta je problem sa tim alkoholom, osim sto je stetan u velikim kolicinama? I med, kao vjerovatno najsavrseniji boziji proizvod (pored vagine), je stetan u velikim kolicinama.

Mozel ajet u kojem jasno i nedvosmisleno pise da je konzumiranje alkohola zabranjeno (ne stetno, nego zabranjeno).

Ne prihavatm ajet koji kaze da se zabranjuje vjernicima da pijani obavljaju namaz. Taj je jasan - klanjat treba trijezan.

Pozurite dok nije dosao. :mrgreen:
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

"Every morning when I wake up I see the sun, even if there is the rain." Max Allegri

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 dec 2021, 16:07

Evo, dakle u jednoj Općini samo:

https://www.google.com/amp/s/radiosaraj ... evo/119313
Vlasnici ugostiteljskih objekata koji se nalaze na teritoriji sarajevske općine Stari Grad primili su dopis kojim ih iz općine obavještavaju kako im je tokom mjeseca ramazana zabranjeno točenje alkoholnih pića u neposrednoj blizini obrazovnih i vjerskih i sakralnih objekata i njihovih dvorišta. Istovremeno je preporučeno da se i u ostalim ugostiteljskim objektima u skladu sa “tradicijom Bošnjaka u mjesecu ramazana” ako je moguće, izbjegne alkohol u potpunosti.
Ovo je meni van svake pameti u jednoj državi koja za sebe tvrdi da je sekularna.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.