Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
-
- Kontakt:
Re: Chat - bez politike i ratnih prica
Trump zaustavio rat Indije i Pakistana, Allah ga nagradio 

- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Baš ovo, umjereno treba sve raditi. Ishrana jest bitna ali bitnije je regulisati stres, s tim se tijelo najteže nosi. Nemoj sebi ništa uskratiti ali nemoj ni pretjerivati.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 maj 2025, 14:32Samo biti umjeren u svemu.alemsa je napisao/la: ↑10 maj 2025, 13:35Ma pusti ti to, procentualno je bolje to prvo, duze zive i joggiraju sa 80. To drugo je utjeha za one sto ne paze nikako. Isto da kazes da ima debelih osoba bez srcanih problema i secera, a mrsav neko ima oboje. Pa ok ali uzmi procentualno ko je vise sklon tome, debeli ili mrsavi.Unofficialpage je napisao/la: ↑10 maj 2025, 09:33I te bolesti su random. Neko se čuva maksimalno i sve samo zdravo jede i oboli mlad a dok druga osoba jede sve nezdravo i ne brine se o tome i ništa joj, zdrava bude. Mislim treba se ono i pričuvati ali ne treba rob postati tome, stresa se treba maksimalno čuvati a hrane koliko može, od nečeg treba i umrijeti.![]()
Dedo rahmetli umro sa 100 godina.
Mogao je pojesti 3 tanjira graha, a jeo je samo jedan. Mogao je popiti dzezvu kafe, a pio je 2 fildzana. I sa 100 godina je svaki dan jeo suho meso (4-5 komada) i sve ostalo sto ne bi smio radi pritiska, a sve je bilo umjereno. Par godina pred smrt je normalno hodao, bio aktivan. Tek 2-3 godine prije smrti je prestao izlaziti vani i onda je pao na postelju.
Tako da slobodno jedite sve sto vam se jede, ali morate imati mjeru. I ako pusis, pusi umjereno i ako pijes slobodno svaki dan drmni pivu ili 2-3 casice ljute i ako jedes masno nemoj pretjerivati, sve tijelo preradi kad je u normalnim kolicinama...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Život tokom 80ih i ranije, bio je više povezan s prirodom i fizičkom aktivnošću. Ljudi su radili teške, ali prirodne poslove koji su ih održavali u formi, dok je svakodnevnica bila manje stresna. Nije bilo stalne izloženosti informacijama, a umjesto virtualne povezanosti, postojala je stvarna bliskost među ljudima. Vijesti su dolazile sporije i nisu u tolikoj mjeri uticale na način razmišljanja. Druženja uživo, razgovori u avliji, na njivi etc, imali su duboku vrijednost i gradili su osjećaj zajedništva.kraljttbvb je napisao/la: ↑10 maj 2025, 14:32Samo biti umjeren u svemu.alemsa je napisao/la: ↑10 maj 2025, 13:35Ma pusti ti to, procentualno je bolje to prvo, duze zive i joggiraju sa 80. To drugo je utjeha za one sto ne paze nikako. Isto da kazes da ima debelih osoba bez srcanih problema i secera, a mrsav neko ima oboje. Pa ok ali uzmi procentualno ko je vise sklon tome, debeli ili mrsavi.Unofficialpage je napisao/la: ↑10 maj 2025, 09:33I te bolesti su random. Neko se čuva maksimalno i sve samo zdravo jede i oboli mlad a dok druga osoba jede sve nezdravo i ne brine se o tome i ništa joj, zdrava bude. Mislim treba se ono i pričuvati ali ne treba rob postati tome, stresa se treba maksimalno čuvati a hrane koliko može, od nečeg treba i umrijeti.![]()
Mogao je pojesti 3 tanjira graha, a jeo je samo jedan. Mogao je popiti dzezvu kafe, a pio je 2 fildzana. I sa 100 godina je svaki dan jeo suho meso (4-5 komada) i sve ostalo sto ne bi smio radi pritiska, a sve je bilo umjereno. Par godina pred smrt je normalno hodao, bio aktivan. Tek 2-3 godine prije smrti je prestao izlaziti vani i onda je pao na postelju.
Tako da slobodno jedite sve sto vam se jede, ali morate imati mjeru. I ako pusis, pusi umjereno i ako pijes slobodno svaki dan drmni pivu ili 2-3 casice ljute i ako jedes masno nemoj pretjerivati, sve tijelo preradi kad je u normalnim kolicinama...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ne znam koliko ti to pije vode, jer ljudi danas zive duze nego ikad. Pocetkom 20og stoljeca zivotni vijek je bio manji od 40 godina.Asteriks je napisao/la: ↑10 maj 2025, 15:46
Život tokom 80ih i ranije, bio je više povezan s prirodom i fizičkom aktivnošću. Ljudi su radili teške, ali prirodne poslove koji su ih održavali u formi, dok je svakodnevnica bila manje stresna. Nije bilo stalne izloženosti informacijama, a umjesto virtualne povezanosti, postojala je stvarna bliskost među ljudima. Vijesti su dolazile sporije. Druženja uživo, razgovori u avliji, na njivi etc, imali su duboku vrijednost i gradili su osjećaj zajedništva.
Ovo doba ima dosta prednosti. Tu je napredak medicine, dostupnost njege, otkrivanje uzroka bolesti, pa kvalitetna hrana (na Zapadu), standard itd. U formuli današnjice glede poređenja sa prošlim vremenima, najviše strši stres, psiho poremećaji itd.
Naš čovjek 70ih, jedva je imao zdravstvenu knjižicu, ali su prirodno okruženje, nužna aktivnost te zdrava interakcija sa okolinom, dijelom nivelirali nedostatak pogodnosti savremenog doba.
Niko ne kaže da je životni vijek prije bio duži.
Naš čovjek 70ih, jedva je imao zdravstvenu knjižicu, ali su prirodno okruženje, nužna aktivnost te zdrava interakcija sa okolinom, dijelom nivelirali nedostatak pogodnosti savremenog doba.
Niko ne kaže da je životni vijek prije bio duži.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Kod mene pradedo pusio od seste godine, doktori mu u 80oj rekli da niposto ne smije prestati
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Još da zaustavi Izrael bilo bi golemo.MarcoBorriello je napisao/la: ↑10 maj 2025, 14:56Trump zaustavio rat Indije i Pakistana, Allah ga nagradio![]()
it's football day
Znam da je to zbog medicine, ali u to vrijeme i ako si zdrav, de ti dozivi 40 godina u vremenu kad se desavaju npr. balkanski ratovi i prvi svjetski ratalemsa je napisao/la: ↑10 maj 2025, 15:52Ne znam koliko ti to pije vode, jer ljudi danas zive duze nego ikad. Pocetkom 20og stoljeca zivotni vijek je bio manji od 40 godina.Asteriks je napisao/la: ↑10 maj 2025, 15:46
Život tokom 80ih i ranije, bio je više povezan s prirodom i fizičkom aktivnošću. Ljudi su radili teške, ali prirodne poslove koji su ih održavali u formi, dok je svakodnevnica bila manje stresna. Nije bilo stalne izloženosti informacijama, a umjesto virtualne povezanosti, postojala je stvarna bliskost među ljudima. Vijesti su dolazile sporije. Druženja uživo, razgovori u avliji, na njivi etc, imali su duboku vrijednost i gradili su osjećaj zajedništva.

Bas to je bitno. Neko dimi citav zivot i nista mu, a neko jede salatu, pazi na sve zivo i umre u 40-oj.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Jeste zbog medicine ali nije zbog tog sto si naveo, nego ti je najvise jer su djeca umirala, sta vise vece si sanse imao da umres prije 15 godine. Imas study u Engleskoj, recimo ko je tad dozivio 15+ godina (ili prezivio kako hoces) da je zivio do 62-65 godine. Ali je opet i njima prosjek smrti bio 62-65. Dok danas je sasvim normalno da predjes barem 10 godina tog broja.
Što će reći sve je genetika.
Pa nije to umjereno. Mozda 1-2 sedmicno, svaki dan piti 2-3 casice to je blizo akoholicarakraljttbvb je napisao/la: ↑10 maj 2025, 14:32Samo biti umjeren u svemu.alemsa je napisao/la: ↑10 maj 2025, 13:35Ma pusti ti to, procentualno je bolje to prvo, duze zive i joggiraju sa 80. To drugo je utjeha za one sto ne paze nikako. Isto da kazes da ima debelih osoba bez srcanih problema i secera, a mrsav neko ima oboje. Pa ok ali uzmi procentualno ko je vise sklon tome, debeli ili mrsavi.Unofficialpage je napisao/la: ↑10 maj 2025, 09:33I te bolesti su random. Neko se čuva maksimalno i sve samo zdravo jede i oboli mlad a dok druga osoba jede sve nezdravo i ne brine se o tome i ništa joj, zdrava bude. Mislim treba se ono i pričuvati ali ne treba rob postati tome, stresa se treba maksimalno čuvati a hrane koliko može, od nečeg treba i umrijeti.![]()
-
- Kontakt:
Teško je zločince zaustaviti ali polako...Baboon je napisao/la: ↑10 maj 2025, 17:13Još da zaustavi Izrael bilo bi golemo.MarcoBorriello je napisao/la: ↑10 maj 2025, 14:56Trump zaustavio rat Indije i Pakistana, Allah ga nagradio![]()

Ovo ne ide. To vecinom debeli govori. Istina da neki ljudi manje kalorija trose kad miruju al ostalo je unos kalorija minus koliko kalorija potrosis. Debeli trose vise kalorija kad se krecu neg mrsavi. To je fizikaUnofficialpage je napisao/la: ↑10 maj 2025, 13:57Pa jest, dođe to tako ali ne treba robovati ishrani. Treba se čuvati i paziti, sve to stoji ali sad se dati tome maksimalno i uskratiti sve živo to mi je malo glupo.alemsa je napisao/la: ↑10 maj 2025, 13:35Ma pusti ti to, procentualno je bolje to prvo, duze zive i joggiraju sa 80. To drugo je utjeha za one sto ne paze nikako. Isto da kazes da ima debelih osoba bez srcanih problema i secera, a mrsav neko ima oboje. Pa ok ali uzmi procentualno ko je vise sklon tome, debeli ili mrsavi.Unofficialpage je napisao/la: ↑10 maj 2025, 09:33I te bolesti su random. Neko se čuva maksimalno i sve samo zdravo jede i oboli mlad a dok druga osoba jede sve nezdravo i ne brine se o tome i ništa joj, zdrava bude. Mislim treba se ono i pričuvati ali ne treba rob postati tome, stresa se treba maksimalno čuvati a hrane koliko može, od nečeg treba i umrijeti.![]()
Ima debelih ljudi ali pojedu dosta manje od onog mršavog ali džaba ovaj se ni grama udebljat.Sve ti je to do genetike, kako ti je suđeno.
![]()
- feniksptica
- Kontakt:
Plavo oko plakalo je.
BOT (ponude u inbox)
BOT (ponude u inbox)
mountain dew je dobro piće, iznenađen sam
I found freedom. Losing all hope was freedom.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤
U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.
- VensanKasel
- Kontakt:
Garant Đurić

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
- VensanKasel
- Kontakt:
Sokole ba , ne znaš ti naše dede , 2-3 dnevno su obavezne i 9 banki lagano se dogurasoko je napisao/la: ↑10 maj 2025, 19:12Pa nije to umjereno. Mozda 1-2 sedmicno, svaki dan piti 2-3 casice to je blizo akoholicarakraljttbvb je napisao/la: ↑10 maj 2025, 14:32Samo biti umjeren u svemu.alemsa je napisao/la: ↑10 maj 2025, 13:35
Ma pusti ti to, procentualno je bolje to prvo, duze zive i joggiraju sa 80. To drugo je utjeha za one sto ne paze nikako. Isto da kazes da ima debelih osoba bez srcanih problema i secera, a mrsav neko ima oboje. Pa ok ali uzmi procentualno ko je vise sklon tome, debeli ili mrsavi.

Imam komšiju u zgradi , sam živi . Ne da je pio , bio mrtvi alkoholičar , prestao prije par godina . Ne da je pušio , brkovi žuti , 3 kutije krđe motane prestao prije 15+ godina . Dnevno pređe između 5 i 10 kilometara svaki dan , 93 godine ima , Žiga je neuništiv

U zdravlje moj sokole

Moja zemlja mala brana velikoj rijeci ludila ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.