FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzla1983
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzla1983 » 02 okt 2019, 19:25

:twisted: Bez obzira na termin u toku radnog vremena ipak pristojna posjeta po neni oko 1,5 milja. Sve vise se pokazuje kao kapitalna odluka o clanskim.Gledam danas puno male djece u dresovima navijaju. Da je dzabalama nebi se od patokata i pametnjakovica moglo uc.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 02 okt 2019, 19:28

tuzla1983 je napisao/la::twisted: Bez obzira na termin u toku radnog vremena ipak pristojna posjeta po neni oko 1,5 milja. Sve vise se pokazuje kao kapitalna odluka o clanskim.Gledam danas puno male djece u dresovima navijaju. Da je dzabalama nebi se od patokata i pametnjakovica moglo uc.
Bravo.....patokari bi ubili 2 sata samo
Čestitke Tuzli na prolasku dalje
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 okt 2019, 19:49

12. kolo Zvijezda 09-kući
13.------Radnik-kući
14.------Borac - gosti
15.------Mladost-kući
16.------Zrinjski - gosti
17.----- Čelik-kući
18-------Sloboda -gosti
19.------Široki -kući
Još 8 kola.Tuzla 5 -domaćin-3 gost(1 u Tuzli)
------------------------------------------
kraj jesenjeg dijela
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 03 okt 2019, 11:28, ukupno mijenjano 1 put.

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 02 okt 2019, 19:50

Danas nekako spora utakmica sve do jedinog gola.U prvom poluvremenu sam skoro zaspao.Igrali smo u gotovo najjačem sastavu ali na otprilike 60 %.
Velež nastupio u nekom kombinovanom sastavu i vidjelo se da su neuigrani.Ipak i pored usporenog tempa bilo je tu nekih šansi i polušansi,Crnkić promašio nemoguće u prvom poluvremenu a i u drugom je gađao okvir gola.Po meni danas ponovo jako slab Nukić i ako se ovako nastavi na toj poziciji
se mora razmišljati o promjeni.Takođe nisam zadovoljan ni sa igrom Zitunija.Puno zuji a malo meda daje.Ima on tu neku pas igru,ali ništa konkretno od njega ni asistencije ni šuta (gola).Posebno je poslab u defanzivnoj igri i fizici i mislim da on ne može puno dati u veznom redu u duelu sa jačim protivnicima i da u budućnosti na toj poziciji moramo imati jačeg igrača tj obavezno treba pojačanje a da Husejnović ulazi zadnjih 30-ak minuta.Takođe po izlasku Hasanovića i ulaskom Hadžanovića smo pali u veznom redu i izgleda da je neigranje ostavilo poprilično traga na Hadžanoviću.Ušao je pri kraju i Ramić ali i on je gotovo sve duele izgubio u duelu sa odbrambenim igračima Veleža.
Sve u svemu prošlo se dalje zahvaljujući slobodnom udarcu Sesara,uz solidnu igru samo na momente.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 okt 2019, 19:58

NADAM SE DA ĆEMO NA NAREDNU REPREZENTATIVNU PAUZU OTIĆI KAO LIDERI PRVENSTVA.

1.FK Željezničar 11 6 5 0 23
2.FK Sarajevo 11 7 2 2 23
3.FK Tuzla City 11 6 3 2 21

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 02 okt 2019, 20:32

CityCity je napisao/la:Danas nekako spora utakmica sve do jedinog gola.U prvom poluvremenu sam skoro zaspao.Igrali smo u gotovo najjačem sastavu ali na otprilike 60 %.
Velež nastupio u nekom kombinovanom sastavu i vidjelo se da su neuigrani.Ipak i pored usporenog tempa bilo je tu nekih šansi i polušansi,Crnkić promašio nemoguće u prvom poluvremenu a i u drugom je gađao okvir gola.Po meni danas ponovo jako slab Nukić i ako se ovako nastavi na toj poziciji
se mora razmišljati o promjeni.Takođe nisam zadovoljan ni sa igrom Zitunija.Puno zuji a malo meda daje.Ima on tu neku pas igru,ali ništa konkretno od njega ni asistencije ni šuta (gola).Posebno je poslab u defanzivnoj igri i fizici i mislim da on ne može puno dati u veznom redu u duelu sa jačim protivnicima i da u budućnosti na toj poziciji moramo imati jačeg igrača tj obavezno treba pojačanje a da Husejnović ulazi zadnjih 30-ak minuta.Takođe po izlasku Hasanovića i ulaskom Hadžanovića smo pali u veznom redu i izgleda da je neigranje ostavilo poprilično traga na Hadžanoviću.Ušao je pri kraju i Ramić ali i on je gotovo sve duele izgubio u duelu sa odbrambenim igračima Veleža.
Sve u svemu prošlo se dalje zahvaljujući slobodnom udarcu Sesara,uz solidnu igru samo na momente.
To ti je to .Utakmica 1/8 finala Kupa.Nema tu žestine.Naša krila i bekovi nemaju naviku sarađivati sa centralnim veznim.Oni zbog Saida sami sebi daju onaj čuveni pas uz aut liniju.Krila ,pogotovo Crnkić potpuno igra solo .On kad uzme loptu ,ne pogledaj je više od njega.Nukić ima problema ali i to je stvar igre kolektiva.On kao brz igrač hoće pas u prostor a ne loptu u noge.Njemu se Efendić probija po krilu a on ide lijevo i uvlači protivnika.Nukićev govor tijela i ponekad gestikulacije govore da je nezadovoljan sa ovakvom taktikom. Mi smo do sada napadali uglavnom po bokovima.I sad ,ne može Zejtuni u jednoj utakmici do te mjere nametnuti da se igra i kroz sredinu.Budi strpljiv sa nim.Po njemu je najlakše oplesti i reći ne valja nije nešto.Prati i reakcije publike na kraju krajeva.Ne mislim kad je izlazio-bio zamijenjen ,nego dok je igrao.On je svojim potezima prouzrokovao dosta odličnih situacija u i oko šesnesterca protivnika.Vrati film.Mi u timu nemamo osim Sesara i njega tehniči potkovanog igrača.Sve su to KV - fudbaleri.Mi igramo na mišiće.Mi smo daleko hiljadu milja od toga da nam dominira tehnika.Pogledaj samo koliko bez veze šutnutih lopti.Pa onda bez veze lopti po zraku.Nikako po zemlji.Naši pasovi su u našoj polovini i tu je kraj.Onda slijedi "ho-ruk"pa ako prođe.Ne može to tako.Zejtuni ili ne, ali centralni vezni igrač i još uz to tehnički potkovana krila,bekovi i makar jedan defanzivac.O štoperima i ne pitaj.Meni je danas Zejtuni poslužio kao lakmus -papir da se uvjerim koliko smo mi kad je tehnika u pitanju nepismena ekipa izuzmajući Sesara i Zejtunija ,naravno..

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 02 okt 2019, 21:11

tuzlac je napisao/la:
CityCity je napisao/la:Danas nekako spora utakmica sve do jedinog gola.U prvom poluvremenu sam skoro zaspao.Igrali smo u gotovo najjačem sastavu ali na otprilike 60 %.
To ti je to .Utakmica 1/8 finala Kupa.Nema tu žestine.Naša krila i bekovi nemaju naviku sarađivati sa centralnim veznim.Oni zbog Saida sami sebi daju onaj čuveni pas uz aut liniju.Krila ,pogotovo Crnkić potpuno igra solo .On kad uzme loptu ,ne pogledaj je više od njega.Nukić ima problema ali i to je stvar igre kolektiva.On kao brz igrač hoće pas u prostor a ne loptu u noge.Njemu se Efendić probija po krilu a on ide lijevo i uvlači protivnika.Nukićev govor tijela i ponekad gestikulacije govore da je nezadovoljan sa ovakvom taktikom. Mi smo do sada napadali uglavnom po bokovima.I sad ,ne može Zejtuni u jednoj utakmici do te mjere nametnuti da se igra i kroz sredinu.Budi strpljiv sa nim.Po njemu je najlakše oplesti i reći ne valja nije nešto.Prati i reakcije publike na kraju krajeva.Ne mislim kad je izlazio-bio zamijenjen ,nego dok je igrao.On je svojim potezima prouzrokovao dosta odličnih situacija u i oko šesnesterca protivnika.Vrati film.Mi u timu nemamo osim Sesara i njega tehniči potkovanog igrača.Sve su to KV - fudbaleri.Mi igramo na mišiće.Mi smo daleko hiljadu milja od toga da nam dominira tehnika.Pogledaj samo koliko bez veze šutnutih lopti.Pa onda bez veze lopti po zraku.Nikako po zemlji.Naši pasovi su u našoj polovini i tu je kraj.Onda slijedi "ho-ruk"pa ako prođe.Ne može to tako.Zejtuni ili ne, ali centralni vezni igrač i još uz to tehnički potkovana krila,bekovi i makar jedan defanzivac.O štoperima i ne pitaj.Meni je danas Zejtuni poslužio kao lakmus -papir da se uvjerim koliko smo mi kad je tehnika u pitanju nepismena ekipa izuzmajući Sesara i Zejtunija ,naravno..
Ok.Dobar post.Ima smisla sve što je napisano ali ipak očekujem od Zitunija ako ništa drugo neki solo-prodor,neki dobar šut sa 16-25 metara,neku asistenciju ili predasistenciju koja će dovesti do pogotka itd.Takođe nikako da ostvarimo neku komotnu-ubjedljivu domaću pobjedu.Sve utakmice u Tuzli su neizvjesne do posljednjeg sudijskog zvižduka.Jedine ubjedljive pobjede su bile u gostima 5:1 protiv Zvijezde i 3:1 protiv Širokog.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 okt 2019, 22:24

Naravno da nije idealno. Azir je danas izgledao jako sigurno odbranio je 2-3 prilike. Znači ili on ili Fejza golmani su OK. Desni bekovi. Efe solidan posebno u ofanzivi, drugi desni Terza gotovo da je sve drugo osim te pozicije igrao i momku svaka čast što mu se god povjeri odradi. Lijevi bek Zlatković iskusan ali prespor. Ima znanja ali to znanje je sve više prošlost. Drugi lijevi bek mali Kovčić nije dobio priliku a ja bih mu je dao sad protiv Zvijezde u početnom sastavu.
Stoperi. Koja standardno dobar uz poneki kiks. Moris izgleda sklon povredama ali ono što je odigrao više nego dobro. O Musiću nema potrebe da pričamo isto kao i mladom Hasanbegoviću koji još nije dobio priliku i njega bih uz Kojića protiv Zvijezde u vatru. jer mi jednostavno mladim igračima moramo dati priliku. E sad ta sredina svi se slažemo da je Sesar ključni igrač i zaista me oduševio da je sve utakmice odigrao i to čini mi se bez kartona što je za tu poziciju ekstra. Hasanović oscilira ali može izrasti u dobrog igrača. Stjepo s obzirom na godine i iskustvo nameće se kao najbolje rješenje. Hadžan malo igrao ali i to malo vidi se da je igrač bez kreativnosti samo zadatak i to sve slabije. Said igra koliko može i to je to. Umjesto startera treba ga uvoditi sa klupe u drugom poluvremenu. Karjaševića i danas vidim na tribinama šta se sa njim dešava nemam pojma a djelovao mi je kao solidan igrač. Zitouni je malo kod Milenka igrao vidi se da može puno al vrijeme će pokazati koliko.
Ova dva desna krila Nukić i Budo gotovo isti. Posjeduju brzinu ali često su u koliziji sa loptom i puno se gube. Sa obojicom treba dodatno raditi ili im se zahvaliti. Možda i malog Burića gurnuti umjesto ove dvojice u nekoj utakmici od početka - da vidimo imal nafake od njega. Pa Nukić već 7 kartona ima i to gotovo sve ih je napravio bez potrebe kao i danas. E sad uporedimo njega kao napadača 7 i Sesara kao zadnjeg veznog bez kartona - koliko je to normalno. Lijevo Crnka ide možda je ponekad sebičan ali nije to loše. Beganovića nema nikako ni u rosteru šta se sanjim dešava izgleda kao i sa Husom nema nafake. Vojo je Vojo i kad je slab odradi svoje ali generalno koristan igrač. Ramić ulazi sa klupe ali njegova igra me sve više podsjeća na skok igru Poturalića nekako olako gubi duele iako sam od njega više očekivao.
Generalno moramo naći bar jednom igraču ispod 21 da bude starter jer djeca nikako da zaigraju. Eto protiv Zvijezde bar dvojicu staviti kao startere i trećeg uvesti u drugom poluvremenu jer očigledno da je Zvijezda već otpisana.
Kako je lijepo pogledati a to je zasluga Admira Smajića u Gorkom nekoliko prvotimaca mlađih od 21 godine.
Ako se obistini priča da je Amir Spahić došao i zadužen za rad OP vjerovatno je očekivati još kvalitetniji broj mladih igrača iz sopstvenih redova.
Ako želimo ove godine da izdržimo do kraja u prvenstvu i KUP-u neophodno je bar 2-3 pa možda i 4 svježa što kaže Nala "takmičarska" igrača dovest u zimskom roku i zahvaliti se nekima kojih nema nigdje.

slogash

Post Postao/la slogash » 02 okt 2019, 22:56

CityCity
Kontakt:

Post Postao/la CityCity » 02 okt 2019, 22:59

Mladima treba dati šansu ali ja ne bih rizikovao sad i stavljao ih odmah u početnu postavu protiv Zvijezde jer dovoljan je jedan kiks gol pa da se zapadne u probleme.Bolje povesti 2-3 gola razlike pa onda eksperimentisati jer radi se o moguće i povratku na prvo mjesto prije reprezentativne pauze ako se još neki rezultati poslože.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 okt 2019, 23:05

CityCity je napisao/la:Mladima treba dati šansu ali ja ne bih rizikovao sad i stavljao ih odmah u početnu postavu protiv Zvijezde jer dovoljan je jedan kiks gol pa da se zapadne u probleme.Bolje povesti 2-3 gola razlike pa onda eksperimentisati jer radi se o moguće i povratku na prvo mjesto prije reprezentativne pauze ako se još neki rezultati poslože.
Mislim da se Zvijezda halalila od PL i teško može parirati bilo kome. Naravno, treba biti pažljiv ali mi realno lakši meč do kraja prvenstva teško možemo imati.

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 02 okt 2019, 23:10

slogash je napisao/la:
Evo dvojice momaka sa Veležovim dresovima na zapadnoj tribini među navijačima TC i niko ih nije poprijeko pogledao. Među navijačima Veleža bio je i poznati tuzlanski novinar Salih Brkić porijeklom iz Hercegovine sa još par prijetelja koji su mu došli iz Mostara.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 03 okt 2019, 07:54

Ja sam apsolutno protiv forsiranja mladih - muka mi je i od same pomisli na to.

Zvijezda forsira mlade pa je tu gdje jeste na tabeli, Mladost forsira mlade pa je tu gdje jeste na tabeli. Jagodic i Starcevic su forsirali mlade pa su im rezultati nula.

Dakle za mene: forsiranje mladih = propadanje na tabeli.

To je jedna od stvari koja mi se svidjala kod Bosnjakovica - igra bez mladih, izmedju ostalog zato je i imao rezultate.
I to 3 U21 igraca je kretensko pravilo koje nema ni u jednoj normalnoj ligi na svijetu.

Ako je talenat nek se izbori kvalitetom za mjesto u timu, a ne na silu uvodit neke igrace od kojih nema nista...

Eh sad, nebi ja imao nista protiv da ponekad vidim Kovcica ili Hasanbegovica itd... koji minut - bar da mogu procjenit imal tu talenta ili ne... Ali ja bi im pruzao priliku umjesto Musica ili Sarcevica - jer su ova dvojica vec pokazala da od njih nema nista...

Juce je bila dobra prilika da neko od mladih zaigra - ali to se nije desilo vjerovatno zbog promjene trenera i zao mi je sto neki igraci nisu dobili priliku, ali eto priliku je dobio Zitouni i opet nije uradio nista...
Nisam za to da se rizikuje protiv Zvijezde... nece to bit bas tako lako kako neki ovdje misle, oni su igrali ravnopravno proslo kolo sa Radnikom dok nisu dobili dva crvena kartona... Ako ostvarimo na vrijeme neku znacajniju prednost (mada u to sumnjam), onda ne bih imao nista protiv da vidim i te neke u21 na terenu.

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 03 okt 2019, 10:03

Kakvi ba mladi i ganjanje evrope...smiješna priča
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 okt 2019, 11:50

staragarda je napisao/la:Kakvi ba mladi i ganjanje evrope...smiješna priča
MLADI 15-20 MINUTA PRED KRAJ U UTAKMICI GDJE IMAMO STABILAN REZLTAT.Tu se slažem sa "staragarda", da cilj koji je pred nama ne dozvojava previše rizika,Evo Sarajevo je imalo od ljeta problema sa povredama i nediscioplinom .Njegova igra sa ad hok ubačenim igračima nije ni nalik na onu iz prošle sezone.
Slažem se sa "tuzla1983" vezano za Musića i Šarčevića,da su ispod kvalitete igrača PL lige. Isto mislm da, neopravdano šansu ne dobivaju.Hadžanović,Karjašević,Begaović i Burić.
Ne treba se igrati sa defanzivcima li ih pustite da idu, jer bolje još jedan Sesar nego 3 koji namiruu broj ,ili im dajte šansu danam se ne desi ko sa štoperima, da ostanemo samo na jednom pravom a ganjamo Evropu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 okt 2019, 13:50

CityCity je napisao/la:Mladima treba dati šansu ali ja ne bih rizikovao sad i stavljao ih odmah u početnu postavu protiv Zvijezde jer dovoljan je jedan kiks gol pa da se zapadne u probleme.Bolje povesti 2-3 gola razlike pa onda eksperimentisati jer radi se o moguće i povratku na prvo mjesto prije reprezentativne pauze ako se još neki rezultati poslože.
Sjeti se slučaja "Drina".Lopta je okrugla.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 okt 2019, 14:58

Čuje li se šta, je li Ivan Kostić uvezao neku žešču utakmicu u pauzi prvenstva?Spominjan je i Partizan.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 okt 2019, 15:31

FK TUZLA CITY - FK ZVIJEZDA 09

Datum
05.10.2019.15:30

Sudija
Musa Mateo – Čitluk
A 1
Musa Jure – Čitluk
A 2
Perić Marko – Mostar
4
Paradžik Goran – Ljubuški

Posmatrač suđenja
Mrković Rusmir – Sarajevo

Delegat
Idrizović Haris – Konjic

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 03 okt 2019, 16:02

tuzla1983
Kontakt:

Post Postao/la tuzla1983 » 03 okt 2019, 16:23

tuzlac je napisao/la:Čuje li se šta, je li Ivan Kostić uvezao neku žešču utakmicu u pauzi prvenstva?Spominjan je i Partizan.
Nije isključeno da nas Balja malo odvede do Turske ili pak Murat do Austrije ima više opcija. Najvažnije je u subotu uzeti tri nova boda. Sumnjam da će sarajevski klubovi doći do bodova mada kad je Željo u pitanju sve je moguće znamo dobro da je Bjelica njihov komšija i sudija.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.