Formula 1

Moderator/ica: rio_Ferdy88

tuzlak1987
Kontakt:

Re: Formula 1

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jun 2022, 22:39

Bundesliga je napisao/la:
19 jun 2022, 22:36
tuzlak1987 je napisao/la:
19 jun 2022, 22:30
U biti sto on da skida medium 60 krugova prije starta? Kada on nema bolid da se trka. Njegov Hard bi stradao do 40 kruga i opet bi bio najsporiji.
Kakve veze ima sto bi stradao, kad su i ostali morali mijenjati jos jednom. I on bi mijenjao s njima i opet te na isto izadje. Mercedes je dva puta tvrde mijenjao. Bit je da uopste ne bi ni bio u ovoj situaciji u kojoj je bio, bio bi daleko ispred Ocona. A Oconu je ionako pomogao prvo vsc, a onda i sc.
Njemu se ne isplati mijenjati dva puta u Alpini.
Drugo je kada Max promijeni na soft kada mu hard ode i stvori se opet iza tebe za 5 krugova.

Cinjenica je da je Aloso bio sigurno 5. i jedini bi zavrsio utrku na jednoj promjeni da nije bilo drugog SC. Leclerc bi bez toga njega ganjao ali ne bi uganjao.

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 19 jun 2022, 22:41

Kad smo kod hairpina, Russell je prešao isto dva bolida (Haas?) na istom mjestu, rana faza utrke, ali opet ključno za nastavak dalje.

Imam osjećaj da Albon nije držao Bottasa onako dugo, da bi Leclerc imao još vremena tu, zatim Ocon ga je držao nenormalno, pa loš box i ne mogu da ne povjerujem da ne bi uzeo podij Leclerc da se bar 2/3 stvari gore nisu desile.

Checo gearbox problem, vjerovatno od udarca jučer, podsjeti me na Leclerca i Monako 2021, šteta, da je on bio tu u vrhu sigurno bi se zakomplikovalo između Mercedesa i Pereza jer bi imao SC.

Alonso izgubio previše vremena na medium gumama.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jun 2022, 22:47

19 jun 2022, 22:39
Njemu se ne isplati mijenjati dva puta u Alpini.
Drugo je kada Max promijeni na soft kada mu hard ode i stvori se opet iza tebe za 5 krugova.

Cinjenica je da je Aloso bio sigurno 5. i jedini bi zavrsio utrku na jednoj promjeni da nije bilo drugog SC. Leclerc bi bez toga njega ganjao ali ne bi uganjao.
Normalno da se isplati. Da je mijenjao kad i Sainz, bio bi tu s Mercedesima, a ispred ostalih i ne bi se morao brinuti ni o cemu. Ne mozes se ti oslanjat da nece biti sc na stazi u kojoj uvijek ima ili vsc ili sc. Nego koristis priliku za slobodno stajanje i svjeze gume. Ionako su svi ostali morali stajati jos jednom. I on bi stajao i to je to. Nije da bi ga neko prosao kroz boksove. Ocajna taktika. Sa druge pozicije te uniste da padnes na 7. Vjerovatno se ne bi mogao nositi sa Mercedesima, ali bio bi tu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jun 2022, 22:52

Evo sada sam pogledao intervju Alonsa. Imali su problema sa motorom i zbog toga je Alonso gubio sekund po krugu. A kao vsc zavrsio kad je Alonso trebao uci u boks :crazy:

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 19 jun 2022, 22:54

Ne bi bio sa Mercedesima kad je sporiji, a onda bi ga stigao drugi box jer bi potrosio hard. Time ne bi ni Oconova uloga bila ista, Ocon je zadrzavao Leclerca, a kasnije je Alonso sa svjezim hardom trebao da umrtvi Leclerca na isti nacin.

Ali Tsunoda se desio i to je to.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 19 jun 2022, 23:00

19 jun 2022, 22:54
Ne bi bio sa Mercedesima kad je sporiji, a onda bi ga stigao drugi box jer bi potrosio hard. Time ne bi ni Oconova uloga bila ista, Ocon je zadrzavao Leclerca, a kasnije je Alonso sa svjezim hardom trebao da umrtvi Leclerca na isti nacin.

Ma usao bi pod vscom da je mogao. Ovo im nije bila prvobitna taktika, htjeli su da udju ali vsc zavrsio. Od 20 kruga je imao problema sa motorom na pravcu i gubio je sekund po krugu zbog toga.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 19 jun 2022, 23:49

19 jun 2022, 23:00
19 jun 2022, 22:54

Ma usao bi pod vscom da je mogao. Ovo im nije bila prvobitna taktika, htjeli su da udju ali vsc zavrsio. Od 20 kruga je imao problema sa motorom na pravcu i gubio je sekund po krugu zbog toga.

Sekund je malo i on preuveličao ali makar neko objašnjenje zašto je bio osjetno sporiji u odnosu na prethodna 2 dana. Šteta za VSC, ali makar objašnjenje zašto nisu tad mijenjali. Jbg nemoguće je to upratiti tokom trke.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 jun 2022, 00:25

Dobio je Alonso kaznu za weaving na pravcu, iza Zhoua i Bottasa završio na kraju.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jun 2022, 10:42

AA23 je napisao/la:
20 jun 2022, 00:25
Dobio je Alonso kaznu za weaving na pravcu, iza Zhoua i Bottasa završio na kraju.
E koja glupost, pa weaving svako živ radi i prvo dobije jedno upozorenje pa tek onda kaznu. Stroll isto radio prošlu trku i nije dobio kaznu. Verstappen prošle godine kad je osvojio šampionat protiv Hamiltona. Ova FIA je katastrofa sa svojom nekonzistentnošću. Vraćaj Massija bio je bolji duplo od ovih amatera. Tačno ove sezone nema ništa da je striktno pravilo. Nego jednu trku ovako, drugu onako.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 20 jun 2022, 11:15

Da je gubio na pravcu 1sec , cisto sumnjam ali da je gubio definitivno jeste.
Sva taktika na kraju se svela da bude Oconu u zavjetrini + DRS da ima da cuva poziciju jer ocito je bio drama spor.

Steta zaista , bio je furiozan citav vikend.Alpina bas los race pace.Fali tu kontinuiteta l.Za vozace ne sumnjam da su vrhunski , cak to mislim i za Ocona.Od ovih mladjih , mislim da je apsolurno rang Rusela , Norrisa ,Sainza ako ne i bolji.Po defanzivi jednostavno vidis da neko ima kvalitet da bude hladan kada je najpotrebnije.Ocon je strasan u branjenju pozicije.

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 20 jun 2022, 11:28

20 jun 2022, 10:42
AA23 je napisao/la:
20 jun 2022, 00:25
E koja glupost, pa weaving svako živ radi i prvo dobije jedno upozorenje pa tek onda kaznu. Stroll isto radio prošlu trku i nije dobio kaznu. Verstappen prošle godine kad je osvojio šampionat protiv Hamiltona. Ova FIA je katastrofa sa svojom nekonzistentnošću. Vraćaj Massija bio je bolji duplo od ovih amatera. Tačno ove sezone nema ništa da je striktno pravilo. Nego jednu trku ovako, drugu onako.
potpuno opravdana kazna

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... 8mP8H.html
Don't believe the hype.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jun 2022, 11:32

akisarajevo92 je napisao/la:
20 jun 2022, 11:28
potpuno opravdana kazna

https://www.formula1.com/en/latest/arti ... 8mP8H.html
Ma bullshit teški. Koliko je puta Verstappen promijenio smjer kada se branio od Hamiltona na zadnjoj trci? Najmanje 3-4 puta, ako ne i više. To svako živ radi na pravcu gotovo svaku trku i nema kazni odmah.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 20 jun 2022, 11:57

Gdje ce ga kazniti nije ni 10x promjenio pravac. :D Salu na stranu, gotivan mi je Alonso, ali objektivno zasluzena kazna. :D

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 20 jun 2022, 12:58

Sinoć Russell dobio team order da ne smeta Hami, ni riječ o tome se nije progovorila, jel Checo dobio isto gdje Max ima bolestan pace, ispada Bottas v2, kakav bias

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 20 jun 2022, 13:19

JoeBleck je napisao/la:
20 jun 2022, 11:15
Da je gubio na pravcu 1sec , cisto sumnjam ali da je gubio definitivno jeste.
Sva taktika na kraju se svela da bude Oconu u zavjetrini + DRS da ima da cuva poziciju jer ocito je bio drama spor.

Steta zaista , bio je furiozan citav vikend.Alpina bas los race pace.Fali tu kontinuiteta l.Za vozace ne sumnjam da su vrhunski , cak to mislim i za Ocona.Od ovih mladjih , mislim da je apsolurno rang Rusela , Norrisa ,Sainza ako ne i bolji.Po defanzivi jednostavno vidis da neko ima kvalitet da bude hladan kada je najpotrebnije.Ocon je strasan u branjenju pozicije.
Ocon u karijeri nije pobijedio timskog kolegu, svetogrdje je reci da je rang Sainza a Russella mislim ne daj Bože.Zahvalan solidan vozač i tjt
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jun 2022, 13:27

Jakobsen91 je napisao/la:
20 jun 2022, 11:57
Gdje ce ga kazniti nije ni 10x promjenio pravac. :D Salu na stranu, gotivan mi je Alonso, ali objektivno zasluzena kazna. :D
Ma nema konstante u tome. Nekad je weaving ok, nekad nije. Nekad ti daju upozorenje, nekad kaznu, a nekad nista.

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 20 jun 2022, 13:40

20 jun 2022, 13:27

Ma nema konstante u tome. Nekad je weaving ok, nekad nije. Nekad ti daju upozorenje, nekad kaznu, a nekad nista.
Slazem se da se pravila striktno ne postuju, e sad je samo pitanje da li treba dati prostora vozacima ili odmah kaznjavati. Naprimjer ovo sto je Max uradio nije ni priblizno onom sto je Alonso. Max je 3-4 puta promjenio pravac kretanja, Alonso je 7x. Alfa kad je krenula preticati Alonso je hladno uletio, Alfa je samo mogla na kocnicu. Lewis npr ni jednog trenutka nije bio ni blizu prinudjen da mora kociti. Cini mi se da je bas Lewis je u istoj trci na samom startu 2x promjenio pravac, ali to su stvari koje se ocigledno tolerisu.

Po meni se ovo moralo kazniti, a ostaje upitnik sto se nekim vozacima tolerise, istini za volju u manje opasnim situacijama.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jun 2022, 13:51

Jakobsen91 je napisao/la:
20 jun 2022, 13:40
Slazem se da se pravila striktno ne postuju, e sad je samo pitanje da li treba dati prostora vozacima ili odmah kaznjavati. Naprimjer ovo sto je Max uradio nije ni priblizno onom sto je Alonso. Max je 3-4 puta promjenio pravac kretanja, Alonso je 7x. Alfa kad je krenula preticati Alonso je hladno uletio, Alfa je samo mogla na kocnicu. Lewis npr ni jednog trenutka nije bio ni blizu prinudjen da mora kociti. Cini mi se da je bas Lewis je u istoj trci na samom startu 2x promjenio pravac, ali to su stvari koje se ocigledno tolerisu.

Po meni se ovo moralo kazniti, a ostaje upitnik sto se nekim vozacima tolerise, istini za volju u manje opasnim situacijama.
Nevezano za ovo. Pravila nisu konstantna i primjenjuju se ovisno o vozaču i situaciji. Nisu pravila jednaka za sve definitivno i selektivno se primjenjuju. Pravilo je pravilo i trebalo bi biti isto u svim situacijama. A ne ono neko pređe liniju pita i dobije kaznu, a neko pređe i ne dobije.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 20 jun 2022, 13:54

Apsolutno ne bi trebalo biti isto u svim situacijama, nije sve tako crno bijelo, i nisu sve situacije iste.

Npr kad nekoga ko ce te sigurno preteci blokiras u zadnjem sektoru zadnjeg kruga, kazna je jedina opcija. U drugim situacijama mozda opomene mogu i proci, u zadnjem krugu ne.

Iako se trebaju mnogo cesce kaznjavati ilegalne odbrane pozicije poput ovog vijuganja.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 20 jun 2022, 14:03

Donnie Darko je napisao/la:
20 jun 2022, 13:54
Apsolutno ne bi trebalo biti isto u svim situacijama, nije sve tako crno bijelo, i nisu sve situacije iste.

Npr kad nekoga ko ce te sigurno preteci blokiras u zadnjem sektoru zadnjeg kruga, kazna je jedina opcija. U drugim situacijama mozda opomene mogu i proci, u zadnjem krugu ne.

Iako se trebaju mnogo cesce kaznjavati ilegalne odbrane pozicije poput ovog vijuganja.
Nema to zadnji krug ili dvadeseti. Pozicija je pozicija i ti nekome možeš upropastiti trku i u 20 krugu. Vijuganje bi trebalo biti ili kažnjavano uvijek ili nikad. I Verstappen je vijugao u zadnjem sektoru zadnjeg kruga i nije dobio kaznu.

Odgovori

Natrag na “Auto-moto”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.