Najsmjesniji postovi na forumu!

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

QUARTERBACK
Kontakt:

Re: Najsmjesniji postovi na forumu!

Post Postao/la QUARTERBACK » 23 mar 2014, 00:53

Sabinho je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:
al znas sta je meni najgore kod ovih cura

sve fine ovo ono cojk bi reko ne zna hljeba jest

a vam kad joj stavis ko da bacis parizer u hodnik

By:don_burza :lol: :mrgreen:
:lol:

:lol: :lol: :lol:
truts je napisao/la:čitam postove ovog indiga i ne vjerujem :lol: :lol:
http://forum.sportsport.ba/search.php?a ... 5&sr=posts" onclick="window.open(this.href);return false;

još jedan prejak :lol: :lol:
Eric Cartman je napisao/la:
Pa kako da budem u **** plusu, kad pogodim tenis i cekam **** hokej i zavrse X ,a zadnjih 1000 godina ih guzili,i u gostima i kod kuce,kako ????

edit: ipak nisam toliki baksuz, dadose 20 sekundi prije kraja,napokon neka sica

edit 2: **** te bog i hokej, zar je moguce u 20 sekundi dat gol i primit jos jedan,**** im bog majku ****
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 23 mar 2014, 01:53

ceze je napisao/la:Evo par postova od Nedimka :mrgreen: :lol: :lol:
...
Nedimko zmaj!

Nedimko je napisao/la:može li igrač dobiti crveni card ako npr. prije meča nekome opsuje mamu ili zavali šljagu dal bi ako je najavljen u prvi tim morali početi bez njega npr. kad se zagrijavaju i utakmica samo što nije počela on slučajno pljune i vjetar pojača i njegovu pljuvačku u zrak odnese protivniku u lice on ga prijavi i sudija mu da karton dali ga mogu mjenjati ako je početak samo što nije počeo???
Sto bi rek'o moj stari profesor: Interesantno pitanje za postaviti. :D

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Chapman
Kontakt:

Post Postao/la Chapman » 23 mar 2014, 09:40

Samo da postavim kompilaciju Burzinih postova, grijeh je da ne budu ovdje :mrgreen:
don_burza je napisao/la:
soba 39 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Najbitnije da je Bilino polje ostalo neosvojivo!
Ovo je realno i treba biti zadovoljan.
Sto se tice navijaca vecina nije bila navijaci (znamo i kako su karte dijeljene), jer su karte preko veze dobile hinje!
Na forumu ima tolikih tokmaka da se stidim citati ("zuti karton se prenosi u drugu utamicu") :lol: :lol: :lol: .Ovo je komedija.
Sretno reprezentaciji u Portugalu.
Portugal,Španija,Mađarska,Grčka...
rak ti formolu na plucima vozio
Bosco je napisao/la:don_burza o penalu koji je sviran za Barcu.
don_burza je napisao/la:Ovo nebi sviro Goebbels zq Njemacku protiv Poljske ceteres' prve

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
don_burza je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Da i to docekam. Manchester United, najveci engleski klub (odyebite scouseri), da igra u Europa Ligi. Dno dna. Nemam vise snage nikoga kritikovat.... itd...

Znas da je tvoj komentar iscekivan ko bijeli carsaf posle prve bracne noci u nekim selima

brzi21 je napisao/la:
don_burza je napisao/la:
maxuz baxuz je napisao/la:Ma nema sanse da brisu one linije na travi na stadionu Bears-a za jednu prijateljsku utakmicu u kojoj uopste ne igra njihova (USA) reprezentacija.
pa nisu ocrtane od kreca sa Cabe

uostalom para vrti gdje burgija nece
:lol: :lol: :lol:
HAHAHAHAHAHAHAHAHAH
Arsenalisation je napisao/la:
don_burza je napisao/la:
Kobe Bryant je napisao/la:Neznam dali postoji iki ko ima brzi , precizniji i visociji sut od K. Duranta 8-)
Posto je visok 6.10 a igra SF , ali ustvari sutera , ali brzina je nestvarna :o
al koliko je samo hladan pri sutu

ja sa vise emocija otvaram pastetu

EvoMene
Kontakt:

Post Postao/la EvoMene » 23 mar 2014, 10:36

Burza je pobjednik ipak. :lol:
Smoke Weed Everyday!

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 mar 2014, 10:40

Dajte od bota sta :D
1946

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 23 mar 2014, 10:47

Head je napisao/la:Dajte od bota sta :D
BOTONJA je napisao/la:ovaj arsenal kanta za odlaganje krampi
bez ljutnje
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

sekerbay
Kontakt:

Post Postao/la sekerbay » 23 mar 2014, 11:11

:oops: :oops: :oops:
@head, bolje da nisi pito :mrgreen:
like my saint of a mum used to say, "get 'em young, and the possibilities are endless."

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 mar 2014, 11:24

Dobi ga Head od Botonje samo tako :lol: :lol: :lol:
#miasanmia

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 23 mar 2014, 12:35

NeretvanskaPastrmka je napisao/la:Otislo je dosta raje vozom jutros i autima. Kaze mi mali sinoc daj stari stoju da imam za Sarajevo. Kakvu stoju mater ti yebem evo ti petoba ja znao dva dana do Skoplja stopirat bez dinara :P
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 23 mar 2014, 12:39

Joj bio je i onaj jedna lik,dijasporac pola posta na engleskom pola na bosanskom.
Daj nadjite te postove :lol: :lol: :lol:

edit

evo yebenog kralja :lol:

http://forum.sportsport.ba/memberlist.p ... ile&u=9799" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 23 mar 2014, 12:54

Ovome svaki post smiješan :lol: :lol:
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 23 mar 2014, 12:57

Pročitah zadnjih nekoliko stranica :lol: :lol: :lol: :lol:

Toliko ste mi popravili dan, da me stari uspio ubjedit' da izađem na njivu nešto da radim. :lol: :lol: :lol: :lol:
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 mar 2014, 12:57

Head je napisao/la:Joj bio je i onaj jedna lik,dijasporac pola posta na engleskom pola na bosanskom.
Daj nadjite te postove :lol: :lol: :lol:

edit

evo yebenog kralja :lol:

http://forum.sportsport.ba/memberlist.p ... ile&u=9799" onclick="window.open(this.href);return false;
D1n0 je napisao/la:Uhhh, kakav dunk Vujacic protiv Portlanda!!!

Cudno mi je sto Kobe nije pucao onaj zadni shout, Gasol nije Clutch!.
D1n0 je napisao/la:Ja volim gledati Spurs, zbog Big Three: Parker, Duncan, Ginobilli

A za mene je Coach Popovich malo arrogant
D1n0 je napisao/la:Malo mi je Cudno da Bayern ima najvise fanovi u ovaj forum. Mislio sam da ima najvise Barca ili Manchester-fanovi
D1n0 je napisao/la:Who cares, Srbija ce ipak ispast nakon tekme protiv Australia.
D1n0 je napisao/la:Marseille = Zato sto su najbolji mediteranski klub, ja sam iz jadranu i moja familija je iz jadrane, znaci da je "perfect match"

S04 - Zato sto imaju Raul xD
#miasanmia

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 23 mar 2014, 13:01

A bio je i onaj sto je pisao kako je isao da igra za Dortmund ili nesta tako, bilo je vise dijelova, ima li neko to ?

EDIT :EVO PART 1

Evo mene trazila Borrusija iz Dortmunda, traze da odigram polusezonu za njih da osiguraju plasman u ligu prvaka. Zvali juce dva puta, nisam bio kuci pa se stara javila. Ona nije dobro skontala o cemu se radi, mislila raja me zove na termin pa rekla da ja ne mogu, kao moram da ucim, ima moj sin kaze pametnija posla. No ovi iz Dortmunda su jako insistirali pa rekli da se obavezno javim. Ja dosao kuci kad stara onako ljuta kaze zvali te opet oni tvoji nesretnici da idete igrati lopte. Vidim ja njemacki broj i meni odmah sumnjivo. Okrenem broj i javi se neka sekretarica pa me spoji odmah sa direktorom Borussije. Kaze on meni, pa gdje si ti Bosanac, lakse je doci do Obame nego o tebe.
Kazem da je sve OK, igrao malo play stationa u klubu i onda isli na cevape pa nisam stigao kuci ranije. Pitam o cemu se radi i on kaze da sam im jako potreban. Kazu da sva statistika pokazje da sam ja covjek koji ima sve sto im treba i da osjecaju da im ja mogu zagarantovati uspjeh. Pitam dalje kakvi su planovi i uslovi i kaze on da ne mozemo oko toga preko telefona nego ce poslati avion po mene u Sarajevo i da cemo o tome pricati u Dortmundu. Kaze on meni mali hajd spremaj se. I poceo se ja spremati tako, avion trebo stici za 3 sata no sjetih se da nesto trebam. Nazovem opet u Dortmund, opet me spoje sa predsjednikom i pitam ga koliko domaceg dzema mogu ponijeti za Njemacku? Objasnio sam da jako volim slatko i da volim da mastrafim domaci dzem pa me zanimalo kolike su kvote kad je Njemacka u pitanju da me ne bi zezali na carini. Kaze on da mogu ponijeti koliko zelim i da njemu ponesem 2-3 tegle ako je dobar i pravi domaci jer kaze i on voli i ima probleme sa srcem pa bi mu dobro doslo malo pravog domaceg dzema. Ma kazem da je pravi domaci, ponijet cu mu i sipkovog a i ovog od sljiva, dobar za sve zivo. Odlucih da mu ponesem i 2 flase domaceg soka, jednu od ruze a drugu od zove.
I tako krenem ja na aerodrom, zovnem pajdu da me odbaci, kad zvoni mobilni, opet predsjednik. Kaze zove iz aviona i ovi iz sarajevskog tornja im ne daju da slete pa da ja urgiram. Oni kruze oko Alpi i da pozurim jer im nestaje goriva. Hajd reko sad cu ja to srediti.
Nazovem ja aerodrom i kazem da ukljuce sva zelena svjetla na stazama, stize predsjednik. Kaze onaj covo da nisam normalan i spusti mi slusalicu. Zovnem ja opet i kazem staronji da se ne zajebaje jer stize predsjednik i ako ne popali sva zelena svjetla da ce izgubiti posao i da cu mu hebati sve zivo jer stize predsjednik i da se radi o vaznim stvarima. Opet on mene zatjera u rodni kraj i spusti kreten slusalicu. Nazovem ja opet i kazem mu da ja stizem na aerodrom, da sam na putu i da cu ocistiti plocice sa njim kad dodjem.
Stizemo tamo, ja pravim odmah frku na ulazu, policija stize, drze me dvojica a ja se derem iz sveg glasa da ukljuce sva zelena svjetla, stize predsjednik...Otimam se koliko mogu i trazim da pricam sa direktorom aerodroma. No nista, zele da me vode i izbace sa aerodroma. No sjetim se ja da imam broj od predsjednika, nazovem broj i javi se predsjednik, ebiga kaze mali, ponestalo nam goriva pa se morali vratiti u Dortmund. Kaze mi da dodjem kako znam ali sto prije.
Nije bilo nekih brzih letova a nemam ni love dovoljno pa sam odlucio busom. Trebam sada zvati Centrotrans da vidim kada ima bus za Dortmund. Zna li neko broj Centrotransa ili kad idu busevi za Dortmund??

PART "
Pozdrav raja

Evo i mene. Javljam se iz Dortmunda. Stigao sam juce. Put je bio dug i bilo je svega.

Krenuo sam iz Sarajeva prije 2 dana sa Centrotransovim busom koji je vecinom prevozio gastarbajtere,studente i neke starce. Cim smo krenuli odlucih da se upoznam sa par ljudi, kontam dug je put, bolje je pricati sa nekim, brze ce proci. I tako nakon upoznavanja kazem ja ko sam i sta sam i ispricam gdje i zasto idem, no ljudi se poceli smijati. Vec nakon takva 3 slucaja odlucim ja da nista i ne pricam, vidim ljudi ne vjeruju i poceli se smijati i sprdati samnom. No brzo se to prosirilo busom, ko nas narod, najvise blentav, i onda na pauzama kada ulazim u bus, govore oni evo onog iz Dortmunda i cikoce se od smijeha.

Prvo nesto znacajno desilo se na hrvatskoj granici. Ulazi carinik u bus i kaze neka izidje iz busa onaj cija je ona velika crna torba na kojoj je kredom napisano Borussia Dortmund. Izdjem ja iz busa kad ce meni carinik: Pa dobro Bosanac, ponijeti jednu, dvije pa i tri tegle dzema je u redu, ali sta ces pobogu da radis sa 18 tegli dzema i sa 6 boca soka? Kazem ja njemu onako hladno i na prvu da nije sve za mene nego da je dio i za predsjednika Borusije. Covjek me pogleda, odmjeri me pogledom a zatim kaze da cekam tu i ode do svog kolege. Dodjose oni za minut i rekose mi da ponesem torbu i da krenem za njima u sobu za ispitivanje. Tu su me pitali mali milion pitanja i svukli me do gaca. Sve su pretresli. Valja mislili da nisam normalan pa me ekstra ispitali i peglali.
Kasnili smo zbog toga na startu skoro 2 sata. Ulazim u bus a sofer ljut, pjeni i udara rukama i glavom od volan. **** kazem, nije do mene, dzem je u pitanju.....
Na slovenskoj granici slicna situacija. Janez pravo zapjenio kad je vidio dzem u torbi. Pita on mene onako na slovenskom sta je to i gdje idem i sve zivo..Meni dopizdilo istu pricu vrtiti ko ko zna koji put pa mu se okrenem i kazem, znas sta gospodine carinik, bit cu iskren pa cu vam reci o cemu se radi. imam neke tegobe sa stomakom pa sam bio kod doktora koji mi je preporucio da nakon svakog obroka uzmem par zlica domaceg dzema. Od tada mi je puno lakse. Nakon obroka, uzmem malo dzema, poserem se i onda mi je sve svejedno..Tako kazem ja njemu..
On se malo i nasmijao i odluci da me pusti no kaze kad si vec uzimao dzem, mogao si da uzmes nas Fruktal, jako je dobar. Eh znam kazem, dobro si me podsjetio, kad mi nestane ovog kupit cu obavezno Fruktal, naci cu ga valjda u Drotmundu. Okrenem se a u sebi mislim, ebem i tebe i Fruktal......Put se nastavio....
PART 3
U Dortmundu

nakon sto smo stigli do stanice, odmah sjedam u taxi i kazem soferu da me vozi na stadion. Prolazimo kroz grad, posmatram kroz prozor, dosta lijep gradic, lici dosta na nas Kakanj, samo nema rijeke Bosne...
Onaj sofer, Arap, je direktno uzrokovao jedan incident. Umjesto da me vozi na glavni ulaz stadiona, on skontao da sam ja neki fizicki radnik pa me odvezao na pogresan ulaz. No uzmem ja torbu i krenem prema kapiji kad ispred mene staje neki Svabo u radnom odijelu i nesto pita na njemackom. Odgovaram ja na engleskom no ovaj nista ne konta. Ma hajd reko ebi se,sta me ti tu sad maltretiras, sutra ces me gledati u novinama i na TV-u i krenem ja da prodjem, no on mene uhvati za rame i nesto objasnjava Nicht, nein, nicht, nein..Ne kontam ja njega sta prica, ja mu objasnjavam da idem do predsjednika i da cak nosim i dzem za njega. No kakvi, jaro se navalio na mene i ne da da prodjem. Poceli se mi vec prepirati glasno, dodjose jos dvojica no i oni u nekim zelenkastim floroscentinm odijelima, ko da rade na aerodromu a ne na stadionu. Uhvatili se mi galame, oni svoje na njemackom a ja svoje na engleskom a kako sam se razljutio poceo ja i na nasem da se urlam..No dzaba, ne daju oni proci..Vadim ja sliku iz novcanika i pokazem im predsjednika i kazem da idem kod njega, no oni nesto masu rukama i samo galame Nein, nicht, nein, nicht....Nastala galama totalna. U tom dolazi neki lik, nas zemljak iz Bihaca, na radu tamo. On mi je pomogao. Poceo on na nekom svom polu-njemackom da im objasnjava i prevodi sta mu kazem. No pocese oni mene sada da tapsu po ramenu i da mi se smiju. Valjda sam profulao ulaz, tu ulaze samo fizicki radnici sto odrzavaju teren,kose travu, ciste papire i slicno....Usmjere me na drugi kraj stadiona, tamo gdje je admnistracija....

Konacno dolazim do glavnog ulaza i usmjere me do sekretarice. Ulazim na prijemno odjeljenje i ona se pojavi ispred mene sa velikim osmjehom. Jao koja koka,koja ckapi, noge su mi odmah zadrhtale od uzbudjenja. Plavusa, ogromna, oko 190 cm,prelijepa a noge joj do krajnika. Sifoni samo takvi, objeseni ali ono elegantno, ali su onako cvrsti, jaki, zenstveni...Minjak je tu kratki a noge duuuuuuuugggggeeee, toliko duge da u sekundi zamute sve zive i nezive misli kod muskarca. Ja zamucao odmah i ne znam ni sta da kazem ni na kojem jeziku. Umalo mi i ona torba nije ispala iz ruku a mogle su mi se i one tegle i boce razbiti pa bi tek onda bio totalni blam. No sabrah se ja nekako al od uzbudjenja ko zadnji levat izvadim sliku iz novcanika od predsjednika i pokazem. Jao kako me bilo stid. Nasmija se ona i lijepo mi kaze da krenem za njom i da me predsjednik ceka. Namjerno sam sacekao da prodje ispred mene, posmatram je od zada i zamisljam sve moguce poze sa njom, na svim mjestima.....Kontam jao ove Njemacke, pa ovo je milina, da sam imao imalo pameti dosao bih davno, ako nista onda na baustel....

Ulazimo kod predsjednika a on gleda snimak utakmice protiv HSV-a i opet se nesto nervira i trza. Kad smo usli, dodje do mene i zagrli me. Kaze pa gdje si ti Bosanac, spasioce nas, jako mi je drago da si dosao. Kazem i ja da je i meni jako drago i da je ovdje prelijepo. Kaze on meni, ma nisi ti jos nista vidio. Kontam ja kakvih onda jos to koka ima kad je ovo nista....
Kaze on da nema vremena mnogo jer leti za Munchen, pa ce biti jako kratak i jasan. Pocinje pricu i kaze kako nije zadovoljan sa Barriosom i Lewadowskim. Kaze evo ide i kraj polusezone a njih dvojica du dali tek 80 golova za Dortmund. Nije dovoljno kaze, nije dovoljno. Kaze da su morali uvesti neke promjene i da su na internetu nasli da ja imam odlicnu statistiku i da ih mogu izvaditi iz krize.
Zadnja izmjena: hamzaTM87, dana/u 23 mar 2014, 13:05, ukupno mijenjano 2 puta.
ZELJEZNICAR 1921!

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 23 mar 2014, 13:03

Krec s Cabe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Koji car! :mrgreen:
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 23 mar 2014, 13:13

Od Analiticara nije bilo jaceg samo kad se sjetim samo se strazarilo da on napise kolumnu tipa Dortmund ili Ahmo hrcak :lol: :lol:

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 mar 2014, 13:26

analiticar_ je napisao/la:
Nedavno sam zapoceo novi projekt inspirisan sa onom hobotnicom Paul sto je onako uspjesno predvidjala rezultate.

Kupio sam sebi hrcka i dobio je profesionalno ime "Ahmo". Ahmo je trenutno na obuci i u trenaznom procesu. Kuci je i sprema se za svoju uspjesnu karijeru. Dnevno mu pustam na TV-u na desetine utakmica i reportaza iz bosanske, njemacke, engleske, spanske i italijanske lige, kao i razne sportske emisije....Takodje mu dajem lekcije, tacnije objasnjavam mu timove, njihove grbove i zastave i igrace koji igraju. Hranim ga sa dosta slatke hrane da mu razvijem mozak,npr narocito voli domace dzemove i pekmeze. No prije par dana mu je pozlilo od toga jer je pojeo previse,pa se onesvjestio pa sam ga morao staviti u hladnu vodu da dodje sebi. Stoga sam malo smanjio i moram pripaziti malo da ne dobije "secernu bolest"...

Mislim da ce Ahmo biti spreman do septembra pa cemo poceti slijediti njegove tipove!!!! Ahmine dojave prodajem po marku i ceteres za pocetak, no nadam se milionskom ugovoru za Ahmu vec nakon zavrsetka prve sezone. Cilj mi je da Ahmo zaradi ko i Dzeko i da budu isti po vrijdnosti i da imaju slicne ugovore.

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 23 mar 2014, 13:28

Goalgetter je napisao/la:
analiticar_ je napisao/la:
Nedavno sam zapoceo novi projekt inspirisan sa onom hobotnicom Paul sto je onako uspjesno predvidjala rezultate.

Kupio sam sebi hrcka i dobio je profesionalno ime "Ahmo". Ahmo je trenutno na obuci i u trenaznom procesu. Kuci je i sprema se za svoju uspjesnu karijeru. Dnevno mu pustam na TV-u na desetine utakmica i reportaza iz bosanske, njemacke, engleske, spanske i italijanske lige, kao i razne sportske emisije....Takodje mu dajem lekcije, tacnije objasnjavam mu timove, njihove grbove i zastave i igrace koji igraju. Hranim ga sa dosta slatke hrane da mu razvijem mozak,npr narocito voli domace dzemove i pekmeze. No prije par dana mu je pozlilo od toga jer je pojeo previse,pa se onesvjestio pa sam ga morao staviti u hladnu vodu da dodje sebi. Stoga sam malo smanjio i moram pripaziti malo da ne dobije "secernu bolest"...

Mislim da ce Ahmo biti spreman do septembra pa cemo poceti slijediti njegove tipove!!!! Ahmine dojave prodajem po marku i ceteres za pocetak, no nadam se milionskom ugovoru za Ahmu vec nakon zavrsetka prve sezone. Cilj mi je da Ahmo zaradi ko i Dzeko i da budu isti po vrijdnosti i da imaju slicne ugovore.
Ima taj na stranici iza,a i hodzin odgovor vezan za to :)
#miasanmia

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 23 mar 2014, 13:29

Nisam vidio to @Schweini, halali. :D

Nego, sjecam se da je bio Part4 od ovog prelaska u Dortmund, ima li neko taj dio. :mrgreen:

Carli
Kontakt:

Post Postao/la Carli » 23 mar 2014, 13:58

HAHAHAHAHAHAHA
Allegri je gospodin!

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot] i 72 gosta.