Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

anonimni
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la anonimni » 14 avg 2015, 12:05

wayneroo je napisao/la:
anonimni je napisao/la:Nov 600-650 KM

@wayneroo
mozes li uci u recovery ikako?
Ma ne mogu nista, sad bas probao.. Kontam da je do baterije mozda?
Moze biti, pokusaj s nekom drugom, jeftinije nego da odmah kupujes novi telefon :mrgreen:

@AsharaK
Mozes i bolje za te pare proci, ali na tebi je odluka ionako...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

AsharaK
Kontakt:

Post Postao/la AsharaK » 14 avg 2015, 12:48

Hmm, sta preporucujete?
FK Željezničar ~ FC Arsenal !

Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 14 avg 2015, 13:32

Kaze jaranica, bila ona jutros na pijaci, G3 kao nov, garancija bla bla 550 KM ? nesto mi tu dismr, zar nije malo skuplji taj telefon ? jedino da nije ona verzija s 2GB rama, mada ona kaze da joj je on naglasio da ima 3 gige :hmmmmm:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

schweinsteiger
Kontakt:

Re: RE: Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la schweinsteiger » 14 avg 2015, 14:19

djonla je napisao/la:Galaxy S6, Iphone 6, HTC M9, LG G4, SONY Z3 PLUS

Any idea, prijedlog, sugestija, misljenje?
Ovo s mobitelima je postalo cisto preseravanje,ako mene pitate.
Vise se ne ceka ni godina dana da prodje da bi izasao novi mobitel u seriji.
Samo nabace neke nove gluposti i to je to.Zato mobiteli tako brzo i gube na vrijednosti. S5 je do skoro bio pojam,sad se jedva proda polovan za 500 maraka.
Ja cekam da prodje jos 2-3 mjeseca da kupim s5,jer ce mu jos dodatno spasti cijena,a takav mobitel cu moci koristiti sigurno 2-3 godine.

Kao sto sam rekao,da samo dodaju nekih gluposti,shodno tome,s6 je najbolja opcija,jer ima dosta nekih zafrkancija,guglaj malo i vidjet ces :)

Da me ne bi neko pogresno shvatio,kazem da nabace gluposti da bi prodali mobitel,jer ko od obicnih korisnika moze koristiti s5 ili g2 u tolikom kapacitetu da mu pocne lagati?
Nabace gigu rama,kazu bolja kamera (ono stave jos jedan stepen za blur) i novi mobitel.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 14 avg 2015, 16:24

S vremenom aplikacije postanu zahtjevnije. Treba ti vise memorije, mislim radne prije svega.
Eto, meni je nakon tri godine S3 poceo da bude malo. Poceo je i ranije.. Jednostavno 1GB memorije je za mene postalo malo.
Inace je za mene proslo vrijeme kad sam uzimao mobitele samo zato sto su trenutno najbolji. Sad sam iskljucivo iz potrebe uzeo novi a kad sam ga vec uzimao gledao sam da bude neki kvalitetan i da bar vrijedi jedan dio cifre koju sam platio.
Mislim da nijedan highend ne vrijedi ni blizu koliko kosta ali ima onih koji su kvalitetom blizi cijeni nego neki drugi.

Uglavnom, sad uzimam vise po potrebi a gledam kvalitet i cijenu a ne marku mobitela. Zaboli me neka stvar i za Samsungom i iPhoneom i bilo kojim drugim...
Mislim da je Huawei P8 bolja opcija od mnogih (nazovimo ih) velikana. Ja sam prezadovoljan. :)

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 14 avg 2015, 19:27

@SamoZeljo
Slazem se s tobom,moja poenta je bila da kad se vec bacaju pare na "zajebancije",nek se kupi mobitel s najvise zajebancija :D
Ove cijene jesu prenapuhane,ali takvo je trziste.Kad stavis oko 800$ cijenu iPhone 5s i opet imas stotine kampera pred prodavnicama sirom svijeta,naravno da ces sledeci staviti jos skuplji.Oni stave vecu cijenu,jos vise ljudi kampira pred prodavnicama :lol:
U odnosu na appleove cijene,ostali su razumni.

Ja jos uvijek koristim S3,sa custom romom i boeffla kernelom.Brzi je nego prije,ali nije to to.Nakon sto sam obrisao fb i messenger postao je dosta brzi,ali browser i otvaranje pojedinih aplikacija opet traje dugo.Zagrije se baterija nakon duzeg koristenja.Jednostavno ga pregazilo vrijeme.
Fazon je sto mu je jos uvijek originalna baterija i opet kad ga koristim umjereno,moze mi baterija biti duze od 24 sata.Da ne spominjem koliko mi je puta ispao na sve vrste podloge:beton ,kamenje ,trava ,plocice i sta sve ne i nista.
Zbog toga cu ostat vjeran samsungu :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
#miasanmia

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 14 avg 2015, 20:08

AsharaK je napisao/la:Hmm, sta preporucujete?
G3, Note 3, iPhone 5S (ako si furac :mrgreen: ), Z2 i One M8, to ti je neki izbor telefona za te pare koji se isplate, ja bih isao na Note (ako ti velicina odgovara, ja sam se brzo naviknuo :D ), G3 (ali verzija s 3 GB RAM-a) ili M8 radi izrade, na tebi je...
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 15 avg 2015, 01:18

[youtube][/youtube]

6h Screen On Time, otporan na vodu, front zvučnik! :thumbup:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 avg 2015, 13:50

sta vrijedi kad je do njega gotovo nemoguce doci

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 15 avg 2015, 14:22

front zvucnik...? :|

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 15 avg 2015, 14:43

theboss_RD07 je napisao/la:front zvucnik...? :|
Zvučnik okrenut prema naprijed (što je daleko bolje nego kod većine drugih gdje je najčešće pozadi)! :thumbup:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 avg 2015, 17:26

ali samo jedan zvucnik, a naprijed su dva grilla, ne bi ih nista kostalo da su i u drugi grill ubacili zvucnik al et
ne znam da li je uopste stereo zvuk, mislim da je mono

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 15 avg 2015, 18:17

QUARESMA 18<<< je napisao/la:ali samo jedan zvucnik, a naprijed su dva grilla, ne bi ih nista kostalo da su i u drugi grill ubacili zvucnik al et
ne znam da li je uopste stereo zvuk, mislim da je mono
Da, jedan zvučnik ali kažem opet bolje od onih telefona kod kojih je isti pozadi! :thumbup:

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 15 avg 2015, 19:53

meni je bitniji čistiji i glasniji zvučnik pozadi nego naprijed nekakav bezveze

Eld0rado
Kontakt:

Post Postao/la Eld0rado » 15 avg 2015, 20:24

Neko je dao prijedlog kupovine novog mobitela gdje je naveo "iphone 6".
Trenutno ne treba uzimati barem bolje sacekati koji mjesec da prvo izbace uskoro iphone 6S pa ce doci do pada iphona 6 :)

Što se tice zvucnika nekako najbolje leži ispod mobitela gdje je ulaz i za punjac, barem u dzepu se tako najbolje cuje mobitel kad zvoni.

Ako je pozada onda na stolu veoma je glasnoca loša, a to naprijed ubija vizuelno mobitel.

BordoArmy88
Kontakt:

Post Postao/la BordoArmy88 » 15 avg 2015, 20:26

QUARESMA 18<<< je napisao/la:meni je bitniji čistiji i glasniji zvučnik pozadi nego naprijed nekakav bezveze
Pa eto u klipu gore kaže lik da je zvučnik velik i dovoljno glasan, i kako kaže bolji od svakog što je pozadi - logično a on valjda zna, sve ih je isprobao:

[youtube][/youtube]

Skup, jeftin, ma svaki mu je kroz ruke prošao! :mrgreen:

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 16 avg 2015, 02:21

Eld0rado je napisao/la:Neko je dao prijedlog kupovine novog mobitela gdje je naveo "iphone 6".
Trenutno ne treba uzimati barem bolje sacekati koji mjesec da prvo izbace uskoro iphone 6S pa ce doci do pada iphona 6 :)

Što se tice zvucnika nekako najbolje leži ispod mobitela gdje je ulaz i za punjac, barem u dzepu se tako najbolje cuje mobitel kad zvoni.

Ako je pozada onda na stolu veoma je glasnoca loša, a to naprijed ubija vizuelno mobitel.
Kod mene je na ovom novom mobitelu zvucnik bas tu i odlicno se cuje kako god ga stavis i gdje god ga stavis.
Ono sto me najvise nerviralo na S3 je bas to, stavis ga negdje i ne cujes ga dobro, pogotovo ako je na trosjedu ili krevetu ili bilo kojoj drugoj meksoj povrsini.

QUARESMA 18<<<
Kontakt:

Post Postao/la QUARESMA 18<<< » 16 avg 2015, 02:40

meni je N95 bila zakon sto se tice zvucnika, dva sa strane i u to vrijeme dok je bila aktuelna bila je najbolji telefon na trzistu, pomalo mi nedostaju ti dani

Onda i n96 je imala dobro riješenje
slika

N95 mi je i dan danas najdrazi telefon, moram uzeti samo zadnji poklopac jer je pukla ona "kuka" sto kaci za telefon, pa mi spada

inace, mozda vas podsjeca dizajn od N96 na neki od Appleovih telefona ;)

theboss_RD07
Kontakt:

Post Postao/la theboss_RD07 » 16 avg 2015, 08:43

Joj N95... :clap: Ti zvucnici, pa onaj slajd prema dole gdje imas playback kontrole.. To je bio telefon :thumbup:

A ne znam koji sam telefon vidio kod prijatelja nedavno.. LG ili HTC ja mislim.. Ima front zvucnik i to beats by dr.dre.

Ma covjece kvaliteta zvuka je bozanstvena

arelinho
Kontakt:

Post Postao/la arelinho » 16 avg 2015, 09:05

Imam problem u pitanju je telefon Xperia M2
Sinoc stavim da se telefon puni i vidim nakon odredjenog vremena da se upalila ona zelena lampica da je napunjen telefon i ja izvadim punjac iz struje, ali nisam odmah onaj dio kabla sto ide u mobitel izvadio. Proslo je nekih 5-10 minuta i ja vidim jos gori zelena lampica na telefonu iako sam izvadio iz struje punjac. Uzmem telefon i krenem ono normalno da ga otkljucam i to kad nista ne reaguje. Samo gori ta zelena lampica i sta god pritisnem nema nikakve reakcije. U cemu je problem ? Je li to znaci da je telefon crko ili ? :roll:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, CAGarfia, jasmin10, Marsal, Pushko92 i 15 gostiju.