51,8% (3-10)
45,1% (10-16)
48,1% (16 <3)
Ovo je njegov midrange.Na ovakav volumen samo DeRozen ima priblizan(i to ovu najduzu dvicu suta 39% za razliku od Kavaja koji je skoro na 50%.Trice vec znamo,malo pale al pricamo o 40% suteri na velik volumen.Onda postup igra koja je ponajbolja u ligi , kombinacija odlicnog footworka i cinjenice da je nakon LeBrona najaci igrac na svojoj poziciji.Nebitno dal ga cuva nizi igrac ili George moze ga utjerati u kos i zavrsava lagana s raznim floterima.I glavni napredak ove sezone u odnosu na ostale je sto je u pick and rollu najefikasniji igrac lige u kreiranju vlastitih poena.Bil to pomislio neko.Postize oko 1,07 poen na 48% efikasnosti.Jednostavno je handling sad iznad prosjecan za tu poziciju(nije James al nije ni George ako se razumijemo)i moze lagano napravit prednost i nadriblat na omiljenu poziciju.Ne treba ga poredit samo sa Lebron/Harden tipom igraca.On nije to.On nije prirodni play.On je prirodom vise unutrasnji igrac.Cinjenicom da je igrac od 30 poena(efikasan igrac)on ce izazivat udvanja sto ce rezultatirati asistencijama.Zbog toga je slican Kobiu/Jordanu(po nacinu igre da ne bi ko skocio)u odnosu na ove klasicne playove.Ono sto malo gubi u kreaciju u odnosu na najbolje u ligi,dobije cinjenicom da je ponajbolji defanzivac u ligi.Sposoban da od lopte pomaze svima,sposoban da preuzme 1 do 4 igraca uspjesno,pogotovo one glavne vanjske koji kreiraju.
Ponavljam se al njegov nacin igre je jako ekonomican.On je solidan atleta al ne vrhunski.On ima vrhunske fizikalije(201/220 itd)koje nece nestati ni sa 33 godine.Njegov postup,footwork,sut sa distance i slicno ga cini igracem koji bi trebao imati jako dugu superstar karijeru.Naravno peak sa 27/28 bi trebao imati kao svi(eh to bi moglo biti nesto strasno)al i poslije 30 bi mogao biti ponajbolji igrac lige bas zbog toga.
Sta moze jos napravit ?
Pa mislim sut da zadrzi kakav jest to je i vise nego dovoljno al eto,sut se uvijek moze malo popravit.
Ballhandling je od 2015 do 2016 sezone drasticno bolji.I jos tu ima prostora da se popravi,da bude malo bolji.
Igrac koji dize PPG i APG svake sezone,ne vidim zasto dogodine nece napravit neki novi skok.Jednostavno to radit bolje,komfornije.
U pogledu brojki rekli smo vec,od nove godine je igrac od 30-6-4 (50%)sto je all time velikan.I nije mal uzorak.Mozda je to Kiwi danas jednostavno.Uz blagu napomenu da je dodatno pojacao odbranu u tom periodu koja je svakako vrijedna prve defanzivne petorke barem.
Nije ovo doslo s neba.Vec prosle godine je bio drugi na MVP listi.Al je bilo pitanje dal moze pored svega fantasticnog sta radi,od defanzive,skokova biti igrac koji moze konstantno trpati 30 poena(na LBJ ne Iverson procente)protiv najboljih rivala.To pokaza ove sezone,taj naredni korak.I dalje je meni LeBron najbolji igrac sve dok neko ne bude pokazao drugaciji u postsezoni.Al kako se neminovno blizi njegov kraj,mislim da Khawi pretendira na to prvo mjesto legitimno,pogotovo kad dodas da je 2/3 godine mladji od Durant/Harden/Westbrook grupe.Jedino od ovih mladjih koji bi mozda mogao uskocit u mix narednih godina je Ginanis al on ipak treba prvo razvit iole pristojan sut u half courtu da bi bio blizu ovih.
Prebaci ovu moju ejakulaciju ovdje.Da ne bi kome smetalo na nba temi
Pogotovo je melem za oci ne zbog uniforme samo,jer vecina ovih top igraca su kick and slash,zavrsavanje na obrucu,trice.Bez neke igre izmedju "efikasne trice i polaganja".On je totalno antianaliticki basket.Vecinu suteva uzima sa midrange,niski post itekako efikasan.Da bi bio ovako dobar naravno da itekako zavrsava na obrucu(ide na slobodna)i suta odlicno trice.Al ne bi bio ovoliko poseban(jer nema elitni prvi korak nekih drugih pomenutih)da nije tako savrsen sa mid rangea i niskog posta.Za Kobisu se nikad nije navijalo iz ociglednih razloga al estetski je uvijek bio najljepsi igrac u ligi bar meni zbog svog nacina igre.Volim i ove ludjake sto kidaju obruceve,al fino imati i jedan ovaj oldschool smek.
Ok , gotov sam sad , obicno mi treba manje od 20 minuta da s...