Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

isx
Kontakt:

Arsenal

Post Postao/la isx » 02 sep 2014, 09:34

Arsene Wenger je zadnji dan prijelaznog roka proveo u Rimu, gdje je vodio momčad zvijezda u utakmici koju slaveći međurelgijski dijalog, organizira Papa Franjo, dok mu se njegova momčad na najtanjem mjestu pojačava nedokazanim golgeterom.

Tweeds_10
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Tweeds_10 » 02 sep 2014, 09:35

ljudi falcaa dovedu, a prevaru welbecka za 16 mil uvale. posao stoljeca. za united naravno. :lol:
pi.

suhakrpa
Kontakt:

Post Postao/la suhakrpa » 02 sep 2014, 10:27

Sve dok nasa Uprava zajedno sa Wengerom ne bude davala plate igracima kao sto ih daju konkurenti i klubovi koji osvajaju ligu, mi necemo nista znacajnije napraviti. Kao narusit ce se harmonija u ekipi ako dodje Falcao ili Cavani i imaju 200k funti sedmicno. Pogledajte samo City, Dzeko ima duplo manju platu od Kuna, pa jel se sta narusilo?

Dok ne uradimo to sa platama gledat cemo igrace kao sto su Sanogo, Giroud, Arteta i slicni, a klubovi iz lige koji ne igraju Evropu ce dovoditi igrace poput Falcaa i Di Marie.

Patrice_Evra_3
Kontakt:

Post Postao/la Patrice_Evra_3 » 02 sep 2014, 10:31

Ako dobije šansu da u kontinuitetu igra u špicu (a, treb'o bi barem do povratka Girouda), sa veznim redom kakvog Arsenal ima, Welbeck će sigurno imat dobar napadački učinak. Ako ne bude povreda, sigurno se može očekivat 10-15 ligaških golova ove sezone od njega. Mada, ima tu faktora puno, ali mislim da će njemu Arsenal baš odgovarat, kao i on Arsenalu. :D

Što se novca tiče, jbg, mor'o je i United nešto zaradit. :mrgreen:
Sve je relativno u odnosu na vrijeme i mjesto.

SS.ba liga | Jedinstvo Manchester

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 02 sep 2014, 10:38

cijena nikakvo čudo kad su u pitanju englezi,pa i chambers je plaćen masno s nekoliko tekmi odigranih,kad bi welbeck imao učinak na nas kao sturidge na liverpool,ja prezadovoljan.da je doveo još dmf,čak bi bio solidan prijelazni rok,panj poslao hrpu ponuda za carvalha i ništa,zadnja navodno bila 16 milijuna eura+joel :lol:kondogbija se spominjo i isto kita na kraju,i on bi bio pojačanje u odnosu na ove krelce šta imamo.da je pametan već sad bi zakapario carvalha ili nekog drugog dmf-a za zimu,i sve mi se čini da će na zimu joela prodat :kafa:dijelila su nas 2 igrača od borbe za titulu,a sad bi čak mogli ispasti iz topa 4 :lol: sve zahvaljujući voajeru

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 sep 2014, 10:53

Tweeds_10 je napisao/la:ljudi falcaa dovedu, a prevaru welbecka za 16 mil uvale. posao stoljeca. za united naravno. :lol:
I ti više ne znaš šta pišeš, po temi Uniteda govoriš kako su ga preplatili, onda ovdje dođeš i govoriš kako su napravili posao stoljeća. Skontaj se druže
Pld W D L
38 26 12 0

Barcod
Kontakt:

Post Postao/la Barcod » 02 sep 2014, 10:59

anell je napisao/la:
Tweeds_10 je napisao/la:ljudi falcaa dovedu, a prevaru welbecka za 16 mil uvale. posao stoljeca. za united naravno. :lol:
I ti više ne znaš šta pišeš, po temi Uniteda govoriš kako su ga preplatili, onda ovdje dođeš i govoriš kako su napravili posao stoljeća. Skontaj se druže
he he E neka si mu reko #twofacekissass :urnebes:
Arsenal All The Way !

anell
Kontakt:

Post Postao/la anell » 02 sep 2014, 11:06

VGS je napisao/la:slika
Šteta što smo prodali Bendtnera i Parka
Pld W D L
38 26 12 0

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 sep 2014, 11:08

Transfer Welbecka nit smrdi nit mirise. Meni se kao igrac ne svidja i odvratan mi je pravo (kao i Staridz :-) ) tako da ga nisam ni pratio niti mogu donijeti obj procjenu o istom.

Vjerovatno je ispricana prica sto puta da Arsenal ima problema sa kvalitetom u odbrani i na zadnjem veznom pogotovo ako se neko iz prve postave povrijedi. Ako nema sigurnosti nazad nema ni kvalitetnog napada. I cudi me kakp Arsenal u prelaznom roku ne poteze za kvalitetnijim igracima na tim pozicijama.

Hajd valja vjerovat profi, mozda njegova vizija nekad profunkcionise, a ako da, dal ce biti kasno to ne znam.

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 02 sep 2014, 11:20

slika

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 02 sep 2014, 11:26

Kakva odmazda velikog vodje za V.Pussyjev transfer :cool: :cool:
Klepio je miljenika SAF,covjeka koji je stvorio Welbecka u zadnjim trenucima prelaznog roka :tokralju:
SLOBODA NAVIJAČIMA

LvG
Kontakt:

Post Postao/la LvG » 02 sep 2014, 11:32

Nek klepi i Andersona usput. I on je bio miljenik fergija a ima vise manje isti uticaj na igru kao i wellbeck. Mozda i on proradi kod vas.

brazzo
Kontakt:

Post Postao/la brazzo » 02 sep 2014, 11:35

Bit ce Danny od velike koristi Arsenalu ;) ovdje ga bar nece pratit pritisak lokalnog heroja i sam stil igre odgovara njegovoj brzini i prodornosti. Zao mi je sto je otis'o ali i drago jer sam siguran da ce mu Arsene boost-ovat karijeru bez sumnje. Cak mogu da vidim tu sliku u glavi Wenger i Alex na sampanjcu i ovaj prvi ga pita 'koga moj prijatelju ?' a Alex kao iz topa 'Danny boy, my lad' :)
It was turned around so that right looked wrong
It was turned around so that up looked down
It was turned around so that those who marched in the streets with bibles and signs of peace became enemies of the state and risk to national security

QUARTERBACK
Kontakt:

Post Postao/la QUARTERBACK » 02 sep 2014, 11:55

Coquelin je ostao u klubu, da li to znači da će mu Wenger dati šansu?
Bio je onaj jedan period kad je Coquelin baš dobro igrao pa ga je Wenger nepravedno izostavljao iz tima, hajde da ga vidimo sad.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 02 sep 2014, 12:08

Ne hebem ja familiju WEngeru zbog ovog mentola WElbecka vec zbog nedovodjenja defanzivnog veznog, francuski sarlatan da 16 miliona funti za Welbecka a nece da odrijesi kesu za Carvalha koji nam je bio prijeko potreban. PA sta i da smo preplatili Carvalha? Ali jok cigan mora neke ciganske ponude da salje i tako ce spanski traktor jos jednu sezonu da zari i pali veznim redom...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 02 sep 2014, 12:12

Wenger odlicno odradio prijelazni rok do posljednjeg dana. Ne znam, potajno sam se nadao da ce dovesti nekog defanzivnog veznog i napadaca koji je u stanju zabiti 20 golova u sezoni, a on se odlucuje za Welbecka koji je u stanju spetljati se i kad je sam na terenu.

Istina, moguce da Welbeck proigra i da pokaze kako nije uzalud nosio dres Uniteda. Ali, misljenja sam da je Wenger mogao ranije dovesti nekog napadaca koji bi zario i palio, posebno kad vidimo ko bi mu sve bio "ispomoc".

Ne znam, ovakvi postupci bi mogli kostati Wengera.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 02 sep 2014, 12:15

Seaman je napisao/la:slika
Ja mislio da sanjam sinoc. Znaci istina je. :tokralju:
Uzeo momciluk Jordanov broj. Cilj mu je da bude najbolji. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

AA23
Kontakt:

Post Postao/la AA23 » 02 sep 2014, 12:18

Greivis je napisao/la:
Seaman je napisao/la:slika
Ja mislio da sanjam sinoc. Znaci istina je. :tokralju:
Uzeo momciluk Jordanov broj. Cilj mu je da bude najbolji. :kafa:

zna se koja je igračina nosila ovaj broj :kafa:

slika

Seaman
Kontakt:

Post Postao/la Seaman » 02 sep 2014, 12:18

How Arsenal missed out on William Carvalho :lol:

Yesterday was a mixed sort of day for the Arsenal fans. The Gunners were in the market to sign one striker and a defensive midfielder. They were linked with plethora of top players, but in the end, with time almost running out, the Gunners signed Danny Welbeck from Manchester United.

Reports emerged last night that Arsenal had made a late attempt to sign Portugal midfielder William Carvalho. The highly rated Sporting midfielder, who has a reported release clause of €45m was also a target of Manchester United, the Red Devils did make a bid for them yesterday as claimed by O Jogo.

Sporting initially demanded that any potential buyer will have to activate the player’s release clause but knowing that European heavyweights would be reluctant to pay that price, they were willing to lower it down to around €30-35m.

slika

Arsenal had been showing great interest in him and lodged two bids last month, both been rebuffed. Sporting are a typical selling club like other Portugal clubs and naturally they would want to get maximum profit out of any transfers.

But there is this problem of third party ownership that restricts them from getting the full transfer value out of any deal. In case of Carvalho, they only own 60% of the player’s economic rights. They had rejected both offers of Arsenal before because the Gunners were willing to pay that amount in two instalments which would leave them with no benefit whatsoever.

They made that clear that any potential buyer will need to pay the negotiable amount directly. Last night Arsenal had lodged another bid for him, but the offer was not again up to their liking. The Gunners tabled an offer of €16m plus Joel Campbell on loan for Carvalho.

First of all, 60% of €16m would fetch Sporting only €9.6m. Plus, a player on loan who they do not need and will have to pay the wages would leave them with a huge transfer disaster. Sporting rejected the offer immediately which was a sensible decision. Arsenal had this good chance to sign one of the highly talented defensive midfielder in the world on the deadline day, yet they missed that opportunity!

:wtf: :rol: već viđeno

suhi
Kontakt:

Post Postao/la suhi » 02 sep 2014, 12:20

Na 4 ofanzivne pozicije imate 12 igraca :tokralju: :tokralju: :tokralju:

1 desnog beka,i 1 rezervu za stopera i desnog beka :tokralju: :tokralju:
Ozil is unique, there is no copy of him – not even a bad one. He is the best number 10 in the world. He makes things very easy for me and for his team-mates with his football vision and the decisions he makes. (c) José Mourinho

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.