FK Sloboda Tuzla

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

Sariel1987
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Sariel1987 » 10 maj 2021, 06:48

u pravu si da bi se moglo bolje organizovat i "napasti" ciljna skupina a vezano za skupljanje love. Ima ljudi u gradu def spremnih da podrze no treba i obilazit i dosadjivat. Sad o kolikom broju se radi vidjeli bi, i ne samo pojeidnce nego i firme. Lakse je preko firmi skupljat te nazovi godisnje karte, donacije kako god. Podrzavam svaku akciju vezanu za pomoc klubu.

Edin1982
Kontakt:

Post Postao/la Edin1982 » 10 maj 2021, 06:50

Mislim da bi bilo dobro, organizovati grupe po naseljima koji bi mogli raditi na okupljanju ljudi I clanarina, jer ima puno pasivnih navijaca koji sigurno hoce pomoci Ali I'm je mrsko traziti nacin, zato I'm treba neko ko ce ih pribliziti klubu...

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 maj 2021, 06:55

Sve sto se tice novca mora ici preko kluba, svaki drugi vid je sklon manipulacijama i dovoljno je jedan da ojadi i zajebe sav trud . Znate kako to ide kod nas..
No da se nesto moze i mora uraditi slazem se i podrzavam.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 10 maj 2021, 07:15

Sariel1987 je napisao/la:
10 maj 2021, 06:55
Sve sto se tice novca mora ici preko kluba, svaki drugi vid je sklon manipulacijama i dovoljno je jedan da ojadi i zajebe sav trud . Znate kako to ide kod nas..
No da se nesto moze i mora uraditi slazem se i podrzavam.
Upravo htjedoh napisati, mora se znati da novac ide klubu.
Narod je izvaran da ne vjeruje ni svom rodjenom.

Sto se tice promocije to bi trebali raditi oni cija je svrha postojanja, od fukara do raznih organizacija. Druzenja, razne manifestacije i td.
Akcenat staviti na firme i razne pravne subjekte tesko da obicni narod to sebi moze priustiti, 100 maraka je iha.
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Sariel1987
Kontakt:

Post Postao/la Sariel1987 » 10 maj 2021, 09:16

Da upravo tako, recimo crveno crna noc, zovni potencijalne donatore, bar kazes da si pokusao.
Preko firmi je lakse kupovat i karte i sve ostalo, mada ne treba zanemarit ni pojedince.
Ko god i kako god moze pomoci treba iskoristiti.
Znamo mi svi i svjesni smo da je tezak vakat, jos i pandemija uz to, no treba probati.

Sviuodbranu
Kontakt:

Post Postao/la Sviuodbranu » 10 maj 2021, 09:58

Naravno svaki pojedinac ako moze super, samo kazem da bi fokus trebao biti na firmama, sponzorima ljudima koji imaju barem malo para,
"Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem".
"Zrtvovat cemo mir za suverenu Bosnu".
"Velikim Bogom se kunemo,da robovi biti necemo".

Karambeu
Kontakt:

Post Postao/la Karambeu » 10 maj 2021, 10:14

Edin1982 je napisao/la:
10 maj 2021, 06:50
Mislim da bi bilo dobro, organizovati grupe po naseljima koji bi mogli raditi na okupljanju ljudi I clanarina, jer ima puno pasivnih navijaca koji sigurno hoce pomoci Ali I'm je mrsko traziti nacin, zato I'm treba neko ko ce ih pribliziti klubu...
Upravo na tu grupu ljudi i mislim. Prvo kod mene u mahali znam barem 20 ljudi koji stalno pitaju kad igra Sloboda, hocel biti pojacanja a na utakmicu odu jednom ili dva puta godisnje, ali ipak imaju simbiozu sa klubom. Pribliziti ljudima, uci u sindikate u firmama, pa napravit sporazume sa firmama. Obici mala i srednja preduzeca pekare, cevabdzinice, kafice, ordinacije, hotele, motele pa ponuditi njiima sponzorski paket od 1000-2000 KM godisnje. Uostalom imamo li mi uopce marketing sluzbu? Da se razumijemo marketing nije samo promocija, nego i komercijala, zaposli brate dva tri mlada covjeka daj im neku osnovnu platu i motivisi ih ako treba sa procentom, Sloboda mora imati svoju komercijalu i ako treba zajedno sa udruzenjima zapoceti jedan ovako veliki projekat.

Skojevska
Kontakt:

Post Postao/la Skojevska » 10 maj 2021, 10:40

Madal je napisao/la:
09 maj 2021, 22:59
Juniori naredno kolo na Tusnju protiv Zvijezde za titulu, tj. prvu poziciju 2 kola prije kraja
3 kola do kraja 5 bodova razlike, uzeli bi mi ovo da nam pola juniora nije bilo kroz sezonu sa prvim timom, pogotovo Alic.

slika
Sloboda ili ništa.

- Azmir Husić "anđeo sa neba" melek
- TREBA NAĆ' INVESTITORA

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 10 maj 2021, 10:44

Zanimljiva i ostvariva ideja na duze staze. Upravo sto Karambeu kaze, ovakav vid akcije ne ide sedmicu ili dvije, nego tokom cijele godine. Prvo okupiti grupu entuzijasta, normalnih i sposobnih momaka koji ce imati dovoljno slobodnog vremena za ovakav vid "posla", volonterstva... onda sjesti sa Upravom Slobode i tvoreno popricati sta i kako, da klub stane uz ove momke, vidjeti na koji racun uplacivati, vrsiti kontrolu novca i namjenski ga utrositi na igracki kadar nakon pola godine ili godinu dana, nikako u hodu i po potrebi ga koristiti.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

boomerang5
Kontakt:

Post Postao/la boomerang5 » 10 maj 2021, 11:56

Skojevska je napisao/la:
10 maj 2021, 10:40
Madal je napisao/la:
Juniori naredno kolo na Tusnju protiv Zvijezde za titulu, tj. prvu poziciju 2 kola prije kraja
3 kola do kraja 5 bodova razlike, uzeli bi mi ovo da nam pola juniora nije bilo kroz sezonu sa prvim timom, pogotovo Alic.

slika
Mislim da je tabela 54-52, a ne 57-52.. bar na sportsport je tako ...

antisisoja1919
Kontakt:

Post Postao/la antisisoja1919 » 10 maj 2021, 12:35

boomerang5 je napisao/la:
10 maj 2021, 11:56
Skojevska je napisao/la:
10 maj 2021, 10:40
Madal je napisao/la:

slika
Mislim da je tabela 54-52, a ne 57-52.. bar na sportsport je tako ...
Problem zbog cega se ne poklapaju tabele je kod utakmice zeljeznicar sport team- zvijezda. Tu utakmicu je zeljeznicar pobijedio 2:0 zvijezdu, medjutim nastupili su valjda za zeljeznicar igraci koji nisu mogli igrat, te je utakmica registrovana za zvijezdu 0:3. tako da mislim da je ova tabela na sportdc mjerodavnija
Volim tebe, više od sebe

Skver
Kontakt:

Post Postao/la Skver » 10 maj 2021, 12:51

To je super i ostvariva ideja, ali to mora stati klub ili udruzenje prijatelja Slobode iza te ideje, npr. napraviti clanske knjizice FK Sloboda gdje ce ljudi moci uplacivati npr. 10 KM mjesecno gdje ce ljudi dobiti uplatnicu a klub ili udruzenje dati pecat kao npr. zdravstvena knjizica....vrlo moguce ostvarivo i siguran sam da bi odziv bio veliki, bolje tako nego traziti da neko ko nema da 100 KM ili vise odjednom, ici po firmama, dobra pravo ideja i dobar projekat koji bi sigurno imao odziv. Klub neka odstampa knjizice po rednim brojevima i gurati to stalno....vjerujem da bi se kompletne prodice ukljucivale u projekat....Poznajem familija koje broje jako puno porodica i koje bi se kompletne ukljucile u to a koje broje jako puno clanova i vole Slobodu od najmladjeg do najstarijeg clana.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 10 maj 2021, 13:47

Nemojte me pogrešno shvatiti, ideja je super i lijepo to izgleda, ali mi time dugoročno nećemo dobiti ništa, jer isključivo navijači ne mogu nositi finansiranje aktivnosti kluba tokom sezone (i nigdje u svijetu ne finansiraju) koliko god mi bili "merhametli" i široke ruke. Mi moramo ozbiljno raditi na pronalasku i dovođenju ozbiljnih sponzora, pa kada se na to nadogradi finansiranje iz budžeta grada, pa i ta skupština i ova ideja, onda bi to sve izgledalo odlično. Ovako, teško je očekivati da to bude izvor finansiranja sezone koliko god mi to htjeli. Kao neki dio većeg budžeta bi bilo apsolutno izvodivo.

katarakta

Post Postao/la katarakta » 10 maj 2021, 13:58

Evo prave tabele

slika
Niko, niko, samo Sloboda

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 10 maj 2021, 14:06

Ono sto mi sigurno mozemo uraditi jeste da se proda za svaku domacu utakmicu jedno 6-7 hiljada karata. Sto rece Mramor ta ideja je dobra ali tesko izvodiva. A na ovaj nacin preko karata imao bi finu cifru mjesecno recimo od 50-70 hiljada km sto bi bila ogromna pomoc na godisnjem nivou. Napraviti stalne standove za utakmice, obilaziti preduzeca, nuditi ljudima da kupuju uz neke povlastice stalnim itd. Mozda izgleda nerealno poznavajuci nas, ali je lakse ostvarivo uz samo dobar angazman.

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 10 maj 2021, 14:11

Sloboda upravo sada možda više nego ikada prije ima sadržaja da ponudi sponzorima, imamo između ostalog te LED reklame i bruku prenosa utakmica, verifikovane društvene mreže, međutim potreban je neko da to upakuje i (moram upotrijebiti taj izraz) isprosi par sponzora, što domaćih, što inostranih (apsolutno nije nemoguće). Mi tu osobu (ili čak čitav tim osoba) trenutno nemamo. Na to onda ide ovo gore, kada se izgradi ozbiljan klub (u pravom smislu te riječi), tad se privuče i raja da pogura ostalo.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 maj 2021, 15:55

Dobri rezultati - - > veća posjeta i odziv takvim akcijama - - > privlacniji smo jačim sponzorima.
Da nismo vezali 2 pobjede ne bi prodali ni 300 karti protiv Olimpika. A kao takav nisi zanimljiv sponzoru. Dobro, jedino da povučeš neke veze i nekom prodaš pricu, tad ti ne treba navijačka baza.
Bit će nas sto bi uzeli i da federalnu igramo ali o nekom većem odzivu ne treba ni maštati bez borbe za Europu.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 10 maj 2021, 16:07

Ma nije to baš tačno tako, nismo mi ni prije par sezona bili interesantni rezultatski, ali su školovane osobe za marketing koje mogu i znaju prodati priču vrlo bitne tu. Prije par sezona (nije bitno tačno kad) Sloboda je bila na pragu realizacije dogovora sa sponzorom koji bi vjerovatno riješio dobar dio budžeta, mnogo jači po cifri od WWina, i to znam iz prve ruke (nije Huawei i ta uprava). Problem je što mi očekujemo (bar trenutno) da se sponzori sami javljaju, od toga nema ništa, to tako ne ide.

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 10 maj 2021, 16:14

Pa naravno da se moras javljati sponzorima ali neces im biti pretjerano interesantan ako kazes evo imamo klub sa dugogodisnjom tradicijom, od trofeja samo kup prvoligasa, sad kuburimo za opstanak kao zadnjih 2-3 godine i nemamo navijača da nas gledaju u značajnijem broju, nemamo svoj stadion pa eto da li ste zainteresovani za saradnju.
Puno to lakše ide sa rezultatima i nekom euforijom medju navijačima.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

desperados
Kontakt:

Post Postao/la desperados » 10 maj 2021, 16:45

Mislim da je trenutna uprava uradila neke sponzorske kataloge za firme. Sad koliko je to proslo, da li je i koliko korona sve poremetila, nije jasno.

Odgovori

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.