Chat - bez politike i ratnih prica

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Bundesliga
Kontakt:

Re: Chat - bez ratnih i političkih tema

Post Postao/la Bundesliga » 23 dec 2021, 22:01

Aha, to je tebi trauma onda. To od udara mozda te jos vise boli. Radi kad te malo boli, ali ako te puno boli nemoj jer ce biti jos gore. Tebi treba godisnji da se oporavis jer ti je teret na ledjima svaki dan. Znam i meni je doktorica rekla nemoj ni slucajno raditi vjezbe ako te boli jer je opasno. Ali normalno da ce te uvijek malo boliti poslije posla.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 23 dec 2021, 22:19

Bundesliga je napisao/la:
23 dec 2021, 22:01
Aha, to je tebi trauma onda. To od udara mozda te jos vise boli. Radi kad te malo boli, ali ako te puno boli nemoj jer ce biti jos gore. Tebi treba godisnji da se oporavis jer ti je teret na ledjima svaki dan. Znam i meni je doktorica rekla nemoj ni slucajno raditi vjezbe ako te boli jer je opasno. Ali normalno da ce te uvijek malo boliti poslije posla.
To je moja sumnja jer ti malo ozbiljniji problemi su počeli nedugo nakon tog pada, a možda uopšte nije ni povezano. Ali ko god mi je gledao nalaze rekao je da ne bi trebalo da je od posla jer ga ne radim 20 nego 3 godine plus skolioza koju sam imao u djetinjstvu kad sam naglo izrastao.

Mah, ne znam :mrgreen: biće šta bude haj, ima i gorih od mene pa žive :)
Heroji Grada Zenice = NGG Za Čelik i UG Robijaši 1988

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 23 dec 2021, 22:23

Ma bit ce to dobro druze. Nisi jedini, ima nas milion sa takvim problemima.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 dec 2021, 23:00

Marsal je napisao/la:
23 dec 2021, 22:19
Bundesliga je napisao/la:
23 dec 2021, 22:01
To je moja sumnja jer ti malo ozbiljniji problemi su počeli nedugo nakon tog pada, a možda uopšte nije ni povezano. Ali ko god mi je gledao nalaze rekao je da ne bi trebalo da je od posla jer ga ne radim 20 nego 3 godine plus skolioza koju sam imao u djetinjstvu kad sam naglo izrastao.

Mah, ne znam :mrgreen: biće šta bude haj, ima i gorih od mene pa žive :)
Samo strpljenje.

Ja sam imao ozljedu donjih leda,misica zbog kojih sam mjesec dana bio nepokretan a evo neki dan sam svu patnju okrunio sa 130kg benca :D

Ako kad imadnemo vremena neku prepisku koja nije preko foruma mogu ti objasnit situaciju ali ti tesko iko moze dati ispravne smjernice.
Prava dijagnoza i poslije toga moras slušati sebe,svoje tijelo i sve sto ti paše i ne paše ne smijes lomiti preko noge.

Držanje je nesto od cega trebas krenuti,ako si poguren ili ne hodas ispravno,zacudio bi se koliko talve stvari olaksaju pritisak na kralježnicu

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 dec 2021, 23:02

Mene su zezala donja ledja, ispostavilo se lordoza. Uglavnom prilagodio sam polozaj prilikom sjedenja, hodanja i stajanja. Redovno treniram i istezanja. Nekad se javi bol opet ali vrlo rijetko i ni blizu intenzivno kao ranije. Uglavnom doktorica rekla trebas na fizikalne ali jedino privatno da ides. Nece te primiti ovi nasi zbog korone, samo povrede primaju. Nisam htio iz inata odem, neke vjezbe istezanja nasao na yt a ostalo radim normalno trening i izbjegavam vjezbe koje dosta opterecuju kicmu.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 23 dec 2021, 23:11

VGS je napisao/la:
23 dec 2021, 23:02
Mene su zezala donja ledja, ispostavilo se lordoza. Uglavnom prilagodio sam polozaj prilikom sjedenja, hodanja i stajanja. Redovno treniram i istezanja. Nekad se javi bol opet ali vrlo rijetko i ni blizu intenzivno kao ranije. Uglavnom doktorica rekla trebas na fizikalne ali jedino privatno da ides. Nece te primiti ovi nasi zbog korone, samo povrede primaju. Nisam htio iz inata odem, neke vjezbe istezanja nasao na yt a ostalo radim normalno trening i izbjegavam vjezbe koje dosta opterecuju kicmu.
Kada su leđa u pitanju,donja pogotovo,mindset mora biti taj da je godina odgađanja problema tj ne posvećenog rada na rješenju istog barem 3g nazadovanja pogotovo s godinama.
Ako si mlad lakse ces to preći,ne stedi pare i slusaj savjete doktora.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 23 dec 2021, 23:22

Operaciju izbjegavat dokle god se mozes kretat. U mene stari prije 10ak godina dobio bol u ledjima. Samo ga prisjeklo i nije mogao hodat. 2 mjeseca je samo lezao na madracu, u wc kad ide, morao se drzat nekog da teret svoj prebaci ma drugu osobu kako bi mogao koji korak napravit.

Preporucili mu fizijatra Cebica iz zavidovica, isao mozda na 3 tretmana i do nedavno bilo sve ok. Bukvalno ga covjek preporodio
Sad ima opet neki bol iz kicme mu udara u nogu, ide sljedece sedmice opet tom cebicu. Uradio je snimak, haman mu izmedju dva prsljena hrskavica oslabila/stanjila i iscurio nekakav liquor kako oni vec to nazivaju.

Mati je u mene operisala uspjesno kicimu davno al ne mora znacit da ce svima operacija uspjet
Upravo kad je mati imala operaciju, komsinka jedna takodjer i nije joj uspjela
Ne znam marsale kakav si s kilazom ako si odvalio stomak na dijetu malo

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 dec 2021, 23:56

Rosicky je napisao/la:
23 dec 2021, 23:11
VGS je napisao/la:
23 dec 2021, 23:02
Kada su leđa u pitanju,donja pogotovo,mindset mora biti taj da je godina odgađanja problema tj ne posvećenog rada na rješenju istog barem 3g nazadovanja pogotovo s godinama.
Ako si mlad lakse ces to preći,ne stedi pare i slusaj savjete doktora.
25 godina. Doktorica rece da nije nista znacajno i da manje sjedim. Inace sjedim dosta radim za racunarom. S obzirom da su mi ove gore stvari maltene rijesile problem sad za sad mi se ne da dodatno peglati po fizikalnim. Ne osjecam potrebu. A da nije pomoglo, ili ako se vrate bolovi, naravno da se za zdravlje ne stedi. :D

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 23 dec 2021, 23:58

soxx je napisao/la:
23 dec 2021, 23:22
Cini mi se da je pisao par puta da ima 110 kg. :mrgreen:

To bi trebao biti valjda prvi korak i to pod moranje. I nemoj se vaditi na visinu, svejedno imas minimum 15 kg viska.

Justin
Kontakt:

Post Postao/la Justin » 24 dec 2021, 00:10

VGS je napisao/la:
23 dec 2021, 23:58
soxx je napisao/la:

To bi trebao biti valjda prvi korak i to pod moranje. I nemoj se vaditi na visinu, svejedno imas minimum 15 kg viska.
Jedna od losih stavki nadprosjecne visine. Sve osobe koje poznajem da imaju probleme kao Marsal su prilicno visoke.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜

slusalica
Kontakt:

Post Postao/la slusalica » 24 dec 2021, 00:12

A ja fakat Marala dozivljavao kao Bergkamp-a
:)
tz tz tz tz tz tz

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 24 dec 2021, 00:14

I ja sam visok te ocekujem istu situaciju kso i moj stari kad tad s kicimom.
Sreca moja je sto zadnju godinu mi je posao uglavnom hodanje, ne fizikalim mnogo pa me to mozda i spasi

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 24 dec 2021, 06:51

VGS je napisao/la:
23 dec 2021, 23:58
soxx je napisao/la:

105 :mrgreen: a 196 cm
Moram na 90 jbg

Marsal
Kontakt:

Post Postao/la Marsal » 24 dec 2021, 06:54

slusalica je napisao/la:
24 dec 2021, 00:12
A ja fakat Marala dozivljavao kao Bergkamp-a
:)
Ma stavljo sam sliku na forum, ličimo malo :mrgreen:
Nisam debeo ali viška ima, moram zbog kičme smršat mada ja kad sam imao 95 ljudi mi srali da sam anoreksičan

A i visina ne pomaže za leđa, i to mi doktori rekli

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 dec 2021, 09:51

I ja sam tako prije par godina kod tog Cebica isao i k.urca mi lik nije pomogao. Uradila mi njegova asistentica masazu, on pogledao nalaz i dao mi nekakve vjezbe na papiru da radim. Komplet sve trajalo 10 minuta i uzeo 90 KM. Ne bi covjek zalio ni 150 da ti pomogne, ali znaci bukvalno nikakve koristi.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 24 dec 2021, 10:37

Svugdje ima izuzetaka. Ja sam dosta nacuo dobrih komentara o njemu i samo prenosim.
Gledo sam i recenzije na googlu pa ima koji los komentar al 90% su pozitivni komentari.

Pa kak si se rijesio bolova ako si uopste ih se rijesio?

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 24 dec 2021, 10:48

soxx je napisao/la:
24 dec 2021, 10:37
Svugdje ima izuzetaka. Ja sam dosta nacuo dobrih komentara o njemu i samo prenosim.
Gledo sam i recenzije na googlu pa ima koji los komentar al 90% su pozitivni komentari.

Ma znam. I ja sam čuo dosta dobrih komentara i dosta ljudi je pomoglo. Ali meni iskreno nikakve koristi nije bilo, imao sam dojam da lik samo hoće da uzme pare i da ga boli ona stvar. Nisam se nikad u potpunosti riješio bolova, smanjili su se i radim vježbe konstantno ali naučiš živjeti s tim.

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 24 dec 2021, 12:25

soxx je napisao/la:
24 dec 2021, 10:37

Dzaba sto ja centriram u 16 cijelu utakmicu :mrgreen:
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 24 dec 2021, 13:14

ulje 3.60 dan te j3bo da te j3bo
Don't believe the hype.

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 24 dec 2021, 13:23

Koga briga, bitno je da vidimo hoćel Orban prnuti danas.
I found freedom. Losing all hope was freedom.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.