Pioli nas je sve iznenadio, makara veliki dio nas.
Bilo je kriza rezultata ekipe tokom ove i protekle sezone, ali nekako nikada nisam razmišljao na način da je Pioli kriv za to ili da je mogao nešto mnogo bolje uraditi kako do tih kriznih momenata ne bi došlo.
Naravno uvijek je moglo biti polemike što igra ovaj a ne igra onaj, što je uveo onog a nije ovog itd, ali generalno utisak je da Pioli izvlači maksimum iz rostera od kako je sjeo na klupu Milana.
Sad da li je moguće da je čovjek "odjednom" postao trener za velike stvari i ekipi ili u prošlosti možda nije imao sreće da mu se poklope neke stvari, ne znam zaista.
Uglavnom, kako su rezultati bolji tako rastu i apetiti navijača, sljedeće sezone će biti mnogo teže i njemu, a Boga mi i igračima jer ih više apsolutno niko neće gledati kao neke underdogove.
Vidjet ćemo kako će se on snaći u toj ulozi, ja i dalje nekako vjerujem da on nije trener za velike stvari, sve ovo što se dešava zadnje dvije godine meni djeluje kao neka magija, trans, jednostavno nerealno.
Eto, konkretno govoreći, bez da mu stavljamo neki imperativ u Ligi prvaka, ja recimo ne vjerujem da ćemo mi sljedeće sezone odbraniti Scudetto.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"