od placa do tuge, na kraju sam malo odspavao da se saberem od ovih "svaba"..
mislim, ok.. da, slazem se sa vama.. pa kakav Milan, ko je Milan? Juve? hah, propade klub.. i jedino inter sto je jednom dosao u finale i to je to iz Italije.. kakva Italija.. pa molim vas momci, gledajte samo realno.. gledaj bundeslige.. Schalke, Bayern, Wolfsburg, Hoffenheim, Fraiburg, Werder.. pa sve klasa do klase.. u Italiji imate jednog intera i nista vise.. pa jedan Bayern koji je njemacki prvak izbaci Fiorentinu.. ee.. Fiorentinu izbaci, a Fiorentina vazi za jednu od najboljih italijanski ekipa ( sredine tabele )..
stvarno ne znam.. da li ste vi normalni? ali fakat.. najozbiljnije.. da li ste normalni? ili cek.. jos bolje pitanje.. kolisno godina pratite fudbal?.. koji vam je q.? pricate kao da se radi o Cehoslovackoj ligi..
halooooooo danas Krasic kaze da mu je zelja igrati u Milanu.. prije par dana na tv-u rekao da su mu glavne opcije za prelazak Italija i Spanija, a tek iza njih Engleska.. shvatate li da Njemacku niko ne spominje.. liga popularna kao i Francuska.. Dzeko hoce da bjezi iz Bundeslige, smijesno mu vise kako daje golove.. Diego, covjek koji je u Bundesligi igrao kao na treningu dodje u Italiju i tesko se snalazi.. Bayern prosle sezone htio dovesti Diega, a momak se nije ni osvrnuo.. ma nije ni razmisljao.. halooo.. isto kao da pricamo o SAD-u i Canadi.. ali fakat koji vam je q.? ili jaci su mi "U italiji ima samo inter, Juve i Milan su propali klubovi.. ha hu, dosla moja nana pa ce ih zatvoriti.. meni reko dedo da vise nece niko njih kupiti.."
Juventus, Milan, inter, Roma -> Bayern
Viole, Genova, Sampdorija, Palermo, Napoli -> Schalke, Leverkusen, Werder, Hamburg..
ajde molim vas, uopredite ove klubove.. mozete googlati i gledati igrace, sastave i historiju ovih nabrojanih timova.. i vidjet cete jednu divnu razliku..
da vam ja kazem u cemu je razlika.. razlika je u tome, sto su svabe dosta forsirale Europa Ligu prethodnih godina, dok je Italijanima to manje vise bitno.. i tako i Schalke i Werder i Hamburg ( ekipe koje vaze kao glavni konkurenti ) imaju jedan cilj, a to je evropa.. i kada izadju u evropu dogodi im se ono sto i Stuttgartu, Hamburgu, Wolfsburgu i jos hiljade primjera da u svojoj ligi budu kite.. a Italijanima je bitnije sljedece sezone obezbjediti Ligu Prvaka.. Juve jeste ispao i obrukao se.. ali isto tako je ispao i obrukao se jedan Liverpool.. i haj neka neko kaze da ce sada Liverpool propasti.. haj neka kaze molim vas.. pa nije ovo klub tipa Wolfsburg da nakon jedne sezone lose svi igraci idu.. halo, u ovom klubu brani jedan od najvecih golmana svih vremena, da li vam to treba spominjati?
ma, nije fudbal za vas.. vi mozete u talu sa dedicama koji dodju da ubiju 2 sata dosade na tekmi i da popiju pivo.. glasniji sudija od 40k navijaca..