Džanan Musa

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

Pantelija
Kontakt:

Re: Džanan Musa

Post Postao/la Pantelija » 03 avg 2020, 10:12

Ne znam po cemu je musa veci talenat od juke. U cedevizi je u slicnom razdoblju juka bio mnogo vazniji igrac od muse. .

Juka trenutno se sprda sa ostalim centrima poslije godine i pol pauze i pored rada tu je i talenat ocigledan ....

Musa je ptrskocio neku jacu evropsku ligu i evroligu maksr godinu
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Zabit
Kontakt:

Post Postao/la Zabit » 03 avg 2020, 10:26

nerkolfc je napisao/la:
03 avg 2020, 10:00
Mislim da je Juka promjenio menadžera ili sam pogrešno informisan. On je sad sa Klutchom
vjerovanto je mislio na Trnovcica, a sa klutchom je jer ga je zajebala ona americka agencija. Jedini bijelac u Klutchu :mrgreen:

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 avg 2020, 10:58

nerkolfc je napisao/la:
03 avg 2020, 10:00
Mislim da je Juka promjenio menadžera ili sam pogrešno informisan. On je sad sa Klutchom
pa ne moze ga enes zastupati u nba :mrgreen: ni misko ne zastupa svoje igrace u americi ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 03 avg 2020, 11:01

Pantelija je napisao/la:
03 avg 2020, 10:12
Ne znam po cemu je musa veci talenat od juke. U cedevizi je u slicnom razdoblju juka bio mnogo vazniji igrac od muse. .

Juka trenutno se sprda sa ostalim centrima poslije godine i pol pauze i pored rada tu je i talenat ocigledan ....

kakav je nurkic bio u 15. godini, a kakav musa? kome su predvidjali blistavu karijeru?

musa ej sa 15 godina bio talenat u rangu doncica ili skoro u njegovom rangu... nazalost, vec u 18. godini doncic je postao bolji igrac nego sto ce musa ikada biti, ali to je opet kriv sam musa
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 12:32

KK_Bosna je napisao/la:
03 avg 2020, 11:01
Pantelija je napisao/la:

kakav je nurkic bio u 15. godini, a kakav musa? kome su predvidjali blistavu karijeru?

musa ej sa 15 godina bio talenat u rangu doncica ili skoro u njegovom rangu... nazalost, vec u 18. godini doncic je postao bolji igrac nego sto ce musa ikada biti, ali to je opet kriv sam musa
Loše tijelo, loša odbrana, loš šut, nepravilan izbačaj, samo lijevi ulaz...

Sve ove mane je Musa imao u mlađim kategorijama. Svako je govorio da ako ovo ne popravi da se neće dobro provesti u seniorskoj košarci. Osim prve stavke ništa nije popravio. Odbrana, šut i ulaz su mu na istom nivou kao i prije 5 godina. Nije centa napredovao po tom pitanju. Kada je igrao u Cedeviti Marin Rozić ga uništavao na niskom postu. :roll:
Kao rezultat toga ove godine polaganje u NBA puca 29/62 (12 puta izblokiran), a tricu 16/66.

On je bio puno manji talenat nego što su to brojke u mlađim kategorijama govorile.

S druge strane, Jusuf je imao mnogo manje mana.

Sada kada pogledaš i postaviš pitanje OD KAKVE KORISTI DŽANAN MOŽE BITI U NBA, odgovor je NI OD KAKVE.

Nađi ovdje blokade Wanamakera i Dudleya. Ono je sramota.

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 03 avg 2020, 12:43

Situacija s Musom očigledno nije dobra i pitanje je kako će se to sve završiti. Meni je najveća enigma, kad gledam iz perspektive drugih klubova, šta je on tačno u košarkaškom smislu, koja je njegova najjača pozicija. Manite me priča, dobar je na bekovskim pozicijama, dobar kao play. Daj mi najjaču poziciju da vidim šta kupujem. Niko neće igrača koji zna svašta pomalo, a ne zna svoju pravu poziciju, ukratko i dalje mi djeluje nedefinisan igrač.
Mes Que Un Club

Osim13
Kontakt:

Post Postao/la Osim13 » 03 avg 2020, 12:44

Ma prerano se odlučio na ovo.
MERCEDES - MISTRIJA - MIA SAN MIA

119500
Kontakt:

Post Postao/la 119500 » 03 avg 2020, 12:50

KK_Bosna je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

Kakav talenat u rangu doncica covjece, fizikalac uvijek bio u omladinskim kategorijama. Dok je o Doncicu pricala evropa jos od kako je imao 12-13.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 avg 2020, 12:57

Musa je pogriješio što je u Cedeviit predugo ostao. I što je ljetne pauze koristio da igra za reprezentaciju, ok i to je lijepo ali je morao to iskoristiti da unaprijedi segmente svoje igre. Do 15. godine je pratio Dončića a nakon toga je izgubio svaki kontakt s njim, mora prestatiti misliti da je najbolji (ako misli), da nešto mora dobiti. Mora više raditi, trenirati, popravljati svoje loše segmente igre. Ima dovoljno vremena da uspije to popraviti ali mora baš, baš raditi.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

SWOT
Kontakt:

Post Postao/la SWOT » 03 avg 2020, 12:58

Onaj Dončić od 15 godina ce uvijek bit bolji i kompletniji igrač od Muse, cak i kad Musa bude imao 30 godina. A sto se Muse tice, ja vidim jedino sansu njegovu da digne šut na veci nivo, jedino tako moze se nadati nekoj karijeri... a da on pokusava neke ulaze, tu on nema sta traziti, pokosi ga svako ko stigne... sve treba uloziti u šut, da se razvije u slican tip igraca kao teletovic, treba jos dosta ojacati, koju kilu nabacitii gledat da bude SF ili PF, on na SG poziciji je vise nego smijesan. Na SG-u je mogao biti efikasan u kadetima protiv losih protivnika, sad kad igra sa odraslim ljudi i masinama, nema on tu sta trazit,pojedose ga ljudi.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 03 avg 2020, 13:16

Za 10 godina na ovoj temi će se još spominjati Luka i porediti sa Musom, a zajedničko im je samo da igraju isti sport.

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 avg 2020, 13:32

i da su isto godište

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 13:34

hule_barca je napisao/la:
03 avg 2020, 12:43
Situacija s Musom očigledno nije dobra i pitanje je kako će se to sve završiti. Meni je najveća enigma, kad gledam iz perspektive drugih klubova, šta je on tačno u košarkaškom smislu, koja je njegova najjača pozicija. Manite me priča, dobar je na bekovskim pozicijama, dobar kao play. Daj mi najjaču poziciju da vidim šta kupujem. Niko neće igrača koji zna svašta pomalo, a ne zna svoju pravu poziciju, ukratko i dalje mi djeluje nedefinisan igrač.
On ne da nema poziciju nego nema nijedan segment kosarkaske igre koji bi koristio nekoj NBA ekipi.
Scoring - nema
Šut - nema
Ulaz - nema
Odbranu - nema
Playmaking - nema
Atleta - nije

PG - previsok
Ostali SG - neuporedivo brži od njega
Ostali SF - neuporedivo jači od njega
PF - preslab

Za sve ovo je dokaz u kakvom jadu od rostera Netsa se ne može izboriti za minute. A nijedna ostala ekipa ni ne pomišlja da ga dovede.

BosniaBoston
Kontakt:

Post Postao/la BosniaBoston » 03 avg 2020, 13:37

Pobjedom protiv Washingtona su Netsi maltene osigurali PO tako da treba ocekivati bar neke minute do kraja sezone
#Punoljetstvo

"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće.“ - Ivica Osim

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 03 avg 2020, 13:57

Koliko nemača pojma, Allahu dragi... Koliko se samo evropskih bekova nije snaslo u Americi, a otisli su tamo kao izgradjeni kosarkasi i kao jedni od najboljih na starom kontinentu? Poslije su se isti tu kosarkasi vratili u Evropu i opet su bili najbolji u EL. Musa je tamo otisao s milion cisto kosarkaskih nedostataka, a opet na sve to dodaj i onaj koji je pod hitno morao ispraviti (u pitanju je njegova konstitucija). Taj je u velikoj mjeri uspio dovesti na vise nego pristojan nivo, a i ove kosarkaske nedostatke je sigurno donekle popravio.

Ok, ove sezone je dobio solidnu priliku u Netsima i to niko ne porice. Kazete nema suta, pa Teletovic je tamo otisao kao dokazano najbolji evropski suter (medju visokim kosarkasima, u najmanju ruku) i opet je ispaljivao cigle cijelu prvu sezonu, a nerijetko i kasnije. Ne znam koliko dobro da sutiras, nemoguce je biti maksimalno fokusiran na taj sut ako dobijes 10-15 minuta na parketu, a igras protiv zvijeri i onih najboljih koje taj sport ima. Taman da ti je u glavi mozak terminatora, tvoje samopouzdanje neminovno pada na nulu. Svjestan si da ti je svaki promasaj samoubistvo i da ce ti se i tih 10 minuta prepoloviti. Kazete samo ide na lijevi ulaz, ok, slazem se s vama. Ali, kako i zasto da ide na desni, kad se jos uvijek nije uvjerio da mu protiv tih zvijeri prolazi i ono u cemu je najbolji (a, to je taj lijevi ulaz)?

Besmisleno je povlaciti bilo kakve paralele s Nurkicem (ili bilo kojim drugim visokim kosarkasem iz Evrope), jer je tamo nebo i zemlja igrati poziciju 2/3 i poziciju 4/5. Evo recimo Nemanja Bjelica je otisao tamo kao dokazan kosarkas, jedan od najboljih na svojoj poziciji u Evropi, pa opet nikad ne bi dobio priliku da nije otisao kod Divca.

Da sam i sam ocekivao malo vise - definitivno jesam. Da sam se bojao ovog scenarija - i to jesam. Jednostavno je upao u ekipu koja nema vremena cekati njegovu adaptaciju na americku kosarku i koja vec narednu sezonu puca na prsten. Meni kod njega samo smeta sto se idalje u odredjenoj mjeri bahati, a u glavi je vremenom postao patuljak (sto je i sasvim razumljivo, ali on svejedno nastavlja da glumi neko imaginarno samopouzdanje). Musa je sigurno vrijedno radio i mnoge stvari ispravio i unaprijedio, ali valja imati ono dole pa demonstrirati to u onih 5 minuta koje dobijes. Da sad kojim slucajem dodje, odigra samo jednu utakmicu u reprezentaciji i zabije 20+ poena, svi vi bi pricali drugu pricu, uz obavezno pljuvanje po Brooklynovom treneru.

hz1987
Kontakt:

Post Postao/la hz1987 » 03 avg 2020, 14:04

toplo preporucavam od 15:06 da se pogleda video.

TheChief
Kontakt:

Post Postao/la TheChief » 03 avg 2020, 14:35

Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2020, 13:57
Koliko nemača pojma, Allahu dragi... Koliko se samo evropskih bekova nije snaslo u Americi, a otisli su tamo kao izgradjeni kosarkasi i kao jedni od najboljih na starom kontinentu? Poslije su se isti tu kosarkasi vratili u Evropu i opet su bili najbolji u EL. Musa je tamo otisao s milion cisto kosarkaskih nedostataka, a opet na sve to dodaj i onaj koji je pod hitno morao ispraviti (u pitanju je njegova konstitucija). Taj je u velikoj mjeri uspio dovesti na vise nego pristojan nivo, a i ove kosarkaske nedostatke je sigurno donekle popravio.

Ok, ove sezone je dobio solidnu priliku u Netsima i to niko ne porice. Kazete nema suta, pa Teletovic je tamo otisao kao dokazano najbolji evropski suter (medju visokim kosarkasima, u najmanju ruku) i opet je ispaljivao cigle cijelu prvu sezonu, a nerijetko i kasnije. Ne znam koliko dobro da sutiras, nemoguce je biti maksimalno fokusiran na taj sut ako dobijes 10-15 minuta na parketu, a igras protiv zvijeri i onih najboljih koje taj sport ima. Taman da ti je u glavi mozak terminatora, tvoje samopouzdanje neminovno pada na nulu. Svjestan si da ti je svaki promasaj samoubistvo i da ce ti se i tih 10 minuta prepoloviti. Kazete samo ide na lijevi ulaz, ok, slazem se s vama. Ali, kako i zasto da ide na desni, kad se jos uvijek nije uvjerio da mu protiv tih zvijeri prolazi i ono u cemu je najbolji (a, to je taj lijevi ulaz)?

Besmisleno je povlaciti bilo kakve paralele s Nurkicem (ili bilo kojim drugim visokim kosarkasem iz Evrope), jer je tamo nebo i zemlja igrati poziciju 2/3 i poziciju 4/5. Evo recimo Nemanja Bjelica je otisao tamo kao dokazan kosarkas, jedan od najboljih na svojoj poziciji u Evropi, pa opet nikad ne bi dobio priliku da nije otisao kod Divca.

Da sam i sam ocekivao malo vise - definitivno jesam. Da sam se bojao ovog scenarija - i to jesam. Jednostavno je upao u ekipu koja nema vremena cekati njegovu adaptaciju na americku kosarku i koja vec narednu sezonu puca na prsten. Meni kod njega samo smeta sto se idalje u odredjenoj mjeri bahati, a u glavi je vremenom postao patuljak (sto je i sasvim razumljivo, ali on svejedno nastavlja da glumi neko imaginarno samopouzdanje). Musa je sigurno vrijedno radio i mnoge stvari ispravio i unaprijedio, ali valja imati ono dole pa demonstrirati to u onih 5 minuta koje dobijes. Da sad kojim slucajem dodje, odigra samo jednu utakmicu u reprezentaciji i zabije 20+ poena, svi vi bi pricali drugu pricu, uz obavezno pljuvanje po Brooklynovom treneru.
Uzet ću za primjer Shveda i De Coloa. Istina je da se oni nisu snašli u NBA. Ali su oni neuporedivo bolji košarkaši od Muse. Oni dominiraju u EL (u njenim najboljim timovima) jer su klase za Europu. U tim istim timovima Musa ne bi igrao 10 min, a ne bio najbolji igrač istog. Trenutno MOŽDA postoje 3-4 tima u EL (oni najlošiji) u kojima bi Džanan igrao 15+ minuta, a ni u tim ne bi imao neku značajniju ulogu. U onim najboljim timovima bi imao ulogu koju ima i u BKNu. To što Shved, De Colo i Musa ne mogu igrati u NBA ne znači da su iste kvalitete. James i Vucevic su prvi igrači PO ekipa pa ne znači da su iste kvalitete.

Trenutno je on granicni EL/EC igrač. Kao što sam već pisao najsličniji je Zagorcu.

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 avg 2020, 14:38

TheChief je napisao/la:
03 avg 2020, 14:35
Ghuraba je napisao/la:
03 avg 2020, 13:57

Uzet ću za primjer Shveda i De Coloa. Istina je da se oni nisu snašli u NBA. Ali su oni neuporedivo bolji košarkaši od Muse. Oni dominiraju u EL (u njenim najboljim timovima) jer su klase za Europu. U tim istim timovima Musa ne bi igrao 10 min, a ne bio najbolji igrač istog. Trenutno MOŽDA postoje 3-4 tima u EL (oni najlošiji) u kojima bi Džanan igrao 15+ minuta, a ni u tim ne bi imao neku značajniju ulogu. U onim najboljim timovima bi imao ulogu koju ima i u BKNu. To što Shved, De Colo i Musa ne mogu igrati u NBA ne znači da su iste kvalitete. James i Vucevic su prvi igrači PO ekipa pa ne znači da su iste kvalitete.

Trenutno je on granicni EL/EC igrač. Kao što sam već pisao najsličniji je Zagorcu.
:thumbup:

japa
Kontakt:

Post Postao/la japa » 03 avg 2020, 14:41

KK_Bosna je napisao/la:
Pantelija je napisao/la:

Doncic je sa 15 godina pocinjao da igra seniorsku kosarku i to u Spaniji, Nusa je bio rang ili blizu (a za vecinu i bolji) Doncica samo u glavama onih sot su lebdili na uspjehu yebenog kadetskog evropskog pa brojali koliko cemo imati nba igraca iz te generacije (na kraju slabo ko i do aba lige dogura). Ni pocemu nije bio bolji od Nurkica samo su ga neke okolnsoti ucinile poznatijim i to je to. Njegova seniorska karijera od prvog dana i Nurkiceva se ne mogu porediti, Nurkic u Cedeviti bio bitan igrac, Musa totalno nebitan, na kraju i sam draft pick to govori, Musa je jedva upoa u prvu rundu a da je ostao u Evropi jos ne bi ni to uspio, jer u evropi u seniorima nista nije pokazao.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 03 avg 2020, 14:42

Ne može se baš pričati kakav bi tačno bio u evropi, sve dok ne dodje i ne odigra. Ja mislim da bi bio u rotaciji i kod najboljih ekipa, sad kakav bi učinak imao teško je pretpostaviti. Al da nema šta tražiti u nba je jedina istina, što prije to skonta po njega bolje
nema potpisa

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.